שרשור פרק 10

ellendili

New member
וואו...לא ידעתי שמעסיקים נעלי בית בהארץ...

לפני שאני אתייחס לתוכן, אני אתייחס לסגנון. בחיי שאחותי הקטנה מתנסחת יותר טוב מה-סו קולד כתבת הזאת. (ואחותי היא ילדה בתיכון!) מה זה התיאורים האלה "סצנה מגעילה", "אחיה המגעיל"... מה, אין מילות תיאור אחרות בעולם?. המשפטים שלה מסורבלים, היא קופצת מנושא לנושא בלי שום הקשר הגיוני ולוקח זמן להבין בכלל מה היא מנסה להגיד מרוב שאין סימני פיסוק וכל משפט נמשך חצי עמוד. מה זה?? הייתי מצפה למינימום של רמה. זה נרה כאילו היא עשתה קופי-פייסט מכמה ביקורות של אחרים שאין שום קשר בינהם ואף אחד לא טרח אפילו לערוך את זה. בזיון. באשר לתוכן... טוב, זה ברור לחלוטין שאין לה מושג ירוק לגבי הספר. אבל בסדר. זו ביקורת ל הסדרה. 1.כן ראו את ראשו של סטארק. אילין פיין הרים אותו והראה להמון בפתיחה של הפרק העשירי. אז די להמציא שטויות. 2. כמו שנטלי אמרה, למה היא כל הזמן אומרת "חאליסי" כאילו זה השם הפרטי של דאני?! כל מי שצפה בסדרה מבין שזה תואר. וגם אם היא לא הבינה את זה עד עכשיו (מה שלא יפתיע אותי כי היא לא נשמעת מבריקה במיוחד), אז המינימום, כשאת מכינה כתבה, זה לחקור טיפה (טיפה!!) ולהבין על מה את כותבת. 3. מי לעזאזל אמר לה שסצנת אכילת לב הסוס ע"י דאני, אמורה להיות אירוטית?? זה טקס. אם היא הייתה טורחת (שוב) לקרוא קצת על הסדרה לפני שהיא מקיאה עלינו את המחשבות השטחיות שלה, היא הייתה מבינה שלטקס הזה יש משמעות אחרת לגמרי. 4. טוב, כאן הגעתי לפסקה שאני, לשם שינוי, מסכימה איתה. כל סצנות המין המטופשות והודור העירום באמת היו מיותרים. 5. נקודת מבט גברית. כמה טיפשות באדם אחד! אני תוהה אם היא קראה בכלל את השרבוטים שלה לפני שמסרה אותם למערכת. כי מה שהיא כתבה שם לא היה נשמע הגיוני בשום צורה. הכניסו עירום נשי וסצנות פורנו לסביות כדי למשוך נשים לסדרה??? ברצינות? באיזה עולם יש בזה הגיון?! ומה זו ההצהרה הזאת על נשים שלא נמשכות לפנטזיה? מה, היא עשתה סקר? אה כן שכחתי... נשים אוהבות רק רומאנים רומנטיים. ברור. 6. ציטוטים לא נכונים. זה לא היה רוברט שדיבר על "האבל" אלא בנג'ן סטארק בשיחה עם טיריון. שוב- מינימום הכנה!! באמת. זה פשוט מעצבן. 7. "בכל פרק יש סיפוק מהאקסטרווגנזה, אבל לא נותרים עם מטען מחשבתי." אולי הכותבת לא נותרת עם מטען מחשבתי אחרי הסדרה. זה לא יפתיע אותי. מה שכן יפתיע אותי זו העובדה שבכלל יש מחשבות כלשהן בראש שלה. 8. ההשוואה לסמוייה ולבאטלסטאר: מה הקשר?? אז יופי שהן שודרו באותו ערוץ! זה כמו להשוות סוס ערבי וחביתת ירק... אין שום קשר בין הסדרות. הן מז'אנרים שונים לחלוטין. בנוסף, משחקי הכס מבוסס על ספר. זה עיבוד. בניגוד ל.. 9. באמת שזו אחת הביקורות הגרועות ביותר שיצא לי לקרוא. וזה לא קשור רק לזה שאני לא מסכימה עם מה שהיא אומרת. פשוט כותבת גרועה וחסרת אינטלגנציה. מצטערת על החפירה. ונראה לי גם קצת ירדתי לפסים אישיים יותר מדי. אבל היא ממש עיצבנה אותי.

ellendili

New member
אמן.

מסכימה עם ה-כ-ל. חסכת ממני חפירה. וניסחת בצורה מושלמת את מה שחשבתי גם אני
רק משהו קטן להוסיף- הסצנה עם ג'ופרי והזמר הייתה מעולה וגרמה לי לחלוטין להתאהב בשחקן הזה. הוא פשוט ליהוק מושלם. אני ממש מקווה שהעונה השנייה תמשיך ברוח הפרק האחרון. ושהציפייה הארוכה תהיה שווה את זה.

nathaliesh

New member
מסכימה לחלוטין בקשר לסצינה עם ג'ופרי והזמר

היא ממחישה ממש יפה את מה שניסיתי להסביר על ההבדלים בין הפראות הגלויה של הצפון לברבריות הכביכול מתורבתת של מעלה מלך. בנוסף גם הסצינה במועצת המלחמה של טיווין (they have my son) הייתה מעולה, מעולה.

ellendili

New member
כן!

והקטע שטיווין מרחיק את היין מטיריון. ואז מוזג לו בעצמו. בדיוק על הדברים הקטנים האלה דיברתי. זה מה שיוצר אווירה ומעביר תחושה. ונדמה לי שהפרטים הקטנים האלה, זה מה שהיה חסר לי עד עכשיו.

סצינת ההכתרה של רוב, בספרים.

מתרחשת באולם הגדול של נהרן. ישנה ישיבה ארוכה בה משתתפים כל הלורדים של הצפון והקלשון ומתדיינים מה לעשות. באיזה יחסים דיפלומטיים לנקוט עם המלכים האחרים בממלכה ולמי להישבע אמונים. לבסוף ג'ונגדול נשבע אמונים לרוב, ואחריו כולם. מקורות הגג של אולם בית טאלי מהדהדת הקריאה: המלך בצפון!

nathaliesh

New member
אני די בטוחה שאתה צודק

בכל מקרה הבחירה של התסריטאים מאוד התאימה לדעתי וזה היה מהמקרים שבהם דווקא הסטיה מהכתוב עושה צדק וטוב לזרימה הטלוויזיונית.

למעלה