שרשור מסגרות

../images/Emo91.gif../images/Emo41.gif מתפנה מטפלת נהדרת באיזור חיפה ../images/Emo41.gif

טיפלה בשני ילדי. ממליצה עליה בחום. לפרטים שלחו לי מסר.

מעונות

שלום, אני חדשה בפורום. יש לי בן מקסים בן חודשיים וקצת, ואני מחפשת לו מטפלת או מעון. אשמח לעזרה בבירור שתי האופציות, ובינתיים יש לי שאלה נקודתית יותר: מישהו יודע משהו על מעון נעמת ברמת אביב, ליד מרכז שוסטר? קצת מפליא ואפילו מחשיד אותי שיש שם עדיין מקומות פנויים לשנה הבאה (כי בכל מעונות ויצו, וגם נעמת האחרים שביררתי- ההרשמה נסגרה עם רשימה הרבה יותר גדולה מההיצע). איך המקום? איך המטפלות? יש שם איזו בעיה? תודה!

מעונות ומטפלות

היי, מישהו יודע על משפחתון קטן יחסית (שלושה ילדים) בתל אביב? או על מטפלת שרוצה לטפל בשני תינוקות (שלי בן חודשיים)? המחירים מטורפים, לא?????ובכללי- מה חושבים על המעונות של ויצו/ נעמת?

גם אצלכם זה ככה?! ../images/Emo46.gif

זה היה ככה אצלנו בגן בשנה שעברה, והנה מסתבר שלי שגם השנה! החליטו בגן לערוך מסיבה לכבוד יום העצמאות, נו, נחמד, אני לא אהיה משביתת שמחות על אף שלא אוכל להשתתף במסיבה ואבא של ייאלץ ללכת. זה מילא. החליטו לערוך את המסיבה ביום ראשון בעוד שבוע, מילא. שמו פתק קטן בגן, אם בכלל (אני לא ראיתי), מילא. באותו יום הוחלט שמסיימים את הגן ב- 13:00. זה לא ערב חג, זה לא יום חופש שידענו עליו מראש ושהמשק לא עובד. אמא ואבא עובדים, סבא וסבתא גם כן, יום עבודה רגיל, סתם יום. והסיבה? כדי שהסייעות יכינו את המסיבה. לא יודעת מה יהיה השנה, אבל בשנה שעברה היחידות שהגיעו היו מנהלת הגן והגננות. אף סייעת לא נראתה באופק (זו לא הנקודה כי זה באמת לא היה כזה אקוטי). עם כל הכבוד לחגיגת יום העצמאות, בעיני זו חוצפה ומעניין אותי אם גם אצלכם זה ככה. ברקע לדברים יצויין כי שבוע לפני כן הם לוקחים חופש ביום הזכרון (לא חצי יום), ורק הרגע חזרנו מחופשת פסח. בעיני יש הרבה דרכים יצירתיות- אפשר לסיים ב- 16:00 במקום ב- 17:00( זה עוד נסבל), אפשר להתחיל את החגיגה מאוחר יותר, אפשר שהששתתפות של הסייעות תהיה נתונה לבחירתן, אפשר שמנהלת הגן תשלם להן שעות נוספות, אפשר להשאיר את המטפלות של התינוקיה כדי להשגיח על הילדים....ומבחינתי אפשר גם שלא תהיה מסיבה! איך זה אצלכם? (אני רק אוסיף שזה לא אירוע של פעם ב.., בגן הזה אוהבים לעשות הרבה אירועים וכל פעם הגן נגמר בצהריים, זה בנוסף לחופשים ה"קבועים" בחגים).

lilend

New member
אין אצלינו דברים כאלה

נתחיל מזה שביום הראשון של השנה אנחנו מקבלים לו"ז חגיגות ואירועים שנתי (כולל כל ההצגות שמופיעות במהלך השנה). אין הפתעות. מעבר לזה- גם בימים של מסיבות, הגן מסתיים בשעה 16:00 ולא שניה לפני כן. כל התנהלות אחרת הייתה מאוד מרגיזה אותי.

tiger mom

New member
אין אצלנו דברים כאלה

מסיימים מקסימום שעה לפני הזמן (16:00 במקום 17:00) שזב בהחלט נסבל, מה גם שחלק מהארועים הם בשישי בבוקר (בשעות הגן הרגילות) עם ההורים. ככה שבסופו של דבר בכל השנה מפסידים אולי 2-3 שעות

גם אצלנו (גם אצל ליאן וגם

בגן שבו אני גננת ) הגן מסתיים באחת ביום של מסיבה, כדי שאפשר יהיה לארגן את הגן למסיבה רק שההורים יודעים על זה מספיק זמן מראש.וזה נהוג בהמון גנים, היות ואני בתחום אז אני יודעת

אבל למה?!

