שרשור פרק 5.14

Oz815

New member
כן, יש שני אנשים כמוני באותו זמן

וזה לא יוצר סתירה... סורי אבל זה הכי טוב שאני יכול להסביר

MoGanC

New member
אין סתירה

הבנאדם שזרק את המנגו ה"ראשון", היה הוא מהעתיד שחזר לעבר. נגיד אתה עכשיו יושב במחשב, פתאום מישהו נכנס לחדר. מי זה? זה אתה משנת 2012! הוא אומר לך "באתי להזהיר אותך ש.." אבל לפני שהוא מסיים אתה כלכך נבהל שאתה לוקח סכין ורוצח אותו! 3 שנים אח"כ אתה חושב "אני חייב לחזור בזמן ולהזהיר את עצמי שלא להרוג את הבנאדם שנכנס לחדר שלי, כדי לדעת מה הוא אמר". אז אתה חוזר בזמן ל2009, נכנס לחדר שלך כדי להזהיר את עצמך,אבל אבוי, נרצחת ע"י עצמך! עכשיו זה יותר מובן?

Oz815

New member
אנחנו יוצרים פה זהב טהור!

עם המנגו שלי והרצח שלך... מינימום שני אוסקרים!

MoGanC

New member
אני כבר רואה את השאלה הבאה

"אבל בפעם הראשונה שהאיש נכנס לי לחדר מה הוא רצה להגיד?"

22ק ו ס ם

New member
ככה זה בסדרה

ילדה בת 5 זוכרת במדויק איך נראה ומה אמר לה מישהו גם 30 שנה אחרי זה, אבל בחורה מבוגרת שלא פגשה אף אדם על האי במשך 16 שנה לא זוכרת כלום..

Oz815

New member
היא לא זוכרת במדויק

היא זוכרת במעורפל, היא זוכרת את "האיש המפחיד הזה" ואומרת ש"אני חושבת" שזה היה הוא, וגם לוקח לה מלא זמן עד שהיא נזכרת בזה מספיק בשביל לומר את זה לדניאל. ולגבי רוסו אמרתי כבר - משוגעת תסריטאים וכו'. לא יודע מה הסיפור הגדול, אז רוסו לא זוכרת את ג'ין, אז מה? קרה מיליון פעם שאנשים שפגשתי לפני הרבה פחות מ-16 שנה ניגשו אליי כי הם מכירים אותי ולא היה לי מושג מי הם

22ק ו ס ם

New member
לי אין בעייה עם זה

אני מסכים שזה עניין תסריטאי, רק שנראה לי טיפשי שאנשים מנסים למצוא הסברים בכוח למה זה הגיוני בתסריט. אין שום סיכוי שילדה תזכור בצורה כל מדויקת מה ומי אמר לה כשהיא הייתה כל כך קטנה.

Oz815

New member
אחרי שכתבתי את ההודעה

הבנתי שכתבת את זה כתשובה ולא כתהייה, אז בעצם אמרתי את מה שאתה אמרת

tamarhp

New member
לא נכון

מחקרים מראים שזכרונות שעשו עלינו רושם מאד גדול - נוכל לזכור אותם בפרוטרוט גם במשך שנים אח"כ. כמובן זה לא בהכרח אבל זה יתכן. לאבא שלי יש זיכרון חד וברור מגיל שנתיים ואמא שלו אישרה שזה נכון. מכירה עוד מישהי כזו. לי יש זיכרון חד וברור מגיל 4 על חלום שחלמתי. אל תשכח גם שששארלוט באמת לא ממש זכרה את דניאל ולא זיהתה אותו אבל כשהתודעה שלה התחילה לקפוץ לעבר והיא חוותה מחדש אירועים - היא נזכרה בזה.

