שרשור נשקים DND:

אם אתה רוצה...

אתה יכול ליצור איתה קשר באופן עצמאי. תנצל"ש משהו שיפנה לקירסטן, והיא תחזיר לך הודעה בדרכה המגושמת.

תמיד אפשר לפתוח את :

פינת הדמויות האבודות. מקום שבו כל הדמויות שכבר מזמן הפסקתם לשחק (מכל סיבה שהיא) יכולות להיפגש ולדון בינהן על כל מה שעולה להן לראש.. סיבת ה"מוות" של כל אחת מהן.. הfamous last words שלהן.. סיפורי גבורה מעלי אבק מחייהן.. דעתן על המטריקס החדש וכו' וכו'
מהסיבה הפשוטה שאין לי דמות כזאת (אלה אם אתם רוצים שדף מלא מספרים ונתונים עם חרב מטריה יתחיל לדבר איתכם) אני -לא- אפתח את השירשור הזה.. נשאיר את הג'וב הזה לקירסט(נזק) טוב ?
בתקווה שכשאני אתחבר אני לא אראה הודעת "מערכת הפורומים שותקה ע"י זרם חשמלי ממקור לא ידוע.. אנא התעזרו בסבלנות"

Gilgam69

New member
קח את החרב...

שים אותה בידיים של קירסטן לשעה... ותראה את קירסטן עם קאטאנה רגילה. למה? מהסיבה הפשוטה שכוחותיה הקסומים עובדים רק כאשר מי שמשתמש בה הוא בן (או בת) הסגאוואה ויותר נכון, בעליו החוקיים של הנשק, שכיום בעליה החוקיים היא טאקאשי.

אלדריון

New member
עוד כוח אחד?

החרב נועדה על מנת הגן על נושאה בדרכו לגיהנום. אולי יש עליה תכונה הפועלת נגד שדים (או המקבילה במיתוסים היפניים) או עוזרת להתנגד לכוחותיהם?

Gilgam69

New member
לא ממש

החרב לא נועדה להגן על נושאה בדרכו לגיהנום. חלק מכוחותיה ניתנו לה לצורך זה פחות או יותר אבל היא נוצרה כ-500 שנה לפני כן ובמהלך שנות קיומה היא קיבלה עוד יכולות אחרות ללא קשר לברכתם של ארבעת דרקוני היסודות.

שלום לכולם!

לאחר ששיחקתי אתמול עם חבר שלי במשחק, שיפרתי את הקטנה שלי בכך שכבן ברית של הברבורים השחורים(כת של פיראטים) הפכתי לאדון השוק, שיפרתי את הקטנה שלי לצורה הבאה: נזק: 1ק8 נזק חומצה: 2ק8 נזק רעל: 1ק12 נזק אש: 1ק12 נזק חשמל: 1ק8 את החרב קיבלתי מחרש הנשקים הכי טוב בחולשחור, ונזק החשמל בא מניקודמוס.

melindo

New member
את האמת

נראה לי שהחרב הזאת אפילו חזקה מידי בשביל דרגה 20 אולי לדרגה24-27 משהו כזה

Grud

New member
גרזן

גמד, לוחם, מו"ד ישן, דרגה 5-8 (אני חושב, זה היה מזמן). בקיצור הגרזן: 1ק8 (חד-ידני רגיל) +3 +3 לתלד0 תבוני - 15 אגו - 14 מטרה: להשמיד/להרוס (לא זוכר את המילה המדויקת) מטילי-לחשים (או שאולי רק קוסמים?) תעופה פעם ביום גילוי קסם שלוש פעמים ביום והיה עוד איזה קסם, בטח אור או משהו כזה. זה הנשק הכי חזק. לקוסם שלנו היה כבר פעמיים (!!) - מטה מאגוס (staff of the magi) לגנב שלנו - היה פגיון יהלום (חודר כל שריון, אני חושב) והיה לנו עוד כל מיני דברים מוזרים וחזקים למדי. זהו.

Grud

New member
למה אי-אפשר לערוך הודעות?