אני באמת מנסה להבין, וזה לא בציניות, מה יש לארגן - גם ככה ההורים מביאים את הכיבוד, גם ככה היא מביאה מפעיל חיצוני, הגננת בכל מקרה עוזבת את הגן באחת ומנהלת הגן לא תמיד נמצאת שם, בוודאי לא בשעות הצהריים ואחה"צ, אז כדי שהיא תסחוב שולחן לכיבוד בג'יפ שלה (זה נשמע סופר ציני אבל זו האמת בפועל), צריך לסיים את הגן באחת?! אז תעשו מסיבה בשישי בבוקר, תעשו בשבת אחה"צ, אבל לסיים את הגן באחת זו ממש בעיה כי זה פשוט לקחת יום חופש מהעבודה ועכשיו אחרי החג הצטברה לכולם הרבה עבודה, אני מאמינה, וזה לא כזה פשוט לקחת חופש (שלא לדבר על זה שהיה פסח ואוטוטו קיץ והיא גם לא עושה קייטנה וימי החופש שלנו מן הסתם מוגבלים). אם המסיבה היתה ביום שגם ככה אנשים לא עובדים או עובדים חצי יום, זה היה מקל. אמא שגם ככה עובדת עד הצהריים (מוציאה באחת) או אמא שלא עובדת - אני מאמינה שזה פחות מפריע אבל מה עם אמהות אחרות? אני חושבת שמן הראוי לארגן סידור כלשהו. לא ביקשתי שהסייעת שלהם דווקא תישאר, מצדי שתביא סייעת מכיתה אחרת, אבל זה ממש בעייתי! (סורי שאני מוציאה את זה עלייך, את מן הסתם לא אשמה אבל זה מרתיח אותי מרגע ששמעתי על זה).

אצלי למשל. אני מוציאה את כל הריהוט שיש בחדר

כדי לפנות יותר מקום, זה כולל את מגירות הילדים, פינת המטבח , בובות . משחקים שיכולים לגרות אותם באמצע המסיבה. יש מסיבות שאני תולה תפאורה מסויימת וזה גם זמן, לפניע מסיבה לא חסר מה לארגן. העבודה בגן היא עבודה קשה-מאוד. לא שאני מזלזלת חלילה במי שיושבת במשרד או משהו אבל הייתי בעבר גם בצד השני וזה הרבה יותר מעייף לפחות בשבילי. . אצלי הסייעות כן מגיעות למסיבה כי צריך עזרה והם גם בני אדם מגיע להם גם ללכת הביתה להתקלח ולהחליף בגדים לפני מסיבה ולא להגיע למסיבה , עם שאריות אוכל על הבגדים, צבעים והשד יודע מה עוד. לא יודעת בכמה ימים מדובר אצלכם אצלינו זה 3 ימים: חנוכה , יום המשפחה, ומסיבת סיום. זה לא כזה נורא לדעתי, אם מיידעים את ההורים מראש, אז מתארגנים.

tiger mom

New member
גם אצלנו יש ארגון לפני

ובכל זאת עושים את זה שעה מפנים את השידות ואת הצעצועים. אם זה פינות יצירה אז מכינים את השולחנות והשעה הזו מאפשרת לקחת את הילד הביתה ולהביא אותו אחרי מקלחת עם בגדים חגיגיים תפאורה לא מחליפים. הקישוטים הם העבודות שהילדים עשו במשך הזמן (שהן ממילא רלוונטיות לנושא החיגה). לפעמים מוסיפים קצת דברים. 3 ימי החג שאת מתארת זה 3 ימי חופשה שאני חייבת לקחת. בנוסף לשאר החופשות שיש במהלך השנה, חגים, אוגוסט וכו' זה הופך להיות מאד מאד קשה וצפוף. זה אולי לא נשמע נורא, אבל אם תחשבי כמה ימי חופשה יש בשנת לימודים אחת גם בלי שהגן יחליט לקצץ ימים וכמה ימי חופשה נותנים לעובדים- זה לא פשוט בכלל גם אם מודיעים מראש (ואני עוד מקטרת בתור אמא לילדה בגן פרטי שבקושי יש בו חופשות. אין לי מושג מה יהיה שנה הבאה כשהגדולה תלך לגן עיריה ויהיה לי (חמסה חמסה שום בצל) עוד ילד במסגרת)

