שרשור מתוקים :

ריבת תפוזים חורפית קלה ומוצלחת:

חומרים: 1 ק"ג תפוזים 1ק"ג סוכר מיץ מ-1 לימון 3 מקלות קינמון 1 מקל ווניל אופן ההכנה: את התפוזים יש לשטוף היטב במים וסבון. משרים את התפוזים הנקיים למשך יומיים, בקערה גדולה של מים קרים. מדי פעם יש להחליף את המים בקערה, ביום השלישי מקלפים את קליפת התפוזים וחותכים כל חתיכת קליפה לרצועות דקיקות. את התפוזים עצמם חותכים לקוביות. מכניסים לסיר {רצוי סיר כבד} , את התפוזים + הקליפות + הסוכר, מקלות הקינמון ומקל הווניל. מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים למשך כשעה וחצי-שעתיים עד שהריבה סמיכה וטובה. מדי זמו קצר מערבבים בעזרת כף עץ. בתום הבישול מוסיפים את מיץ הלימון , מערבבים, מצננים, וכמובן שמוציאים את מקלות הקינמון והווניל. מכניסים את הריבה לצנצנות אטומות . רצוי לעקר את הצנצנות לפני הכנסת הריבה, וזאת בעזרת פעולה פשוטה של שטיפה במים רותחים, וייבוש טוב . זהו. יאללה חסר רק לחם טרי ומעט חמאה...

רינת103

New member
נשמע טעים../images/Emo142.gif

יש לי שאלת קינמון: איפה מוכרים את המקלות
איך שומרים את המקלות
כמה זמן נשמרים המקלות
האם אפשר להחליף את מקלות בתבלין
ערב טוב

פלאן עם ריבת חלב ארגנטינאי :

פלאן קון דולסה דה לצ'ה... זה השם המקורי, זה הטעם, וזה החטא הקדמון , מבחינתי... חומרים: 1.5 ליטר חלב {6 כוסות} 6 ביצים שלמות +8 חלמונים 2.5 כוסות סוכר 2 כפיות תמצית ווניל, או 1 מקל ווניל . אופן ההכנה: מחממים את החלב בסיר, ומורידים אותו מהאש שנייה לפני הרתיחה. מוסיפים תמצית ווניל, או את מקל הווניל. {את מקל הווניל יש לחצות בעזרת סכים חד לשניים, ולגרדבעזרת הלהב את הגרגירים שבתוכו, ולהוסיף לחלב את הגרגירים.} בקערה מערבלים את הביצים השלמות +החלמונים,+1 כוס סוכר.מקציפים עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים מעט מהחלב לתערובת הביצים ומערבבים וממשיכים להטמיע את החלב טיפין טיפין בתערובת. עד שכל התערובת מתאחדת. מחממים תנור לחום 160 מעלות {חום נמוך}. במחבת מחממים 1.5 כוסות סוכר, על אש בינונית מבלי לערבב. אחרי שהסוכר נמס והופל לקרמל, מערבבים קלות ומצננים. לוקחים מעט מהקרמל ומצפים בעזרתו כל כלי בנפרד, תוך סיבוב והטיית הכלי, כך שהקרמל יצפה את כל הדפנות, מייד אח"כ ממלאים כל כלי בתערובת הביצים והחלב. {אם בוחרים להכין בתבנית אחת, אז ממש אותו עיקרון,רק בפשוט יותר, כן?...} לוקחים תבנית גדולה של תנור, ממלאים אותה במים עד בערך גובה של 1/3 מהכלים , ומניחים את הכלים עם תערובת הפלאן מסודרים בתוך המים, בזהירות. אופים בתנור בחום 160 מעלות למשך כ-40-55 דקות, או עד שהתערובת מתייצבת וטיפונת מזהיבה {אך לא מעבר לזה!} בגמר האפייה מצננים לחלוטין את הפלאן. את הפלאן מחלצים מהכלי ע"י הפיכת הכלי על הצלחת, {זה מחליק בקלות, ואם יש צורך מעבירים סכין מסביב}, וכך כל הקרמל הנוזלי והטעים נשפך, ובעצם נותן את כל הטעם, ליד זה מניחים כף גדולה של ריבת חלב, ופשוט מתעלפים מהתענוג. זהו ! לגמרי זהו. נו, איך הנדסתי לכם קינוח קל והורס, אה?!