אבל עיקר החוזק בקבוצה הישנה שלי הוא לא בחפץ זה או אחר, אלא בכמות של החפצים הטובים, ובשילובים הממש רצחניים. כך למשל, אחד הלוחמים (שהיה הלוחם הטהור היחידי, אני חושב) עשה למעלה מ... תחזיקו חזק... מאתיים נזק בסיבוב אחד !!! זה הלך בערך ככה: (אני לא זוכר את הפרטים המדויקים) מוד"מ, לוחם מעל דרגה שבע, מתמחה (כפול) בחרב מעוקלת (1ק8 ע"פ מוד"מ), כוח 18/00 2 חרבות מעוקלות קסומות (2 התקפות עם כל אחת - 4 ביחד) +2 או +3 (לא זוכר בדיוק). הטילו עליו כוח משופר (ל-24 או 25) והאצה. זה 8 התקפות (4*2) של 1ק8 +4 (התמחות) +3/2 (מהקסם) +10 (מהכוח המשופר) הוא פגע עם כולן, ובחלק נתן מכה קריטית [אצלנו זה היה ע"פ 1ק6: נזק מקסימלי (1/2), נזק כפול (3/4) או נזק מקסימלי כפול (5/6)]... תעשו את החישובים, זה יוצא הגיוני. מה שלא הגיוני הוא החוזק הבלתי יאומן וסילופי החוקים, אבל מצד שני היינו צריכים לחסל את הגהינום או משהו כזה (בדיוק בפגישות המכריעות לא הייתי!). עכשיו תגידו לי - למה אי-אפשר לערוך פה הודעות??

מה הלאה?

תמצאו את אבי-סער, אקסקליבר ודוראנדאל במארז מתנה של 3 במחיר של 2 בדוכן המתנות של יריד העיזים השנתי? לא הגעת לחלק בספר השחקן שכתוב בו שאיסוף כלי משחית מופרכים הוא די חסר פואנטה ? חרבות קסומות ומיוחדות, אמורות להיות קסומות ומיוחדות, שנוצרו במטרה מסויימת, לא משהו שהדמות מקבלת במתנה לחנוכה/חג המולד. בעולמות האפיים השונים, בדרך כלל יש חרב מדהימה אחת, מקסימום שתיים, שיש להן תפקיד מרכזי בעלילה - בלי אבי-סער הסיפור של אלריק לא היה מה שהוא, בלי אקסקליבר, המלך ארתור היה סתם בריון עם סוס, רולאן העדיף לנסות לנפץ את דוראנדאל הקדושה מאשר לאבד אותה אחרי מותו, וכשטרן הצליח להשתמש בדרינווין נגד אראון הוא הגשים נבואה שבעצמו לא ידע עליה. כל המשמעויות הללו נזרקות לפח כשחרבות אולטרא-קסומות נמכרות בנפחיה לכל בעל מזומנים, ומשמשות פשוט לגרימת הרבה הרבה נזק. תכל'ס, חוץ משם מפוצץ, אפקטים והרבה קוביות, יש משהו מיוחד בחרב שלך? מה הופך אותה ליותר מופלאה מהחרב קצוצבשר, שעושה 4ק10 כי הלהב שלה עשוי משן זהב מכושפת של גרוזיני ענק, ויש לה +11 להתקפה בגלל שפעם היא הייתה +1 עד שסנטה קלאוס חרט +10 על הלהב שלה באבזם החגורה שלו?

Soul Cake Duck

New member
אני מסכים. אז הנה משהו

אולי מעכשיו, כשעולה דיון כזה שבו אנשים משווים "הישגי" עבר מבחינת יכולות דמויות או תכונות חפצים, אפשר לנתב את הפתיל למה שבאמת מעניין? זאת אומרת, בשרשור הזה לדוגמה, נתחיל להשוות איך השגנו את הנשק, מה המשמעות שלו, מה ההיסטוריה שמלווה את טבעו הקסום, ואילו חוויות מסעירות עברנו איתו. כל דבר שאפשר לכמת בתוספים או במספרי קוביות יוקע לאלתר כבלתי רלוונטי. לעומת זאת, אם תכונה מעניינת של החרב היא יעילותה הקטלנית, אפשר לספר על קרב אדירים שבו נעשה בה שימוש מרשים. הרבה יותר יעניין אותי לשמוע שהלוחם של מישהו השליך את חרבו כך שהיא ננעצה לדרקון האכזר הישר בליבו והרגה אותו בו במקום מאשר לקרוא שיש לה סיכוי משולש לפגיעה קריטית. מה אתם אומרים?

AndyBear

New member
יש משהו בדבריך...

