שרשור פרק 166-7 (!)

survivortvk3

New member
גיורא היקר

לפני 9 שנים כשהסדרה החלה לשודר הפכתי להיות מעריץ גדול של הסדרה מהר מאוד, והיום כשאני בן 17 ההתרגשות אפילו גדולה יותר, מאז שהסדרה נגמרה ראיתי אותה שוב לפחות 3-4 פעמים, אני זוכר כמעט כל פרק ופרק ומבחינתי זו ה-סדרה, ועכשיו כשהיא חוזרת אין בנאדם ששמח יותר ממני על זה, אני יודע שהסדרה לא הולכת להיות כמו פעם אבל נשאר לקוות שהעונה פשוט תהיה חדשה, שונה, מפתיעה ונהנה ממנה כמה שיותר, גם המעריצים הותיקים וגם אלה שהתווספו בשנים האחרונות.
אז תודה רבה על יצירה וכתיבה מדהימה ושתמשיך לייצר סדרות איכותיות כאלה

Guy2351

New member
שקרן!

גיורא אל תאמין לו יש לו יס בכלל כבר 10 שנים והוא צופה מושבע של הסדרה "ראש גדול"! אני מכיר אותו ,המתחרה העלובה לסדרה הגאונית השמיניה!
ד"א ראיתי את הפרק בהקרנה הפרק היה מעולה הוא שומר על הרף שהצבת בעונה ה3! מעניין לראות את הפרקים שלא אתה כתבת כי חוץ מהפרק האחרון ומהפרק ששודר כל הפרקים נכתבו ע"י מישהי אחרת. אז מאד מעניין לראות איך הולכת להיות הסדרה ואיך הולכת להיגמר.

B R A Y E R

New member
מנהל
גיורא לא תמיד כותב את הפרקים

אבל למיטב ידיעתי, הוא כותב את הטריטמנטים לכל הפרקים, ומה שבטוח - כותב את קו העלילה וההתרחשויות.
התסריטאית (חן קלימן, התסריטאית המוכשרת שכתבה גם לעונות הקודמות של השמינייה) כותבת את התסריטים אחרי שמקבלת ממנו את החומר, והרבה פעמים גם עובדת בצמוד אליו.

ככה אגב זה עובד גם בכל הסדרות האמריקאיות. התסריטאי הראשי כותב את הפרקים הראשונים והאחרונים, ואת כל השאר כותבים תסריטאים אחרים על פי קו העלילה שהתסריטאי הראשי הציב.

B R A Y E R

New member
מנהל
וואו!!!!

כמה שנהנתי
לא רציתי שהפרק יגמר
קודם כל נתחיל מזה שהאיכות של הפרק(צילום, עריכה..) הייתה מאוד גבוהה, מזכירה מאוד את האיכות של הפרקים של האי, וחלק מצילומי החוץ של עונה 3 של השמינייה.
היה כיף לראות גם את כל השחקנים הוותיקים, ולראות איך הם התבגרו והשתפרו.
עדי למשל התפתחה מאוד במשחק שלה!!! היא שיחקה פשוט מצויין והיה ממש כיף לראות את זה!
ושירה נהייתה יותר יפה ומדהימה מהעונות הקודמות

את הילי עדיין לא ראינו ואני מאוד סקרן

וכנ"ל את השמינייה החדשה...
(חוץ מתמר וירון)

הכיוון העלילתי בנתיים נראה מאוד מעניין ומסקרן, התגעגעתי לטוויסטים האלו באמצע הפרק שכל פעם מצליחים להפתיע מחדש :)
מעניין אותי מה המטרה של הרשע הקירח, ומעניין אם אבנר עובד לבד או שיש מי שמשתפים איתו פעולה. ואם הוא בקשר עם דדי ויעלה על זה שהופנט. ואם ליליאן אהובתי מעורבת איכשהו בכל הסיפור הזה!

