אין לך מה לפחד!
מתקבלות 1 ל2.5. יש שם בערך 50 בנות ביום מיונים. אני חושבת שסיכוייך יגדלו כשבנות יחתמו על ויתור(אצלנו היו די הרבה כאלה

) הריאיון האישי הוא לא רציני בכלל. יש שם מאבחנת מחקר אחת (בדר"כ קצינה) ופסיכולוגית/סוציולוגית, והן עוברות איתך על השאלון שהיית צריכה למלא בתחילת היום על עצמך. זה באמת שטויות. שלי הריאיון היה בערך 15-20 דקות. יש כאלה שזה היה כמעט שעה אומנם,לא יודעת למה, אבל בתפקיד מאבחנת פסיכוטכנית אני יודעת שהוא יותר יוקרתי וגם הדרישות מעט יותר גבוהות. המיונים הם רק 2 ראיונות:ריאיון ראשון ואח"כ ועידה(כפי שאת יודעת), כך שזה לא חלק קטן מיום המיונים-זה יום המיונים. הם לוקחים בחשבון הרבה דברים, ולפי מה שהבנתי, במיונים לפסיכוטכנית הם מקבלים 1 מתוך 5 בנות. זה הבדל משמעותי. אני לא ידעתי כלום על מה הולך להיות ביום המיונים לפני, כי הייתי בטוחה שאני מתמיינת למאבחנת פסיכוטכנית, ובסוף הלך באמת בסדר. ועוד יש לי פחד קהל. אניחושבת שהצלחתי די להסתיר את זה

ב5 דקות(שאצלי נראה לי זה היה אפילו 10, יש שלקחו יותר חח, לדעתי זה לא ממש מומלץ.) סיפרתי על עצמי, על המורחבים שלי ושאני מאוד אוהבת פסיכולוגיה ומתעניינת. על כך שאני חושבת שלשרת בצה"ל זה חשוב והסברתי למה, סיפרתי מה אני אוהבת לעשות, למה אני חושבת שאני מתאימה לתפקיד(כי אני מתעניינת בפסיכולוגיה..) יכול להיות שעוד, אני לא זוכרת ממש. גם אני בהתחלה דאגתי, אבל כשלקחתי דף ועט תאמיני לי, נשפך הרבה

. בכלל גם יש לי נטיה להתפלסף ולהרחיב. אל תדאגי. אם את דואגת, אני מציעה שתרשמי כבר עכשיו מה את מתכננת להגיד. בעצם מה מאפיין אותך ומה היית רוצה שאחרים ידעו עלייך. מה מייחד אותך. נראה לי זה מה שהן ביקשו מאיתנו להגיד. אההה, ו5 דקות זה לא המון. גם הן לא יושבות איתך על כל דקה ודקה. אני אפילו לא חושבת שהן אמרו לעשות זאת בזמן מסוים, אולי כמה דקות. תכונות רעות כתבתי שואפת לשלמות(כולם אומרים פרפקציוניסטית, ואני בטוחה שכבר נמאס להם לשמוע על זה. אז שיניתי מעט למרות שזה אותו הדבר. מה אני אעשה שזה באמת מאוד מאפיין אותי), עקשנית, ונראה לי זהו. אחר כך בריאיון הן תבקשנה ממך להסביר על התכונות האלה, אז כדאי שתהיינה לך תשובות

. כי אני בעקשנית טיפה גמגמתי נראה לי

. ואת יכולה לשאול מה שאת רוצה. בכיף

את לא יודעת איך אני משגעת כל הזמן (גם עכשיו) מאבחנות מחקר, שתספרנה לי על התפקיד, איפה הן ומה הן עושות, מהן האופציות שתהיינה לי, וכו' חחח