פרק 10- דיעות ומחשבות על כלל העונה
אני כותבת את ההתרשמות הזאת לפני שקראתי את השרשור, אז אני מניחה שאחזור פה על דברים שעלו וסליחה מראש על זה
כידוע לא התלהבתי מאוד מהעונה הראשונה של משחקי הכס. היו חסרים לי זאבים (ועוד זאבים), חסר לי עומק מסוים בדמויות מסוימות (בראן למשל), למרות שהבנתי את כורח האקספוזיציה של היוצרים, חשבתי שהם התמודדו איתו בצורה לא טובה, חשקתי בקול עצמאי לסדרה (כלומר שלא תהיה העתק חיוור של הספר) אבל צרמו לי סצינות (שבפני עצמן היו מעולות דווקא) כמו הסצינה של רוברט וסרסיי, מפני שהן הרחיקו את הדמויות (סרסיי במקרה הזה) מהמהות שלהן כפי שעלתה בספרים. התאכזבתי קשות מסצינת המוות של נד שהשאירה אותי קרה. חשבתי שהליהוק של ג'ון סנואו וליטלפינגר הם בין הליהוקים הגרועים שנעשו בטלוויזיה מאז ומעולם. במקביל התרגשתי והתלהבתי מכל סצינה של טיריון, ובכלל מפיטר דנקליג' (אני בטח מסרסת קשות את שמו עכשיו, סליחה פיטר) שמכל השחקנים מסביבו תפס את הדמות של טיריון בצורה עמוקה ולא היה יכול להצליח יותר בתפקיד אם היה כותב אותו בעצמו. חשבתי ששון בין (למרות שהיה לי קשה בפרק שניים הראשונים עם המאסיביות של שון, נד אמור להיות דק) היה מעולה, לא זוכרת איך קוראים לשחקנית שמשחקת את אריה, אבל למרות סייגים מועטים שהיו לי ממנה בהתחלה, ככל שהסדרה התפתחה חשבתי שהיא תופסת יותר ויותר את הדמות בצורה מעולה. גם השחקנית שמשחקת את סאנסה מצוינת בתפקיד לדעתי ואילו ג'ק גליסון, שמשחק את המלך הפסיכופת ג'ופרי הוא ליהוק ענק. בגזרת הדוראקים אהבתי מאוד את הליהוק (לא זוכרת איך קוראים לשחקנית שמשחקת את דאני, מבחינת מראה היא מושלמת, קצת חבל שיש לה מבט אידיוטי בעיניים חלק מהזמן אבל היא נותנת תצוגת משחק סבירה לגמרי) בעיקר את זה של חאל דרוגו. גם אהבתי מאוד את הבחירות התסריטאיות של מה להראות ומה לא והאלגנטיות למשל של הסצינה שבה דרוגו נפצע ששונה אמנם מהספר לחלוטין, אבל פשוט מצוינת בתוך הזרימה של הסדרה. בקיצור לאורך העונה כולה הייתה לי דואליות קשה עם הסדרה. מצד אחד היו בה המון דברים טובים (לא דברתי עוד אפילו על הויז'ואליות המרהיבה שלה), מצד שני היו לי המון אכזבות ממנה, או כמו שכתבה אלנדילי לא ממזמן, קשה להגדיר מה אבל "משהו" חסר. למה אני מזכירה ומסכמת את כל זה? מפני שחשוב לי הקונסטקסט על מנת לדון בפרק האחרון של העונה. לפרק העשירי של העונה אני מודה שניגשתי בחשש כלשהו. פחדתי נורא שהם יהרסו את סצינת הולדת הדרקונים. חששתי שסצינת ההכתרה של רוב תשאיר אותי אדישה. לא רציתי לסיים את הרומן שלי עם הסדרה הטלוויזיונית והאמת? התלבטתי קצת אם לראות את הפרק ביום חמישי או לחכות לביקורות מחברים ורק אז לצפות בו
כמובן שלא החזקתי מעמד וצפיתי. נתחיל בזה שהפרק היה מעולה ולמעט פרט אחד קטנטן שאפשר לסלוח עליו בקלות הוא היה מוקפד, מדויק וכל חלק וחלק בו וכל סצינה וסצינה בו התעלו על עצמן. בסצינת ההכתרה של רוב הייתה לי צמרמורת. המבט שהוא וקייטלין מחליפים, שהוא לחלוטין החלטה עצמאית של התסריטאים שלא קשורה לספרים אולי נראה כמו פרט קנטנטן אבל הוא דרך מעולה ונפלאה להביע הרבה רגשות ומחשבות שבספר מתוארים בפרוטרוט ואילו בטלוויזיה הרבה יותר קשה להביע אותם, שלא על דרך הדיאלוג. בנוסף, אני לא זוכרת איפה מתקיימת ההכתרה בספר, אבל הבחירה לבצע אותה ויז'ואלית ליד המדורות, בחושך, בקור הייתה בחירה מצוינת לדעתי שמדגישה את הפראות של הצפון מול התרבותיות כביכול (מאוד מאוד כביכול ואולי כדאי לכתוב התרבותיות הצבועה) של הדרום ומעלה מלך. הסצינה שבו החברים של ג'ון מחזירים אותו תוך כדי דקלום השבועה של משמרת הלילה נעשתה בצורה פנטסטית. הסצינה בין סאנסה לג'ופרי, כשהוא לוקח אותה לראות את הראשים גם היא הייתה מעולה, למרות הפרט הקטנטן הנסלח של הראשים שאינם טבולים בזפת. בעיני זאת הייתה סוג של האכלת הצופים בכפית מיותרת, שלא לדבר על חוסר אמינות מוחלט לתקופה שהוא מייצג וגם חלק מההתבגרות ויכולת ההתמודדות של סאנסה באותו רגע בספר לפחות נובעים מהעובדה שהראש "בכלל לא מזכיר" ו"יכול להיות כל אחד". יחד עם זאת כמו שכתבתי זה פרט כ"כ קטנטן שהוא נסלח וחסר חשיבות לחלוטין כמעט. הסצינה עצמה, הצורה שבה השחקנית זוקפת את עצמה וברור לכולנו מה עובר לה בראש-המרחק שעשתה או הנפילה שנפלה והשינוי שהתחולל בחייה, הצורה בה סאנדור ממהר לתפוס אותה, בהו-כ"כ ברכות-כשהיא שוקלת להעיף את ג'ופרי למטה (המלך הנרקיסיסט והאטום כמובן לא מבחין בזה בכלל). זאת גם אחת הסצינות האהובות עלי בספר. ו... כמובן סצינת הדרקונים הנפלאה-נפלאה-נפלאה. האמירה הכביכול ביקורתית היחידה שיש לי עליה היא שחרי שג'ורה מתחנן לדאני שלא תעלה על המוקד, והיא אומרת לו שזאת לא כוונתה ופוסעת לאש, אף אחד בכלל לא מנסה לעצור אותה. אבל הו-איזו סצינה מופלאה, אז למי אכפת בכלל? כל דבר בסצינה הזאת היה מוקפד, מדויק ועשוי לעילא. הפרק הזה בהחלט מעורר בי הרבה הרבה תקוות לקראת העונה הבאה. ושתי הערות קטנות לסיום- עוד מישהו קרא את הביקורת המטומטמת בהארץ שבה הספר מואשם בהיותו ספר מגדרי על נשים חלשות? WTF? עוד מישהו שם לב שצופי הסדרה שלא קראו את הספרים מתייחסים לדאני בתור חאליסי כאילו זה השם הפרטי שלה? מה הקטע?