שרשור יומי 25.7

111שיר

New member
אז אני אשמח אם לאחר הקורס

וגם בזמן השירות בתפקיד, תספרי לי איך זה:) גם לי היו מיונים להאזנות ערבית המסלול המיוחד וחתמתי ויתור בריאיון האישי. מעניין אותי לדעת אם עשיתי טעות או לא. אה ובהצלחה בהתקבלות
אם אין לך ממש משהו להסתיר ואת לא איזו מרגלת, אני לא חושבת שתהיה בעיה :)

light angel

New member
למה חתמת ויתור?

ולאן את הולכת עכשיו? כי נראה לי שחבל לוותר על זה, זה אמור להיות תפקיד מעניין עם חברה טובה ותנאים טובים. גם ככה אין לי שאיפות מיוחדות מהצבא. אני אספר לך אם אני אתקבל
אני לא מרגלת וגם אין לי מה להסתיר, אבל אלוהים יודע מה הם מצפים ממני להיות. בכל מקרה, כל עוד אין תשובה אני לא שאננה מדי.

111שיר

New member
הסיבות לכך הן

- שמעתי שהקורס קשה ומייגע - הקורס מאוד ארוך, טרום צבאי, לא ממש אהבתי את העניין הזה - התפקיד עצמו לא היה לי מושך במיוחד. אומנם הוא די יוקרתי, אך לא ראיתי את עצמי נהנית בו (כמה שאפשר להנות בצבא) מתי היית במבחנים לזה? אני הייתי בתחילה-אמצע שנה שעברה, ואחרי חודש הריאיון. אם את הולכת לזה, את הולכת לקורס כבר בחודש הבא, לא? אני זוכרת שהם אמרו שיש קורס אחד שמתחיל באוגוסט. אולי זה באמת יותר מעניין ממה שזה נראה. העניין הוא שמאוד רציתי מודיעין, אבל לא רציתי את התפקיד הזה דווקא, אלא חקר מודיעין. לכן היו לי מעט הרהורי חרטה. אך אני לא באמת חושבת שלו הייתה לי הזדמנות לשנות את דעתי הייתי משנה. הצבא לא נתן לי מודיעין, ובסוף התקבלתי למאבחנת מחקר. אומנם תפקיד פחות יוקרתי אבל נראה לי שהוא יותר יעניין אותי.... תראי כל אחד ובמה שהוא מתעניין יותר אני מאוד מקווה שתהני בתפקיד, ותספרי חוויות:)

light angel

New member
גם אני הייתי כמוך

יש קורס באוגוסט?
לא אמרו לי כלום עדיין, ואני אמורה לעשות בדיקות שמיעה רק ב-2 באוגוסט, אז לא נראה לי שאני אתקבל כל כך מהר. מצד שני, אין לדעת. ודווקא מחר אני אמורה להתחיל עבודה חדשה...
מה, אני אעבוד שם שבועיים?!

111שיר

New member
אוייש באמת כדאי לברר

לא אמרת לי עדיין מתי עשית את המבחנים והריאיון ככה זכור לי, יכול להיות שאני טועה. אני זוכרת שלמסלול המיוחד יש רק קורס אחד באוגוסט, כך שהסביבת ינואר-פברואר מתגייסים. הצעתי היא שלא תגידי כלום למעביד שלך. לא בטוח שזה נכון, וגם אם כן, את תמיד יכולה להגיד שלא ידעת. את הכסף שלך את תקבלי. אניה מתגייסת עוד חודשיים ואומנם עוד לא מצאתי ממש עבודה, אבל נרשמתי לכמה מקומות, ואמרתי להם שאני מתגייסת באפריל, כי כשאמרתי שאני מתגייסת בספטמבר, אף אחד לא רצה לקבל אותי. חשבתי על זה שפשוט כשמועד הגיוס יגיע, אני אגיד להם שלא מתאים לי וזהו. תמיד אפשר להתפטר.

light angel

New member
עשיתי את המבחנים כמוך,

עד כמה שאני זוכרת. אמרתי שאני מתגייסת בינואר, מה שנכון, כי עוד לא התקבלתי למודיעין. ותמיד אפשר להגיד אחר כך שהקדימו לי את הגיוס, זה קורה הרבה. פשוט חבל שאני אעבוד שם כל כך מעט... אמרו לי שצריך לחכות לתוצאות של התחקיר בטחוני שלושה חודשים, ואצלי עבר רק איזה חודש וחצי. נקווה לטוב בכל מקרה.

111שיר

New member
הייתי מתקשרת לשאול

אולי הם החליטו לדחות את המועד או לפתוח קורס נוסף יותר מאוחר. בכל מקרה בהצלחה:)))

SuGaRBabe1

New member
את הולכת להיות מאבחנת מחקר?

בא לך לספר לי קצת על המיונים?.. :) יש לי מיונים לתפקיד הזה מחר...

