שרשור פרק 10

למה אצולת וואליריה טובה מאצולת ווסטרוז? ספויל

במה טארגאריין אצילים מבתים עתיקים כמו סטארק או ארין? ודווקא בתים אלו מעולם לא נישאו לטארגאריין. הנקודה עם הדם ואש והמקומות שאליהם מגיעה דאינריז, היא לא אם יש שם שלטון מושחת ועבדות. אם תחפש, תמצא בכל מקום סיבות להביא דם ואש. הנקודה היא שאיש לא הסמיך אותה להיות השופטת והתליינית של מקום שלא קשור אליה בכלל ומעולם לא שמעה עליו עד לפני כמה חודשים. אני חושב שאתה פוסל את שלטון שושלת באראתיאון על פי הסתכלות לקויה. רוברט רושש את האוצר. לא את הממלכה. לולא המלחמה וההרס, הקיץ השופע היה מאפשר אגירת אספקה הולמת לחורף. רוברט ידע את מגבלותיו והשאיר את השליטה בפועל אצל אנשים הוגנים וחכמים כג'ון ארין ונד סטארק ואפילו סטאניס באראתיאון. ג'ופרי וטומן אינם שושלת באראתיאון. ג'ופרי הוא ילד מופרע שנולד מכל המגרעות של כל משפחת לאניסטר ביחד. מנסה להיות קשוח כמו סבא שלו, לשחק אותה לוחם כמו אבא שלו שהוא גם דוד שלו, אכזרי ומרושע כמו אמא שלו, וטיפש ממנה כפליים. ולהאשים את טומן בעודו ילד בן שמונה, אם הוא לאניסטר או באראתיאון, זה מגוחך. מה רצית לצפות מילד בגיל כזה?

ellendili

New member
למה לא?

זה כמו כל גן. חלק מקבלים את זה, חלק לא. זה לא הדם הפיזי. זה הקרבה לדרקונים והמשיכה לאש. זו תכונה שיכולה ללבוש הרבה צורות.

lokilook

New member
אני חייב להוסיף

בפרק הראשון ממש בהתחלה היה קטע שאח של דאני הפשיט אותה בחדר רחצה. ולאחר שהם דיברו . היא נכנסה אל הבריכה המחוממת . והעוזרת שלה אמרה לה לא להכנס כי המים יותר מידי חמים . ודאני אפילו לא הנידה עפעף כאילו היא לא הרגישה את החום העז. מה שנקרא כבר בהתחלת הסדרה מבססים את הנושא שדאני מודעת לחסינות שלה לחום. השאלה שנותרה בתחילת העונה ,עד כמה ??? וכך ראינו איך היא מפתחת ביטחון ביכולת שלה לאט,וכמובן בזהירות . היא לא סתם קפצה אל תוך המדורה מתוך אמונה שכלום לא יקרה לה .

ofirule

New member
אני הבנתי את זה ככה

דאני לא עשתה הקשר בין המוות של אף אחד לתוצאה של קבלת הדרקונים. את דרוגו היא שרפה כי הוא כבר מת וגם כי יש איזה עניין סימבולי של בית טארגריין עם אש את המכשפה היא הרגה מתוך נקמה וגם פה יש את העניין הסימבולי של להרוג באמצעות אש ואת הביצים היא כל הזמן מחממת ושמה באש מתוך איזה תחושת בטן שהיא לא יכולה וגם לא מנסה להסביר במילים. מה גם שהיא סוג של נכנסת לאיזה טראנס כאשר זה מגיע לטיפול בביצים. גם כשג'ורה אומר לה למכור את הביצים ושהוא לא מוכן שהיא תקפוץ לאש וכאילו תתאבד בגלל דרוגו כל מה שהיא עונה לו זה "אתה לא מבין". היא לא מתחילה לפרט שזה מוות תמורת חיים או שהיא דם הדרקון והיא לא יכולה להישרף או דברים כאלה היא פשוט הולכת לפי איזה היגיון פנימי שמנחה אותה. מה גם שבספר אמרו שדרקונית אם (יענו דרקון בוגר ממין נקבה) נוהגת לחמם את הביצים שלה באמצעות אש (כמו שדני נהגה לחמם אותם לאורך הסדרה). בקיצור לדעתי המטרה שלה במודע היתה לשרוף את דרוגו והמכשפה ובתת מודע היא נכנסה לטרנס של הטיפול בביצים היא הכניסה אותם לאש ותוך כדי השרפה הטראנס הזה הנחה אותה גם להיכנס למדורה.