22ק ו ס ם

New member
זה ממש לא מדויק מה שאת אומרת

מחקרים מראים שבמקרים רבים אנחנו זוכרים דברים שלא קיימים וכל הזמן אנחנו משנים את הזכרונות שלנו לגבי העבר. זה לא אומר בהכרח שלא זוכרים משהו, אבל זה ממש לא מחייב. מעבר לכך, באותו רגע שדניאל מדבר איתה, אין לה שום סיבה לחשוב שמה שהוא אומר משמעותי. המשמעות של זה מתבררת רק אחרי שנים אבל אז סביר שהיא לא תזכור את זה. ממליץ לך לחפש מחקרים אל אליזבת לופטוס בנושאים הללו.

pavelger

New member
../images/Emo58.gif לגבי היומן

אחד התשובות שציפיתי שיענו אליהם בפרק ולא ענו זה היומן של פארדיי, עדיין לא ברור לי מאיפה הוא קיבל אותו ואיך הוא מכיל את כל המידע הזה. אנחנו יודעים שכשפארדיי הגיע לאי היה ביומן כבר מידע על מה שהולך לקרות, אבל פארדיי עדיין לא הבין אותו, לכן הגיוני להניח שלפני שהוא נסע לאי מישהו הביא לפארדיי את היומן הכתוב( לכן בעצם היומן המלא הופיע משום מקום, בדיוק כמו המצפן של ריצ'ארד כי הוא כל הזמן מגיע לפארדיי במצב כתוב) אני רק לא מבין למה לא הראו לנו את זה. כמובן שיכול להיות שהיומן שאלואיז הביאה לפארדיי הוא כבר היומן המלא, אבל יש לי שתי בעיות עם זה - 1. היומן נראה חדש לגמרי בשונה מהיומן על האי. 2. אני מניח שביומן של פארדיי יופיע כל המחקר שלו, כמו גם מה שקרה לתרסה, אני ממש לא מאמין שאם פארדיי היה קורא ביומן על זה הוא היה עדיין מבצע את הניסוי על תרסה. אין לי שום ספק שהיומן היה מתישהו בידיה של אלואיז, לכן היא יודעת מה הולך לקרות עם פארדיי ועל כך שהנשים בחייו יפגעו. עוד דבר שאני לא מבין זה מאיפה יש ביומן מידע על התקרית שהולכת לקרות, הרי פארדיי מת ואני מניח שלא המשיכו לכתוב ביומן אחריו. אם למישהו יש תשובות אני אשמח לשמוע.

deathly hallows

New member
שני דברים חשובים שלא דיברתם עליהם

1. בפרק חמש אם אני לא טועה כשדניאל הגיע לאי ואלואיז החזיקה מולו אקדח כשהיא שאלה מי האחראי פה? היא אמרה :" you just couldnt stay away" פשוט לא יכולת לא לחזור?? אז תחליטי! את רוצה שהוא יחזור או לא? 2. יש למישהו ושג או תיאוריה בשביל מה וידמור מקריב את יחסיו עם פני ובשביל מה אלואיז מקריבה את חיי בנה? מה כבר יכול להיות חשוב יותר להורה מחיי ילדו??? (זה מזכיר קצת את גיבורים ואני ממש לא מחבבת את זה)

MoGanC

New member
בקשר ל1

זה דיי ברור שבאותו רגע היא חשבה שדניאל וחברותו הם חלק מההצבא האמריקאי ש*שוב* בא לאי, אז היא אמרה לו את מה שאמרה.

דנה1982

New member
זאת לא היא ../images/Emo58.gif

זה היה בפרק 3, מצאתי את הקטע שאתה מדבר עליו ובמקביל שמתי ב DVD את פרק 15. זו לא אותה השחקנית. אז או שהחליפו שחקנית או שזו לא אלואיז בפרק 3. לגבי למה הם מוכנים להקריב את הילדים שלהם, אני ממש יורה באפלה, אבל נראה לי שמאחר וזה מה ש"תמיד קרה" ובעצם מה שאמור לקרות, אם לא רוצים לנסות לשנות את התרחשות הדברים כי זה עשוי להביא לתוצאות הרסניות. מנגד, קיימת אפשרות שהם דווקא מקריבים את הילדים שלהם כדי לנסות כן לשנות משהו. שדווקא לשלוח את דניאל לאי נועד כדי כן לשנות את העבר/הווה/עתיד וזו גם הסיבה שאלואיז אמרה לפני שזו הפעם הראשונה שהיא לא יודעת מה הולך לקרות. אז אלו 2 האפשרויות שלדעתי קיימות, כמובן ורוב הסיכויים שיש עשרות תיאוריות אחרות לגמרי והכותבים יתנו פתרון שהוא לגמרי שונה.

