שרשור מסגרות

אפרתי פ

New member
החלפת מסגרת במפתיע באמצע השנה ../images/Emo10.gif

הי הגננת הודיעה לי שהמשפחתון של הגדול שלי (בן שנה ושמונה) ייסגר בחודש הבא. ובעוד שבוע אני חוזרת לעבודה מחופשת הלידה
(התינוקת, בת 3 חודשים, תהיה אצל סבתא). אני מחכה לתשובה מהגן אליו הוא רשום לספטמבר - אם יש מקום בשבילו עכשיו. אבל גם אם יש מקום - הוא יהיה הכי קטן (הכי קטנים בקבוצה הזו הם בני שנה ו-11), כשאני העדפתי שהוא יהיה בין הגדולים (בקבוצה שנפתחת בספטמבר - שאמורה להיות שנה וחצי עד שנתיים וחצי). ואם אין מקום - אני אצטרך לחפש מסגרת לחצי שנה
. והוא יצטרך לעבור הסתגלות עכשיו ושוב בעוד חצי שנה
וגם ככה כל כך קשה לי לעזוב אותה בגיל הפצפון הזה, אז עכשיו נצטרך להתמודד גם עם הסתגלות שלו למקום חדש. יש לכן מחשבות והצעות? אני צריכה עצות פרקטיות ועידוד

תאירעות

New member
יכולה רק לעודד אותך

שלא תמיד הגיל קובע. הוא יהיה קטן מכולם רק בכמה חודשים ולרוב זה רק יכול "לעזור" לו,הוא יכול ללמוד מהגדולים יותר. כשאני הכנסתי את תאיר השנה לגן(פעם ראשונה)היא הייתה בת שנה ו-11 חודשים והיו איתה בקבוצה ילדים בני שלוש אפילו....אבל אני רוצה לומר לך שהיא הסתדרה מצויין,בכלל לא מורגש עניין הגיל ולהיפך בהמון דברים היא "עוברת" אותם(לא בקטע של תחרות אלא אני רוצה לומר שזה פשוט לא מחייב הגיל). בקיצור,מקווה מאוד בשבילכם שיהיה מקום בגן הזהז כדי שהוא לא יצתרך באמת לעבור עוד פעמיים מסגרות. (לא מבינה למה היא סוגרת באמצע השנה....מותר לה בכלל לעשות כזה דבר?אין לכם חוזה?)

אילתית 2

New member
וואי יקירתי אין לי עצות לצערי

וגם לא המלצות...וקראתי את העידכון שלך שאין מקום בגן של שנה הבאה...באסה אבל לא מבינה מה קרה למה הגן נסגר? מה הסיבה? מה עם החוזה? מה עם שאר ההורים והילדים תבדקי מה הם עושים? ומה אם תמצאי גן אחר וטוב אבל לדעתי לא לשנות גן בספטמבר...כדאי לחפש כבר גן טוב מעכשיו ושימשיך בו שנה הבאה..שלא יהיו לו כל כך הרבה שינויים והתאקלמויות.. ומה עם סבתא תוכל לתקופה להיות עם שניהם לפחות עד שתמצאי גן אחר וטוב מבלי להתפשר? שיהיה בהצלחה

אפרתי פ

New member
למה הגן נסגר...

זה משפחתון, שבתחילת השנה היו בו 4-5 ילדים. לאט לאט עזבו מכל מיני סיבות, ועכשיו עוזב האחרון שנשאר איתו (הוא כבר כמעט בן 3 - עובר לגן "אמיתי"). מבחינתה זה לא רווחי להחזיק ילד אחד. לא חתמנו חוזה, אבל גם אם כן היינו חותמים, אני לא חושבת שהייתי רוצה להשאיר אותו רק איתה כ"מטפלת" - חשובה לי חברת הילדים האחרים. את הגן של ספטמבר בחרתי אחרי שראיתי הרבה גנים - גם כי הוא נראה לי מעולה עבורו, אבל הסיבה העיקרית היא מכיוון שהוא נותן את המסגרת הכי טובה לשני הילדים יחד. התינוקת תהיה בת 9 חודשים ותהיה בקבוצה של 5-6 ילדים עם 2 מטפלות (מאד יוצא דופן - לרוב זה יחס של 1:5 וקבוצות גדולות יותר). הסבתא לא תוכל לשמור גם עליו - גם הוא לבד זה קשה לה מדי... אוי, למה אני חייבת לחזור לעבודה

אילתית 2

New member
אז אם עזבו הילדים היא לא תקבל עוד ילדים?

