שרשור לימודים

T u l i p 1

New member
התלבטות

שמי הוא נועה ואני לומדת 5 יחידות מתמטיקה בכיתה י' בממוצע נמוך מאוד (55). אני מרגישה שיש לי את היכולת להתמודד עם החומר (אני בוגרת של קבוצת פרוייקט מתמטיקה), אך היכולת הזאת לא מתבטאת היטב במבחנים ואני נכשלת באופן סדרתי. ואני מתאמצת. הרבה. שאלתי היא כזאת: האם אתם חושבים שכדאי לי לרדת לארבע יחידות? (אם המורה שלי לא תקדים אותי...) מה אתם הייתם עושים במצבי? אשמח לקבל תגובה, העניין מוציא אותי מדעתי. תודה :)

Xboy123

New member
גררר.. אני ממש עצבני

שמעו קטע! אני בכיתה ט'... כמו שרוב אנשי הפורום פה יודעים. מה אני לומד במתמטיקה? בספר אלגברה ב' אני לומד חיבור וחיסור שברים עם פירוק לגורמים. האם זה נשמע לכם נורמלי שעוד לא למדתי אפילו פונקציות? מה זה אמור להיות? ומה אני לומד בגיאומטריה? אממ.. נחשו... לא לא מרובעים.. אלא חפיפת משולשים עם דלתון(כן כן... עדיין!!!!) אני נורא עצבני... מה יקרה אם תהיה לי בעיה בבגרות? זה לא שאין לי סבלנות או משהו.... זה פשוט הרגשה שבסוף יהיה חסר חומר שנה הבאה ! אפילו פונקציות, אפילו פרבולות, אפילו מרובעים לא למדתי! מה אני אמור לעשות? מה אתם אומרים?

בגינס

New member
דעתי...

אני מניח שהציונים של כיתה י לא ישפיעו על ציון ההגשה שלך, לכן ההמלצה שלי היא זו: אם את מוכנה להקדיש את חופשת הקיץ וללמוד באופן יסודי את הנושאים שאת מתקשה בהם אז הישארי ב-5, אך הגיעי לשנה הבאה עם מוכנות מירבית. אם לא, עדיף לך לרדת ל-4 יחידות. אם באופן כללי את מעריכה את עצמך כבעלת יכולת במתמטיקה, אז עבודה יסודית בחופשה יכולה לקדם אותך באופן משמעותי. בכל מקרה בהצלחה!

ahp

New member
אל תדאג, יהיה בסדר

מקסימום תשלים קצת לבד. יש בספרים של בני גורן הסברים די טובים, ובמקרה שלא תבין בכל זאת לך להתעלק על מישהו שיודע את החומר. לדוגמא אצלנו בפיזיקה השנה היה חסר לנו את כל החומר שבסוף. חלקו ירד במיקוד (תנועה הרמונית, למי שיודע) ונשאר לנו נושא שלם בבגרות שלא למדנו (שאלה אחת מתוך 5, כשבוחרים 3). אז רוב המגמה פשוט השלימה אותו בבית. חוץ מזה זה תלוי במי יהיה המורה שלך שנה הבאה, כי יכול להיות שהוא יספיק הרבה יותר מאשר עכשיו.

Xboy123

New member
אני מקווה שיהיה פסיידר

שנה הבאה יש לנו מורה חדש לגמרי.. .שאומרים שהוא ממש גאון ... גם יש לו תלמיד שקיבל בבגרות 100... ממש גאון! ויש לו תלמידה מצטיינת במתמטיקה ביב'... שהיא התלמידה היחידה שלומדת ברמה של 5 יח"ל בכיתה יב'... זה הרשים אותי.. והוא אמר שהוא ילמד אותנו שנה הבאה יםםםם של חומר... אז אולי הוא באמת ישלים לנו חומר.. אני מקווה
אני לא השלמתי בינתיים.. אבל למדתי חומר של כיתה יא' לבד .. דרך ספר של בני גורן(אלגברה 4-5 יח"ל) והבנתי את החומר מצוין...

גיל14

New member
אל תסמוך על אף אחד.

תעבור על חוברת גיאומטריה, תלמד קצת משפטים (והוכחותיהם - גם על זה יש דגש!), תבדוק שאתה יודע, ותעשה כמה תרגילים. תעבור על אלגברה של בני גורן, תראה איזה סוג תרגילים יש בבגרות, תעבור על כל החומר, תעשה תרגילים. יש לך זמן, אבל אתה חייב לדעת את זה. טריגו. אולי החומר הכי מעצבן בבגרות, קח לך חוברת טריגו טובה (יש לבני גורן), תקרא שם, תוודא שאתה יודע איך נראות פונקציות טריגונומטריות, תוכיח כמה זהויות, תפתור כמה משוואות, תחזור על מה שאתה מתקשה בו, ותגיע לחלק השנוא על כולם - טריגו במישור ובמרחב. אני, שמתקשה בזה לפעמים, עשיתי המון המון תרגילים בנושא, אבל אתה צריך לדעת כמה אתה צריך לעשות עד שאתה מרגיש בנוח עם הנושא. אחרי שאתה יודע אלגברה וטריגו, תקנה את חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי של בני גורן, תרפרף בקצרה על ההסברים, תשב ותחשוב קצת על מה זה גבול ואינסוף, וכשהבנת, תעבור שוב ותלמד, תחקור לך כמה פונקציות מכל סוג וסוג. למרות שתופסים מהנושא הזה, לדעתי טריגו וגיאומטריה יכולים להיות יותר מסובכים מחדו"א. הסתברות זה נושא מעצבן, יש כמה ספרים בנושא, אני מכיר את מה שאני לומד ממנו עכשיו - "מתמטיקה לבגרות שאלון 005" של נעמה חריש (לבנאדם קוראים חריש...), לא מכיר עוד ספרים, שאל בפורום. כדאי שיהיה לך מישהו On Call שידע ויעזור לך בכל נושא שאתה מתקשה בו, ואני די בטוח שאם תשאל בפורום יסבירו לך.

