שרשור מסגרות

בוליפלג

New member
וואו../images/Emo70.gifברכות../images/Emo70.gif מצאתם ../images/Emo82.gif../images/Emo70.gif

שמחה לשמוע. יש לי איזה מכר בישוב, אני אשאל עבורך, אולי תהיה שם המלצה...

anato10

New member
מטפלת ליהונתן

שלום לכולן, רק הצטרפתי לפורום וכבר צריכה את עזרתכן/ם. אני זקוקה נואשות למטפלת לבן שלי בן ה-4 חודשים. אני חוזרת לעבודה בתחילת מאי (הוא יהיה בן 5 חודשים) ולמצוא מטפלת זה דבר כמעט בלתי אפשרי. נראה כי נסיתי כבר כל דרך אפשרית העולה על דעתי. בבקשה אם תוכלו לעזור לי. אנחנו גרים במושב באזור הוד השרון. מחפשת משהי חמה ואוהבת בין השעות 07:30-16:30 עדיף אצלי בבית (אך מידת הנואשות שלי היא כה גדולה כך שגם אם אצטרך להביא את יהונתן אליה אעשה זאת). אשמח לקבל מכן כל מידע ו/או המלצה בהקדם האפשרי. תודה ענת

מרס24

New member
גן בשיטה אנטרופוסופית... אנטרופו מה?

בעקבות שיחה עם הגננת עקב ניהול מוזר, בעיני, של הגן של בתי (בת 3 כמעט ) גילינו, במקרה, שהגננת הנוכחית עבדה בגן אנטרופוסופי
... הגן של הילדה מתנהל, בעייני, כמו בייביסיטר יקר מאוד - אין לי מושג על איזה נושא מדברים בגן, זאת לעומת השנה קודמת (לא "אוניברסיטה"... עלים נושרים סימן לסתיו, חגים ונשאים פשוטים כאלה'), בשנה שעברה הילדה סיפרה על מה דברו בגן, למדה שירים, ניכר ש-מ-ל-מ-ד-י-ם אותו שפה והתנהגות נכונים... אבל השנה... בקיצור, הגננת הייתה גם מאוד לחוצה "לגרש" את ההורים מהגן בבקרים. אני רגילה להגיד שלום לילדים (את רובם אני מכירה מאז היו תינוקות,זהו גן בקיבוץ), וחלק מהילדים רגילים להגיד לי שלום ואולי להחליף איתי שתי מילים
... ראיתי שזה משגעה אץ הגננת ודיברתי אותה על זה. היא הסבירה (כתגובה?) שעבדה בגן אנטרופוסופי ושבגן אנטרופוסופי ההורים בכלל לא נכנסים לגן בבקרים אלא נפרדים מה הילד בלובי לפני הגן...
אני לא מצליחה למצוא מידע מעשית לגבי השיטה האנטרופוסופית.... זאת אומרת... איך גן כזה מתנהל בפועל... חוץ מזה שאוכלים אורגני, לא אוכלים בשר ולא צועקים על הילדים (וכנראה גם לא נותנים להורים להכנס לגן), מה כן?

מרס24

New member
תודה ../images/Emo39.gif, אבל כבר קראתי את זה

יש בכל המאמרים על החינוך האנטרופוסופית הרבה התפלספות ומעט מידע תחלס...

אני רואה פה בעיה אחרת

זה שהגננת עבדה בזמנו בגן אנטרופוסופי זה נחמד מאוד. האם הגן הנוכחי מוגדר ככזה? ממה שאני מבינה - לא. אתם לא גן אנטרופוסופי ולכן הייתי מצפה לתשובה או לפתרון העניין בצורה אחרת (אחרת היית יודעת מראש שאסור להכנס לגן וכו'...) אם זה חשוב לך, תבדקי אם הגננת עברה הכשרה אנטרופוסופית או רק עבדה בגן כזה. יש הבדל. היום יש גנים שאוהבים לקרוא לעצמם "גנים אנטרופוסופים" כשבפועל הם אולי אמצו כמה מנהגים מהתורה האנטרופוסופית אך הצוות לא הוכשר לכך. אותי זה מקומם הן כאמא והן כבעלת גן. נראה לי שהגננת לא ממש ספקה אותך בתשובתה. את זכאית כאמא לדעת מה קורה בגן (שעל סמך זה הכנסת את בתך לגן) ולקבל תשובות קצת יותר מפורטות ולעניין. המשנה האנטרופוסופית היא ארוכה ורצינית. זוהי דרך חיים שבאה לידי ביטוי גם בחינוך. אני מקווה שגם בגנים לא אנטרופוסופיים לא צועקים על הילדים... חפשי באינטרנט "חינוך וולדורף" או "בי"ס אורים" שהוא בכפר הירוק ואנטרופוסופי. בטח שם תמצאי יותר מידע.

למעלה