שרשור שאלות למנהלת אגף החינוך בעיריית רעננה

חטיבות ביניים

בימים אלה אנו נמצאים בעיצומו של תהליך בניית תוכנית אסטרטגית לחינוך ברעננה אשר שותפים לה אנשי חינוך, הורים,ותושבים. במסגרת תוכנית זו לאחר מיפוי הנושאים השונים הוחלט על 7 וועדות שונות לנושאים שונים, אחת הוועדות, שבראשה אני עומדת, תדון בנושא מיפוי בתי ספר, ייחודיות, בחירה ומבנה. אני מזמינה אותך להצטרף כחברה בוועדה אשר מיפגשה הראשון יתקיים ביום א' 9.9.07 בין השעות 16:00 - 19:00 בתיכון אביב. לפרטים נוספים על וועדות נוספות ועל התהליך ניתן לפנות לאגף החינוך טל: 7610350

נ 2234

New member
בי"ס הדמוקרטי

מיכל שלום כידוע לך בי"ס "מרחב" הגיע לקצה היכולת לקליטת תלמידים חדשים מפאת חוסר מקום,בקשתנו למציאת מקום הולם שיאפשר קליטה של תלמידים חדשים נענתה בשלילה ע"י העירייה ,עד לקבלת אישור של בי"ס מוכר ממשרד החינוך (האישור נמצא בהליכים מתקדמים). שאלתי, לאור הבטחתו של ראש העיר למבנה בי"ס זיו עבור בי"ס תל"י שגם הם עדיין לא קיבלו הכרה ממשרד החינוך, יפעל עקרון השיוויון וגם אנחנו נקבל מבנה ראוי לילדינו ? והאם נקבל את תמיכתך האקטיבית? תודה וחג שמח

ביה"ס הדמוקרטי מרחב

כידוע לך, עניינכם נמצא בהליכים. נציגי ביה"ס אמורים להיפגש איתנו השבוע. אני מציעה שהנושאים יידונו בפגישה.

TalRaa

New member
איך העירייה מסייעת לילדים חסרי אמצעים

כמעט בכל בית ספר יש ילדים אשר חסר להם ציוד ראשוני ( דבק, מספריים...) נוכח מצבם הכספי של הוריהם איך העירייה/משרד החינוך נערך לסייע לילדים אלו.האם יש עמותות שמסייעות באופן ישיר או הסיוע הוא אינדיבידאולי וסובייקטיבי ? בנוסף, בצהרונית ישנם ילדים אשר אין בידי הוריהם לרכוש להם ארוחה חמה, איך יש בידי העירייה, משרד החינוך לסייע להם. מה שהבנתי שנותנים להם כריך. במידה ויש צורך בכל סיוע נשמח לדעת מבעוד מועד, ואת הדרכים מנסיונך שניתן להעניק להם

אני רוצה להוסיף לדברייך את היקף ההוצאה

ישבנו אמש ושיחזרנו כמה כ"א מאיתנו הוציא על מנת לראות כמה עלתה לנו ההכנה לשנה"ל (ילדה ל- א' וילד ל- ו'). ילקוט, שני קלמרים, ספרים (רק הספרים והחוברות עלו 920 ש"ח), ציוד ומכשירי כתיבה, ציוד נדרש ללימודים, מחברות, עטיפות, נעלי התעמלות, חולצות בי"ס ותשלומים ראשונים. 2890 ש"ח. ואנחנו ממש לא מהשופעים והבזבזנים. לגבי ההוצאה החודשית על ילד אחד, אתייחס לנתונים הידועים לי (+/-) מהבת שלי: 585 ש"ח צהרונית, 55 ש"ח חופשונית, 180 ש"ח אפרוחי רעננה, 280 ש"ח שחיה, כ- 250 ש"ח תוספת חוגים בצהרונית - כ- 1350 ש"ח לחודש. לשני הילדים (לגדול אין צהרונית), עלות חינוכם המשותפת עומדת על כ- 2000 ש"ח בחודש, לפני תשלומי בי"ס, וועד כיתה והוצאות שוטפות. יקר לגדל ילדים בארץ-החינוך-חינם.....