או שההריון טמטם אותי לגמרי ושכחתי או שבאמת לא

ידעתי. פתאום ראיתי עכשיו בחתימה שלך שאת בהריון וממש ביחד איתי. אז המון מזל טוב. איך הולך?

tiger mom

New member
קשה ../images/Emo178.gif

יותר קשה מאשר בפעם הקודמת אולי הזדקנתי עדיין יש לי בחילות, בעיקר בערב. מצד שני, גדלה לי הבטן כל כך מהר שאני עושה כבר קולות של זקנה כשאני צריכה לקום מהמיטה איך אצלך??

אוי גם אני איתכן,.. סליחה שנדחפת

הפעם משום מה הרבה יותר קל לי (בעיקר נפשית ) רק הלחץ ממה יהיה ואיך יהיה בדיוק בתחילת השנה (אני גם בספט' - 10 ) עם הגן החדש ואח חדש....

tiger mom

New member
גם אצלי זה גן ואח ביחד

וזה באמת לא קל מצד שני, הגדולה תהייה בת 4 ונראה לי שלפחות בהתחלה האח יהיה בעיקר התלהבות. לגבי הגן- אני לא בטוחה. יהיה לה קשה לעזוב את החממה שהיא נמצאת בה עכשיו עם הגננת המדהימה שלה. הקטע הוא שאת הגדולה ילדתי שבוע לפני הזמן, מה שאומר ממש היום הראשון של הלימודים ונראה לי לא קל ללכת פעם ראשונה לגן חדש עם סבתא ולדעת שאמא בבי"ח. וזה קצת מדאיג אותי

גם אצלי זה גן חדש, בית חדש ואח חדש

אני אמורה ללדת ב- 10/9 ובלידה הקודמת ילדתי שבועיים וקצת לפני.. אז גם לי יצא בדיוק בתחילת שנה.... ועומר הוא ילד שקשה לו עם שינויים .. אז גם בית חדש וגם גן חדש וגם אח נראה לי קשה....

בוליפלג

New member
בהצלחה לכולכן. וזכרו, כי שינויים יכולים תמיד

להיות גם 'לטובה'|!

אצלי עובר די בסדר. ../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif ההתחלה

הייתה קשה יותר יותר בחילות והקאות. עייפות רצינית. עכשיו ברוך השם יותר קל . אבל אני מאלה שאוהבות הריון אז אני מקבלת הכל באהבה. גם אני באותה סירה ואולי גרועה יותר. אחות חדשה, גן חדש ומעבר דירה לאזור אחר מהעיר לקיבוץ. בקיצור לא פיקניק ויש לי ילדה שעדיין חבל הטבור לא נותק ביננו, דבק אמיתי. הולך להיות ק-ש-ה-
אבל מקווה שנתגבר על זה. גם אני פוחדת לא ללוות אותה לגן ביומה הראשון התאריך שלי שני בספטמבר, את ליאן ילדתי בשבוע 37 אם זה יקרה שוב אני אלד ממש לפני חופשת אוגוסט שלה שזה גם סיוט בפני עצמו. היות ואני גננת אני לא מלווה אותה בדר"כ לגן ביומה הראשון ודווקא השנה זו הזדמנות כי אני לא אעבוד מקווה להיות או אחרי הלידה או לפני וללוות אותה.מאחלת לך המשך הריון קל יותר. תחזיקי מעמד.

ברביוץ

New member
../images/Emo4.gif גם אצלינו זה ככה - בלתי נסבל!

זה פשוט תירוץ בעיניי לתת לצוות ללכת מוקדם הביתה, ותו לא. כמה זמן לוקח להכין כיתה בודדת למסיבה - 5-6 שעות?? נו באמת!

עזבי, זה הכל שיקול של כסף

אם הסייעות ישארו יום שלם ואחכ יצטרפו למסיבה, מנהלת הגן תצטרך לשלם להן שעות נוספות. אם הן מסיימות ב- 13 במקום ב- 17, אז השעות שהן יהיו במסיבה אלו בדיוק השעות ה"חסרות" וככה היא לא תצטרך להוסיף שקל למשכורת שלהן שהיא בטח גם ככה לא גבוהה.... אצלנו המסיבה היא בפארק. אולי היא צריכה להכין שטיח אדום לרכבים בחניה.... (וזה לא שהיא מקשטת או מגדרת את המקום)

למעלה