שרשור של פתרונות !!!!!!!!!!!!!!!!!!

שרשור של פתרונות !!!!!!!!!!!!!!!!!!

אני פותח כאן שרשור, שכל אחד יכתוב את הפתרון שלו לבעיית הפלסטינים. אני מבקש היות ואני פתחתי את השרשור, בלי קללות ובלי וויכוחים. פשוט כל אחד יכתוב את הפתרון שלו לבעיית הפלסטינים וזהו !! ובכן הפתרון שלי זה לבנות גדר הפרדה. להמשיך את בניית הגדר עד לסיומה, שיווצר מצב שהם יחיו בשטחים שלהם בשליטת הרשות. שהכיבוש ההישראלי יפסק לתמיד, ושצה"ל יעמוד בגבול, כמו שהם עומדים בגבול לבנון ושומרים על ארצנו.

הפתרון שלי.

לטרנספר את כל הפלסטיניים החיים ביהודה ושומרון, למצוא לכל אחד ואחד מהם דיור ועבודה, או לחלופין, לרכזם במקום אחד שבו תוקם מדינה פלסטינית, הרחק מישראל (רחוק מהעין רחוק מהקליע)
כמובן, בתמיכה כלכלית מלאה שלנו ושל ארה"ב. לאחר הטרנספר, יסופחו השטחים המשוחררים למדינת ישראל, ויעשו פעולות לפיתוח האיזור. לאחר מכן, יהיה ניתן להתדיין עם הפלסטיניים על הסכם שלום, מאחר והסכם שלום עושים בין מדינה למדינה, לא בין מדינה לעם היושב בתוכה. אם הפלסטיניים כל כך רצו שלום, הם יהיו מוכנים אליו גם לאחר הטרנספר. יש להבין, שהפתרון שמציעה מולדת הומאני ומוסרי יותר מהפתרון המוצע ע"י השמאל, מאחר ושטח המחייה הפלסטיני לפי הפתרון של השמאל יהיה קטן בהרבה מהשטח המוצע ע"י מולדת, וכן התמיכה הכלכלית בפלסטינים תהיה גדולה יותר תחת שלטון מולדת.

WxHxNx

New member
אני לא מבין

מילא הפלשתינאים ישנאו אותנו בגלל הטרנספר אבל גם האמריקאים ?

Ouri_s

New member
חחחחחחחח

לטרנספר מישהו מביתו מאוד הומאני ומוסרי מה אני אגיד לך..

EverMan

New member
פתרונות ..

וואו , זה ארוך ואין לי כוח. בעיקרון להישאר בשטחים עד אשר אין טרור בעוד בונים גדר הפרדה ביטחונית ומדינית. לאחר שאין יותר טרור והגדר הושלמה נסוגים לקו גבול של הגדר. משם , או אוטונומיה או מדינה ... כל כך פשוט.

yoavl1

New member
פתרון? קשה...

אבל פתרון עכשווי חייב להיות יציאה מהשטחים,קודם כל! ובניית גדר. אין ברירה. צריך להבין דבר אחד. אם יש גדר, לא משנה כמה ארגוני טרור יש שם, להגיע אלינו עם מטענים הם לא יצליחו. הבעיה היחידה שעלולה להיות זה עם הקטיושות או טילי הקסאם,ואת הבעיה הזאת יש גם עכשיו. אצלנו ביחידה אמרו "אין בעיה אנושית על כדור הארץ שאי אפשר לפתור עם 150 ק"ג של חומר נפץ הודף..." אז ורק אז תהיה לנו הלגיטימציה ללחום עם מסוקינו,מטוסינו ומה שרק ניתן! רק אז.

YONA111

New member
פתרון אחר לסנאים

ממשלת ארה"ב תיתן לכל אזרח ישראלי הרוצה בכך גרין קארד ודיור חינם בניו יורק או בכל עיר אמריאית שיבקש, וכן אולפנים לשפה האנגלית וסיוע במציאת עבודה והסתגלות לחברה האמריקאית. גם הסנאים יוכלו לעבור לניו יורק. ישראלים שירצו להמשיך לגור בפלסטינה-א"י (לדעתי לא יהיו יותר מכמה אלפים) יוכלו לעשות זאת תחת הגנת כח שלום בינלאומי. זה פתרון הרבה יותר הומאני והרבה יותר קל לביצוע מאשר מה שמציע כאן "מטייל עם סנאים".