על פי שאני כמעט אף פעם לא שיחקתי ובמערכה הארוכה שאני מנחה(שנה וחצי אותה אחת) לא היו שום נשקים מיוחדים עד עכשיו אלא אם MASTERWORK WEPEON נחשב למיוחד מידי.וחוץ מזה אני לא יכול לספר על משהו שלא קרה לי(דברים קורים רק לשחקנים). אז אני לא יכול לתרום לדיון הזה יותר מידי, חוץ מעצה קטנה: תסתקלו על ההודעה הבאה של-The Monopoly Guy, וזאת של אותו אחד, ואז תקראו את זאת של הבלש חסר הבית ותחשבו על מה שהבלש אמר...

ננסק

New member
אל תיקח ללב

הבלש הציג את הגישה האפית, שאני אוהד, אבל יש גישות נוספות, שאותן אני אוהד גם. לדוגמא: בעולם היפני שבו אנחנו משחקים כרגע יש מגוון של נשקים קסומים עתיקים ורבי עוצמה, כי רמת הקסם בעולם היא גבוהה - משמע, יש הרבה קסם, תמיד היה, קל להשתמש בו, ולא מהססים להשתמש בו בשביל כל צורך מתאים. מה, הרי שיטת EarthDawn -חיה- על הרעיון הזה, זה כל הקטע בה. זה שהבלש אמר את מה שאמר באופן תקיף לא אומר שהוא הציג את התמונה כולה. זה שיש הבדלי רמת קסם בין יקומים זה לא חדש, ולא צריך להפריע לתאר את הנשקים. אני בעד הגישה של Soul Cake: כדאי לקדם את הדיון לגישה של "זה לא היכולות האובייקטיביות של הנשק, זה מה שהוא אומר לך". פגיון 2+ נגד חרקים, שהוא הקסום היחיד בעולם כולו, יכול להיות מעניין כמו אבי-סער, תלוי בהקשר.

בין אינפלציה לשילשול

יש עולמות שבנויים סביב אינפלציה בכל מה שקשור לקסם. מה כל כך רע באינפלציה? תריץ חיפוש בגוגל על מלות המפתח "1929", "מארקים" ו"גרמניה" - אם תחפש מספיק, אולי תמצא בסוף תמונה משנות השלושים של איזו גברת ממינכן, שמכניסה לתנור שטרות כסף - חסרי ערך כמעט לחלוטין, בתור חומר הסקה, ואולי גם תמונה של שטר שערכו מיליארד מארק שבקושי שווה את הנייר שעליו הודפס. מה הפואנטה שלי? שכשיש לך יותר מידי קסם, אז בסוף הוא נראה בדיוק כמו השטרות ההם - סתם משהו שרשום עליו מספר גדול, שאפשר לאסוף בחבילות ולזרוק לאש. האינפלציה בקסמים, חפצים קסומים ומפלצות, הופכת במקרים רבים לשלשול של ממש - שפירושו כמויות עצומות של ח** חסר משמעות שזורמות על הדמויות - בעולם היפני שלך אולי יש אינפלציה בנשקים עתיקים ורבי עוצמה, אבל הם לא נמצאים על דוכנו של כל נפח, או נמכרים לפי משקל (אני מקווה). שים לב למצב הנלעג שתיאר נוטע העץ הזה - הוא מצא חרב של גדול נפחי העולם - עד כאן סביר. אבל אז הוא צ'יק-צ'אק שיפר את העבודה שאמורה להיות המושלמת באמצעות איזה כישוף חזק וזמין להפליא. העסק מיתדרר כשהוא מצא איזה נפח שהכין לו במקום חרב יותר טובה, ועוד פראייר שיכשף אותה - שים לב מה הלך פה - מלאכת המחשבת של גדול הנפחים בהיסטוריה, הושלכה כלאחר יד בגלל שהיה בסביבה מישהו שיכל לייצר די בקלות משהו יותר טוב... עוד בעיות שיכולות להיות עם עודף בקסם בעולם, הן בעיית "תחליף הטכנולוגיה" ובעיית "כשף דרכך החוצה מהצרות". הבעייה הראשונה קורית כשיש יותר מידי קסם שמפסיק להיות מסובך, נדיר ומסתורי, והופך ליומיומי ובנאלי - ואז המערכה מאבדת את הפנטסטיות שלה והופכת למין פארודיה שבה יש שרביטי ברקים במקום קלצ'ניקובים, ג'ינים במקום צפלינים, רשת תקשורת גלובלית על בסיס כדורי בדולח ועוד כהנה וכנה. קשורה לבעייה הזו היא גם הבעייה השנייה - במקום לחשוב ולתכנן, הדמויות יכולות לכשף את עצמן דרך ההרפתקאות בקלות מפתיעה - למה להציב מארב מתוחכם כשיש לך את "שרביט הפיצוצים המחסל" או את הלחש "הפרד ראש מגוף ורוקן ארנק"? למה לשכנע מישהו שיעזור לך אם יש לך ג'ריקן של ארבע גאלון מ"שיקוי הזבוב הספרדי המחרמן והמשפיט"? שלא לדבר על זה שלא צריך יותר להתמקח או לעבוד ברגע שמצאת את "כובע הרב שמזמן עשרת אלפים פ"ז מכספי משלם המיסים 3 פעמים ביום". במצב של היפר אינפלציה שהופכת לשלשול, האתגר הוא אחד הקורבנות הראשונים, וכך גם ההתלהבות - אם זרקת את החרב הטובה ביותר בהיסטוריה כי מצאת אחת שרשום עליה פלוס יותר גדול, מה השה"מ המסכן יכול לתת לך בפעם הבאה כדי שתגיד "וואו"? אינפלציה גם גוררת אינפלציה - אם בעזרת חרב שלושת ההבלים אתה יכול לפרק את כל האבירים והמפלצים בסביבה, השה"מ מתחיל לשלוף מפלצים חזקים יותר, ואבירים מצויידים בנשקים מכושפים מופרעים משלהם - ואז פתאום הדמויות מנסות להבין מאיפה לעזאזל רודף אחריהן פרי אהבתם האסורה של אלמיניסטר ותאקיזיס, עם עוזרו ענק האדמנטיט שמפליץ אש מהתחת ומשתין חומצה, ולמה המשחק נהיה משעמם כל כך.

