שרשור כפול

tomerldt

New member
שרשור כפול ../images/Emo13.gif

אז ככה... נתחיל עם שבת שלום לכולם... ובגלל שאני הבן היחיד שקבוע בפורום הזה אז.... לכולן... יש לי שני דברים שרציתי להעביר לכן... 1. אני שמתי לב שאנחנו פורום מאוד יצירתי... חלק כותבים שירים, מקליטים, מנגנים, מציירים וכל אלה... וחשבתי שיהיה נחמד לעשות שרשור שבו כל אחד יעלה שיר או משהו שהוא מקורי שלו ויסביר קצת עליו... 2. אנחנו התחלנו להתגבש, ואני מרגיש שהגיע הזמן ש... .... נעבור לשלב הבא....
חשבתי אולי נארגן מפגש של הפורום, לא חובה בשבוע - שבועיים הקרובים, אבל שזה יהיה... כי בא לי להכיר את כל האנשים שאני מתכתב איתם פה... זה יכול להיות נחמד :) אז בחייאת... שכל אחד שקורא יגיב על שני הדברים... :) ושוב - שבת שלום! :)

Bbaby

New member
מכירים את זה...

מכירים את זה שאתם נמצאים עם אדם שעושה לכם כ"כ טוב, שמצידכם רק כשאתם איתו אתם נרגעים? שכשאתם איתו זה חיוך על הפנים 100% מהזמן. תחושת ביטחון, אהבה, כבוד, כנות עד הסוף, אמון. פתיחות, שאתם מכירים אותו פחות מחצי שנה וזה מרגיש לכם יותר ממה שאתם בכלל חיים? שאתם אומרים מילה, והוא משלים את המשפט, וכשאתם מביטים בו הוא יודע בדיוק מה אתם זקוקים לו? אז בחבר טוב שכזה זכיתי לפניי חודשים ספורים. וכרגע הוא בין האנשים הכי חשובים בחיים שלי, אם לא החשוב ביותר. בעצם, על הזמן הזה שלי איתו יחד, על זה כתוב השיר הבא.... נשימה עמוקה לפניי הצלילה הראש מתרוקן מהכל- ממחשבות, רצונות...מהחיים. הלב תופס פיקוד כחייל בפני האש, כמצפן של איש אבוד כמו שתמיד חלמנו. להביט בעיניים האלה כל היום, ולדעת שעכשיו, עכשיו הכל טוב. נשיקה קטנטנה על המצח לפניי עצימת העיניים הגוף מתרוקן מהכל- רעל ,כעס ,מהחיים. להביט בעיניים האלה כל היום, ולדעת שעכשיו, עכשיו הכל טוב. הנשימה תופסת פיקוד נשימה כה רכה ומלטפת להרגיש את החזה עולה ויורד, נשימתך מתערבבת בשלי, ללטף ולהרגיע להכנס לבועה כל כך מרוקנת מהכל, ומלאה בהכל גם יחד. להביט בעיניים האלה כל היום, ולדעת שעכשיו, עכשיו הכל טוב. ***** 30.1.08 ובקשר ל..."צעד אחד קדימה" :p צריך לחשוב על יום שיש "חופשה" מלימודים ועבודה כאחד, זמן שמתאים לכולם, או לפחות לרובנו, לדעתי זה רעיון מעולה :) שבת שלום ושבוע נפלא שיהיה לכולם! 3>

tomerldt

New member
בחודש הבא זה פסח...

ואם זה יעבור אישור אצל כולם אז נקבע יום בפסח, במרכז הארץ ככה שכולם יוכלו להגיע ונכיר באמת... כמו שצריך :)

Bbaby

New member
אני אסביר לך דבר מה

אני כותבת מתוך דחף של רגשות, מתוך תחושה שאני צריכה לשפוך. לפעמים אף לא מודעת למה שאני כותבת. אין פה דבר מהראש הכל ישירות מהלב. לכן אני לא משנה או משפצת, אז כן, זו יצירה גמורה, אם כוונתך בשאלה היתה לכך שאני אשנה אותה... ואם זו לא היתה כוונתך, הסבירי לי את השאלה.

tomerldt

New member
וכרגיל... אני אתחיל :)