.המוסד

New member
אבל המטרה שלנו להשאר בארץ

הערבים מפריעים לנו, מטרתנו להרחיק אותם אלא אם אתה מתנגד להשארות היהודים בארץ

EverMan

New member
כמה אגוצנטרי

המטרה שלהם היא גם להישאר בארץ ! היהודים מפריעים להם. המטרה שלהם לא להרחיק אותנו ...

.המוסד

New member
אבל אנחנו לא צריכים לשרת את המטרות

שלהם אלא שלנו זוהי הבעיה שלך, אתה לא מבין שאנחנו צריכים להשיג את מטרותינו, לא את מטרותיהם תרצה להשיג את רצונם, תתגייס לחמאס, אנחנו אמורים לרצות להשיג את מטרותינו, רואים שזה לא נוגע לך

EverMan

New member
נכון , אבל שאתה רוצה לפתור בעיה

אתה לא חושב רק על צד אחד שלה. אתה חושב על המכלול. אני רוצה להשיג פתרון צודק לכל , וע"י לא יווצא מצב שמישהו מופסד ונפגע , רק כך הדיון לא יחזור.

.המוסד

New member
פתרון "צודק לכל" פירושו

לוותר על הצדק שלנו, לטובת ה"צדק" של האויב כשאתה רוצה לפתור בעיה, אתה חייב לחשוב על האויב, על המכלול, אך בשום אופן לא בשביל לשרת את רצונם, אתה צריך לדעת את רצונם בשביל לנצל אותו לטובתך בדיוק מה שאש"ף עשה

EverMan

New member
לא ! וזה הכישלון בהבנה שלך ...

אתה חושב בשחור ולבן. פתרון צודק לכל זה לוותר קצת ושהם יוותרו (הרבה) ואז יסתיים הסכסוך הזה , אבל צריך לוותר על משהו. אנחנו יודעים טוב מאוד מה רצונו של אש"ף אנחנו יודעים טוב מאוד את המכלול של התמונה - של העם ושל הרש"פ. לא צריך לוותר על הצדק שלנו , צריך להתפשר. זה מה שעושים מבוגרים. לא הורגים או נהרגים - מתפשרים. אבל אתה חי בעולם של משחקי יריות שאתה מת או שאתה הורג.

yoavl1

New member
לא...זו בדיוק הבעיה שלך...

שאתה לא מבין שלדאוג לנו, זה גם לערביי ישראל..... משום מה אתה חושב שערבי ישראלי הוא פחות ישראלי ממך. ולא ברור לי בדיוק למה. ואל תבלבל לי את השכל על זה שכל ערביי ישראל תומכים בטרור כי זה בולשיט!!! וצאו מהחלום הזה כבר!

N a V e

New member
לדעתי,

אין פשוט מנוס מהסכם בין ישראל לפלשתינים,והיום הרוב המוחלט משתי הצדדים מבין שמתישהו זה יקרה.מכאן,שרצוי שזה יקרה כמה שיותר מהר,כי ככל שהזמן עובר זה רק לרעתנו-אנחנו מאבדים יותר ויותר אנשים. לפי דעתי,צריך קודם כל לצאת מהשטחים.זהו תנאי בסיסי,כך נוכל להראות להם וגם לעולם שאנחנו באמת רוצים להגיע להסכם.מיד אחרי היציאה מהשטחים,צריך להציע להם נסיגה לגבולות 67,ולתת להם מדינה סירוב נוסף מצד עראפת,יתן לנו יתרון מהותי בראייה העולמית.ראייה של "אנחנו עשינו את שלנו,הוא לא רוצה".אם אכן לא מגיעים להסכם עם עראפת צריך להתחיל ולעורר מרד בעראפת,תוך כדי הבטחה לעם הפלשתיני עתיד טוב יותר ע"י מסע הסברה,הן מצידנו והן מצד גורמים חיצוניים.כך אולי נוכל להעלות מנהיג חדש וריאלי.

CANDY MAN

New member
להרוג את כל הערבים....