ננסק

New member
כל מה שאמרת נכון לחלוטין

...אבל לא קשור למה שאני אמרתי. כנראה שנראתי כאילו אני מציג עמדה הפוכה לזו של Andy - אני לא, והאינפלציה של קסם היא נושא קרוב לליבי, ולפי התגובות המפורטות, הארוכות, והמרשימות, בוודאי גם לליבכם. דיברתי בכלל על ההודעה של Soul Cake Duck, ועל הרעיון של תיאור נשקים לא מהבחינה הסטטיסטית שלהם, אלא מבחינת החשיבות הדרמטית/סיפורית. Andy הביא "עצה קטנה" שמתחילה בדיוק את הדיון עליו אתם דיברתם כאן, וזה הרגיז אותי, מאחר ואני לא מרגיש צורך לקבל עצות על דברים שקראתי שתי הודעות לפני כן באותו העץ. רציתי לחדד מעט את הנושא, ולהבהיר ל-Andy שלא כל עולם עשיר קסם מתדרדר אוטומטית לאינפלציה, ושדבריהם של בלשים חסרי בית אינם באופן אוטומטי "עצות חכמות לחיים טובים" של שה"מים. מצטער, שום דבר נגד שניכם, אבל ברגע שאומרים לי "ותחשבו על מה שהוא אמר...", אני מאבד עשתונות. פשוט מאבד- זיקוקי דינור, עשן מהאזניים, כל זה. עכשיו הנה אתם באתם ונתתם דוגמאות שונות אך משולבות בדיוק למה שרציתי להגיד, ואני מקווה שזה הבהיר את הנושא. למעשה, הבהרתם את זה מספיק שאני חושב שכדאי לשלב את שתי ההודעות של הבלש ושל מירטל, ולעשות מהן מאמר על אינפלציה בקסם ודרכים להתמודד איתה, בשביל הפורום. דרקוני הפורום יוכלו לטפל בזה?

AndyBear

New member
אתה צודק...

לא הסברתי את עצמי נכון אבל פשוט הקטע שאפשר להחליף את "החרב הכי טובה בעולם" בשוק של כפר, נורא הדהים אותי. לא התכוונתי לתת עצות לשהמי"ם פשוט טעיתי בניסוח. סך הכל רציתי לחזק את חסר הבית.

Grud

New member
מסכים עם הדוגמאות, אבל מה אם...

