שרשור לימודים

איז

New member
אוניברסיטה

אם אני רוצה ללמוד משהו ריאלי - מדעי המחשב, למשל, זה משנה אם אני בארבע או חמש? המורה שלי למחשבים אמר שצריך חשיבה מתמטית, אבל בינתיים לפחות זה מאוד קל בשבילי.

איז

New member
אני יודע שלא לומדים בכיתה י"א

אבל זה לא אומר שאין בבגרות... וגיאומטריה זה לא הבעיה היחידה. בחשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי אני די בסדר (אבל לא יותר מדי), אבל באלגברה לא מי יודע מה... אז אני לא יודע אם עדיף להוציא 65-70 בחמש או 95 בארבע. ואני רואה אנשים מהבית ספר שלי בכיתה י"א שלומדים בחמש יחידות, הם פשוט יושבים ימים שלמים וחורשים. ועוד בעיה בחמש יחידות זה שהמורה שלי מלמד מהר יחסית, וגם אם אני מבין, זה רק אחרי שהוא פתר את התרגיל.

איז

New member
תראה

כאן זה פורום מתמטיקה, ומן הסתם רוב האנשים פה יודעים מתמטיקה בצורה טובה. אולי מה שנראה לך קל אולי לא כל כך קל לפשוטי העם שלא נוהגים להתעסק במתמטיקה בזמנם הפנוי....?

איז

New member
בסדר, אבל לא כולם טובים כמוך...

ועובדה שזה אחד מהמקצועות שנחשבים הכי קשים...

איז

New member
מה ההבדל בין 4 ו-5 יח"ל?

אני עכשיו בכיתה י', ואני לומד בהקבצה של 4-5 יחידות. השנה אנחנו עוד ביחד, אבל שנה הבאה נתפצל. הציונים שלי לא כל כך רעים, אבל יש לי ממש בעיה עם גיאומטריה... ואני מתלבט אם עדיף לי להיות שנה הבאה בחמש יחידות או בארבע. יש הבדל גדול מבחינת הקושי? ואיך מסכלים באוניברסיטה ובצבא על ארבע יחידות? ובכלל - שווה לקרוע ת'תחת בשביל להצליח בחמש?

ShadowFlash

New member
טועויות שדופקות מבחנים\בחנים

סתאממ רעיון לשרשור....... תרשמו כאן את השטויות שעשיתם בבחנים ובמבחנים שלכם... (שנלמד לפעם הבאה...) טוב אז הנה מה שקרה לי היום ואני עדיין לא מאמין שזה קרה לי... הגעתי למצב שהיה לי מאריך של 3 בשורש של 27 אז התשובה היא הרי 3 מכיוון ש 3 כפול 3 כפול 3 שווה ל 27........ כאן באה הפאשלה שלי...... עשיתי שורש 27 ואז עוד פעם שורש לתוצאה וקיבלתי מספר בכלל לא קשור אז אני כמו אידיוט לא המשכתי, אלה מחקתי את התרגיל ונסיתי לפתור את זה בדרך אחרת לא נכונה.... כנראה אני מאבד 55 נקודות על התרגיל.. :( עוד משהו שקרה לי פעם היה לי כזה מצב sinx=cosx אז חילקתי ב cosx ורשמתי כמו איזה אידיוט tanx=0 במקום tanx=1 הלכו לי כאן 15 נקודות..... ועוד אחד..... הייתי צריך לגזור משהו כזה...(x^4+x^2+a) חלקיי (x^4+x^2) עכשיו כאן בא התמטום שלי עוד פעם........ גזרתי את המחנה בנפרד למונה (בלי u'v+v'u \v^2) אז קיבלתי4x^3+2x חלקיי 4x^3+2x פאשלה עצומה ועוד ידעתי את החומר מזה טוב.... זה מזה עיצבן את המורה שלי אז היא פסלה לי את כל התרגיל במבחן ירדו לי 20 נקודות :(((( נראה לי שיש לי עוד כאלה..... אבל צריך להיזכר להם.. בינתיים אני אשמח עם גם אתם תשטפו את הפאשלות שלכם.....

inkydinky

New member
אמנזיה

מה אפשר לעשות עם מגלים שכבר לא מצליחים לפתור תרגילים במתמטיקה כמו פעם (עקב חוסר תרגול והתעסקות בזה)? זה ממש מבאס... זה היה כל-כך נחמד פעם ועכשיו כלום. כל תרגיל כמעט נתקע באמצע.

ShadowFlash

New member
תרגילי חקירה בבגרות 5 יח"ל

אתם חושבים שכדאי לעשות את התרגיל או לוותר עליו?!?!?! התרגיל לוקח המון זמן... אבל הוא גם התרגיל הכי צפוי.... אני יודע שאם יהיה חקירה בטריגו אני אוותר על זה.... (אם זה בכלל נושא שמופיע בבגרות....) אבל בעקרון חקירה רגילה כמאט תמיד מופיע....

