שרשור שיעורי בית

אופיר91

New member
שאלה

צריך עזרה בשאלה הבאה: קרא שמות כ' 1-11 - לדעת אחדים מחוקרי המקרא בסיפור ההתגלות בסיני משולבות שתי מסורות: א. הברית נכרתה בין האל לבין עם ישראל בתיווכו של משה. ב. עשרת הדברות נתנו לעם ישירות מפי האל. הסבר באמצעות התחלפות הגוף המדבר ילו דברות עשויים לשקף את המסורת הראשונה ואילו דברות עשויים לשקף את המסורת השנייה. תודה מראש!!!

ShiRley2007

New member
מלכים - ואני חדשה ../images/Emo13.gif

יש לי עבודה די גדולה על מלכים א' פרקים א'-ח' ונתקלתי בכמה שאלות שלא הבנתי... מלכים א', פרק ח': 1. הסבירו את הסתירה בין פסוק 13 ל-27 ביחס לתפיסה האלוהית וכיצד ניתן ליישב אותה? 2. במלכים א' פרק ח פסוקים 28-30 שלמה מבקש 4 דברים והם: א. מבקש מה' שיקבל את תפילתו. ב. שעינו של ה' תיהינה פתוחות ושם לב לבית המקדש. ג. שה' יקשיב לתפילות ד. ויסלח לעם. האם הכוונה למשכתבתי? תודה מראש לכל העוזרים והעוזרות!

שרה95

New member
מלכים א'

יש לי כמה שאלות אשמח עם תעזרו... 1.פרק יא'- איזה שבט נשאר ביד שלמה ומדוע? ומדוע מרד ירבעם בן נבט בשלמה? 2.פרק יג' - מה הנבואה שניבא איש האלוהים? מדוע כעס ירבעם בן נבט? מה היה סופו של איש האלוהים ומדוע? 3. פרק יד'- מה ניבא אחיה השילוני לאשת ירבעם?

מוגג

New member
רמז:

גוף ראשון - אנוכי, הוצאתי, גוף שלישי - עשה, אלוהיך.

ShiRley2007

New member
בנוסף..

אתם מכירים אולי אתרים טובים חוץ מאלו שעולים בגוגל, על סיכומים של מלכים וכו'? תודה :)

ShiRley2007

New member
>>

אני לא יודעת איך לנסח לך תשובה טובה ומספקת.. אז אני מוסיפה לך קישור לאתר מצוין שבו יש תרגום לכל פסוק בספר מלכים א' פרק י"א. http://kol-basefer.cet.ac.il/kol-basefer/ShowPage.aspx?sCurChapter=u02c05&sPageUnique=u02c05&sPageName=chapter&sTransType=2 זה קישור ישיר לפרק עצמו תחפשי למעלה בדף של האתר "במילים אחרות" ותלחצי על "פתור הכל" ואז יופיעו התרגומים. מקווה שזה לפחות יענה לך על התשובה הראשונה.. בהצלחה בשאר! :)

פלגיה

New member
ברוכה הבאה

בנוגע לסעיף 2 כתבת נכון בנוגע לסעיף 1 כולנו מעדיפים כאן לצרף ציטוט של הפסוקים שעליהם שואלים, כדי שיהיה קל לענות תשובה. בכל מקרה בנוגע לסיכומים וכדומה - קיים פורום נהדר ושמו "לימודים ושיעורי בית" שם יוכלו לעזור לך יותר.

ShiRley2007

New member
הציטוטים ותודה רבה ../images/Emo13.gif

1. הסבירו את הסתירה בין פסוק 13 ל-27 ביחס לתפיסה האלוהית וכיצד ניתן ליישב אותה? פסוק 13:"בנה בניתי בית זבל לך מכון לשבתך עולמים" פסוק 27: "כי האמנם ישב ה' על הארץ הנה השמים ושמי השמים לא יכלכלוך אף כי הבית הזה אשר בניתי" 2. במלכים א' פרק ח פסוקים 28-30 שלמה מבקש 4 דברים והם: א. מבקש מה' שיקבל את תפילתו. ב. שעינו של ה' תיהינה פתוחות ושם לב לבית המקדש. ג. שה' יקשיב לתפילות ד. ויסלח לעם. האם הכוונה למשכתבתי? פסוק 28: "ופנית אל תפלת עבדך ואל תחנתו ה' אלוהי לשמוע אל הרנה ואל התפילה אשר עבדך מתפלל לפניך היום" פסוק 29: "להיות עינך פתחות אל הבית הזה לילה ויום אל המקום אשר אמרת יהיה שמי שם לשמוע אל תפילה אשר יתפלל עבדך אל המקום הזה" פסוק 30: "ושמעת אל תחנת עבדך ועמך ישראל אשר יתפללו אל המקום הזה ואתה תשמע אל מקום שבתך אל השמים ושמעת וסלחת"

פלגיה

New member
נסי לחשוב

למי נבנה הבית בכל אחד מהפסוקים שהבאת (לשאלה הראשונה).

ShiRley2007

New member
אני הסביר

הבנתי את התפיסה שפעם אחת (13)זה שה' יחיה שם ופעם השני (27) זה רק לשמו של ה' . הבעיה היא, מה זאת אומרת "ליישב"?

ShiRley2007

New member
התכוונתי שלא הבנתי את השאלה בחלק הזה..

ואני לא יודעת מה לענות

eyalnadav

New member
לישב- לתרץ ולא לגור

ראי השאלה ה-1 שלה "כיצד ניתן ליישב אותה (את השאלה)"

ShiRley2007

New member
כלומר, לפתור את הבעיה?

אז אולי לשלב בין השניים שה' מידי פעם יגור שם וגם המקום יהיה על שמו. זה הכוונה?

הנה התשובה לסעיף 1

בפסוק 13 שלמה בונה לה' בית כדי שישב שם לעולמים ובפסוק 27 הוא שואל שאלה רטורית - כיצד יתכן שאפילו השמים והארץ לא מכילים את ה' - אז בית אשר אדם בנה? את מבינה מה הסתירה? תפיסה אלוהית אוניברסלית מול תפיסה אלוהית מקומית

למעלה