מרוצים? זהו? עכשיו עניתי על הדרישות של ענבר וחבורת הסנובים השמאלנים יפי הנפש לתיאור של אדם ימני - אני ליכודניק גאה... אוא אואו אואוא....

.המוסד

New member
הרוב מאמין שאין מנוס כי אמרו

לו את זה במשך עשר שנים, גם אתה מאמין בגלל זה(אין לך הסבר אמיתי אחרי הכל) הזמן עובד לטובתנו, כשהשעון רץ, ישראלים רבים יותר מבינים שאין לוותר לערבים והנה כמה מהטענות שלך, "נראה לעולם", אז אגלה לך, העולם אינו מתחלק לשלוש, ישראל, הערבים והעולם, אין דבר כזה "העולם", יש בנו תומכים, כמו שיש לנו מתנגדים, זה שהעיתונות מעדיפה לטפח את הצד המתנגד(שמעת פעם על זה שמנהיג הרוב בקונגרס תומך בטרנספר?)ולא את הצד התומך, את ניחוש המניעים אשאיר לך תמיכה בישראל בעיתונות העולמית לא נותנת שומדבר ממשי, העיתון של אתמול כבר במזבלה, ואף אחד לא יתבונן אחור, לראות מה היה כתוב "אז" יתרון "מהותי" בראיה של "העולם", שלא ממש קיים, לא ייתן לנו כלום, שים לב על מה אתה מדבר, על דבר שאינו קיים באמת, מה זה תמיכה? ששיראק יגיד שהוא מגנה את הפיגועים? זו לא תמיכה, זה לא נותן כסף, לא מגדיל את ההצלחה הצבאית, זה לא נותן דבר, אז למה לנו, מה הועילה ההצעה של ברק? ההבלגה של שרון על הפיגוע בדולפינריום? אתה יודע טוב את התשובה, זה לא נתן כלום "לעורר מרד בעראפת", זה הדבר הכי גרוע ששמעתי, אתה חושב שהערבים יאמינו למי שהורג אותם, למי שמופצץ, לאויב? רק השמאל היהודי מוכן לשתף פעולה עם המרדה של אויב, כמו שאמר ערפאת במלחמת לבנון "נחכה שהשמאל הישראלי יעצור את המלחמה", או כמו שאמר מחבל בכיר בכתבה לYNET, "נפסיק אם הפיגועים בשביל שהשמאל יתחזק", אני מקווה שהבנת מה משותף לשני המקרים הללו? השמאל משרת את האויב, והוא מתעלם מכך ולסיום, עראפת הוא מנהיג ראלי, הוא ניצל מנהיגים ישראלים בשביל להשיג מובלעת ערבית חבלנית בלב הארץ, הוא תימרן חלקים נרחבים מהחברה היהודית בארץ לתמוך בו כנגד ישראל, הוא השיג נכונות מהיהודים לנסיגה ללא תנאי מיהודה שומרון ועזה, הוא הצליח לגרום לכוחות פוליטיים בישראל לתמוך בחלוקת ירושלים, לטעון שהקמת ישראל הייתה פשע מי שחולם על "תמיכה עולמית" שלא קיימת, מי שחולם על נסיגה היהודים מלב ארצם, במילים עם מחבלים, מי שדמיין שאפשר ל"המריד" את מנהיג הערבים(אפילו ארה"ב לא מצליחה לעשות זאת מול הרודן העיראקי), מי שחושב שצריך לפני הכל, לוותר על הכל הוא הלא מציאותי, הוא ההוזה, ועוד מעז לקרוא למחבל שהצליח לשטות במדינת ישראל במשך עשר שנים "לא מציאותי", באמת

NetaNIN

New member
לא לא ולא...

לא צריך לבזבז מליוני שקלים שגם ככה אין לנו על גדר הפרדה ולא צריך הכלל לערב את ארה"ב. זו בעיה שלנו ולא צריך לערב אפאחד. וגם לא ללכת למקום אחר ולא לצאת מהשטחים ולא כלום. זו הארץ שלנו ולדעתי צריך להשאר כאן לכבוש את כל השטחים ולהעיף את כל הערבים. הם תקועים פה כי אף ארץ אחרת לא מוכנה לקבל אותם. ברגע שהשטחים יהיו שלנו ולא יהיו ערבים לא נצטרך לדאוג להרבה דברים. הפתרון שלי הוא להעיף אותם one way or another.... העיקר שהם יעופו מפה כבר..!! הומני או לא הומני שילכו כבר..!!