מצטער. הבנת ההיפך ממה שכתוב, מפורשות.

דאינריז אומרת מפורשות למירי מאז דור כאשר היא כובלת אותה למדורת הקבורה: את לימדת אותי שיעור חשוב. רק מוות יכול לשלם תמורת חיים. את הביצים היא חיממה פעם או פעמיים. לא יותר. לא כל הזמן. וכשז'ורה אומר לה שהוא מפחד שתתאבד, היא מבטיחה לו שלא תתאבד. נכתב מפורשות שהמטרה הייתה בקיעת ביצי הדרקון. אני לא זוכר איפה נכתב שהדרקוניות היו מחממות את הביצים באש. אתה בטוח שאתה לא מתבלבל עם האגריד ונורברט? אגב האגריד, עם המשיכה האובססיבית שלו לדרקונים, הוא לא במקרה בן לבית טארגאריין ?

דרקונים! יש דרקונים!

ועשו אותם מצוין (ותודה לאל על ההתפתחות באפקטים המיוחדים). פרק מוקפד מאוד. נותן מספיק רמזים בהמשך. אהבתי את המבט החדש על פניה של סנסה. זה שינה את כל הדמות שלה. גם את התגובה של כלב השמירה. אהבתי את תיאון ושעירון שיצאו וחזרו לחשיכה - להזכיר לנו שהם קיימים ותפקידם עוד יבוא. הסצינה של המלומד פייסל נראית מיותרת, אך היא מראה שאף אחד הוא לא מה שהוא נראה - אפילו לא הוא - עוד רמז לעתיד. כל צחצוח לשונות בין באליש לוואריז זה תענוג צרוף. דאינריז, הו דאינריז. אין ספק שמגיע לה כל שיר הלל.

tanj

New member
בטח התכוונת לריקון, הבן הצעיר לבית סטארק

ולא לתיאון גרייג'וי שנמצא בפמלייתו הצמודה של רוב סטארק, בקילשון.

Blade Of Fire

New member
פרק לא רע.. לא רע בכלל

אישית לא כל כך אהבתי את הסצנה בין ג'יימי לקייט כי כאילו... לא היה שם מספיק בשר באמת. "אתה ניסית להרוב את הבן שלי?" "כן" נו... האמת.... משחק קצת יותר אמין. אבל חוץ מזה אהבתי את הפרק כולל סצנת הסיום האדירה עם הדרקונים, למרות שזכרתי שהדרקונים נולדו בתחילת הספר השני... לא חשוב.

Indego

New member
אני חשבתי שהעונה תיגמר עם בקיעת הביצים...

כאילו שעושים קלוז אפ על הביצה, ורואים שבר שמתחיל להיווצר. לדעתי זה היה מותח יותר, מאשר לראות את דאני עירומה עם 3 דרקונים עליה (מראה קצת סוריאליסטי ופדופילי). אגב: מישהו יודע כמה זמן לוקח לדרקונים לגדול בסדרה? הרי זה מקובל שלוח להם מאות שנים להגיע לגיל בגרות, ולצבור את כוחם. וזה לא משהו שהוא הגיוני. כי דאני היא בסה"כ ילדה בת 16, ותוך 70-80 שנה היא תמות מזקנה, אז מה יהיה עם הדרקונים, ואיך זה הגיוני שהם מסייעים לה ליצור צבא, אם הם בעצמם לא מספיק חזקים?

ellendili

New member
ככה הסצנה מתוארת גם בספר.

