שרשור שיעורי בית חדש 25/12/2002

freedom rider

New member
זה לא בדיוק הפורום הנכון

זה מתאים לפורום לימודים ועוד. אולי באמת צריך פורום פיזיקה בתפוז?

שלג19

New member
הא לך...

!בבקשה x^2 = x^2 - 1 + 1 תכתוב את זה במונה של השבר ה(איקס בריבוע פחות 1) יצטמצם עם המכנה וייתן אינגרל של 1, שזה איקס לזה אתה צריך להוסיף את האינגרל של 1 חלקי (איקס בריבוע פחות 1) ... זה לפי אינטגרציה של פונ´ רציונליות, אני מניח שלמדת :)

BlackHat

New member
בעייה תרגיל

61 בעמ 130 בספר הירוק של בני גורן גאומטריה של המישור צריכים להוכיח ש OF=FE=EC הצלחתי רק להוכיח שFE=EC לגבי OF לא הצלחתי מישהו מוכן לעזור לי

mcrlz

New member
שאלה דחופה

מערכת משוואות 2x-3=y x^2+y^2=5 איך פותרים כזה דבר?

NightMaster

New member
בבקשה עזרה - שאלה בבגרות

אני צריך להוכיח שלכל n, קיימים שני מספרים ראשוניים p1,p2 שמרחקיהם מ-n שווים.... help!

אז זו בדיוק הבעיה.

שאין לי מושג מה לעשות עם החלק שלא הצטמצם. (על הרעיון של ועוד אחד פחות אחד עליתי לבד, אבל יותר מזה, אין לי מושג מה לעשות)

1ca1

New member
תציב במקום y את הביטוי

במשוואה הלינארית וזהו תעלה בריבוע (מאחר הy הוא בריבוע) ותפתור משוואה ריבועית תשים לב שייצאו לך 2 איקסים לכן עליך להציב פעמיים (כל איקס בנפרד) כדי למצוא את y ולמעשה יהיו לך 2 נקודות (אלא אם כן הישר משיק למעגל או שהוא זר לו)....

yatir

New member
אם אתה מציב:

c^2=a^2+b^2-2abcos(gamma)​
אתה מקבל את נוסחת הקוסינוסים....וזה נכון לכל משולש...

gshhar

New member
זה לא טוב כי

צריך להוכיח שאלפא ועוד ביתא שווה 135 אז איך אני מוכיח את זה?

זה כן טוב, ואפילו מצויין!

כתוב למה שווה
2 cos γ​
ואח"כ תראה למה שווה
2 cos γ / 2 sin α​
וההמשך שקוף!

זה כן טוב, ואפילו מצויין!

כתוב למה שווה
2 cos γ​
ואח"כ תראה למה שווה
2 cos γ / 2 sin α​
וההמשך שקוף!

הסבר

(אבל אסמן את הזוויות A, B, C בהתאם, כי אין לי בבית הקודים של האותיות היווניות)
( a^2 + b^2 - c^2 ) / bc = 2 sin(A) c^2 = a^2 + b^2 - 2ab cos(C) ( a^2 + b^2 - c^2 ) / ab = 2 cos(C) sin(A) / cos(C) = ab / bc = a/c = sin(A) / sin(C) cos(C) = sin(C) C = 45 maalot A + B = 180 maalot - 45 maalot = 135 maalot​

האם יש עוד דרך לפתור משוואה ריבועית

חוץ מנוסחת השורשים\פירוק טרינום?.. אם כן, ומדובר בחומר שתלמיד חט"ב ממוצע יכול להבין, אשמח לקבל את הדרך וההוכחה המלאה... תודה מראש!

למעלה