אין לה הרשמה? בכל מקרה הגדולה שלי בזמנו (טוב היתה פיצית) נכנסה למשפחתון שרציתי...ובחרתי ולא היה חוזה או הסכם והיא היתה שם לבד במשך חודש וחצי - חודשיים היא אומנם היתה פיצית ולא הפריע לי עד כמה וכמה בזמנו היה אחלה יתרון להתאקלמות ליחס לפינוק וכו...ולמחיר של משפחתון=למטפלת... אבל לבדוק מה האופציה בגלל שאין חוזה..ואומנם עוזבים הילדים היא צריכה להבין שזה בעייתי למצוא גן לכמה חודשים ולעבור תכף לעוד גן היא לא יכולה להתפשר איתך לעוד כמה חודשים עדיף אולי שישאר אצלה (אומנם בלי עוד ילדים) אבל לא יצטרך להתרגל למקום וצוות חדש וכו... לדעתי להשאר אצלה לתקופה שאולי תצליחו להתפשר כמה שיותר...או למצוא גן חדש שימשיך בו לשנה הבאה

אפרתי פ

New member
היא הולכת לפתוח קבוצה של תינוקות

לדעתי כרגע יש לה רק אחד שרשום (3 חודשים), אבל היא אמרה שיש יותר ביקוש לקטנים. ואין כרגע בכלל ביקוש לגיל שלו. חשבתי על האפשרות שיישאר אצלה כ"מטפלת", אבל אני חושבת שזה לא יעבוד. וגם אני לא בטוחה שזה יותר טוב עבורו.

תאירעות

New member
וואלה זה רעיון

(שאני לא חשבתי עליו
) באמת לחפש גן שיהיה מעכשיו עד שנה הבאה(כולל)....רעיון מעולה~

נדמה לי שבגן שלנו יש מקום

ואני זוכרת שאת גרה יחסית קרוב- דברי איתי במסר. הקבוצה שמתאימה לבן שלך יכולה להכיל עוד ילד אחד אני חושבת, אבל לא בטוחה, והגננת מדהימה!

אפרתי פ

New member
שלחתי לך מסר

ומקפיצה - למרות שלא קשור לפורים
(קשור רק בזה שמחר הגנים לא עובדים בגלל החג, אז יש לי פחות יום למצוא מסגרת חדשה...)

Lizi and Chika

New member
אפשר את עזרתכם?

האפרוח שלי בן שנה ושבעה חודשים.עד כה היה עם מטפלת(קרובת משפחה)בביתה.אני בעיקרון העדפתי לא להכניס אותו למסגרת מוקדם מדי והפתרון שלנו היה פשוט מושלם-היא מאד אוהבת אותו והוא אותה. הילד פורח ומאושר ואני הולכת לעבודה רגועה... התחלתי לחפש לו גנים לספטמבר.והמצב רע מאד.אנחנו גרים במקום קטן ואין מבחר. מאחר ורוב הילדים פה נכנסים למסגרות מוקדם קבוצות הבוגרים בגנים פשוט יתמלאו ע"י הצעירים משנה קודמת. אני ברשימות המתנה למקרה שמישהו יעבור דירה או משהו אבל פשוט אין מקומות לגילאי שנתיים בגנים הטובים. הבוקר קפצתי לפעוטון של המועצה האיזורית שלנו. כל הילדים במושב שלנו שם ושיכנעו אותי שזה חשוב מבחינה חברתית שהילד יהיה בפעוטון עם כל השכנים שלו ויעלה איתם יחד לגן ולבה"ס האיזורי... לא שיש ברירות אחרות כי הגנים הפרטיים כאמור מלאים. בכל אופן קפצנו לראות. ממש לא נתקבלנו במאור פנים.אולי בגלל שלא הודענו קודם אבל לא מצאתי טלפון בשום מקום. אמרו לנו שכן אנחנו יכולים לראות והמטפלת שפתחה לנו נעלמה. והיינו צריכים לדפוק על דלת המטבח כדי לקבל יחס. יש שם כרגע 26ילדים וארבע מטפלות. אחרי 13:00אחת הולכת. כשהיינו שם הילדים היו בריכוז וישבה שם מטפלת אחת שנסתה למשוך את תשומת ליבם של 26 פעוטות פעלתנים. בצד ישבה נערה ושתי המטפלות האחרות היו במטבח(אני מאמינה שהכינו ארוחת בוקר לילדים ולא שתו קפה אבל הרושם היה שבחורה אחת נשארה עם 26ילדים). ביקשנו לראות את החצר-די גדולה. שאלתי את המטפלת כמה זמן ביום הם בחצר והם רק שעה עד שעה וחצי.נראה לי מעט מדי לילדים בגיל כ"כ פעלתני. בקיצור אחרי כמה שאלות למטפלת נגשה המטפלת השניה ופשוט סילקה אותנו משם. הייתי די בהלם(ובאלם...)התואנה היתה שצריך לסגור את החצר כי הילדים לא מרוכזים בשיעור.ולוותה אותנו לדלת בברכה"להתראות בספטמבר" בערך הדבר האחרון שרציתי לעשות היה לחזור לשם בספטמבר או EVERופשוט נכנסתי לאוטו בוכה ולא ברור לי למה-האם מהעלבון או פשוט מהמחשבה שלא יתכן שאשאיר במקום כזה את אוצרי היקר לי מכל? בכל אופן בנות יקרות אני יודעת שיש פה אמהות מנוסות שעברו כבר גן או שניים. מה הייתן מציעות לי לעשות? קודם כל האם אני הסטרית מדי וזה נשנע דוקא מקום בסדר? או אולי כדאי לי לנסות את מעונות ויצו ונעמ"ת בעיר הסמוכה? מהו סדר היום שנראה לכן הגיוני בגילאים האלו(שנתיים עד שלוש)? יחס ילדים/מטפלות? בקיצור אשמח אם תעזרו לי לעשות קצת סדר בעיניין הזה שקשה לי כל כך. ענת

