שרשור טריידים

rapgamer4ever

New member
שרשור טריידים

מכיוון שהגמר הסתיים מוקדם ויש עוד זמן עד הדראפט, אפשר לנצל אותו להציע כמה טריידים היפותטיים.

1. בלוקבאסטר: קוואי תמורת קיירי.
http://www.espn.com/nba/tradeMachine?tradeId=y8tev5bd

שני סופרסטארים באותו גיל, עם עוד שנה אחת בחוזה. שניהם נעדרים כעת בשל פציעה.

למה לבוסטון? קוואי הוא השחקן הטוב יותר נכון ללפני הפציעה. היתרון המשמעותי שלו על פני קיירי הוא בעיקר בהגנה, זה יוצר להם מצ'אפ מדהים מול הווריורס ובכלל קבוצה מפלצתית עם ארבעה סווינגמנים אתלטיים בעמדות 1-4, שאי אפשר להתחבא מולם באף צד של המגרש, פלוס אל הורפורד המגוון. אני חושב שזה הכיוון שהכדורסל הולך אליו ובוסטון תעמוד בראש השינוי הזה.

למה לסאן אנטוניו? הם במשבר עם קוואי ועלולים לאבד אותו מבלי שיחדש חוזה, או לבצע טרייד שכמעט תמיד הקבוצה שמוסרת בו סופרסטאר יוצאת מופסדת. כאן הם מקבלים 90 סנט על הדולר.

2. סיין אנד טרייד: פול ג'ורג' תמורת רדיק+קובינגטון

הטרייד יצריך שפול ג'ורג' יסכים לחדש חוזה ומיד לעבור לפילי, וכנ"ל לגבי רדיק שמסיים חוזה, יחתום על חוזה חדש ויעבור לאוקלהומה.

למה לפילדלפיה: מקבלים צלע שלישית לקונטנדרית לצד אמביד וסימונס. ג'ורג' מאחד את הקליעה הטובה של רדיק וההגנה הטובה של קובינגטון בשחקן אחד (בערך).
לסיקסרס כרגע אין מקום בחמישייה למרקל פולץ, טרייד כזה מאפשר להם לקדם אותו מתוך מחשבה שיכנס לחמישייה ב-long run. בטווח הקצר הם יכולים לפתוח עם בלינלי ב-SG ולהפוך לקונטנדרית כבר בעונה הבאה.

למה לאוקלהומה: ווסטברוק חתום לעוד אלף שנה על חוזה מקסימום, הטרייד הזה נראה כמו האפשרות הכי טובה שלהם לספק לו צוות מסייע תחרותי. חמישייה של ווסטברוק-רדיק-קובינגטון-גראנט-אדאמס עם כרמלו מהספסל עשויה לעשות עונה לא פחות טובה מזו האחרונה של הת'אנדרס, אם לא יותר.
 

Cade Foster

New member
אלה טריידים מעניינים אבל אין סיכוי שהייתי מבצע אותם

אם הייתי בוסטון או פילי.
&nbsp
אין לבוסטון סיבה לוותר על קיירי (שאין באמת סכנה שיעזוב בתום החוזה שלו) עבור שחקן שערך הטרייד שלו די ברצפה כרגע וגם כזה שאתה לא יודע אם יבחר לעזוב או לא לעזוב.
&nbsp
אני מבין את ההיגיון מאחורי הטרייד - בוסטון נותנת אמון בטרי רוזייר ובכך פותרת עוד בעיה על הדרך ומשדרגת עוד יותר את ההגנה שלה לרמה של הגנה היסטורית ממש. אני חושב שאם כבר אז עדיף לסלטיקס לוותר על הייוורד תמורת קוואי.
&nbsp
את דעתי על פול ג'ורג' כולם יודעים כבר, מבחינת ערך טרייד זה אפילו נוטה לטובת פילי (מה גם שלאולקהומה אין ברירה אם ג'ורג' מחליט לעזוב, כמו מקרה כריס פול לפני שנה), אבל הוא פשוט שחקן כל כך אנטי קבוצתי שפשוט לא הייתי לוקח את הסיכון הזה בקבוצה שהצמיחה הטבעית שלה תתרחש גם בלעדיו.
 