השחקנים משחקים דמויות מיוחדות מאוד ללא אף יכולת קסומה אחת (כמו באיזו טרילוגיה של יוצרי רומח הדרקון, או הרבה סיפורים אחרים)? מה אם בדיוק היצורים שבהם הם נלחמים חסינים לקסם? הם צריכים להתאמץ מאוד ולהעזר בקסם שלהם כדי - להרים סלע גדול ולמחוץ אותם למשל, דבר לא כל כך פשוט, בהתחשב בעובדה שהיצורים חיים במדבר (או מאוד מהירים)? אינפלציה בקסם (או כל דבר אחר: מתכת, גזעים מוזרים, טכנולוגיה) היא החלטה של השה"ם ולכן השה"ם אמור לספק את האתגר. הבעיה היא אם ההחלטה היא לא מודעת (כמו למשל - חלוקת סתם חפצים קסומים) או האתגר הוא בנאלי ("אתם בדרגה 1 ופוגשים אביר מוות", מאיפה זה בא?). ומילה על כלי-נשק קסומים: אני לא זוכר אם קראתי את זה איפשהו או לא, אבל נשמע מאוד הגיוני שמקומם של כלי-הנשק הקסומים במו"ד ומוד"מ (אולי במו"ד כבר לא כל כך) הוא לחזק את כוחם של הלוחמים בקבוצה (או שאר הדמויות שאינן מטילות לחשים), מפני שבדרגות הגבוהות הם לא כל כך מתחזקים, בעוד שהקוסמים או הכהנים הופכים לאימתניים יותר ויותר. חוץ מזה - שימוש נכון ב[חלוקה של] חפצים קסומים עוזר לשה"ם להריץ את הקרבות. ונקודה אחרונה: אם יש הרבה קסם וחפצים קסומים בעולם, אז האופי של המשחק יכול להתפתח ליותר ציורי - תיאור הקסם עצמו, התנועות הדרושות, האפקטים, העיטורים על החפצים הקסומים והשימושים היום-יומים של הקסם (שאינו כל כך בנאלי לא לשחקנים ולא לשה"ם, ולכן תמיד יהיה מפליא ומרגש). הערה: אני לא תוקף אותך, בלש. ואני מסכים לחלוטין עם מה שאמרת כי זה קרה לי כבר כמה פעמים!

מירטל

New member
על ההבדל בין עולם עשיר בקסם

דעתי היא כדעתו של הבלש חסר הבית ( בהודעה שעליה ננסק מגיב) מצב של חרב קצרה ( שעושה באופן טיבעי 1ק6) ממירתיל ( מתכת יקרה ואגדתית ) שעושה נזק של בין 5 ל 36 נקודות פגיעה במכה, בידיים של דמות שמקבילה למישהו שסיים טירונות כלל צהלית..... ויותר גרוע מכל העסק- הדמות מודעת לכל היכולות, ויכולה להשתמש בהם כמעט ללא הגבלה ( אלא אם הדמות שמולה היא נלחמת ברת מזל וחסינה לאחד מהם). כן, משחק בעולם מוצף בקסם יכול ליצור מצב שבו לדמות מתחילה יש חרב שעושה 1ק6 נזק נוסף, אבל תשים לב שבכל העולמות הקסומים ישנם גם הגבלות על זה- אם מדובר במטענים שהחרב מכלה או במשהו שהדמות צריכה לעשות בכדי לנצל את הכוח העצום שישנו בחרב, כן, לרייסטלין היה מטה שיכול לזמן סערות ויסודונים כבר בדרגה חמישית, תדמיין לעצמך איך כל סדרת רומח הדרקון הייתה נראת אם הוא ידע לא רק שהכח הזה קיים במטה, אלא גם איך לקרוא לו? בעולם שחר האדמה ישנה אינפלציה של קסם, כמו שהבלש מתאר את זה למעלה, אבל יש גם את המיומנויות שצריך לקחת בכדי להשתמש בקסם ( והיות ומדובר במיומנויות יש תמיד את הסיכוי שלא תצליח להשתמש בהן), ישנה הגבלה על כמות חפצי הקסם שדמות מסויימת יכולה לקשור אל עצמה ויש הגבלה על כמות הכח שדמות יכולה להשתמש בו. בעולם של מוד, שלא בנוי כעולם בעל כמות קסם אדירה, ההנחה היא שדמויות יצטרו לעבוד קשה בשביל החרב +1 שלהם, לעמול בשביל לגלות את מילת הקסם שתפעיל ת מטה האור שלהם ולשלם, בחיים או במשהו אחר על השימוש בידו של וקנה.... אין לי בעיה עם בניה של עולם עשיר בקסם- להיפך, אבל גם בהארי פוטר, שבו ילד בן שלוש עשרה יודע איך לפרוק אותך מנשקך יש לחשים פשוטים וידועים לרוב, ויש לחשים אדירים שרק קוסמים גדולים ידעו להשתמש בהם, תסכים איתי שמצב שבו ילד בן שלוש עשרה משתמש בקסם שמיועד לקסמים הגדולים בדורו הוא לא תקין ?

למעלה