ATAF151

New member
החינוך אכן חינם, הצהרונית והחוגים לא

צהרונית וחוגים לא קשורים לחוק חינוך חינם. 920 לספרים וחוברות אני מתאר לעצמי שמדובר לשני הילדים ביחד. 2890 נשמע לי ממש מופרז בשביל מחברות, חולצות ונעלי התעמלות. כלומר מדובר בכ 1000 ש"ח לילד לשנה עבור הציוד שממש קשור ללימודים, ויחד עם הוועד זה מגיע לכ 1300 ש"ח לילד לשנה.

ATAF151

New member
צריך לעשות רוויזיה בנושא

לדעתי הפתרון לעניים הוא מימון מלא מצד המדינה אבל רק בתנאי שהם יספקו את מלוא הפרטים על הכנסותיהם, חשבונות הבנק, נכסים וכו וישאו בעונשים כבדים במקרה של רמאויות. כיום לצערי מצד אחד נותנים הנחות בקלות מידי בלי בדיקה מספקת ובלי עונשים במקרה רמאות (דורשים נניח שלושה תלושי משכורת שלא תמיד בכלל מייצגים משהו), ומצד שני כאשר נותנים הנחות זה מעט מידי ומספק רק חלק מהצרכים.

TalRaa

New member
אני מסכימה עם כל מילה אבל מה עושים עכשיו

עם אותם ילדים ?

סיוע לילדים מעוטי אמצעים

בעיר קיימת עמותה - קרן רועי לא אחסר - אשר מיועדת בדיוק לנושא זה. יש לפנות או להפנות, או דרך יועצת ביה"ס או בפניה לרשות. כמו כן, בבתיה"ס עצמם ישנם מנגנוני הנחות וסיוע. גם במקרה זה יש לפנות או להפנות ליועצת. בנושא צהרוניות יש לפנות לאגף לחינוך המשלים באמצעות מנהלת הצהרונית או ישירות. גם שם קיים מנגנון לטיפול בנושא. עיריית רעננה מסייעת ככל יכולתה ובתמיכת קרן רועי. ברעננה - שאיפתנו היא שלא יהיו ילדים שחסר להם ציוד לביה"ס ו/או ארוחה חמה. ניתן לפנות, באגף החינוך, למחלקה הספציפית (גני ילדים, יסודי או על יסודי) בכדי לקבל מידע על התוכניות השונות.

התניידות תלמידים לתיכון מטרווסט בעיר.

למנהלת אגף החינוך, מיכל נגרי הירש שלום רב, ראשית אני מבקשת לנצל במה זו כדי להודות לך בשם כלל תושבי שכונת לב הפארק, על האוזן הקשובה, הטיפול המקצועי , המסור והמהיר שלך לכל בקשות תושבי השכונה. הורים רבים פנו אלי, בבעיה כאובה בכל הנוגע להתניידות לתיכון "מור מטרווסט" בעיר. תלמידי התיכון בשכונה מנותבים ללמוד בתיכון "אביב" ומשום כך הם נעזרים בסידורי תחבורה נוחים מהשכונה לביה"ס וחזרה. מבדיקה שערכתי נמצא כי קרוב ל-70 ילדים מהשכונה לומדים במגמות ייחודיות בתיכון "מור מטרווסט". בשעות הבוקר, זמן בו התנועה כבדה מאוד - ההורים נאלצים להסיע את ילדיהם לתיכון משום שאין לילדים תחבורה נוחה, שכן התחבורה הציבורית בשכונה דלילה ביותר. וכך בכניסה לתיכון משתרך לו 'פקק' ענק של מכוניות אשר זוחלות לכיוון שער ביה"ס. מה שגורם להורים ולתלמידים להתחיל את הבוקר עם 'אנרגיות שליליות'... בשל הכמות הלא מבוטלת של תלמידים בתיכון 'מטרווסט', אנו מבקשים כי תדאגו גם להם להסדרי תחבורה נוחים. בשם כלל תושבי השכונה - ברכת שנה טובה פורייה ומוצלחת, תמי פלד חיון יו"ר ועד שכונת לב הפארק

