שרשור מעניין

דיון הזוי ומענין..

גינגי חאן מדבר על דיסיפלינה, וחוניין הסנדלר עונה על היבטים ריגשיים הקשורים(או לא) לעזיבה, וכן על פעולות אוטומטיות ושאר ירקות. דו-שיח של חרשים. בין השורות אפשר להבחין בתפישות אידיאולוגיות של קבוצות קטנות ומגובשות המגינות על הבית לעומת הבוגדים ש"העזו" לפרוש ומקלקלים את השורה. מזכיר קצת את הקיבוץ של פעם ואת יחסו לפורשים ממנו. ככלל היחס לדיספלינה כפי שגינגי חאן מנסח אותה היא יותר במובן הרחב של "משמעת", ופחות במובן של "מערכת כללים", כך שרק על הרקע הזה יכולות לצוץ אי הבנות. וחוץ מזה נראה לי שחסר שם הרקע לדיון, או שאני טועה?! בכל מקרה נחמד לקרוא דיון כזה ברשת בהקשר של אומניות לחימה.

WaveGal

New member
טוב דושיח של חרשים מדושיח של אילמים

וגם יותר מעניין

chataka

New member
לא בהכרח :)

לעניין הדיון, עלתה לי נוסחה דיסיפלינה באקבניזם= משמעת מחויבת לשושלת ידע.

WaveGal

New member
אולי להסתכל לא בהכרח....

...אבל להקשיב בטוח יותר משעמם.

chataka

New member
משעמם?

באמות מידה של דיסיפלינה פיזית- ייתכן שאתה צודק

WaveGal

New member
אמות מידה? אמת ביניין (שבידו)!

גם אפשר לחבוט בה וגם יש קצת יידישקייט. נה? חוזר בי בהכנעה. דושיח של אילמים מעניין לפחות, אם לא יותר, מזה של חרשים (ואם יתלוננו לתפוז על חוסר PC, זה הם התחילו!
)

kotora

New member
השרשור פותח פרספקטיבה רחבה

הרבה שרשורים מתחילים בנושא מסויים וממשיכים לא בדיוק באותו כיוון. אבל, באופן עקרוני ,אם תקרא טוב את השרשור תראה שהפרספקטיבה שהוא פותח מרחיבה את היריעה הרבה מעבר לנושא של משמעת. ליתר דיוק השרשור שם את אומנות הלחימה ואת הדיסיפלינה שבבסיסה כאמצעי ולא כמטרה. כוונתי לא לאמצעי להגנה עצמית אל לאמצעי שבוחרים לוחמים (מושג שגם נדון בשרשור אחר בפורום של אקב"ן) כדי לחוות את המציאות כפי שהיא. על חוויית המציאות כפי שהיא מדברות אסכולות שהן לאו דווקא מתחום אומנויות הלחימה. גישה זו מצביעה על הפסקת האוטומטיות של דפוסי ההתנהגות האנושיים (דפוסים אוטומטיים שמן הסתם כרוכים בגורמים רגשיים) כדרך שבה ניתן לחוות את המציאות כפי שהיא. כאמור, דומני שהשרשור שהובא כאן מצביע על כך שאומנות הלחימה כדיסיפלינה יכולה להציע למתאמן בה כאמצעי לחוויית המציאות כפי שהיא.

And these are the results so far

kotora, douze points chataka, cinq points איתןגלזר... zéro points These are the results of the israely jury, this is Jinji Han from A.K.B.A.N Jerusalem, wishing you all a good night ​

למעלה