אני אתחיל עם הדבר השני כי הוא פחות חופר... לדעתי אתה ממש צודק ובאמת צריכים לארגן דבר כזה! חשיבה מופלאה ביותר!
ועכשיו נעבור לדבר הראשון.... אני כותב שירים ומלחין, כל מי שמעוניין מוזמן לקרוא בבמה חדשה - http://stage.co.il/Authors/67821 אבל לפירסום כאן בשירשור אני בוחר באחד השירים שלי אחרי התלבטות לא קלה שהייתה לי... סחף: לבד זה כשהלהבה קופאת. לבד זה כשכולם מחייכים, ושותקים. לבד זה כשלגוף נמאס לרעוד. לבד זה כשחום הדמעה מצליח לחמם אותך. לבד זה כשהמילים הופכות שוב למצמררות. לבד זה כשקול ניפוץ הגלים מחזיר זיכרונות נשכחים. לבד זה כשאתה רואה איך כולם בורחים, ואתה נשאר לשמור על שמותיהם. ------------------------------------------------------------------------------------- זה לדעתי אחד השירים הכואבים והאמיתיים ביותר שכתבתי... נתחיל עם השם של השיר - סחף... הסיבה לשם היא שהשיר נכתב בלילה שהייתי בחוף ירושלים בתל אביב, כל החברים ישנו ורק אני נשארתי ער והרגשתי שהשיר הזה הגיע אליי מהים. השיר כולו מתאר מה זה באמת להיות לבד, ההרגשה של הבדידות, מכעיס אותי לשמוע אנשים שכל הזמן אומרים כמה שהם מרגישים לבד כל הזמן ושבעצם כשחושבים על זה הם פשוט לא יודעים לנצל ולקבל את ה"ביחד" שיש להם. הוא נכתב בתקופה מאוד קשה שלי, חוסר ביטחון עצמי, ניתוק ממי שאהבתי במשך 3 שנים, השלמתי עם העובדה שהחברים שהיו לי בתקופה ההיא לא פחדו לפגוע ולנצל אותי ופשוט הרגשתי לבד. השורה השנייה של השיר "לבד זה כשכולם מחייכים, ושותקים" מדברת דווקא על ההורים שלי. מאז ומתמיד אני לא מרגיש תמיכה מהם, כשאני בא עם משהו חדש לספר או להלהיב אותם הם מהנהנים בראש ומנסים להשתיק אותי במקום להקשיב ולשמוח בשבילי, ו Bbaby תבין את זה יותר לעומק מההיכרות שלה איתי.... השורה "לבד זה כשהמילים הופכות שוב למצמררות" מדברת על מי שאהבתי במשך 3 שנים, על הקושי שוב לשמוע את השם הזה, את הקול הזה או בכלל לשמוע דברים שמזכירים, כל דבר שוב העביר צמרמורת והסביר לי כמה שאני לבד. גם השורה - "לבד זה כשקול ניפוץ הגלים מחזיר זיכרונות נשכחים" - אותו דבר. והשורה האחרונה - "לבד זה כשאתה רואה איך כולם בורחים, ואתה נשאר לשמור על שמותיהם" בעצם אומרת על הכאב שנשאר עם הזיכרון מהאנשים שברחו, ואני עדיין שומר עליהם בליבי ובוחר לזכור אותם למרות הכל. נכתב בסביבות שעה 3 לפנות בוקר... :) מקווה שמישהו שרד וקרא באמת את כל מה שכתבתי....

Bbaby

New member
ולחשוב שכל מה שאני רוצה הוא לשמור עלייך לנצח.

מתוק שלי... לעולם לא אתן לך להרגיש לבד. לא עכשיו, כשאני בתמונה... לא אם זה תלוי בי. בדיוק כמו שכתבת לי בברכה, יש לנו עוד 102 ימים. אני כל כך גאה בך, ואוהבת אותך, ו...מבינה אותך. כי כל מילה כאן היא כמו מראה שבורה מול העיניים שלי, מדהים עד כמה שאנחנו משתתפים בכל כך הרבה רגשות דומים על סיפורים שונים. מדהים עד כמה...כמה אני מאושרת שהכרנו. אני אוהבת אותך, יותר משאני אוהבת את עצמי. מוכשר. מדהים. ילד מקסים. רק שתמשיך.

Bbaby

New member
102 שנים!!***

וסלחו לי כולם על הרגשנות הפתאומית. פסח נשמע לי מעולה :)

קראתי.שרדתי.

קודם כל אני חושבת שהאומץ גם להסביר הוא מקסים וחושפני. בכלל, זה אומר שאתה מרגיש טוב בין חברי הפורום ופתוח לתגובותיהם. התגובה שלי יכולה להתחלק לשניים, ואתה תבחר איך לקבל אותה אם תרצה. אני חושבת שהשיר סוחף כמו שמו ונותן תמונה ממשית כמו ששיר צריך ויש בו הרבה פוטנציאל. אך אני נוטה להגיב תגובות מלאות, אך לא להכריח אף אחד לקבלם. בטח לא בפורמט פומבי שכזה. ולכן אומר כל-הכבוד ותמשיך לכתוב. זה הכי חשוב. יצירה היא זו שמניעה אותנו. האמנות הפנימית הרוחשת.

tomerldt

New member
Thank you darling :)

האמת שכן... מרגיש בנוח עם כל אלה שאני מדבר איתם פה וזו גם אחת הסיבות שכבר בא לי להיפגש

