שרשור מחירים- 28.7

abbacca

New member
סיכום בהומוגניות והומוטטיות

סיכום זה הועלה בעבר כל הזכויות שמוחורת למחבר ולמרצה. שיהיה בהצלחה

הרעיון הוא לעבוד עם

PL = PX*MPL L = PL^0.5 X = L^0.5 יש לך פה 3 משוואות עם 4 משתנים - L,PL,PX,X אתה צריך להגיע למשוואה אחת עם X = ביטוי של PX. (כלומר להגיע למשוואה אחת עם 2 משתנים...).פשוט תשחק עם 3 משוואות שיש לך עד שתגיע.

vakninadi

New member
203/6

נראה לי שזה יוביל אותך לביקוש של פירמה אחת לא לענפי כי אתה עושה את זה על פונקציה של הפירמה אחת. השאלה שלי היא אחרת- איך אני עוברת מהמשוואה של הx (פירמה אחת) למשוואה של X (ענפי)? כאילו איך אני עושה את הסיגמא במה אני כופלת את ה100?

עמוד 204 שאלה 10

מה התשובה הנכונה מישהו הבין מה עשו בתשבות ? לדעתי המקסימום זה 11 נמכור 2 במחיר 5 ועוד פעם 1 במחיר של 4 נחסיר מזה 3 ונקבל 11

asafac

New member
תשובה

נתון שהצרכנים מייבאים 2 יחידות... כלומר, אנחנו צריכים לחפש מחיר שבו ההפרש בין הביקוש של הצרכנים להיצע היצרנים הוא 2 וזה נמצא במחיר של 4 , מכאן שהוצאות ההובלה הן 1 אם t היה יותר גבוה, למשל 2, מחיר המוצר היה 5.. ואז כמות היחידות היתה 5.. (בהתאם לעקומת הביקוש) טיפ - בהתחלה לפתור את זה לפי שלילת האפשרויות , ורק אז לחשוב על הלוגיקה והמתמטיקה

tuna234

New member
תשובה

פיתרון שמצאתי משנה שעברה בקומונה הישנה של שנה ג': מתןך הנתונים את יכולה להפיק 2 משוואת ב-2 נעלמים, כאשר הנעלמים שלך הם החזקות x=L^A*K^B שתי המשוואות הן: x=(0.98L)^A*(1.01K)^B 0.97x=(1.01L)^A*(0.98K)^B עכשיו, בגלל שאת יודעת שx=L^A*K^B את יכולה לצמצם את K ואת L לX ולחלק את המשוואת בX כך שנשארו לך שתי משוואות ב-2 נעלמים: 0.98 בחזקת A כפול 1.01 בחזקת B שווה 1 1.01 בחזקת A כפול 0.98 בחזקת B שווה 0.97 כעת בכדי להוריד את החזקות למטה- את מפעילה LAN על שני הצדדים ופותרת את המשוואות. לחילופין... וזאת לפי דעתי הדרך העדיפה: תקחי פונקציית קוב-דגלס שכל פעם תואמת תשובה אחרת, תציבי מספרים ותראי האם X משתנה בהתאם- את הרי יכולה אוטומטית לפסול את תשובה 3- כי זו בטוח לא פונקצית תק"ל, נשארת עם 4 אופציות, תציבי לדוגמא x= KL^2 שזו דרגת הומוגניות 3 ותראי שאכן X משתנה בהתאם.

tuna234

New member
זה זהה לשאלה 2 עמ' 144 והפיתרון נמצא בעמוד

147 למטה כל העמ' בין 180 ל201 הם חזרה על מבחנים קודמים ופתרונות שלהם

כן

הרווח שלך הוא פדיון פחות עלויות: 4C + 10Q - 0.1Q^2 - 0.2C^2 - 125 בשביל רווח מקסימלי,את צריכה לגזור פעם אחת לפי C ופעם אחת לפי Q, להשוות ל0 ולראות כמה C וQ ייצאו לך...

tuna234

New member
תשובה

כשכל פונ' העלות של המפעלים הן ליניאריות (MC קבוע) אז אתה תרצה לייצר עם כמה שפחות מפעלים אתה בוחר את השילוב הכי טוב בין ארבעתן- יוצא שעד תפוקה 60 אתה תשתמש ב-TC3 או TC2 מ-60 עד 70 תשתמש ב-TC1 ומ-70 ומעלה אתה תשתמש ב-TC4 פשוט משווים ביניהם יוצא TC כוללת שבורה ל-3 חלקים ואז מתוך זה גוזר את MC שהיא בצורת מדרגות (עד 60 MC=40, בין 60 ל-70 MC=20, מעל 70 MC=10) ואז אתה מעביר את MR והוא חותך את MC=40 ב-Q=30 ואז P=70 אחרי שמציבים בפונ' הביקוש. כשיש לך TC ליניארית ו-TC ריבועית כמו שאלה 3 עמ' 232 אז אתה צריך לבדוק גם את השילוב בין 2 המפעלים כדי לראות אם זה יותר זול מאשר להשתמש רק באחד מהם.

asafac

New member
נראה לי שיש שם טעות

התשובה הנכונה אמורה להיות "ייצרו 91 פיתות בקונדיטוריה במחיר 109"... (זה גם מוסבר כך בפתרונות)

tuna234

New member
בגלל שלא נתון איפה MC נמצאת

אז אם היא חותכת בחלק הגמיש של הביקוש המצרפי אז גם אם לא מפלה הוא ייצא לחו"ל לגבי ד' אם העלות השולית עולה על הפדיון השולי (המחיר בחו"ל) אין מצב שתמכור שם

למעלה