תומר שי

New member
הבדלים

נתחיל מהסיבה הכי גדולה למה תלמידים בוחרים כן ללמוד ב-5 יחידות וזה הבונוס, פי 2 בונוס לציון. אם אתה מתכנן להתקבל ללמודים באוניברסיטה הבונוסים האלה משמעותיים מאוד. כמובן שצריך לעשות את החשבון הנכון. הרי אם תלמד ב-4 יח' ויהיה לך 100. ביחד עם הבונוס יהיה לך 112. לעומת זאת אתה יכול ללמוד ב-5 עם 80 ויהיה לך רק 105 ביחס עם הבונוס. תלוי גם מה רוצים ללמוד בעתיד כי יש שכלול שונה של הציון והיח' בכל חוג באוניברסיטה למשל. אם אתה יכול ללמוד ב-5 עם ציון מעל 75 לך על זה. אם לא, המשך ב-4 ותשאף ל-100. סיבה נוספת: ב-5 יח' בדרך כלל שמים את המורים היותר טובים. לצערי אנחנו יודעים שזה לא ככה באמת אבל זה הגיוני שהמורה שיש לו יותר נסיון ילמד ב-5. מבחינת הקושי: ההבדל הוא שבמבחן של 5 יח' חלק מהתרגילים שתקבל יהיו תרגילים שמעולם לא ראית קודם אבל יש לך את כל הכלים כדי להתמודד ולפתור אותם. ב-4 יח' בדרך כלל תרגילים במבחן מאוד דומים לתרגילים שפתרת בבית. אין הפתעות. ב-5 תמיד יש את הסעיף או חצי סעיף בתרגיל שהוא משהו חדש שלא נתקלת בו קודם כשפתרת תרגילים בבית. שווה לקרוע את התחת ולהצליח בכל דבר. גם ב-4 יח' וגם ב-3' וגם ב-5. אתה תנסה לעשות את המקסימום כדי לקבל ציון כמה שיותר גבוה.

Fingertip

New member
חוזרים טיפה אחורה...

זה קרה לי בכיתה ט' בגיאומטריה. לקראת סוף השנה פשוט לא הצלחתי אף תרגיל שהיה קשור לפרופורציה ודמיון. אז עשיתי משהו טיפה דראסטי, בפועל, היה אפשר ללכת טיפה פחות אחורה. במהלך החופש הגדול, פשוט פתרתי את כל התרגילים שבספר הירוק של בני גורן, מההתחלה ועד כמעט הסוף (הגעתי עד דמיון מצולעים...) רמת הקושי הדרגתית, ולכן אתה לא צריך יותר מדי הסברים בין תרגיל לתרגיל. זה גם מה שנהגתי לעשות כשנתקעתי בשעורי הבית. אם המורה הביא תרגיל שלא הצלחתי, אז ניסיתי לפתור את התרגיל שלפניו, שאותו בד"כ הצלחתי, ואם עדיין לא הצלחתי את התרגיל בשעורי הבית, חזרתי עוד תרגיל אחורה וכו'. בד"כ, אם יש טריק בשאלה, אז הוא מופיע בצורה יותר ברורה באחת השאלות הקודמות. מקווה שעזרתי, אהד.

1ca1

New member
בד"כ ישנן 2 חקירות

ישנה חקירת פונקציה טריגונומטרית הפוכה אותה כדי לעשות בגלל שזה יחסית קל ויש גבול לקושי של המשואות שניתן לתת לך לפתור (כי רמת הלימוד של זה בתיכון דיי ירודה). ישנה חקירה שהיא בד"כ טריגונומטרית רגילה (או שורש, ונדיר לפעמים מביאים פונקציית מנה, ולפעמים זה משולב נגיד טריגו מנה וכו'), אז אותה כדאי לבדוק לפי הקושי ולהחליט, הרי בכל מקרה אתה תדע איך לגזור אותה, ומשם זה פשוט מעצבן לפתור כמה משוואות ולצייר קצת סקיצה. בכלל בחלק 2 הדברים היחידים שהייתי ממליץ זה רק בתור מה כדאי שתעשה זה האינטגרלים והטריגו במישור, בד"כ זה 2 שאלות מאוד קלות ,ולגבי האינטגרל או שהאינטגרל פשוט, ואם לא אז הם ייתנו לך את הפונקציה הקדומה ואז תצטרך להוכיח ע"י גזירה שזה האינטגרל ואז פשוט אתה מציב באינטגרל וזהו... ולגבי טריגו במישור, רוב השאלות בבגרות מגוחכות כל כך.... בד"כ הצבה במשפט הסינוסים או הקוסינוסים פותר לך הכל, כמו כן בד"כ השאלות מתייחסות למצולעים (משולשים...) החסומים או חוסמים מעגל ואז יש לך עניין של כל משפטי המעגל והדימיון במעגל שזה יחסית קל (לפחות יחסית נגיד לטריגו במרחב, או לשאלה בגיאומטריה או במקומות גיאומטריים...)