אה כן, והיה נחמד לראות את אייל נחמיאס המוכשר והתותח
גם אם זה רק לסצנה אחת

B R A Y E R

New member
מנהל
אדם יקר ומוכשר

הוא זה שניהל את הקרב איגרוף של אבי... "לא מספיק מהיר"

mayalice

New member
ביקורת לפרק הראשון

אני מודה שלא התאפקתי וראיתי את הפרק בשנייה שהוא עלה לאינטרנט, אבל גם עכשיו, תוך כדי צפייה שלישית בפרק אני עוד לא לגמרי בטוחה מה אני חושבת עליו. מצד אחד. זה כבר לא השמינייה. זאת לא הסדרה שהתאהבתי בה וחיכיתי לה כל כך הרבה זמן. אבל מצד שני, זה משהו אחר, משהו שיש לו פוטנציאל להיות טוב. צריך רק לחכות ולראות.
היו בפרק הרבה קטעים טובים ומרגשים, אבל גם הרבה דברים קטנים שלי אישית קצת הרסו.
נתחיל מהטוב-
כול הציטוטים מהעונות הקודמות והסצנות שנתנו לי תחושה שכבר ראיתי אותן בעבר.
הגרסאות הבוגרות של השמינייה לא אכזבו, אבי "מה זה משנה אתה מפורסם" צוקרברג שעשע, מיקה הייתה מקסימה כתמיד, ניצן יפיפייה מתמיד (למרות שהיא בצד הלא נכון) ונטשה מדהימה (וכול זמן מסך שנותנים לעדי הוא טוב מבחינתי) זה קצת צבט לי את הלב שרוני לא זיהתה את ניני. וכשאבנר סיפר להם את הכול באזניות הייתה לי ממש צמרמורת.
לעוד מישהו הסיפור על הטיול של איה נשמע חשוד? מה פתאום היא בחו"ל על הפרק הראשון, אחרי שאנחנו כבר יודעים שהילי משתתפת בעונה הזאת? לא נראה לי שהיא יצאה סתם ככה לטיול, זה חייב להיות קשור להמשך העלילה.
ועכשיו הרע-
נתחיל מהרע החדש בסביבה, אבשלום או איך שלא קוראים לו. זאת אומנם רק ההתחלה אבל לא נראה לי שהוא מתקרב לקרסוליים של הרעים הקודמים. אין בו את הגאונות של יוליוס, או את הטירוף של דניאל, וגם לא את הקומיות שברוברטו.
התאומים- מצד אחד הם היו חמודים ביותר, עם הכינויים, ההשוואה לאיה וניני ("ב3 דקות!"), הדאגה אחד לשני. אבל מצד שני-הם לא נראים בני 7!
הם נראים בני אחת עשרה או שתיים עשרה לפחות, ולילדים בגיל הזה לא בדיוק מתאים לברוח מהבית ליער (ואני יודעת שכבר ציינו את זה אבל- ממתי יש להם יער ליד הבית? איך זה שמבפנים הבית מעוצב אותו הדבר אבל בחוץ פתאום יש להם גינה ויער?) ולהיבהל מקולות של חיות. אני יודעת שזה בעייתי להשתמש בשחקנים צעירים לתפקיד מרכזי אבל לי אישית זה הפריע.
רובוט-דדי- אם יש תפקיד שאהבתי בו את טל מוסרי זה בתור דדי, זה המקום היחיד שיכולתי לשכוח לרגע שמדובר בו ולהאמין לו לגמרי בתור דדי.
ועכשיו? למה הוא מהופנט? כשאמרו לו להיות חביב לילדים והוא דפק חיוך טל מוסרי זה פשוט קרע אותי

ולמה הוא אמר להם שאיה וניני נמצאים בצד השני של העולם? (שוב, מעורר חשד בקשר לאיה)
ימית סול- שלא תביני אותי לא נכון אני חושבת שהיא מקסימה אבל לא האמנתי לה בתור נעמה. וזה שהיא ועמרי ביחד בכלל לא מוצא חן בעיניי
ולסיום- אדם

Yarinv

New member
אז אני מניח שזה בלתי נמנע...

