גן בשיטה אנטרופוסופית... אנטרופו מה?
בעקבות שיחה עם הגננת עקב ניהול מוזר, בעיני, של הגן של בתי (בת 3 כמעט ) גילינו, במקרה, שהגננת הנוכחית עבדה בגן אנטרופוסופי
... הגן של הילדה מתנהל, בעייני, כמו בייביסיטר יקר מאוד - אין לי מושג על איזה נושא מדברים בגן, זאת לעומת השנה קודמת (לא "אוניברסיטה"... עלים נושרים סימן לסתיו, חגים ונשאים פשוטים כאלה'), בשנה שעברה הילדה סיפרה על מה דברו בגן, למדה שירים, ניכר ש-מ-ל-מ-ד-י-ם אותו שפה והתנהגות נכונים... אבל השנה... בקיצור, הגננת הייתה גם מאוד לחוצה "לגרש" את ההורים מהגן בבקרים. אני רגילה להגיד שלום לילדים (את רובם אני מכירה מאז היו תינוקות,זהו גן בקיבוץ), וחלק מהילדים רגילים להגיד לי שלום ואולי להחליף איתי שתי מילים
... ראיתי שזה משגעה אץ הגננת ודיברתי אותה על זה. היא הסבירה (כתגובה?) שעבדה בגן אנטרופוסופי ושבגן אנטרופוסופי ההורים בכלל לא נכנסים לגן בבקרים אלא נפרדים מה הילד בלובי לפני הגן...
אני לא מצליחה למצוא מידע מעשית לגבי השיטה האנטרופוסופית.... זאת אומרת... איך גן כזה מתנהל בפועל... חוץ מזה שאוכלים אורגני, לא אוכלים בשר ולא צועקים על הילדים (וכנראה גם לא נותנים להורים להכנס לגן), מה כן?