שרשור יום ו'

fibonachi

New member
אמממ....

להראות שקו עובר דרך הנקודות זה לא מספיק אתה צריך להראות שהם מקיימים אותה משוואה אלגברית ואגב דרך כל נקודה עוברים עוד אינסוף ישרים כך שהנימוק לא טוב להראות משהו לפי שרטוט בלבד זה לא הוכחה. יואב.

שרשור יום ו'

שלום!!! אני באתי לפורום בשביל שאלה והיא: אני בכיתה ח', ועשינו מבחן בנושא מערכת משוואות... קיבלנו את המבחן והמורה הורידה לי חמש נקודות על שאלה, ואני לא מוצא את הטעות. השאלה: נתונים שלושה זוגות סדורים. קבע האם שלושת הזוגות הם פתרונות של אותה משוואה (0,3) (4,1) (2,4-) אני שירטטי ישר מערכת ומשוואות ובה שלוש הנקודות, וקו ישר מחבר ביניהן. והנימוק המילולי: כן, כי אם יש למשוואה אין סוף פתרונות- אז כל התשובות שרשומות כאן נמצאות על אותו ישר. איפה טעיתי?? לא מצאתי, ואני רוצה לשאול אותכם קודם, לפני שאני ניגש למורה. היא הורידה לי את מירב הנקודות (5) על שאלה זאת, ולא רשמה מדוע. מקווה שתעזרו לי, חיימון

twigy

New member
סדרות מרוכבים ../images/Emo53.gif

בסדרה הנדסית נתון:
a1= 1 - i a3 = 2 + 2i​
מצא את שני הערכים האפשריים של q ו - a2 מצא את שני הערכים האפשריים לסכום 16 האיברים הראשונים.

איייייל

New member
פתרון

מתקיים
a3 = a1 * q^2​
כלומר
q^2 = a3/a1 = (2+2i)/(1-i) = 2(1+i)(1+i) / (1-i)(1+i) = 2i​
והפתרונות הם
q = +- (1+i)​
עבור כל אחד משני הערכים של q החישוב של a2 ושל סכום 16 האיברים הראשונים הוא מיידי.

twigy

New member
היי רגע

גם אני הגעתי ל 2i אבל לא הבנתי למה זה פתאום נהיה 1+i ?

איייייל

New member
לא למדתם להוציא שורש למספר מרוכב?

בעיקרון אפשר פשוט לפתור את המשוואה
(a+ib)^2 = 2i​
או שאפשר לעבוד בהצגה קוטבית:
(r*cis(t))^2 = (r^2) cis(2t) = 2i = 2cis(pi/2)​

fibonachi

New member
מה שאתה צריך להראות

אתה צריך להראות שקיים קו שעובר דרך שלושת הנקודות האלה ואז הם פתרון של אותה משוואה כלומר (0,3) (4,1) (2,4-) אם קיימים m,n כך שלכל אחת מהנקודות מתקיים mx+n=y לנק' (x,y) אז קיימת משוואה והיא y=mx+n במקרה שלך קיימת משוואה והיא -0.5x + 3 = y יואב.

חכה רגע...

האם כתבת את המשוואה הנ"ל? האם הראית ששלוש הנקודות אכן מקיימות אותה? אם אתה יכול, אז סרוק את השאלה יחד עם תשובתך.

כן... כתבתי את המשוואה הנ"ל

כן, הראיתי את שלוש הנקודות.... ואת הנימוק המילולי פירטתי... אם יש עוד שאלות אשמח לענות ולצערי, אין לי סורק....

twigy

New member
סדרות מרוכבים - הפעם קשה יותר

השאלה מצורפת כקובץ אודה על כל עזרה

בבקשה ../images/Emo107.gif

פתרתי את זה למישהי לפני כמה ימים, אז אני מתנצל שזה רשום בלשון נקבה.

twigy

New member
אבל לא קיבלתי את ה-q הזה

קיבלתי שתי חמישיות פלוס שתי חמישיות שורש שלוש i. אני לא מבין...

למעלה