ShMo0LiKiPoDa

New member
אמ

גם הספר לשאלון 005 של גבי יקואל מציג בצורה מעולה את כל ההסתברות, ובכלל יש שם את כל המשפטים בגיאומטריה מרוכזים בצורה ממש טובה.. על טריגו' אף פעם לא חזרתי משם אז אני לא יודעת, אבל בעיקרון יש גם פרק שלם על טריגו במישור ועל טריגו במרחב.. בתכלס אני חושבת שעדיף שתחכה קצת עם החדו"א, אומנם אחרי שמבינים במה מדובר הכל ממש פשוט, אבל להבין את הגבולות ואת המשמעות שלהן (בעיקר) קשה לבד. יש מספיק דברים שאפשר לחזור עליהם בינתיים..

Xboy123

New member
שמע גיל

למה שאני אקנה ספרים בשווי 70-80 ש"ח כשאני ממילא אלמד את החומר? אני אומר את זה למרות שאני מת ללמוד את זה לבד... אבל בכל זאת אני בטוח שנחסיר חומר מסוים בשנים הבאות.. אני לא יודע מה להחליט. ואיך אלמד טריגונומטריה במישור ובמרחב אם אני לא יודע גם הנדסה במרחב?(אין לזה ספר)

BanjoKazooie

New member
חחח..

אדוארד...\ מספיק שאתה יודע טריגו במישור אתה יודע טריגו במרחב.. זה ממש אותו הדבר.. מזה הנדסת המרחב זה גיאומטריה רק בתלת מימד כזה..יש עוד כמה כללים אבל זה ממש לא רציני.. כנל לגבי הטריגו..

Xboy123

New member
חיחיחיח

גבר, שמי הוא לא אדוארד. זה שם בדוי!
אני דיי מעוניין להבין מה הכללים האלה... איך?! איך אני אבין את התרגילים האלה שנותנים, עם קוביות פרמידות וכאלה...... ????
אולי בנס אלמד את זה שנה הבאה... בינתיים אף אחד לא למד מספר כלשהו כפי שאומרים....

Xboy123

New member
לא אמרתי שזה קשההההה

אמרתי שאין לי מאיפה ללמוד מאיזה ספר!?!?!?! רק ממורה אלמד! ואם הוא לא ילמד אז מי כן?!

ahp

New member
גם למורה אין מה ללמד אותך:

הנדסת המרחב זה חומר עם כמה כללים אינטואיטיביים. תבקש ממישהו שיודע שימנה לך אותם. הם כולם ברורה וקלילים. כל ההגדרות של הצורות במרחב נמצאות בספר "וקטורים" של בני גורן באחד העמודים הראשונים (תדפדף עד תראה בצד שמאל כמה צורות לפי הסדר...) אחר כך תשב על תרגילים. זה קל מאוד, לפי כל מי שאני מכיר שעשה את הבגרות, חוץ ממני (אני עשיתי טעות ולא פתרתי מספיק תרגילים בזה, ולכן נאלצתי להסתדר בבגרות בלי זה. לא נורא).

Palass

New member
יש ספר!

אנחנו לא למדנו הנדסת המרחב בבי"ס. בכל מקרה, זה מאוד עניין אותי אז לקחתי ספר בעצמי וקראתי. הספר הוא של בני גורן ספר צהוב, קוראים לו: סטריאומטריה, טריגונומטריה וגיאומטריה (משהו כזה) לדעתי הספר לא משהו. הוא לא מסביר מספיק איך הגיעו לנוסחאות.. וזה ממש מעצבן. אבל תנסה!

גיל14

New member
מה נראה לך

שאתה לא תקנה את הספרים האלה במסגרת בצפר במילא?

ShMo0LiKiPoDa

New member
??

למה אתה חושב שבכל הבתי ספר קונים את הספרים? אולי אצלו מקבלים מהבית ספר.

גיל14

New member
יש כאלה?

חוצמזה זה ספרים שטוב שיש בבית...הייתי מחליף ספר תנ"ך בחדו"א של בני גורן...

ShMo0LiKiPoDa

New member
יש

אצלי בבי"ס זה ככה. זה באמת טוב, אבל הרבה יותר שימושי לאנשים שאין להם תקציב כל שנה לקנות ספרים חדשים ובסוף השנה לחפש חנויות יד שניה למכור להן בעשירית מהמחיר המקורי..

מה הלחץ???

אני לא מבינה מה כל הלחץ. רק בכיתה יוד לומדים את כל החומר לבגרות, אז אין לך מה לדאוג בכלל. בשנה אחת כל החומר מתהפך, פשוט ככה.

דבר ראשון, האם ניתחת את הסיבות

להצלחה הנמוכה? "טעויות דפוס"? התרגשות במבחנים? קשיים בחומר? בעיות בניסוח התשובות? איך את מסתדרת עם שיעורי בית? אילו ציונים את מקבלת עליהם?

למעלה