אם דרך הפרצופים והקולות שעל מסך הטלוויזיה, ואם דרך המילים פה שהעיניים צדות מבלי לחתור לכך - פרק הזמן הארוך-קצר שעבר מאז נדמה כאילו מצטמצם למינימום.
הרעיון עוד מתיישב לו לאט לאט ומתעכל, הגעתי (מכורח הזמן והנקודה שבה אני נמצא כעת) שליו, עם מבט אחר אבל גם ברגשות מעורבים. לגיטימי.
אז צפיתי.
זה הצית משהו שם, אין ספק. כשכל המרכיבים המוכרים בתמהיל החדש עדיין על הלשון קשה להחליט מה בדיוק הטעם... אני מחכה להמשך.

הרבה מים זרמו, ועל אף שאני במקום רחוק למדי האורות עדיין דולקים, ואתה יודע, גיורא, לאן השיר אומר שהאורות לוקחים אותך.

הזדמנויות עוד יצוצו ואני אהיה שם להגיד שלום.

עד אז,
תודה ודרך צלחה! :)

RPingu

New member
טעית, גיורא

כן, טעית.

"מי שיבוא לעונה החדשה בציפיה לשחזר תחושות מלפני שבע שנים יתאכזב. אין אפשרות אחרת."

יש אפשרות אחרת. כל הפרק צפיתי בחיוך והתחושות מלפני שבע שנים זרמו. הנה שני תאומים אוכלים קורנפלקס עם שוקו כשהיא גדולה ממנו ב-3 דקות. והנה המועצה עם הלמדא. והנה יאיר המעצבן רודף אחרי השמיניה. והנה הרעים האלה (למרות שלא ממש מתתי על אבשלום, אבל ניתן לו זמן). והנה ימית סול (מלכה). והנה השמינייה עוד פעם פותרת סודות ותעלומות.

מגניב. ללא ספק, פרק מאוד ישן כזה, נותן תחושה של לסגור את פעם. אגב, אהבתי את הטוויסט עם אדם!

רק מתי תבוא השמינייה החדשה? בטח מחר. טוב נו.

אבל אחלה פרק (פרקים), סה"כ. ממש כמו השמינייה- טוויסטים, חידות, מיסתורין- כמו שצריך.

dar dahan

Member
סליחה סליחה סליחה איה גדולה מניני בשתי דקות!

זה שתמר גדולה מירון ב3 דקות לא עושה את זה דומה (למרות שזה כן דומה ;) דדי כנראה אוהב לגדל תאומים) חוץ מזה ירון נראה לי ממש פחדן גמור >< איפה יונתן החמוד איפה D=
אגב תמר דומה באופן מחשיד לדגנית, חבל שהיא לא תשתתף באמת חבל :(
מילא אדם, אבל גם בן בן ודגנית לא ישתתפו :(

RPingu

New member
פתאום קלטתי משהו מדהים מהפרק

מה שהיה חשוד היה שדדי אמר שאיה וניני נמצאים בקצה השני של העולם. אוקיי, הוא משקר, נכון? איה נמצאת בחו"ל אבל ניני לא, נכון?

ואז המועצה אומרת שהם בדקו את כל השמינייה, כלומר, את כל השישה שנמצאים בארץ.

מי לא נמצא בארץ? איה. אוקיי. מי עוד? ניצן? אוקיי.

ואז חשבתי לפתע- יש מצב שניצן, אבשלום, דדי, ירון ותמר נמצאים בחו"ל בכלל, ואז באמת ניני בישראל ואיה בדרום אמריקה? יש מצב שזאת הכוונה?

או שזה רק אני?

פאני48

New member
לא חשבתי על זה...

נקודה מעולה למחשבה!
אבל מצד שני ניצן הגיעה למלון שאבנר שהה בו, מה שאומר שהם בארץ...

פאני48

New member
גיורא היקר,

אני חייבת להודות שכששמעתי בפעם הראשונה על העונה החדשה, קצת כעסתי, אולי כי הייתה לי מין חרדת קודש לסדרה הזאת, שבעיניי ובעיניי הרבה מבין גילי נחשבת לאחת הסדרות הכי טובות שהיו לנוער בארץ, אם לא הטובה שבהן. פחדתי שהיא תדרדר למקומות שסדרות אחרות הגיעו אליהן כשהן לא ידעו מתי לעצור...
כמובן שהחששות שלי היו לא מוצדקים. אולי זה לא אותו הדבר, אבל זה בהחלט מעולה ומרגש ואני כבר לא יכולה לחכות לפרקים הבאים.
גם היום ישבתי פעורת פה מול המסך, מנסה לעכל את העלילה החדשה והמפתיעה, כמו שעשיתי גם בסדרה הישנה...
צפיתי בפרק ונזכרתי בתקופה שהייתי רצה מבית הספר(היסודי, היום אני תיכוניסטית עמוסה
) כדי להספיק לצפות בפרק וכשהיה קטע מפחיד הייתי מכסה את העיניים.
אני חייבת להודות שגם היום היו קטעים שהצליחו להבהיל אותי...