inkydinky

New member
תודה

אני לא פותר תרגילים מספרים של בני גורן יותר. פחות או יותר משהו שאני נתקל בו כאן... אז אין לי כל-כך לאן לחזור. זה כנראה יותר עניין של כמה נוסחאות, עקרונות והבנות בסיסיות. כמו לדוגמה אי-שוויון של מספרים מרוכבים שהם בצורה הזו |5-Z|. אני לא ממש צריך את זה אבל זה קצת מבאס שפעם זה היה ממש קל (ואני מדבר על בסה"כ שנה וחצי-שנתיים) והיום זה מלא בהיסוס וחוסר ידיעה של "מה עכשיו?!". אני מקווה שאני לא אצטרך משהו מזה אחרת יהיה לא כ"כ נעים. אולי אם ישעמם לי יום אחד ויהיה לי זמן אז אני אתפוס שוב את הספר האהוב "אלגברה ל-4 ו-5 יחידות לימוד" של בני גורן ואפתור כמה תרגילים חביבים באינדוקציה או מספרים מרוכבים.

inkydinky

New member
36 חלקי 3 = 18

או משהו כזה... לא שמתי לב. קורה. גם היה משהו כמו 2 כפול 2 = 2... או משהו. לא יודע... יש הרבה שטויות. לא נראה לי שקרה לי שעלה לי ב-55 נקודות או משהו כזה... כי אחרי הכל זה לא מוריד את הניקוד על כל השאלה בדר"כ... אלא אם זה טעות ממש בתחילת הפתרון ומה שקורה בעקבותיה ממש עושה לך את פתרון התרגיל קל יותר. המורה שלי למתמטיקה (לשעבר לצערי... סיימתי כבר י"ב) אמר לי פעם שאם הטעות שלי בחישוב לא הפכה לי את פתרון התרגיל לקל יותר אז איבדתי הזדמנות לקבל עוד נקודה או שתיים (הוא לא מוריד נקודות. הוא נותן נקודות.)... אבל אם זה עשה לי פתרון קל יותר אז זה לא יהיה נקודה או שתיים אלא יותר (כמובן שתלוי בכמה נקודות שווה התרגיל כולו ועוד כל מיני גורמים). בסוף זה לא הורג... זה בסדר... לא חלק גדול מהניקוד בדר"כ. רק תבדוק את התשובות שלך אם יש לך זמן. אתה יכול לגלות טעויות קטנות כאלה ולחסוך לעצמך עצבים אח"כ.

ShadowFlash

New member
לא הורג?!!??!?

חחח בעקרון אם הייתי ממשיך עדיין הייתי מקבל נקודות אבל מכיוון שזה לא הסתדר לי מחקתי את זה!!!! וניסיתי לפתור בדרך אחרת שלא הצליחה לי....

inkydinky

New member
הטעויות הקטנות האלה לא הורגות אבל..

למחוק, לקמט, לקרוע או לקשקש על הפתרון הראשון זו טעות שיכולה לעלות ביותר. תשמור את דרך הפתרון הזו ובסוף תחליט איזו דרך פתרון יותר טובה לך (או יותר נכונה... או משהו...).

איייייל

New member
טעות שקרתה לי בטכניון

במבחן ב"בקרה 2" לפני שבועיים: קיבלתי משוואה דו-ריבועית (כלומר, משוואה ריבועית כשהנעלם הוא x^2). הדיסקרימיננטה היתה חיובית, אבל משום מה החלטתי להוסיף i אחרי הפלוס-מינוס-שורש... כיוון שזה היה הפתרון עבור x^2, הפתרון עבור x היה מגעיל ביותר

freedom rider

New member
כמה משלי

טוב, לי היו הרבה טעויות חישוב, כמו 5.13=2+2. טעות שטעיתי הרבה פעמים זה להציב את הערך של השונות במקום שבו צריך להציב סטיית תקן (כלומר, חישבתי נגיד עם ערך של 25 במקום 5) ולהיפך, וכמובן, אני תמיד מתבלבל עם המינוסים והפלוסים בפתיחת סוגריים וכו'. טעות נוספת, משעשעת בדיעבד: חבר, שלמד גם פיזיקה, ביקש שאעזור לו להתמודד עם איזשהו תרגיל - הוא לא הצליח להגיע לתוצאה הסופית שהייתה אמורה להתקבל כפתרון של משוואה ממעלה שניה. טוב, ישבתי על המשוואה, עברנו שלב שלב, פתיחת סוגריים, העברת אגפים, כל מה שצריך, כל מה שהוא עשה נראה נכון, ורק בסוף, במשוואה הריבועית (כלומר ax^2+bx+c=0), מעשה שטן, ה-x שמתקבל לא מקיים את המשוואה שממנה הוא התחיל! אז הנה הדרך שלו לפתור את המשוואה: x12=[-b±sqrt(b^2-4ac)]/2. זה בסדר, גם לי לקח זמן להבין מה קרה כאן.

למעלה