שרשור ערב יפן

GnomeBubble

New member
אני דיברתי רק עם אחד

אותו אחד שעזר להלה באוריגמי. הוא לומד שפות שמיות (ויודע עברית יותר טוב משאני יודע יפנית, זה בטוח
). זה לא הפתיע אותי כל כך, כי גם בירושלים יש יפנים שלומדים דברים כמו שפות שמיות ותנ"ך (מן הסתם ישראל היא מקום מצויין ללמוד דברים כאלה), אבל הוא אמר לי שהיפנים שלומדים בת"א לומדים מקצועות מגוונים כמו הנדסה, ופיזיקה, ואת זה לא ידעתי. יכול להיות שיש כאלה גם בירושלים בעצם, אבל אני אף פעם לא הולך לגבעת רם, אז אין סיכוי שאני אדע. בכל מקרה, נראה לי שרובם הגיעו לכאן באופן עצמאי, ולא בתוכנית חילופי סטודנטים. הם גם לומדים לימודים מלאים, בנוסף לעברית.

eRoz

New member
חילופי סטודנטים

אני לא יודע איזה תוכניות בדיוק יש ליפנים שרוצים להגיע לארץ,המורות שלנו ליפנית טוענות שבשנים האחרונות סטודנטים יפנים לא ממש מתנפלים על האפשרות להגיע לכאן - בעיקר בגלל האינתיפאדה כנראה. אבל יש עדיין טפטוף של אנשים שמגיעים ללמוד כל מיני דברים משונים יותר ופחות (אולי הם אוטאקואים של ישראל??
) אבל - בשנה שעברה אונ' תל אביב סגרה סופסוף עם אוניברסיטת קיוטו על הסכם חילופי סטודנטים שקובע שגם אם מהצד היפני לא מגיע אף יפני, עדיין האונ' יכולה לשלוח מועמדים משלה
והשנה באמת התקבלו שניים ללמוד שם בשנה הבאה למשך שנה! אחד הוא חבר שלי וזוכה מצידי למבטי תיעוב...יש לתל-אביב גם הסכם עם אוניברסיטת waseda הסופר-יוקרתית מטוקיו, זה אולי לעוד בן אדם נוסף בכל שנה, ואולי אפילו לא בכל שנה. אז אפשר לקוות לזה אם מתחילים ללמוד בארץ, אבל קצת קשה לבנות על זה. לכל אוניברסיטה יש את ההסכמים שלה - אולי באונ' העברית יש להם הסכמים קצת יותר נרחבים, אבל אני מניח שיש להם בערך אותו דבר. וחוץ מזה יש מילגות שלא קשורות לאוניברסיטה, כמו ה"מונבושו" - בערך 7 מילגות ששגרירות יפן מעניקה כל שנה לבוגרי תואר ראשון מכל תחום שמגישים הצעות למחקר. זה כבר מלגה רצינית לשנתיים. ויש עוד... טוב, יצאה לי מגילה... ולגבי התסריט של הסרט, זה היה עבודה משותפת - שניים-שלושה אנשים עיבדו את האגדה המקורית (שנקראת kachi-kachi yama) ושאר המשתתפים זרקו רעיונות, חלק ממש תוך כדי הצילומים, כמו השפריצים של הדם בסוף...(זה היה עירבוב של מים, קטשופ ורוטב סויה....מבחיל!!!!) אחת המנחות של הערב, נעמה, היתה אחראית גם לתפירת התלבושות, האיפור, ה"עיצוב האמנותי" ועוד - כשרונית
אלעד

GnomeBubble

New member
לאוניברסיטה העברית יש מספר מלגות

אף אחת לא לוואסדה לצערי, כי זה חלום שלי ללמוד שם, מסיבה שהיא בעצם לא ממש ברורה גם לי
אבל אני חושב שכל המלגות נועדות לבוגרי תואר ראשון, כלומר כמו המונבושו, למרות שחלקן אולי רק לשנה. לצערי האתר של החוג באוניברסיטה העברית נפל, ואני לא יכול לשלוח הפניות.
לפי מה שהבנתי, יש מלגות שדווקא אין אליהם ביקוש (כמובן שעל מלגת המונבושו כרגיל יש יותר מתמודדים ממקומות). ותודה על מאחורי הקלעים של הסרט.

Daria san

New member
שאלה

אתה יכול לספר לי יותר על המלגה לווסדה? המורה שלי בזמנו ספרה לי עליה, וגם על מישהו שלמעשה קיבל אותה..... היא מעסיקה אותי כבר למלעלה משנה...אני לא מפסיקה לדבר עליה אבל לא הצלחתי למצוא יותר מדי אינפורמציה.
היא נועדה בשבילי! אני יודעת !

eRoz

New member
ווסדה

אמממ..אני לא יודע יותר מדי פרטים - אפשר לשאול את אחת המורות ליפנית אצלנו, הן מכירות תלמידים שעשו את זה ומה עבר עליהם (את יכולה לשאול את מסקו mailto:[email protected] ). אבל יש גם מלגות אחרות ואם את לא נעולה רק על ווסדה אלא מוכנה גם לנסות את קיוטו או לחכות לסיום התואר ולנסות לקבל את המונבושו, אז הסיכוי גדול יותר... אלעד

ketty the sheep

New member
תמונות? עוד חוויות?

נו, בשביל אלו שלא היו כי הם היו עסוקים ב... להיות בחו"ל.

GnomeBubble

New member
אני עדיין מחכה לבחור עם המצלמה

ששכח אותה במשרד ורץ להביא אותה ^_^ בינתיים אני אפתח אלבום תמונות לאירוע. כל מי שרוצה יוכל להעלות תמונות לשם.

Kawaii Baka

New member
*הבחור עם המצלמה מתפקד*

היה ארוע מאד מהנה, ומבחינתי גם דרך מעולה להתחיל סופ"ש לא פחות מהנה. ^_^ אני רוצה להודות לכל הסטודנטים, מרצים ושאר אנשים שעזרו לארגן את הערב הזה. כמו שכבר אמרתי לבועז, חבל שאת התואר הראשון אני צריך לעשות בהנדסת אלקטרוניקה. הערב עשה לי חשק להרשם לפקולטה.

Kawaii Baka

New member
הקרנת קטעים מסדרות אנימה

חבל שפיספסתי את רוב ההרצאה הזאת. >:

Kawaii Baka

New member
אוריגמי - קיפול אגורים (שישלחו להירושימה)

אני לא מוכן להודות בכישלון! אז לא הצלחתי באותו הרגע לקפל אגור, זה לא מוכיח שום דבר. E:

Kawaii Baka

New member
סידור פרחים - ההתחלה

אני חייב להודות שלא הצלחתי לזכור את השם המדויק העניין, שהוא סוג של סידור פרחים מנימליסטי. מישהו?

Kawaii Baka

New member
סרט הסטודנטים ~

מה היה שם האגדה שעליה בוסס (בצורה "כללית" P:) הסרט?

למעלה