אני יותר ממצפה לצפות בשאר העונה.
תודה על שאתה מחייה זיכרון ילדות ישן.

gayhighfive

New member
אז.. 7 שנים הא?

כשהתחלתי לראות את הסדרה הייתי רק בכיתה ג'. ועכשיו אני בכיתה י"ב. לא מאמינה שעבר כל כך הרבה זמן.
הרבה דברים השתנו מאז כיתה ג'.. הטעם שלי בסדרות השתנה לפחות 10 פעמים ואני כבר מזמן לא רואה ערוץ הילדים 24/7. אבל יש משהו שלא השתנה, השמיניה תמיד הייתה ותמיד תהיה הסדרה שהכי אהבתי, שראיתי הכי הרבה פעמים וזוכרת שירים של הביטלס בעל פה רק בזכותה.
אני מודה שכשהבנתי שאתה, גיורא, לא מעורב בסדרה קצת התאכזבתי. לא חשבתי שזה יהיה אותו דבר. וזה לא היה אותו דבר, אך עדיין אהבתי באותה מידה. הסדרה הזאת מדהימה אותי בגיל 17 בדיוק כמו שהיא הדהימה אותי בגיל 10.
הרבה נוסטלגיה ועם זאת הרבה התרגשות לדברים חדשים. תודה רבה שהבאת את הסדרה הזאת לחיינו והסכמת להחיות אותה מחדש

אלירן259

New member
הסיום של השמינייה היה אחד הרגעים העצובים

בילדות שלי. אני זוכר שהתאבלתי שבועות, מסרב להאמין. עד היום הארון שלי מלא במדבקות של השמינייה שהייתי אוסף.
התבגרתי, אני כבר סטודנט באונ'. אבל בשקט בשקט ראית עכשיו את הפרק החדש, וזה העלה בי תחושה מדהימה של התרפקות על העבר. צפיתי זמן מה גם ב"האי", אבל זה לא היה אותו דבר. השמינייה, כמו הסמל שלה, היא נצחית וצרורה בלבבות אלפי ילדים (או, כמוני, מבוגרים). אני נורא מקווה שהשמינייה (או מה שנשאר ממנה) יישארו גם בעונה החדשה. אני מבין שאי אפשר לשחזר את מה שהיה במאת האחוזים, ובכל זאת, זה ממש מרנין לראות אותם שוב כשמינייה.
אם יש משהו שלמדתי מלהתבגר, זה שעדיף להיות ילד. ואתה, גיורא, נותן לי הזדמנות. תודה לך!
נ"ב: אדם לא מת, יש שמועות שהוא מסתובב במאה שערים ומדבר יידיש. (וברצינות - איך אפשר לסרב לתפקיד שהפך לאגדי?! מאיה אני כבר לא מצפה, גם כל העונה השנייה היא טיילה בים המלח
)

dar dahan

Member
כן הוא באמת נהיה חרדי אדם

המעניין הוא שהוא לא זוכר כלום D= חחח

ולהפך לי השמינייה ובעיניי לא גורמת לחזור לילדות אלא תמיד אהבתי את הסדרות של גיורא (השעשועון שהוא עשה, החממה, האי וכמובן איך לא השמינייה) ותמיד בסדרות שלו יש קסם שאין באף סדרה, משהו שמתאים לכל הגילאים מסבא זקן ועד ליל בן 5, זה מה שכיף בסדרות של גיורא שלא מנמיך את הרמה, בניגוד לסדרות כמו גאליס והחולמים שנראות כל כך מעפנות...

למעלה