rapgamer4ever

New member
תשובה

אני מסכים איתך שאין לבוסטון סיבה מיוחדת לוותר על קיירי. אבל אם יש לך הזדמנות להשיג את אחד השחקנים היחידים בליגה שטובים יותר ממנו, זה סוג של הזדמנות חד פעמית. על אחת כמה וכמה כשזה משפר לך את המצ'אפ מול היריבה העיקרית שלך בשנים הקרובות, או בעצם מול כל יריבה כי הרכב של בראון-היוורד-טייטום-קוואי-הורפורד הוא סיוט מצ'אפ לכל אחת.
כמו שאיינג' הביא את קיירי בשנה שעברה מתוך הבנה משותפת שהוא מעוניין לחדש חוזה בבוא העת, זה אותו נימוק להביא את קוואי. אם קוואי לא ירצה לשחק בבוסטון אז אין ספק שהטרייד נופל.
&nbsp
&nbsp
לגבי הצמיחה הטבעית של פילדלפיה, נשאלת השאלה איך אתה ממשיך לפתח את הסגל מכאן. קובינגטון חתום לעוד 3 שנים- האם הוא בגרעין שלך שאמור לרוץ לאליפות? רדיק מסיים חוזה השנה- האם אתה מחדש לו חוזה ולמעשה מאבד אפשרויות לחיזוק משמעותי של הסגל בעתיד? כי לא בטוח שהסגל הנוכחי של פילדלפיה מספיק איכותי כדי לקחת אליפות, גם לא אם אמביד וסימונס ימשיכו לצמוח.
אם אתה לא מחדש חוזה לרדיק אלא הוא עוזב תמורת כלום, אז הטרייד הזה עוד יותר משתלם מבחינתך כי ריאלית אתה נותן את קובינגטון ומקבל את פול ג'ורג'.
אני חושב שהטרייד הזה הוא מה שחסר לסיקסרס כדי ללכת עד הסוף בבוא העת, הם מחליפים שני שחקני חמישייה סולידיים בשחקן אחד איכותי במיוחד ומפנים לעצמם slot בחמישייה בין אם לבלינלי (שפחות טוב מרדיק אבל לא בקילומטרים) או בהמשך הדרך למרקל פולץ.
 

Cade Foster

New member
אני מגיב על הטרייד השני

כי על הראשון יש דיון כבר.
&nbsp
קובינגטון בהחלט שייך לגרעין שאמור לרוץ לאליפות. אמנם נתן פלייאוף גרוע אבל צריך לזכור שגם עבורו זו הופעה ראשונה. בהגנה הוא ממש הגיע לקאליבר של ג'ורג', ובהתקפה הוא שם את השלשות. זה נכס מצוין לכל קבוצה, מה גם שהוא ארוך ויכול לשמור כמעט על כל שחקן בעמדות 1-4.
&nbsp
רדיק זו אבידה שאפשר לחיות איתה כי הוא לא אמור להיות רלוונטי כשפילדלפיה תהיה רלוונטית במירוץ לאליפות. אם יתפשר איתם במחיר יוכלו להשאיר אותו.
&nbsp
תשמע מבחינת טרייד ואליו אין ספק שפילי מרוויחה פה, פשוט זה פוטנציאל לתאונת רכבת כמו שקרה לאוקלהומה השנה. אני חושב אגב שמי שיפיל טרייד כזה הוא ג'ורג' עצמו שלא יסכים לS&T. הוא רוצה את הכדור ביד, לא מסתדר לי הוא וסימונס באותה הקבוצה. אין לו שכל כמו שיש לכריס פול שהיה מוכן לחלוק את הבמה עם שחקן טוב ממנו בשביל הסיכוי לאליפות.
 