אילתית 2

New member
קודם כל שיהיה בהצלחה בחיפושים../images/Emo50.gif

לא נשמע לי ולא נראה לי..אומנם לא הודעת מראש שאת מגיעה ..אבל אם זה היה זמן לא נוח יכולו להגיד לך איך שפתחו לך את הדלת שלא נוח כרגע ולקבוע איתך למועד אחר שיוכלו להראות לך לדבר להסביר וכו... אומנם זה יתרון גדול שיהיה במושב וקרוב וכל החברים והשכנים וכו...אולי כדאי לבדוק עם השכנים וכו...מה אומרים מה חושבים מה ההמלצות או אזהרות וכו... אבל בגדול הכי הכי לא מתסדר לי 26 ילדים על 4 מטפלות...ומשעה 13 רק 3 מטפלות..אצלנו אומנם 23 ילדים על 4 מטפלות אבל הן שם כל היום!!! מההתחלה ועד סוף היום אף אחת לא הולכת באמצע ואף פעם לא נמצאת אחת עם כל הילדים...יש מישהו אחד אצלנו שמבשל וכל שאר המטפלות עם הילדים ולא מתעסקות עם האוכל...

Lizi and Chika

New member
תודה לך!../images/Emo51.gif

מה שאת כותבת מאד תואם לתחושת הבטן שלי... מה את חושבת לגבי זמן החצר? מהו סדר היום אצלכם בגן? שוב תודה על העזרה.

נקודה למחשבה

לא בסדר איך שהתייחסו אלייך כי לקבל אמא במאור פנים תמיד אפשר אבל: מה את מעדיפה ? גננת / מטפלת שאומרת שאין לה זמן כי לא תאמת מראש או גננת / מטפלת שמקדישה לכל אמא שמגיעה המון זמן ועוזבת הכל ומדברת רק איתה ? כי כמו שאת מגיעה מגיעות עוד הרבה ואם הגננת מקדישה לכל אחת שהגיעה זה במקום הזמן שלה עם הילדים. נקודה למחשבה לגבי הגנים הבאים שאת הולכת לראות. אני באופן אישי מגיעה לגנים תמיד בהפתעה... לרוב התגובות שאני נתקלת בהן - את יכולה להסתכל ולהסתובב אבל אין לנו זמן לדבר איתך כרגע, תתקשרי מאוחר יותר. מקובל עלי. עוד משהוא - הוא עוד לא בן שנתיים - לא הייתי בוחרת גן לפי הילדים שיעלו אתו לבית הספר. תבחרי גן שיהיה לו טוב לעכשיו ולשנה הקרובה - בית ספר עוד רחוק !

gallish

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifגן/משפחתון בצור יגאל/כוכב יאיר

לא מאמינה שאמצא פה, אבל אולי בכל זאת.... מחפשת גן/משפחתון בצור יגאל/כוכב יאיר לגילאי שנתיים. יש המלצות

למעלה