MoGanC

New member
דניאל אומר בעצמו שזאת היא../images/Emo58.gif

הוא אמר בפרק לסויר "אתה זוכר אותה, כשהיינו ב1954, הם קראו לה אלי", ולמה שזאת תהיה אותה שחקנית, מילא אם זה היה אלואיז בגיל 20 ובגיל 25,אבל יש לך פה אלואיז בגיל 17 (1954) ואלואיז 23 שנים אח"כ, בגיל 40, אז לא יכלו לשים את אותה שחקנית.

laVita

New member
אולי...

אולי אם אלי לא הייתה מקריבה את פארדיי אז כל האי היה מושמד ==> גם פארדיי לא היה נולד. אז אין פה ממש הקרבה, היא בעצם מצילה אותו ואת תושבי האי. אמנם הוא ימות אחרי 30 שנה אבל לפחות הוא יוולד.

COOL BOY 1

New member
אחלה פרק אבל 2 דברים שלא הבנתי../images/Emo58.gif

למה אמא של דניאל דוחפת אותו להגיע לאי? מילא שהיא לא מנסה להציל אותו כי היא יודעת שמה שקרה קרה ושהוא ימות ואין טעם אבל אם מה שקרה קרה אז במילא הוא ימצא תדרך שלו לשמה בלעדיה למה היא צריכה להביא אותו לשם בכוח? למה כל כך חשוב לה שדברים יקרו כמו שהם צריכים לקרות מה היא שליחה של הגורל?
ודבר שני אני לא מבין מה פראדיי ניסה לעשות ולמה ג'ק וקייט הצטרפו אליו...כאילו עזבו תקטע שזה פרדוקס-מה הם רצו שיקרה???נגיד שהם היו מצליחים וזה אומר שהמטוס בחיים לא יתרסק והם בחיים לא יגיעו לאי ולא יגיעו למצב שהם עכשיו...אז מה יקרה להם באותו רגע הם יעלמו?אני לא מבין מה הם ניסו לעשות חחח

דנה1982

New member
תשובות ../images/Emo58.gif

כמובן שזה רק על סמך הסקת המסקנות שלי, שיש מצב שהיא לוקה בחסר. 1. היא דוחפת אותו לנסוע לאי כי הוא "זה מה שצריך לקרות". זה ה"ייעוד" שלו. היא מקריבה אותו ולא מנסה לשנות את המצב כי שינוי של המציאות על האי עשויה להביא לתוצאות מאוד לא רצויות. כמו שהיא אמרה "שאלוהים יעזור לכולנו". עברה לי מחשבה בראש שאולי היא מקריבה אותו כי היא מאמינה שהוא דווקא כן יוכל לשנות משהו... אבל זה נראה לי פחות הגיוני. 2. הוא היה צריך את ג'ק וקייט. אם הוא היה מנסה ללכת לבד ורדזינסקי היה תופס אותו, הוא היה ייורה בו. דניאל לא יודע לירות באקדח, הוא לא יודע איך להגיע ל"עוינים" וכאן ג'ק וקייט עזרו לו. הם חיפו עליו, הסיעו אותו, ג'ק "טיפל" בו כשנורה (כלומר שם לו פלסטר) ועזרו לו למצוא את המיקום של אלואיז. חוץ מזה הוא גם הסביר להם את המטרה שלו כך שאם יקרה לו משהו הם יודעים מה לעשות.

למעלה