ש ק 1

New member
ועדי ההורים ואחיות

מיכל שלום כמי שהיתה יו"ר ועד הורים בבית הספר יחדוו וגם בועד ההורים הישובי כיצד את רואה היום את ועדי ההורים ופעילותם במערכת החינוך העירונית אחיות בית ספר כידוע אחיות בביתי הספר זן הולך ונעלם ומכאן מתבקשת השאלה לגבי חיסונים שהילדים היו מקבלים כיצד זה פועל כיום. הסברה וחינוך בריאותי שנה טובה ומבורכת

ועדי הורים ואחיות

כפי שציינת, כמי שהיתה פעילה מאוד בוועדי ההורים אני רואה בגוף זה שותף מרכזי לעשייה החינוכית בעיר. ולכן, לוקחת חלק פעיל בכל ישיבות הועד היישובי. באשר לאחיות בי"ס, ישנו סבב בבתי הספר לצורך מתן כל החיסונים ע"י אחיות מטעם משרד הבריאות. אין ברעננה ילדים שאינם מתחסנים בשל חוסר באחיות.

TalRaa

New member
האם ההורים מיודעים מראש ומאשרים בכתב

קבלת חיסון לילדים ? שכן יש מצב לילדים אלרגיים לחיסוניים ספציפיים, או שחלו במחלה מסויימת האוסרת עליהם לקבל חיסון זה או אחר.

התניידות תלמידים למטרו

האפשרויות היחידות העומדות לטובת תלמידי התיכונים בעיר הם המסלולים הנקבעים בשיתוף ובהסכמת אגד. ככל הידוע לי, יש מסלול המביא את תלמידי לב הפארק מוייצמן-ירושלים עד לתחנה המצוייה בקרבת מטרווסט.

נכון! קו 6, שמגיע במקרה הטוב אחת לשעה.../images/Emo73.gif

במצב בו ילדינו יבחרו לנסוע בקו 6, הרי שיצטרכו לצאת בשעה 7:00 ויגיעו לביה"ס בשעה 7:05.(שעת אפס). אם יחליטו לצאת מהבית מאוחר יותר, אזי זה לכיוון השעה 8:00, ובמצב זה ילדינו יאחרו לביה"ס, שכן מניסיון האוטובוס מתאחר באופן קבוע. ואילו בחזור האוטובוס מוריד את התלמידים במרחק של כמה מאות מטרים מהשכונה. אפשר לדרוש מהם שילכו ברגל, אולם מה יהיה עליהם בחורף? אני מבקשת לשקול בכובד ראש סידור עם אגד על לפחות מיניבוסים לתלמידים... ואם לאו, אז שהעירייה תתן פיתרון יצירתי יותר כמו חברת הסעות תלמידים ובתשלום כמובן.

זה נראה לי קייס חשוב - תדירות אוטובוסים

בשעות הבוקר והצהריים צריכים להיות אוטובוסים / מיניבוסים כל כמה דקות.

משמרות זה"ב - מבוגרים

בשנה שעברה קיימנו פגישה בנושא תגבור מערך הפנסיונרים הפועלים כמשמרות זה"ב במעברי חצייה שאינם מכוסים ע"י הילדים. הוחלט אז על הכפלת מספרם וגיוס עתודות נוספות של עובדים פוטנציאליים. האם זה קרה? מה המצב כעת?

../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif תחילת אירוח - מיכל הירש נגרי ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

שלום למנהלת אגף החינוך מיכל הירש נגרי ותודה שאת איתנו, שוב. לגולשות והגולשים - הגב' הירש נגרי תענה לשאלות שהוצבו בפורום ולשאלות חדשות במהלך השעה הבאה. כל שאלה שלא תספיק לענות - נעביר לה והיא תענה מאוחר יותר. תודה לכולכם וכולכן שאתם/ן פה!! חנה

sexytomato

New member
שאלה

שמעתי שתיכון אוסטרובסקי הופך השנה לתיכון ניסויי, במה מתמקד הניסוי שלו בדיוק?

למעלה