ToMeTiN

New member
רק בגלל שבקשת להגיב:)

בקשר לדבר הראשון - לא עושה אף אחד מהדברים הנ"ל, לפחות לא באופן קבוע... זאת אומרת, כותבת פעם בשנה (וגם את זה הפסקתי), למדתי לנגן על כל כמה כלים אבל התעצלתי להמשיך וממש עדיף שלא אשיר:). והדבר השני - אני גרה ברמת הגולן, ולא כל כך אוהבת לצאת מפה. אם תארגנו מפגש, אשלח תמונה
שבת שלום:)

tomerldt

New member
ואם נבקש יפה?... ... בשבילי... ../images/Emo7.gif

יום אחד... לצאת מהבית בשביל תומר היקר... ותני לקרוא איזה שיר שלך שכתבת...

היי

רציתי לדעת אם המייל עם הדפים הסרוקים של עיתון "העיר" הגיע אליך... שלחתי אותו גם להילה (כבר לפני יומיים)

tomerldt

New member
היום בבוקר נכנסתי למייל וראיתי את זה :)

תודה רבה לך!!!

גם אני אספר קצת...

מכיוון שאני רוצה שתוכלו גם לשמוע שיר שלי, אספר על שני שירים. שניהם מולחנים. רק אחד מהם ניתן להאזנה. השיר הראשון נקרא "יקירתי" והוא נכתב לפני שנה וקצת. ב14.1.2007 חברה טובה שלי התאבדה. את אותה החברה הכרתי במתא"ן (מפעל תרבות ואמנות לנוער) ושם השתתפנו במשך מספר שנים בתוכנית הכתיבה לנוער ונרקם בנינו קשר מאד חזק. היא הייתה קוראת את השירים ודחקה בי לחזור לשיר. אתמול יצאה כתבת שער במוסף הארץ עליה. מי שרוצה מוזמן לקרוא ולהבין יותר. לי אישית היה מאד קשה להתמודד עם זה שהיא איננה ועד היום אני לא יודעת מה באמת קורה אני בנוגע לזה. הייתי בדיכאון רציני ומתוך זה, כמו כל התמודדות שלי, בחרתי ליצור. לכתוב לה שיר. לכתוב לה כמו מה שקישר בין שתינו. אז ישבתי לכתוב את השיר ולחן נרקם לי בראש. דיברתי עם ידיד טוב שלי והתיישבנו להלחין את השיר. לקראת יום השנה הקלטתי את השיר (שאתם תשמעו, הידיד בקול השני) ונתתי להורים שלה. לדבר לא הייתי מסוגלת. בעקבות העבודה על השיר, ידיד שלי ואני התחלנו לעבוד על לחנים לשירים שלי. על שירים שהלחנתי לבד (אני מעדיפה לשיר על לנגן) ולפני חודשיים העלנו הופעה ראשונה שכללה 13 שירים (רק 2 קאברים) ובאפריל ישנה הופעה נוספת. המילים:http://stage.co.il/Stories/537240506 השיר:http://www.myspace.com/nirharuvi השיר השני גם הוא קשור למתא"ן. הוא התחיל בתור תפילה שכתבתי לאמא ב2004 ולפני חצי שנה (אולי יותר) התחלתי לעבד אותו והתיישבתי להלחין אותו. זה השיר: תפילה / ניר חרובי (©) אמא, הקשיבי לשמך בדממה, תפילה הנישאת אל קירות. בואי קפלי את שולי השמיכה, קר לי גם בחלום. אני כבר גדולה ולא מסוגלת, לבכות כדי לזכות בחיבוק. שירי העולה כנגד הרוח, עוטף וקורא לך – קורא לך לבוא. אמא שמרי עלי בלילה, שמרי כששב האור. תני לי לזחול אל בין זרועותייך. תבטיחי להיות רק – אמא, תראי איך אני כבר יודעת להכין את הלחם לבד. אבל עוד רוצה להחזיק בידך, תאמרי שאני יכולה. אמא שמרי עלי בדרך, שמרי מאור הרע. תני לי לזחול אל בין זרועותייך. תבטיחי להיות רק – אמא . לגבי מפגש, זה יכו להיות ממש נחמד!

tomerldt

New member
אז ככה....

לגבי השיר "יקירתי" כבר נתתי לך תגובה... לגבי תפילה - ממש אהבתי,יש לך כתיבה שהיא ממש לטעמי... "אמא שמרי עלי בלילה, שמרי כששב האור." - משפט שאהבתי מאוד מוכשרת שכמותך :)

תודה יקירי.

גם הגבתי במייספייס. אם תרצה אשמח לשלוח לך דברים לקריאה והאזנה בפרטי (ואסמוך עלייך שתשמור זאת לעצמך...) חוץ מזה, איפה שומעים אותך מנגן משהו?

למעלה