שרשור שלם נמחק

רונאל1

New member
אני מציע שתנחת על כדור הארץ

מה זה משנה למה הפלסטינים הכריזו? אתה מאוהב בהם? אתה הסטוריון? יש מציאות ומומלץ מאוד שתתחבר אליה. אם זה הולך כמו ברווז, משקיע קולות של ברווז ונראה כמו ברווז זה כנראה ברווז.

avivi25

New member
זה משנה

כי אין בזה שום צדק. הם חלק מהעם הערבי. יש להם מדינה -ירדן. המשטר ההאשמי, שמייצג רק מיעוט מהתושבים, היה צריך לאפשר להם להיות אזרחי ירדן, ואם לא- שינהלו שלטון עצמי ביש"ע בפיקוח ישראל כדי שלא יקימו צבא מחבלים. אם השמאל היה גם כן תומך באוטונומיה בלבד, אולי השיחות היו מתפתחות לכיוון הזה מועידת מדריד, ולא לכיוון של אוסלו. לא בטוח שזה היה נקי מבעיות, תמיד היו נמצאים מתנגדים, אבל לפחות גל ענק של טרור שהתרחש היה נמנע.

רונאל1

New member
צדק, לא צדק

אתה חייב להתחבר ומהר: 1. גם אם המשטר האשמי היה מכיר בהם כאזרחים ירדנים, ואין לו כל כוונה לעשות זאת, זה לא היה מסלק אותם מהאדמה עליה הם יושבים היום ביהודה, שומרון וחבל עזה. הם היו חיים רק עוד יותר בזבל והטרור לא היה נפסק. 2. אתה באמת חושב שחלומם של הפלסטינים הוא להיות אזרחים ירדנים? 3. אתה באמת חושב שאפשר לאלץ את ירדן, מדינה עצמאית וילדה גדולה, לקבל את הפלסטינים כאזרחיה? זו גישה ילדותית ונאיבית. כשאין הצעה מעשית בורחים לחלומות ופנטזיות.

avivi25

New member
לא אמרתי שאפשר לאלץ את ירדן

אמרתי שאם לא -הפלסטינים צריכים להסתפק באוטונומיה. בנפשנו הדבר. אני לא משלה את עצמי שהם יסתלקו מיש"ע. זו בכלל לא המטרה. המטרה היא שהם יפחיתו את הטרור וזאת אפשר לעשות בעיקר ע"י צימצום היכולות שלהם. הטעות של השמאל היא שהוא חושב שהטרור נובע ממניעים כלכליים. האמת שונה: הטרור נובע ממניעים לאומיים, ליתר דיוק לאומניים.

רונאל1

New member
קשקוש בלבוש.

מי שטוב לו, לא הולך לעשות פיגועים. הפלסטינים, כמו כל שאר בני האדם עלי אדמות, דואגים קודם כל לפרנסה שלהם, לבריאות, למשפחה, לעבודה, לאוכל ורק אחר כך חושבים על לאומיות. וכמה שאתה יותר מדכא את העם הזה, ככה הוא פונה יותר ויותר לטרור. אתה יושב לך בדירה ממוזגת, עם עבודה ופרנסה, נוסע לחו"ל פעמיים בשנה בעוד ש-20 קילומטר ממך חיים אנשים בעוני ורעב, בלי עבודה ועם הרבה ייאוש. עכשיו תסביר לי אילו דברים טובים יכולים לצאת ממצב כזה.

avivi25

New member
מדינה פלסטינית לא תפתור את העוני

להיפך - סביר להניח שבעקבות הקמת מדינה כזאת תופסק עבודתם של פועלים פלסטינים בישראל ומצב הפלסטינים יחמיר. כמו כן, מה לגבי שאלת הפליטים? ברור שמאות אלפי פליטים ייכנסו למדינה הפלסטינית בהסכמת ישראל. הרי לא יהיו להם אמצעים לקיום בסיסי: דיור, מזון, פרנסה. שוב ניאלץ לקחת אחריות עליהם? זה נכון שבנוסךף לעניין הלאומי, גם העוני מסייע להגברת השנאה וההתאבדויות - אין להם מה להפסיד. אבל לדעתי מדינה פלסטינית לא תורמת לשיפור המצב הכלכלי של הפלסטינים אלא להיפך.

