שרשור יום ב - 29/3/04

nird7

New member
שלום. עזרה בבקשה!

אני צריך עזרה בשאלה, מקווה שתוכלו לעזור לי. במשולש ABC מעבירים את שלושת הגבהים: CF, BE, AD. הגבהים נפגשים בנקודה Q. נתון זוית ABE = זוית ACF, המרובע QDCE הוא בר חסימה. צ"ל: זוית ADF = זוית ADE.

שיר w

New member
עזרה בווקטורים...

הישר (L:(2,3,0) + t(2k,-k,2 מוכל במישור N k-פרמטר המישור N מקביל לציר ה-x , ועובר דרך הנקודה (A(1,1,1 א. מצא את משוואת הישר ב. מצא את הפרמטר K תודה..

ChildOfDarkness

New member
שאלה:

איך מוצאים אינטגרל של xe^x ?....

kobi80

New member
סדרות מישהו?

שאלה מחירו של מוצר מוצר מסויים 1440 שקלים וניתן לקנות אותו ב16 תשלומים המהווים סדרה חשבונית.מצא את התשלום הראשון אם נתון שסכום ששת התשלומים האחרונים שווה לרבע ממחיר המוצר כולו? תשובה 135 למישהו יש פתרון הכוונה לדרך ?

TsLiLuSHSH

New member
אני זקוקה לנוחסאות של נפח ..

אני עושה השנה את ה-2 יחידות מתוך 5 (תכנית רגילה) ולמרות שבפרק הראשון אני בוחרת לענות על תרגילים הנושא הנליטית/וקטורים ולא הנדסת המרחב, שמתי לב שלפעמים מתבקשים בתרגילים של וקטורים לחשב נפח מסויים. בדף נוסחאות של הבגרות כתוב רק את הנוסחא לנפל פירמידה : שטח הבסיס כפול הגובה חלקי שלוש. אז אני זקוקה לכל שאר הנוסחאות האחרות האפשריות... נוחסאות לחישוב נפחים בהנדסת המרחב נפח תיבה, נפח פירמידה, נפח טטראדר, נפח מנסרה וכו' .. מישהו יודע??

בגינס

New member
ניסיון

למעשה נתונה לנו סדרה חשבונית סופית בת 16 איברים. עלינו לחשב את a_1. מחיר המוצר הוא 1440 (נתון) ולכן רבע ממחירו יהיה 360 ש"ח. יש 16 איברים בסדרה שסכומם הוא מחיר המוצר כלומר מתקבלת המשוואה S_16=1440. כמו-כן סכום ששת התשלומים האחרונים הם מחיר רבע מהמוצר, ומכאן מתקבלת המשוואה S_16-S_10=360. נציב בנוסחת הסכום של סדרה חשבונית ונחלץ את a_1 שהוא התשלום הראשון. בהצלחה!

mary lou

New member
אז ככה...

תיבה, מנסרה וכו...- שטח בסיס כפול גובה פירמידה, טטראדר וכו- שטח בסיס כפול גובה חלקי שלוש תחשבי על זה טיפה... זה נורא הגיוני...

TsLiLuSHSH

New member
תודה!! ויש לי עוד שאלה לגבי וקטורים

נגיד שאומרים לי שמישור כלשהו מקביל לציר ה-z מדוע יימצא במישור וקטור כיוון של ציר z שהוא (0,0,1) ?? זה לא שוקטור הכייון שלו אמור להיות שהנקודה של ה-z היא אפס?! למה זה ככה?..

mary lou

New member
כי...

מממ איך אני אסביר? כשישר מקביל לציר Z זה אומר שוקטור הכיוון שלו הוא בהכרח (0,0,1) , ז"א- ערכי הY,X מתאפסים, לא הZ... סורי אם זה לא ברור... אין לי ממש איך לנסח את זה

1ca1

New member
אינטגרציה בחלקים

u=x dv=e^x du=1 v=e^x ולכן Sxe^ddx=xe^x-Se^xdx=xe^x-e^x=(x-1)e^x​

שוסי

New member
פתרון לתרגיל

הפתרון כתוב בקובץ הgif. שצירפתי להודעה. אם הפתרונות או הדרך לא נכונים תגידי לי ואני אתקן בהתאם. בנוסף לזאת - אם משהו לא מובן אני אשמח להסביר לך בפירוט רב יותר.

kikkler

New member
התכנסות טורים

האם ניתן לומר על טור המורכב מקבוע בלבד כי הוא מתכנס או מתבדר? לדוגמא - סיגמא (n = 0 עד n = infinity) שתיים.

Joe0077

New member
מתבדר

כי המשמעות היא כאילו 2 פלוס 2 פלוס 2 עד אינסוף (אם עד אן מסויים אז כמובן מתכנס לשתי אן)

1ca1

New member
אפשר פשוט לפי תנאי הכרחי להתכנסות

האיבר הכללי שואף כאשר n->אינסוף ל2 לכן הטור מתבדר כי הוא לא מקיים תנאי הכרחי להתכנסות או אפשר פשוט לחשב את הסכום עבור מקרה סופי ומזה את הסס"ח (סדרת סכומים חלקיים) של התחום ולהשאיף את n לאינסוף ואז להראות שזה מתבדר ואז טור מתכנס אם ורק אם הסס"ח מתכנס

tapr

New member
היי

היי אני טל, אני חדש בקהילה. אני מנסה ללמוד מתמטיקה ברמה מעבר לחומר התיכוני, כי כנראה שנה הבאה אני אתחיל ללמוד באוניברסיטה, אבל הצלחתי להגיע רק לרמה מסוימת שקשה לי ללמוד מעבר לה לבד. למדתי הרבה מהאתר הזה: www.geocities.com/alex_stef/mylist.html , שיש בו מלא ספרי לימוד בחינם (באנגלית). אני מקווה שתהנו ממנו כמוני. :)

למעלה