שרשור ניטשה!

PLAIN OL ME

New member
שרשור ניטשה!

השירשור הבא נועד למי שחושב שניטשה היה גאון, ולמי שחושב שיש לו ציטוט של ניטשה שמתאר את עצמו, או יכול להסגיר מידע על אותו אדם, או רלבנטי לפורום איכשהו...... ואני אתחיל. יש משפט אחד מ"כה אמר זרתוסטרא" שלדעתי מאוד מתאר אותי... לא זוכר את הניסוח המדויק, אבל הנה הוא בערך: "בשביל המתבודד הידיד הוא תמיד השלישי. הידיד הוא זה שמונע משיחת המתבודד לשקוע למעמקמים. ומעמקים כה רבים יש למתבודד! ועל-כן יתגעגע הוא כל-כך לפסגותיו של הידיד" אני תמיד קורא את ניטשה כשאני בדיכאון. תמיד פונה אליו בעת צרה.

חשבתי שרק אני פה נהנה ממנו

אני שמח לגלות שאני לא היחיד. אני בספק אם הרבה פה מכירים את ניטשה.

white star

New member
ניטשה לא היה אנטישמי?

היתה לי פעם הרצאה עליו בצבא והעיקר שאני זוכר שתהיתי אם הוא לא גרסה מוקדמת של תורת הגזע...

מה פתאום

הנאצים השתמשו בניטשה, למרות שניטשה די התנגד לכל הרעיון של תורת גזע. הוא אמר שזה די מטומטם להפוך את היהודים לשעירים לאזעזל של כל העיוותים הגנטים.

sarah

New member
ישבתי היום בשיעור מדעים ולפתע

שכני החדש לשולחן שאל אותי אם יש לי מושג מי זה ניטשה, אמרתי שאין לי מושג, למרות שהשם נשמע לי קצת מוכר- אבל לא הייתי סגורה על זה (שחר) ואז הוא אמר- הא, כי אמרו לי שאני כותב כמוהו ואני לא מבין למה הם מתכוונים. אז אמרתי הממ,
מי זה באמת? פילוסף נאצי אחד אהה, אולי זה אומר שיום אחד תהיה פילוסף נאצי...

חוצפה

הוא לא נאצי, אם כבר אז האמת היא שאחותו התחתנה עם נאצי, דבר שניטשה התנגד לו.

PLAIN OL ME

New member
ניטשה נאצי??!

תתביישו לכם! להגיד שניטשה היה נאצי! שתגעו לכם שהוא דיבר במצורה מפורשת נגד אנטישמיות, קראתי את זה בעצמי! זה שהנאצים השתמשו בחלק מהתורה שלו כדי להצדיק את מעשיהם לא אומר שהוא נאצי כמו שזה לא אומר שדארווין היה נאצי, הוא פשוט לא! אתם לא אומרים שדארווין היה נאצי, נכון?? מקווה שלא... שרה - אני כבר אדבר איתך באייסי..

PLAIN OL ME

New member
אני מציע לכם לקרוא את

"מעבר לטוב ולרוע"/"לגינאולוגיה של המוסר", שם ניטשה אומר משהו מפורש ואפילו בוטה נגד האנטישמים.... אז שלא תגידו שהוא אנטישמי! הוא גאון, שמעתם? גאון! כה אמר זרתוסטרא.

מותק

גם אני אוהב לקרוא דברים שלו ועליו, אבל לא צריך להגזים ולקחת את זה כל כך אישי.

למעלה