Cade Foster

New member
ועוד דבר

זה בכלל אפשרי לעשות דבר כזה? הרי גם ג'ורג' וגם רדיק מסיימים חוזה, איך יעבוד הS&T? זו משוואה עם שני נעלמים שאני לא יודע איך אפשרי לאזן (משהו שיהיה קשה גם ככה כי דרושה הסכמה גם של ג'ורג' וגם של רדיק)
 

rapgamer4ever

New member
תשובה לשני החלקים

חלק ראשון- אם אתה מראש מסכים שפילי צפויה לאבד את רדיק, אז הטרייד הוא בפועל קובינגטון תמורת פול ג'ורג'. מה שלא תחשוב על ג'ורג' הוא הרבה יותר טוב מקובינגטון. גם בהגנה הוא יותר טוב לדעתי.

אתה מדבר על אוקלהומה במונחים של תאונת רכבת אבל וואלה לא ראיתי לאיזה הישגים יותר טובים הם הגיעו עם אולדיפו במקום ג'ורג'. טכנית העונה האחרונה שלהם הייתה יותר תחרותית מזו שלפניה. אני מסכים איתך שביחס לציפיות הייתה אכזבה אבל מבחינה אובייקטיבית הם רק השתפרו. גם פילדלפיה תשתפר בכל מקרה, כי היא מקבלת שחקן יותר טוב מקובינגטון בכל פרמטר. אפילו הדברים הטובים שרוקו עושה, ג'ורג' עושה יותר טוב.


חלק שני- מבחינה טכנית זו לא בעיה כל עוד ג'ורג' מסכים ל-S&T לפילי ורדיק מסכים לאוקלהומה. המשכורות יהיו יחסית מאוזנות וגם אם פילדלפיה תספוג קצת יותר שכר יש לה מקום בתקרה לשם כך.
 

Cade Foster

New member
אמרתי - מבחינת טרייד ואליו זה ממש שווה לפילי

ולאולקומה זה עדיף מכלום.
&nbsp
מה שלי מציק זה רק מידת ההתאמה של ג'ורג' לקבוצה שרוצה לצאת מהמזרח בעתיד הנראה לעין. מבחינת סט היכולות ג'ורג' מאוד מתאים, אגב. הבעיה היא רק בראש - הוא רוצה להיות המנוע של משחק ההתקפה, הוא רוצה להנהיג - והוא לא טוב בזה. בן סימונס פליימייקר טוב ממנו בקילומטרים והוא סיים הרגע את עונת הרוקי שלו.
&nbsp
לגבי אוקלהומה - אין יותר מידי מה לנתח את התקופה של אולדיפו שם - ברור שהוא שחקן אחר לגמרי ממה שהוא היה לפני שנה. דווקא אינדיאנה היא דוגמה הרבה יותר איכותית ללפני/אחרי ג'ורג'.
&nbsp
ממה שאני יודע בS&T החוזה ששחקן חותם עליו שווה לסכום החוזים שהקבוצה שמעבירה אותו מקבלת. אבל הסכום הזה בעצמו לא ידוע כי רדיק שחקן חופשי ולא תחת חוזה.
 

fatnoam

Active member
פול ג׳ורג׳ בן 28 כריס פול בן 34

שלא תחשוב שזה לא שיקול בהחלטה האם לחתום לצד כוכב צעיר שרוצה את הכדור. פול ניסה להיות הטופ דוג, נכשל, עובר להיות השני בחשיבותו בכיף. למה לג׳ורג׳ לחשוב ככה? למה לג׳ורג׳ לעשות את זה בשביל שחקן שנה שניה?
 

rapgamer4ever

New member
כי גם ג'ורג' ניסה ונכשל

הוא עובר פה לחלק מביג 3 שיתמודד על אליפות. אם קונטנדרשיפ זה משהו שמעניין אותו אז זאת אופציה טובה.
 

