שרשור יום ו'

twigy

New member
אוי...........נכון

אני לא מבין איך לא ראיתי את זה ! איזה דבע אני....... תודה

Halfbaked

New member
פתרון

מאחר שקל יותר להכפיל מספרים מרוכבים כאשר הם נתונים בהצגה פולרית, כדאי לעבוד עם סדרות הנדסיות של מרוכבים בהצגה זו. לשם נוחות אסמן את המספר (re^(ti כ-(r,t). אז נתון:
a_1 = (2, -pi/3) a_2 = (4, 0)​
מכאן
q = a_2/a_1 = (4/2, 0-(-pi/3)) = (2, pi/3) a_k = a_1 * q^(k-1) = (2 * 2^(k-1), -pi/3 + (pi/3)(k-1)) = (2^k, (pi/3)(k-2)​
וכדי להוכיח את הטענה בסעיף א, נציב k=3n+2 ונקבל
a_(3n+2) = (2^(3n+2), (pi/3)*3n) = (2^(3n+2), n*pi) = 2^(3n+2) * (-1)^n​
כלומר, מספר ממשי (לכל n). על מנת למצוא את a_11, נציב n=3 במשוואה האחרונה, שהרי 3+2*3=11:
a_11 = 2^11 * (-1)^3 = -2048​
וכדי למצוא את S_9, נשתמש בנוסחת הסכום:
q^9 = (2^9, (pi/3)*9) = (512, 3pi) = -512 q = (2, pi/3) = 1+ sqrt(3)i S_9 = a_1*(q^9-1)/(q-1) = (1-sqrt(3)i)*(-513)/(sqrt(3)i) = 513 + (513/sqrt(3))i = 513 + 171*sqrt(3)i​

twigy

New member
לא מוכר לי המושג הצגה פולרית

אבל בכל אופן, תודה שניסית לעזור.

הצגה פולרית

ניתן לכתוב מספר מרוכב בצורה a+bi (הצגה "רגילה" ולא פורמלית של מספר מרוכב) וישנה הצגה שנקראת הצגה פולרית והיא מהצורה:
r(cos t +i*sin t) (=r*cis t)​
ואותה אתה בטח מכיר. הסימון של cis הוא סימון שכנראה הומצא רק בישראל... ה"סימון" המקובל ל-cis t הוא:
e^(i*t)​
...

fibonachi

New member
אינפי

שיש לי גבול של שתי משתנים אז אומרים לי שאם הגבול הכפול כלומר ש (x,y) --> (x0,y0) קיים אז הוא שווה לגבול של קודם x ואחרי זה y ושווה גם לגבול של קודם y ואחרי זה x יש מקרים שגבולות אלה קיימים אבל שונים זה מזה או שווים ולא קיים את הגבול הכפול איזה סוג של התקרבות זה מייצג האם זה מייצג התקרבות מכיוון מסויים או שאין לזה ייצוג גאומטרי מסויים תודה מראש יואב.

אריקKS

New member
משוואת באופיס

איזה תוכנות קיימות לעריכת משוואות לחלונות \ אופיס 2000 ? מאיפה אפשר להוריד חונמות שכאלה ? תודה מראש.

איייייל

New member
אז ככה

יחד עם Word מגיע Microsoft Equation Editor : פשוט תבחר Insert->Object. אם אתה רוצה משהו יותר משוכלל אז יש את Mathtype (אפשר להוריד trial version מהאינטרנט) זה מה שאני מכיר, אולי אנשים פה מכירים עוד דברים... אני אישית מעדיף לכתוב מתמטיקה ב LaTeX.

למעלה