שרשור ש.ב. 4/1/02

פתרון + שאלת הבנה ../images/Emo107.gif

ראשית אני אשאל אותך שאלה לראות אם אתה מבין את העיקרון. מה דעתך על הדרך הזו : נציב בשוויון הנתון β=α , ונראה שמקבלים זהות (אפס=אפס), ולכן זה נכון !!! מכל מקום, הנה הדרך הסטנדרטית : המטרה היא באמת להוכיח ש β=α .
sin(α-β)=sinα-sinβ​
נפעיל באגף ימין נוסחת הפרש סינוסים, ובאגף שמאל זווית כפולה :
2[sin(α-β)/2][cos(α-β)/2]=2[sin(α-β)/2][cos(α+β)/2] 2[sin(α-β)/2][cos(α-β)/2-cos(α+β)/2]=0​
אפשרות ראשונה :
cos(α-β)/2=cos(α+β)/2 α-β=α+β β=0​
אפשרות זו נפסלת כי זה משולש. גם בדיקה של האפשרות עם המינוס נפסלת מאותה הסיבה. אפשרות שנייה :
sin(α-β)/2=0 (α-β)/2=0 α-β=0 α=β​
מ.ש.ל.

בבקשה ../images/Emo107.gif

בתרגילים האלה חשוב (בדרך כלל) להישאר רק עם שתי זוויות. לכן מומלץ להפוך את γ ל β , α . תוכיח ש :
cos(γ/2)=sin(α/2+β/2)​
תפעיל באגף שמאל את נוסחת (sin(α+β ותקבל בדיוק מה שצריך.

הנה הסיום ../images/Emo107.gif

cos(γ/2)=2sin(α/2)cos(β/2) sin(α/2+β/2)=2sin(α/2)cos(β/2) sin(α/2)cos(β/2)+cos(α/2)sin(β/2)=2sin(α/2)cos(β/2) cos(α/2)sin(β/2)-sin(α/2)cos(β/2)=0 sin(β/2-α/2)=0 β/2=α/2 α=β​

../images/Emo127.gif עשית בסדר !! ../images/Emo107.gif

עכשו תמשיך. תפעיל נוסחת סינוס זווית כפולה באגף שמאל ואז יהיו לך מספיק גורמים משותפים. לגבי שאלתך השנייה, מותר תמיד לכפול במכנה, יש רק לוודא שהוא לא מתאפס. אבל למשל כאן אין סכנה כזו, כי אם הקוסינוס יהיה שווה ל 1 , הרי שסכום שתי הזוויות יהיה שווה לאפס, וזה לא יתכן במשולש.

freedom rider

New member
זה נראה כמו נגזרת מנה רגילה

פשוט גוזרים את המונה לחוד ואת המכנה לחוד, ואח"כ מציבים בנוסחה.

yatir

New member
אני קיבלתי ש

cos((a+b)/2)=0​
אבל זה עדיין לא מוכיח כלום...

freedom rider

New member
אולי c ?

עוד לא בדקתי איך הגעת לזה אבל זה מוכיח מיידית כי זוית c היא בת 90 מעלות: אם sin(a+b)*cos(a+b)=0 אז sin(a+b)=0 או cos(a+b)=0 . אבל לא יתכן כי sin(a+b)=0 (כי זה אומר ש-a+b=0 או a+b=180), ולכן בהכרח cos(a+b)=0 כלומר a+b=90 ולכן c=90.

freedom rider

New member
כן - זוית c היא ישרה

freedom rider

New member
תשובה כללית ופתרון פרטי

בקשר לשאלה הכללית - בסופו של דבר זה לא משנה, כל הדרכים צריכות להוביל לרומא. זה יותר עניין של סגנון והרגלי עבודה. יותר חשוב לזהות את הנוסחאות הנכונות שבהן צריך להשתמש. בשאלה הזו לדוגמא: עבור sin a - sin b יש נוסחא, זה שווה ל-
sin a - sin b = 2cos[(a+b)/2]sin[(a-b)/2]​
השאלה מה עושים עם (cos(a-b. אנחנו רוצים לעבור גם איתו ל- a-b)/2). אז צריך להשתמש בנוסחה של זוית כפולה לקוסינוס. יש שלוש כאלה, ונבחר את זאת שתצמצם את ה-1 באגף השני.
cos2X=1-2*(sinX)^2​
כאשר X=(a-b)/2. כך מגיעים למצב בו ניתן לצמצם ב-[sin[(a-b)/2 בתנאי שביטוי זה שונה מ-0. אז אם הוא שווה ל-0 מקבלים a=b, ואם הוא שונה מ-0 מקבלים אחרי הצמצום [cos[(a+b)/2]=sin[(a-b)/2 אני מניח שזה מה שעשית (אם כי לך יש 2 שלי אין - סימן שאחד מאיתנו טעה איפהשהו בדרך...). בכל אופן, ממה שאני הגעתי אליו ממשיכים ככה: נסמן u=a/2, t=b/2 כלומר השוויון הוא עכשיו: (cos(u+t)=sin(u-t. את שני האגפים נפתח לפי הנוסחאות של סינוס סכום וקוסינוס הפרש. אחרי העברת אגפים וכולי תקבל:
cos(t)[cos(u)-sin(u)]=-sin(t)[cos(u)-sin(u)]​
אז אם הביטוי בסוגריים המרובעים שונה מאפס אפשר לצמצם אותו ומקבלים בסופו של דבר כי זוית b היא בת 180 מעלות וזה כמובן לא יתכן. המסקנה היא שהביטוי בסוגריים המרובעים הוא אפס ולכן זוית a היא בת 90 מעלות.

נסיון:

(a+bi)^3=(a-bi)^3 a^3+3a^2bi+3a(bi)^2+(bi)^3=a^3-3a^2bi-3a(bi^2)+(bi)^3 3a^2bi-3ab^2=-3a^2bi+3ab^2 6ab^2-6a^2bi=0​
מכאן שאו שהחלק הממשי או החלק המדומה של Z צריך להיות שווה אפס. מה זה נורמה?

MightyTwins

New member
טריגו..

להלן בעיה משעורי הבית שלי שברתי עליה את הראש זמן רב וגם ניסיתי גם דרכים מאוד מקוריות אבל הכל כשל. מקווה שתעזרו לי צירפתי שני קבצים שמתארים את התרגיל. בברכה, MightyTwins

צאנופיש

New member
בעיה קטנה בגיאומטריה במישור ! ! ! !

בטרפז EF || AB הוכח EO = OF = ab/a+b (EO שווה ל-OF שווה ל- a כפול b חלקיי a ועוד b ) a, b הם בסיסי הטרפז

tal b

New member
שאלה בסדרות ממבחן שלא הצלחתי ...

בסדרה חשבונית יש מספר זוגי של איברים. סכום האיברים הנמצאים המקומות האי זוגיים קטן ב-15 מסכום האיברים הנמצאים במקומות הזוגיים. האיבר האחרון גדול ב27.5 מהאיבר הראשון. מצא כמה איברים בסדרה האם מישהו יכול לעזור לי?

lettuce

New member
שאלה על כלל נסיגה

חשב את סכום 30 האיברים העומדים במקומות האי זוגיים איך עושים את זה? ואיך מחשבים את ה 30 איברים שבמקומות הזוגיים? תודה

למעלה