.המוסד

New member
לדעתך צריך להישאר?!

גם לדעתי לגבי השאר, נראה שאנו מעט חלוקים, אבל רק מעט

N a V e

New member
תאמין לי,

אני ממש לא מבין מה יש לך. הרוב מתחילים לפקוח את העיניים!!!היום!!! אין ברירה.אף אחד לא צריך ללמד אף אחד מצב שכזה.זוהי המציאות,כולם רואים אותה.איזה הסבר צריך להיות למציאות?זה מה שרואים ת´כלס,וזה מה שחושבים ת´כלס.מה שכן צריך ללמד הוא רעיון מדהים כמו הטרנספר.ומה לעשות,העם שלך,לא ממש מראה סימנים שהוא מאמין בו,הן ברעיון והן במציאותיות שלו. לגבי כל העיתונים שאתה משליך לפח,אין לי מה להגיד.אתה מקובע במחשבה שלך על כך שישראל לא צריכה תמיכה חיצונית,ואין לנו שום סיבה לחפש תמיכה חיצונית,אבל כשכבוד הרב אילון נוסע לארה"ב ומשיג תמיכה של בן אדם אחד בממשל האמריקני,אתה ממהר להצהיר שקיבלנו את התמיכה שלהם. אתה מוזמן להמשיך ולהתעלם מאירופה,אבל למזלנו,כל ממשלה שתבוא תדע לא להתעלם מהם."העיתון של אתמול" אומר גם היום הרבה מאוד.עובדה שגם אחרי פיגועים פלשתינים,נהנים להם עיתוני העולם להגיד שישראל היא זו שתוקפת והיא זו שפוגעת. כיום,לרובו המכריע של ה"עולם" יש דעה מגובשת לגבי הסיכסוך.הדעה הזו מציגה אותנו בצורה שלילית,ואם נחמיר את הדעה הזו(כמו בעזרת מחשבות הטרנספר),נוכל להפוך את הדעה השלילית לחרמים כלכליים וחברתיים. מה תיתן לנו תמיכה עולמית?קח את הדוגמא של שיראק שנתת: *יחסי הכלכלה והחברה של ישראל וצרפת לא יפגעו. *יחסי השגרירות יהיו תקינים,כמו שהם היום,בינתיים. *יהודי צרפת יכולים כיום להרגיש בטוחים(בערך),ולא לסבול מאנטישמיות.כל זה,דעה שלילית יכולה לעורר. רוב הפלשתינים מבינים היום שאין להם ברירה אלא לקבל מדינה קטנה שלא תהיה כל ישראל.רוב הפלשתינים,היו שמחים לקדם את היום הזה מפני שהם מבינים שככל שהזמן עובר הם סובלים יותר ויותר וכמונו,מאבדים יותר ויותר אזרחים. לכן,אני מעריך שיהיה ניתן לדבר איתם על הנושא הזה,לעודד אצלם את הדעה שעראפת לא טוב גם עבורם. "השמאל משרת את האויב" זו סתם הכללה. התמיכה העולמית לא קיימת.נכון.אבל כרגע המצב סביר.אבל עדין,וכל תזוזה הכי קטנה,או במקרה של הטרנספר-תזוזה ענקית,יכול להתסיס הכל. "נסיגת היהודים מלב ארצם"=??? על מה לעזאזל אתה מדבר? יהודה שומרון ועזה לא מהוות עבורי את "לב ארצי". בקיצור,אני לא הוזה,ומרבית העם הזה לא הוזה.אין פיתרון אחר לסיכסוך ישראלי-פלשתיני. נוכל לדבר על גדר, על שיכנוע שלהם, נוכל לדבר על כל נושא שיתן רגיעה זמנית ובמקביל יתן פתח למו"מ. כי אין לנו דרך אחרת. ובסופו של דבר, יום אחד,גם אתה תאלץ להסתגל לזה.גם אם לא תסכים,זה מה שיקרה.

למעלה