שרשור יום ב - 20/1/03

bendelac

New member
נסיון

ב 0 תבדוק מימין לנקודה(+0). ב 1 כלל לופיטל(גזירה מונה בנפרד ומכנה בנפרד)

pallidfool

New member
תשובה

מה הכוונה לבדוק מימין לנקודה באפס? וב-1, אפשר עם לופיטל, אבל אין צורך כי אפשר להשתמש בגבול הידוע (שנגזר (הא הא... נגזר) מלופיטל):
lim (x->0) (sin(x)/x) = 1​

bendelac

New member
כוונה

טעות שלי בנוגע ל 0 אבל הכוונה היא לראות מה קורה מימין ל 0 שידוע ש ln(0+)=-00. ב 00 ידוע ש sinc(x)=0 אולי זה יעזור לך.

pallidfool

New member
נכון...

ומה תעשה עם השניים האחרים? אפשר להסתדר עם הצבה אבל זה הופך לתרגיל די ארוך, והוא לקוח ממבחן - כך שאני מאמין שצריכה להיות דרך קצרה יותר.

בסביבות x=+0 ההצבה

x = 1 / t אם אינני טועה, מביאה אותנו בדיוק לאותה הפונקציה, אז .כבר נשאר לנו לשבור את הראש על קצה אחד בלבד​

pallidfool

New member
לא ממש ברור לי

למה התכוונת... בכל מקרה, אני רואה שאין משהו קצר ממה שאני חשבתי... אני חשבתי להציב
t=2ln^2(x)​
וכך מקבלים את האינטגרל של sint/t גם כשאיקס הולך לאפס וגם כשלאינסוף (כי לן בריבוע שואף לאינסוף גם באפס מימין וגם באינסוף)... עושים את זה בכל אחד מהקטעים [0,0.5] ו-[1.5,00) (אולי הסוגריים יצאו הפוכים)... בסביבה של 1 האינטגרנד שואף לאפס בכלל, כך שזו לא בעיה... טוב... חשבתי שתהיה דרך קצרה יותר... אם למישהו יש, שיגיד...

bendelac

New member
הריבוע הוא על ה x או על ה ln.

נגזרת של ln(x))^2) היא 2ln(x)/x ולכן לא תגיע לפונקציה sinc. אלא לפונקציה sin(2y^2)/y. עבור y=lnx => dy=dx/x.

שוב, אם אינני טועה,

בסביבות אינסוף אפשר להציב:
x = e^(sqrt(t/2))​
ומתקבלת פונקציה הרבה יותר פשוטה, ותיכף רואים שהאינטגרל מתכנס, ולא מזמן איגור הראה שבאופן מוחלט הוא לא מתכנס. וכאמור לעיל, בדיוק אותו דבר קורה גם בסביבת x=+0.

fibonachi

New member
לינארית

אני מצטער שאני שואל אותה שאלה אבל אני ממש צריך את התשובה A,B מטריצות מסדר n*n מעל שדה F ו AB-I הפיכה האם גם BA-I הפיכה?

מיקיdream

New member
שלום אני חדש פה.. יש לי שאלה

אם יש לי 2 פונקציות ואני גוזר כל אחת ומשווה אותם מה המשמעות של מה שיוצא. כלומר יוצא x שווה למשהו. מה זה בידיוק?

mikigaft

New member
משהו זוכר איך לחשב שטח טרפז מורכב

היי מישהו אולי זוכר איך לחשב שטח של טרפז מורכב. הפרש אינטגרלים...לא...? אן שיש דרך נוספת.. צירפתי תמונה להמחשה. תודה לכולם על העזרה God bless Israel

bendelac

New member
מה זה טרפז מורכב?

הקובץ שצורף מראה סתם מרובע. אם בכל זאת הבנתי את הכוונה אזי צריך אינטגרל כפול או חלוקה לשלושה אינטגרלים(יחידים) שונים בפונקציה ובתחום.

למעלה