Cade Foster

New member
גם בגיל 34 כריס פול יותר טוב

מכל עונה שהייתה לג׳ורג׳ בקריירה. וזו בדיוק הבעיה - הוא חושב שהוא שחקן בקאליבר של לברון קוואי ודוראנט, כזה שיכול להוביל קבוצה לאליפות, והוא פשוט לא.
 

OrEl74

Well-known member
מנהל
בואו ננצל את זה לדבר קצת על קוואי

האם הספרס צריכים להשאיר אותו אחרי מה שהיה בעונה שעברה? (ולא משנה כמה הוא שחקן טוב, י גבול לדברים שהנהלה יכולה לספוג)
בכלל אפשר לאחות את הקרע הזה ביינהם?
מה הייתם עושים במקומם?
 

Cade Foster

New member
מה ההנהלה ספגה בדיוק שעבר את הגבול?

אין לנו רבע מושג מה קרה שם.
 

Reutk

Active member
אתה מניח שאם קוואי נשאר בספרס הוא לא ישחק?

אחרת אני לא כל כך מבינה את היגיון בטרייד הזה מצד של הספרס. למה להחליף דולר ב90 סנט אם אתה יכול פשוט להשאיר את הדולר? במילים אחרות, למה שהם יחליפו שחקן שיכול לעזוב עוד שנה ולהשאיר אותם בלי כלום בשחקן פחות טוב ממנו שגם יכול לעזוב עוד שנה ולהשאיר אותם בלי כלום?
 

rapgamer4ever

New member
אי אפשר להתכחש לזה שהיחסים במשבר

גם עם ההנהלה וגם עם סגל השחקנים עצמו. כמה מהוטרנים של הספרס כבר ביקרו את ההתנהלות של קוואי שמצדו די מנותק מהקבוצה, לפחות פיזית וכנראה שגם התקשורת ביניהם לא מושלמת.
&nbsp
יש סיכוי שקוואי ישאר בספרס והכל יהיה טוב ויפה, אבל לדעתי יש סיכוי גבוה לא פחות שהוא לא ישאר או יבקש טרייד במהלך העונה הקרובה ואז ערך הטרייד שלו ירד עוד יותר למטה. לקבל 90 סנט תמורת הדולר במצב המורכב הנוכחי, אני חושב שזו עסקה טובה.
 

Reutk

Active member
בהנחה שקיירי כן רוצה לשחק בספרס

אם הוא לא מעוניין הם נשארים באותו המצב רק אם שחקן פחות טוב. אני לא מבינה איך עדיף לספרס שקיירי ישחק אצלם שנה הבאה על פני שקוואי: בשני המקרים אנחנו לא יודעים מה חומרת הפציעה, בשני המקרים אנחנו לא יודעים אם הם בכלל היו מוכנים לשחק בשנת החוזה עצמה, ובשני המקרים אנחנו לא יודעים אם הם היו מוכנים להאריך את החוזה, ההבדל היחיד הוא שקוואי הוא השחקן היותר טוב מבין השניים. אתה אומר שזה עדיף לספרס על פני כלום, אבל זה בדיוק מה שאתה נותן להם במקרה שקיירי לא ממשיך בקבוצה שנה אחרי. לפחות איך שאני רואה את זה אתה בעצם מחליף שנה אחת של קוואי בשנה אחת של קיירי ואין בזה שום היגיון מבחינת הספרס בעיני. אם הספרס רוצים להשיג משהו תמורת קוואי אז המשהו הזה צריך להיות מעבר למה ששנה אחת אם קוואי תיתן להם ובטח שלא פחות אחרת למה להחליף אותו בכלל? שים לב שאני לא אומרת משהו יותר טוב מקוואי עצמו.