הם גדלים במהלך הסדרה אבל עדיין לא גדולים מספיק כדי לרכב עליהם. אולי לקראת סוף הסדרה הם יגדלו מספיק. אף אחד לא אמר שהם צריכים להגיע לבגרות, רק לגודל שיתאים לנשיאת אדם (גודל של סוס בערך?)

לא לוקח כל כך הרבה זמן לדרקונים להגיע לבגרות

במקום אחד נאמר שהגולגולת הכי גדולה מגולגלות הדרקונים של טארגאריין שהיו מוצגות באולם הכס הייתה בת שלושת אלפים שנה. אך במקום אחר אומר מישהו, נדמה לי שזה היה באריסטאן, שבאלריון המגור השחור היה בן 250 בזמן כיבוש ווסטרוז או בזמן שמת. בכל מקרה דאני בעצמה אומרת שתוך שנים ספורות תוכל להוביל את הדרקונים לקרב. הדרקונים גדלים במהירות רבה.

Blade Of Fire

New member
תראה.. ../images/Emo58.gif

בספרים, תוך כמה חודשים, מקסימום שנה, הם מספיק גדולים כדי לחולל שמות בערים החופשיות ולהתחיל לשרוף אנשים וכפרים וכל דבר שדאני רוצה... כך שהכל תלוי למה אתה קורה "לגדול"... אם הכוונה לרכב אז זה כמו שאביר הקרנפים ענה אבל אם אתה מדבר על העובדה שהם יכולים להלחם בבני אדם עלובים עם חצים, מדובר על כמה שנים מעטות.

Cheshire Fool

New member
נהניתי מהפרק

הקטעים של אריה מאוד מצאו חן בעיניי, אני חושבת שהילדה שחקנית מצויינת ואני לא יכולה לראות את כל הקטעים המדהימים שלה בעונה השנייה! השחקן של ג'ון ממשיך לעצבן אותי, אני לא יודעת מה יש בהבעה שלו שפשוט לא עובד לי בתור ג'ון. אבל את השחקנית של סאנסה אני מתחילה לחבב קצת יותר. הסצנה האחרונה קצת הציקה לי, אני לא יודעת אם זה היה אמור להיות ככה בכוונה אבל הרגשתי בשחקנית של דאינריז שאמרו לה "תתנהגי כאילו יש עליך דרקונים" וזה נראה לי קצת מאולץ. גם שמתי לב שלא הורידו לה את השיער למרות שבספרים בקטע הזה היא מאבדת את השיער שלה. אני תוהה אם זה כי השחקנית לא הסכימה להיפרד מהשיער שלה או שזה בגלל שהם לא מצאו דרך נוחה לחמצן את השיער שלה לגוון הזה גם כשהוא צומח לאט. הסצנה עם פייסל הרגיזה אותי כמו רוב סצנות הסקס הלא קשורות בסדרה, אבל כבר הגעתי למסקנה שאם הם רוצים לדחוף דיאלוג פוליטי או להסביר את העלילה מנקודת מבט שלא מופיעה בספרים הם יעשו את זה דרך סצנת סקס.

Ayelet 363

New member
../images/Emo58.gif

או שכבר לא צריך לסמן? גם אותי עיצבנה הסצנה עם פייסל ורוב סצנות הסקס בסדרה. דווקא את ג'ון אני מאוד אוהבת.

Cheshire Fool

New member
אז הם עושים עבודה טובה

זה נראה כאילו חמצנו לה את השיער למוות. בכל מקרה זה נותן לי תשובה.

Indego

New member
אגב, פייסל בן איזה 200 לא?

אז איך לעזאזל הוא מצליח להעמיד את הג'ונסון שלו? הרי אין ויאגרה בממלכה.

למעלה