בבקשה תעזרו לי...../images/Emo26.gif
יש לנו להגיש שאלות בתנ"ך עיון... נתקעתי עם כמה שאלות ואף חברה לא יודעת לענות לי.. אה ושכחתי להגיד- אני ב-יב' בצפר דתי..(אולפנא...5 יח"ל תנ"ך..) אני יודעת שיש פה 12 שאלות..קצת הרבה אבל זה מה שלא ידעתי מתוך 150 שאלות....
1) יהושע פרק כד': איזה ענין שלא היה ידוע לנו עד כה מזכיר יהושוע בדבריו? עיין בשמות כג'/כו' 2) שופטים פרק א': במה דומה כיבוש בית אל לכיבוש יריחו? 3) שמואל א' פרק ח': מהי מחלוקת חז"ל בעניין מידת החיוב של "משפט המלך" (להעזר ברד"ק) 4) שמואל א' פרק טו': השווי פס' יא' לפס' כט' מהו הקושי העולה מההשוואה ומהו הפיתרון? 5) שמואל א' פרק כב': "מוזר הייתי לאחי ונוכרי לבית אימי" <תהילים ס"ט ט'> כיצד מתבטא פס' זה בפסוקים א'-ו' בפרקנו? 6) שמואל א' פרק כד': רש"י- "שני מקראות הללו <ו'-ז'> כתובין לא כסדרן אלא כיון שהתחיל לדבר בכריתת המעיח כילה דבריו ואמר שאף בכריתת המעיל נתחרט ואחרי כך חוזר לדברו הראשון ואומר שאמרו לו אנשיו "הנה היום וגומר" (ה') השיב להם חלילה לי וגו'" מה מאלץ את רש"י להעיר הערה זו? 7) שמואל ב' פרק ז': עיין בפירוש רד"ק לפס' כג' - א. ברר מהם הקשיים שעמדו לפניו. ב. מהן ההצעות השונות ליישוב הקשיים? 8) שמואל ב' פרק טו': דעות המפרשים חלוקות בדבר מוצא הגיתים בכלל ובדבר מוצא אתי הגיתי בפרט. עיין ברד"ק פס' ח' והבא ראיות בעד ונגד כל דיעה. 9) שמואל ב' פרק טו': כיצד מסבירים רש"י ורד"ק את הקושי בשימוש בפועל "גלה" בפס' יט'? 10) שמואל ב' פרק יט': עיין בפירוש רד"ק לפס' כא'. מהו הקושי ומהם התירוצים? 11) שמואל ב' פרק כ': במה היה שונה הפילוג בעם במרד שבע בן בכרי מהפילוג במרד אבשלום? 12) שמואל ב' פרק כ': עיין ברש"י וברד"ק לפס' ד' "ואתה פה עמוד עימדי" - מה ההבדל בין שני הפירושים? זה די דחוף... תודה ענקית ענקית לכל מי שיודע ויכול לעזור
יש לנו להגיש שאלות בתנ"ך עיון... נתקעתי עם כמה שאלות ואף חברה לא יודעת לענות לי.. אה ושכחתי להגיד- אני ב-יב' בצפר דתי..(אולפנא...5 יח"ל תנ"ך..) אני יודעת שיש פה 12 שאלות..קצת הרבה אבל זה מה שלא ידעתי מתוך 150 שאלות....