שרשור יום א

1ca1

New member
טוב בסדר

המטרה כאן היא כזאת... יש לך זווית מול הצלע של ה9 היא a זווווית מול הצלע של ה12 היא b עכשיו הצלע השלישית תתקבל ע"י הזווית השלישית שהיא 180-(a+b עכשיו עושים משוואה נגיד
9/sin(a)=2r 12/sin(b)=2r תפתור כל אחת מהמשוואות ובגלל שהזוויות הם במשולש זה יוצא לך פתרונות בתחום (0,Pi) שים לב שזהו תחום פתוח!!!!! וזהו ואז תעשה מקרה א לגבי זווית חדה ומקרה ב לגבי זווית קהה ואת הצלע השלישית מקבלים ע"י משפט סינוסים פשוט (אפשר גם ע"י משפט הקוסינוסים אבל זה סתם יסבך לפי דעתי...)​

אם קוסינוס הזווית השלישית

יוצא פלוס-מינוס משהו, אז עבור משולש חד-זווית בוחרים את הפלוס, ועבור משולש קהה-זווית בוחרים את המינוס.

lettuce

New member
בעיה בתחומי עליה וירידה

יש לי את הפונקציה הבאה: x\x^+4 אני צריכה למצוא את תחום העליה ואת תחום הירידה מישהו מוכן להסביר לי איך קובעים איזה תחום יורד ואיזה עולה? תודה!!!!!!!!

ברשותו של טלמון... ../images/Emo107.gif

אני קצת אפרט יותר את מה שהוא וקודמו אמרו, כי נראה לי שהבנתי איפה הבעייה של השואל : עבור הצלע הראשונה מקבלים :
9/sinα=2·7 sinα=0.643 α1=40º α2=140º​
עבור הצלע השנייה מקבלים :
12/sinβ=2·7 sinβ=0.857 β1=59º β2=121º​
לסיכום יש לנו ארבע קומבינציות אפשריות. 40 עם 59, 40 עם 121 , 59 עם 140 , 121 עם 140 . האם כולן אפשריות ? נסה לענות ולסיים את הפתרון.

popa 11

New member
ערך מוחלט

האם הפונקציה ערך מוחלט של X גזירה ורציפה באפס?

supper marrio

New member
זה נכון שהמספר הראשוני הראשון הוא

2? למה זה לא 1? אם 2 מתחלק רק ב 1 ובעצמו (וב2) אז ככה גם באחד...

היי לכולם! אני חייבת עזרה דחופה

היי יש לי בעייה רצינית בהנדסה, ואני מקווה שתוכלו לעזור לי... השאלה הזו ניתנה לנו כבונוס ומאוד חשוב לי לפתור אותה לאחר שישבתי עליה כשעה ולא הצלחתי... אני שולחת את זה בקובץ כזה... כי אין לי ברירה אחרת... תודה

infected CODE

New member
דרושה עזרה בתורת המספרים

היי יש לי שאלה ואני מקווה שתוכלו לענות עליה: האם נכון לומר שניתן להביע כל מספר דצימלי שמספר הספרות שאחרי הנקודה בו הוא אינסופי בעזרת חלוקה של שני מספרים שלמים סופיים?

1ca1

New member
מה הפונקציה?

x/x^4???? וגם מה שעושים פה זה מוצאים נקודות קיצון ונגיד יש ככה נק מינימום ואחריה יש מקסימום אז נגיד בין 2 הנקודות יש עלייה (כי זה בין מינימום ומקסימום) אבל זה תלוי בתחום ההגדרה (כי אם יש נק´ קצה אז הם גם מוגדרות כנק´ קיצון לוקאליות) וגם אם יש אסימפטוטות וכו´...

1ca1

New member
אם ורק אם

השבר הוא מחזורי נגיד 0.111111111111111... אז אפשר להציג אותו אבל כמו שתיארו כאן איך תבטא דברים כמו שורש 2, פאי וe עם חלוקת מספרים שלמים?

ailag

New member
מזכיר לי בדיחה ששמעתי

what´s the difference between decimal numbers and women? a decimal number is rational when it has a period.

יש לי רעיון...

התשובה היא, מן הסתם, לא. נניח בשלילה שהמספר הזה רציונלי. קל להראות שהמחזור איננו 1. נניח שהמחזור המינמלי הוא a1...an שמתחיל מהמקום ה-m אחרי הנקודה. נסתכל על מספר בן ה- [m*n]! ספרות [טיפה הגזמתי בגודל של המספר, אבל לא חשוב] שכל ספרותיו 1. קל להראות שבמספר הזה אמור להופיע הרצף [לפי הנחתינו] a1...an אבל אז נקבל שהמחזור או שהוא איננו מינמלי שכן המחזור המינמלי אמור להיות בעל ספרה 1 או שהוא 1 וגם זה סתירה. זה לא פורמלי לצערי...

כמובן שזה הרעיון.

במחזור, אם הוא קיים, חייבות להופיע כל הספרות. אבל תמיד יהיה 10 בחזקה מספיק גבוהה, שהאפסים שלו יכסו כל אורך נתון. או 1-ים, לא חשוב.

למעלה