רונאל1

New member
מדינה פלסטינית תשפר את הכלכלה

כי תוכל להתפתח שם כלכלה נורמלית מה שהיום לא יכול לקרות. תהיה בטוח שבמקרה של הקמת מדינה זה ילווה בסיוע בינלאומי כלכלי מאסיבי לפיתוח תשתיות אזרחיות, מעין תוכנית מרשל קטנה למזרח התיכון (שגם ישראל תיהנה ממנה). ואחרי שהם יתרוממו על הרגליים, אנחנו אכן לא נצטרך לקחת שום אחריות עליהם בדיוק כמו שאתה לא לוקח אחריות על שכניך ממצרים או ירדן.

אריק ל

New member
שטויות במיץ

הטיעון של "מי שטוב לו, לא הולך לעשות פיגועים" כבר מזמן הוכח כלא נכון. רוב המתאבדים ומבצעי הפיגועים הינם אנשים שיש להם מה להפסיד, ושמצבם הכלכלי הוא בינוני. פעם גם הייתה סברה שהמחבלים המתאבדים מגיעים מסוממים למקום הפיגוע - מה שעוד פעם התברר כשטות. דווקא אלה שמצבם הכלכלי קשה לא הולכים להתאבד אלא משקיעים את כל זמנם בנסיון לשפר את מצבם - פשוט כי אין להם את הפנאי לחשוב על לאומיות בזמן שצריך לעבוד ולהאכיל את המשפחה.

ראליסט

New member
אולי תעברת את שימך,

לפני שאתה מדבר בשם עם ישראל. מר רוברט פטרסון... האמת שלך היא יחסית-אני מעדיף את האמת של אילו שלחמו למען הקמת המדינה,ויסדו אותה,ע"פ "האמת" של הרבנים הפישרים ובראשם הלובביצר,שרצו לראות בתבוסת הציונות,ולאחר שנכשלו,טפסו על גבה כשתכניתם לסלק את הציוניים מהארץ ולהפוך אותה לדיקטטורה פרו-כהניסטית=חומניסטית,מתגשמת לנגד עינינו. אני שרתתי בצבא,ולחמתי בו-אז רק זבל כמוך יכול להעיז לומר לי שאני פחות ציוני ממך.למעשה אתה מייצג את האנטיציונות במהותה.אנטיציונות שרואה בתכלית המדינה רק את השטחים,כשכל המדינה בתוך הקו הירוק,יכולה ללכת לעזאזל מבחינתך-מיסטר פיטרסון.

מטרניך

New member
ראליסט - שם עברי טהור.../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

D
....................

ראליסט

New member
תקן אותי אם אני טועה...

אבל אתה (כביכול) תומך מפלגת "שינוי". אז שתדע-מלבד המצע הכלכלי,זה לא בא לביטוי בכלום: 1)מדינית-אתה ימינה משרון,שכן תכנית ההתנתקות שלו זהה לחלוטין לתכנית שהציע מצנע בבחירות האחרונות... 2)בעניני דת ומדינה,אתה מזדהה עם הרבנים הרבה יותר מאשר עם אילו שמתנגדים להם. אתה תומך בדעות "שינוי",כמו שאני תומך בדעות כהנא. וראליסט זה כינוי.לא הייתי בוחר ככינוי בשם לועזי.(לא ראיתי אדם בעולם ששמו הוא "ראליסט"...). אדרבא-תזדהה עם דברי פטרסון,אבל מקומך בצד הימני של הליכוד.

מטרניך

New member
דוגמא להסתה שמאלנית

נימאסו nik19864 ו 17:44 | 01/05/04 מהממשלה המושחתת הזאת, שרון החרא הזה הוא שועל קרבות ותיק ולכן הוא אוהב לראות מרחצי דם, וביבי הוא רוצח הפועלים(היום חג הפועלים!) וצריך דחוף להחליף את הממשלה ולעשות קומוניזם כי זה הפיתרון האולטימטיבי והיחיד למצבנו הנורא! <<<<<<<<<<<

למעלה