111שיר

New member
כן בטח, נראה מה אני זוכרת:)

זה היה לפני למעלה מחצי שנה. טוב, אז כשהגענו הושיבו אותנו מלא שאלון עצמי- תכונות טובות ורעות, מידע רגיל: בתי"ס, תחביבים, מקצועות אהובים, לא אהובים, מורחבים, לספר על קשיים שהיו בעבר נראה לי... אחר כך נכנסנו לחדר אחר בו היו מאבחנות, רובן קצינות, פסיכולוגיות וסוציולוגיות, שהסבירו לנו על התפקיד. כל 2-3 בנות מחיל אחר. לאחר מכן חילקו אותנו לקבוצות של 6 בנות בערך. כל קבוצה הלכה לחדר אחר עם 2 מאבחנות ו2 פסיכולוגיות, וכל אחת נדרשה להציג עצמה ב5 דקות פלוס מינוס(ניתנו לנו כמה דקות לפני כן לרשום בדף מה אנחנו רוצות לומר). בזמן ההצגה הפסיכולוגיות רושמות הכל, אבל ממש הכל, כל פיפס שאת אומרת ועושה. כדאי לשים לב להסתכל על כולן כשאת מדברת, לא להסתכל על הרצפה ולהראות חוסר ביטחון, ללכת מצד לצד, את יודעת...לחייך כמובן :) אחר כך נדרשנו לרשום כל אחת לבדה 3 תכונות הנדרשות לתפקיד מאבחנת מחקר, ו3 שבגינן צריך לא לקבל בנות לתפקיד הזה. אחר כך הושיבו אותנו בקבוצה וכל אחת ניסתה לשכנע את האחרות למה התכונות שהיא בחרה הן הראויות להירשם בדף הקבוצתי-כלומר היינו צריכות לבחור כולנו 3 תכונות שכולנו הסכמנו עליהן(3 טובות, ו1 רעה) כאן כמובן בודקים את יכולת השכנוע. כך שאני מציעה שאם יש תכונה שאני חושבת שהיא מתאימה ואחרות לא, נסי לשכנע בכל מיני דרכים שאת יכולה, זה מאוד חשוב. לאחר מכן עשינו פלקט -מעין פרסומת לתפקיד הזה, בו צריכות להשתלב התכונות הללו, ואחת צריכה להציג אותו. או יותר נכון להסביר מה החלטנו. גם כאן כדאי להיות דומיננטית, להציע כמה שיותר רעיונות, ליזום. על זה הם מסתכלים, אני בטוחה. בסוף כל אחת הייתה צריכה לדבר על כל מה שהיה, מה דעתה על התוצר הסופי, על שיתוף הפעולה, איך היא תרמה וכו'. כאן המקום "לתקן". כלומר להסביר על מקרים בהם את חושבת שלא פעלת נכון.... אח"כ החזירו אותנו לחדר בו שמענו את ההרצאות, ומילאנו שם את שאלון 300 הארור, ולאחר מכן היה הריאיון האישי. את התשובות ניתן לדעת בערך חודשיים אחרי יום המיונים, וזה יום המיונים היחידי. בהצלחה:)))

SuGaRBabe1

New member
אוי ואבוי, אני לא טובה בדברים האלה

מה כבר יש לי להגיד על עצמי ב-5 דקות? זה המון... מה אמרת על עצמך בערך? ואיזה תכונות צריך בשביל מאבחנת מחקר, ואיזה תכונות רעות כתבת? הראיון האישי הפיל אותי במיונים למאבחנת פסיכוטכנית.. אני לא אוהבת ראיונות :( סליחה על כל השאלות אבל אני קצת מפחדת עכשיו אחרי כל הסיפור הזה שסיפרת לי... :)

111שיר

New member
אין לך מה לפחד!