כדורי שוקולד קלים להכנה

המתכון לכדורי שוקולד קלים להכנה (אימא אווזה) http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1176914 מרכיבים: עוגת הבית של אסם בטעם שוקולד צ`יפס (אפשר גם סוג אחר) חצי כוס חלב כף אבקת קקאו גרידה מתפוז כוס אגוזים שבורים לחתיכות 100 גר חמוציות אופן ההכנה: בסיר מביעים לרתיחה את החלב עם אבקת קקאו וגרידת תפוז. סוגרים את האש. מוסיפים אגוזים וחמוציות. מפוררים את העוגה ומוסיפים לסיר. מערבבים היטב. נותנים לתערובת להתקרר. בידיים לחות צרים כדורים. *את הכדורים המוכנים אפשר לגלגל בקקאו או פירורי קוקוס. תהנו

צ'ורוס ארגנטינאים טעימים בטירוף :

החומרים הדרושים: ½ ליטר חלב 1 כף סוכר 1/4 כפית מלח 200 גרם חמאה 400 גרם קמח {3 כוסות של 140 גר` פחות 1 כף מחוקה} 3 ביצים ½ כפית קינמון סוכר לציפוי שמן לטיגון דולסה דה לצ`ה {ריבת חלב } להגשה אופן ההכנה: בסיר קטן מרתיחים חלב+ חמאה +מלח +סוכר +קינמון. כשהתערובת רותחת מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהבצק נפרד מקצוות הסיר. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, ומערבבים היטב אחרי כל ביצה. מכניסים את הבצק לתוך שקית זילוף עם צנטר משונן בקוטר בינוני-גדול. דוחסים את הבצק לכוון פיית הצנטר ובעזרת סכין חדה מנתקים את הבצק מהפיה ,כך שנוצרים חתיכות בצק יפות באורך הרצוי. מרתיחים שמן עמוק ומטגנים את חתיכות הבצק , עד הזהבה . מניחים את הצ`ורוס המדהימים על נייר סופג, ומפזרים מעט סוכר מלמעלה. אוכלים עם ריבת חלב ומתעלפים.... בתיאבון...!!!!

randomalit

New member
עוגיות חלבה (או טחינה)

(מה שאתם מעדיפים\ יש כאלה שקשה להם עם המחשבה שזה עשוי מטחינה) אני לא זוכרת את המתכון בע"פ כרגע אבל אני כמעט בטוחה שזה ככה: חצי כוס טחינה גולמית כוס סוכר 2 כוסות קמח תופח שקית סוכר וניל 100 גרם חמאה 2 כפות חלב ומי שאוהב מתוק - אפשר להוסיף כפית או חצי כפית דבש מערבבים הכל ביחד, יוצרים עוגיות עגולות ומכניסים ל-20-30 דקות בתנור על 180 מעלות. תענוג! אגב, מגיסתי למדתי משהו במיוחד: כדי ליצור ממרח חלבה טעים שאפשר למרוח על חלה או לחם פשוט מערבבים טחינה גולמית עם דבש. זה טעים ויותר בריא מממרח שוקולד שקונים בחנות.

את הממרח טחינה+דבש אני מכינה קבוע ובאמת

זה טעים על לחם או סתם ללקק, עם תמרים לא ניסיתי , אבל ניסית את השילוב של דבש+שקדיה וזה נותן טעם של חלבה אבל מעודן ומיוחד וכמובן גם בריא ביותר

תמשיכו לשלוח כל מה שקשור לחלבה אני אוהבת

אה שלום קוראים לי איריס ואני הפלגש של ארי משוגעת לא פחות ממנה ויותר יפה חה חה חה

מליאל

New member
בהצלחה רבה אני עושה את המלבי של השף ...

ליאון אלקעי,(התמונות יגיעו אח"כ טרם הכינותי.... ולהלן המתכון: 3/4 ליטר של חלב 3%. מיכל שמנת מתוקה 100 גרם קורנפלור מכניסים הכל לסיר ומחממים תוך בחישה עד שהתערובת הופכת סמיכה. יוצקים לכילים ומניחים במקרר למשך 4 שעות עד שיתקרש. לסירופ: 1 כוס מים 2 כוסות סוכר לבן חצי כפית אבקת צבע מאכל אדום מיץ מחצי לימון 2 טיפות מרוכזות של מי ורדים מחממים את המים והסוכר עד שהכל נמס וממשיכים לבשל תוך השגחה וערבוב שלא יהיה סמיך מידי. מוסיפים חצי כפית צבע מאכל ומצננים שהסירום קר מוסיפים את מיץ הלימון ומי הורדים. שופכים את הסירופ מעל המלבי ומוסיפים בוטנים קצוצים וקוקוס. יוצא קינוח מדהים וקל והכי חשוב טעים.

קציפת תותים בציק וצ'ק

2-3 כוסות תותים 3/4 כוס סוכר 1 חלבון לערבב תותים וסוכר בבלנדר. להקציף החלבון. לחבר המרכיבים. מצננים ואוכלים. תודו שהכי קל בעולם!?

למעלה