מתקבלות 1 ל2.5. יש שם בערך 50 בנות ביום מיונים. אני חושבת שסיכוייך יגדלו כשבנות יחתמו על ויתור(אצלנו היו די הרבה כאלה:)) הריאיון האישי הוא לא רציני בכלל. יש שם מאבחנת מחקר אחת (בדר"כ קצינה) ופסיכולוגית/סוציולוגית, והן עוברות איתך על השאלון שהיית צריכה למלא בתחילת היום על עצמך. זה באמת שטויות. שלי הריאיון היה בערך 15-20 דקות. יש כאלה שזה היה כמעט שעה אומנם,לא יודעת למה, אבל בתפקיד מאבחנת פסיכוטכנית אני יודעת שהוא יותר יוקרתי וגם הדרישות מעט יותר גבוהות. המיונים הם רק 2 ראיונות:ריאיון ראשון ואח"כ ועידה(כפי שאת יודעת), כך שזה לא חלק קטן מיום המיונים-זה יום המיונים. הם לוקחים בחשבון הרבה דברים, ולפי מה שהבנתי, במיונים לפסיכוטכנית הם מקבלים 1 מתוך 5 בנות. זה הבדל משמעותי. אני לא ידעתי כלום על מה הולך להיות ביום המיונים לפני, כי הייתי בטוחה שאני מתמיינת למאבחנת פסיכוטכנית, ובסוף הלך באמת בסדר. ועוד יש לי פחד קהל. אניחושבת שהצלחתי די להסתיר את זה:) ב5 דקות(שאצלי נראה לי זה היה אפילו 10, יש שלקחו יותר חח, לדעתי זה לא ממש מומלץ.) סיפרתי על עצמי, על המורחבים שלי ושאני מאוד אוהבת פסיכולוגיה ומתעניינת. על כך שאני חושבת שלשרת בצה"ל זה חשוב והסברתי למה, סיפרתי מה אני אוהבת לעשות, למה אני חושבת שאני מתאימה לתפקיד(כי אני מתעניינת בפסיכולוגיה..) יכול להיות שעוד, אני לא זוכרת ממש. גם אני בהתחלה דאגתי, אבל כשלקחתי דף ועט תאמיני לי, נשפך הרבה :). בכלל גם יש לי נטיה להתפלסף ולהרחיב. אל תדאגי. אם את דואגת, אני מציעה שתרשמי כבר עכשיו מה את מתכננת להגיד. בעצם מה מאפיין אותך ומה היית רוצה שאחרים ידעו עלייך. מה מייחד אותך. נראה לי זה מה שהן ביקשו מאיתנו להגיד. אההה, ו5 דקות זה לא המון. גם הן לא יושבות איתך על כל דקה ודקה. אני אפילו לא חושבת שהן אמרו לעשות זאת בזמן מסוים, אולי כמה דקות. תכונות רעות כתבתי שואפת לשלמות(כולם אומרים פרפקציוניסטית, ואני בטוחה שכבר נמאס להם לשמוע על זה. אז שיניתי מעט למרות שזה אותו הדבר. מה אני אעשה שזה באמת מאוד מאפיין אותי), עקשנית, ונראה לי זהו. אחר כך בריאיון הן תבקשנה ממך להסביר על התכונות האלה, אז כדאי שתהיינה לך תשובות:). כי אני בעקשנית טיפה גמגמתי נראה לי:). ואת יכולה לשאול מה שאת רוצה. בכיף:) את לא יודעת איך אני משגעת כל הזמן (גם עכשיו) מאבחנות מחקר, שתספרנה לי על התפקיד, איפה הן ומה הן עושות, מהן האופציות שתהיינה לי, וכו' חחח

SuGaRBabe1

New member
תודה :)

אבל אמרת שהיה חלק שצריך לכתוב איזה תכונות את חושבת שצריכות להיות למאבחנת מחקר, ואיזה לא... אז מה כתבת בזה? כי אני באמת לא מצליחה לחשוב על משהו כרגע...

111שיר

New member
אההה דיברת על זה?

אני אנסה להיזכר.... הטובות: סובלנות, כישורים בתקשורת בינאישית, ונראה לי היכולת לבצע את התפקיד או משהו......ממש לא זוכרת, אפשר ביטחון עצמי למשל הרעות הן חוסר ביטחון עצמי....מממ...זה היה כל כך מזמן, אני לא זוכרת, מצטערת :/ אם היה לי סורק הייתי סורקת לך דף עם מידע על התפקיד. בכל מקרה, את יכולה לשאול את הבנות בכלל, או להתייעץ עם אנשים שאת מכירה לפני. זה לא בעיה, אני בדקות האלה רק ידעתי על זה ושלפתי, כי יתנו לך גם מידע על התפקיד. בהצלחה !

111שיר

New member
אהה ואסור תכונה והיפוכה

כלומר- ביטחון עצמי, חוסר ביטחון עצמי

niminam

New member
עשיתי אותו בסביבות מרץ ולא אמרו לי

שום דבר לגביו. אני מניחה שעברתי אותו.

light angel

New member
מרץ האחרון? :-O

עברו 5 חודשים מאז!! אממממ... לי אמרו שאמורים לשלוח מכתב בכל מקרה, גם למי שעבר וגם למי שלא. נורא מוזר שלא שלחו לך כלום. אולי תתקשרי אליהם?

niminam

New member
לי דווקא אמרו אחרת

מי שלא עובר מקבל מכתב ומי שכן, לא מקבל כלום ולכן מניח שעבר את התחקיר הבטחוני. הם שולחים מכתב רק כדי שתוכלי לערער על אי עבירתך את התחקיר. זה נשמע לי הגיוני בזמנו... מתי את עשית?

light angel

New member
כמה מוזר...

אני עשיתי לפני איזה חודש וחצי, ואמרו שזה יכול לקחת 3 חודשים. אז אני מחכה. מה זה להניח? איך אני אדע בוודאות? ואם הדוור איבד את המכתב? אני הייתי מתקשרת, רק כדי להיות בטוחה.

niminam

New member
אחרי התחקיר הבטחוני המשכתי לשלב

הבא במסגרת המיונים למסלול, אז אני לא דואגת. אני יותר דואגת שהם לא קוראים לי לנסוע לת"א. (אני מתכננת על הנסיעה הזאת יותר מסתם ביקור בבית אליהו)

למעלה