בעניין מה שקורה בין קוואי לספרס אני לא יודעת מה קורה שם, קוואי עצמו לא אמר שום דבר בנושא, ואת מה שאנשים מתוך הספרס אמרו ועשו אפשר לפרש בהרבה דרכים. אבל אני לא מדברת כאן על היחסים ביניהם אלא על מקרה שבו אכן יש משבר ביחסים.
 

rapgamer4ever

New member
את מתייחסת לזה כאילו שהעונה האחרונה מעולם לא התרחשה

אני לא נתקלתי במישהו שחושב שאין שום בעיה ביחסים בין קוואי לבין המועדון.

בהנחה שאת מסכימה שיש משבר, אז זה לא מסובך למצוא איפה ההבדל בין קוואי לבין קיירי- קיירי אינו נמצא במשבר עם הנהלת הספרס. הרי זו לא סתם סיסמה, יש לזה משמעות ברורה בסיכויים שלך להשאיר אותו בקבוצה.
אם קיירי מצהיר שהוא לא מעוניין לשחק בספרס ולא יחדש שם חוזה אז כמובן שאין היגיון מבחינת הספרס.
 

Reutk

Active member
בוודאי שזה מסובך

כי אתה לא יודע מה המשבר, אתה לא יודע מה הגודל שלו ומה המהות שלו או מי מה הוא נובע. במצב בו יש משבר בלתי ניתן לגישור אז רק אם קיירי מוכן לחדש חוזה אצל הספרס והוא אותו שחקן מלפני הפציעה (שני דברים שהם מאוד לא בטוחים) עדיין רק אז ההצעה הזאת הגיונית מבחינת הספרס (ראה מקרה אייזיאה תומאס וקליבלנד).
 

rapgamer4ever

New member
אני יודע על המשבר שני דברים

1. הוא קיים.
2. העמימות המוחלטת סביבו מריחה לא טוב. אני לא זוכר מקרה כל-כך משונה בשנים שאני עוקב אחרי הליגה.
&nbsp
אני מסכים איתך שאנחנו נמצאים בנקודה של אי ודאות, אבל לפעמים זה השלב בו צריך לקבל החלטה. כי אם נחכה שקוואי יבקש טרייד, כבר לא יהיה סיכוי לקבל תמורתו את קיירי.
מן הסתם הסיכוי שקוואי ישאר בספרס הוא לא 0% וגם לא 100%. כנ"ל לגבי קיירי. אבל אם מעריכים שהסיכוי שקוואי ישאר בספרס הוא לא גבוה, וקיירי יביע נכונות לשחק בספרס (גם כאן אין 100% אבל סיכוי יחסית גבוה), זו נקודת המוצא של הטרייד הזה.
אם קיירי יצהיר שהוא לא רוצה לשחק בספרס- אין על מה לדבר.
אם את חושבת שקוואי יחדש חוזה בספרס כמעט בודאות- זה גם לא כדאי.
&nbsp
מבחינה בריאותית כפי שציינת חוסר הביטחון הוא דו צדדי אז במונחי trade value זה די מאוזן. סביר להניח שאם קוואי מטביע באימונים 360 מעלות וקיירי באותו שלב הולך עם קביים זה גם לא יעבוד.
 

Reutk

Active member
מצחיק הקטע של עמימות כי זה לא מה שנראה לי מוזר

לזה אני רגילה מהספרס ומקוואי. זה דווקא מה שכן יוצא החוצה שנראה לי מוזר ומעורר חשד. בכל מקרה זה לא עוזר לי לדעת עד כמה לא ניתן להתגבר על המשבר הזה וזה גם לא משנה, כי אני מניחה לשם הדיון שיש אחד כזה והוא לא ניתן לגישור (אחרת אין בכלל מה לשקול טרייד על קוואי). הנקודה שלי היא שקיירי זה לא בהכרח הטרייד הכדאי בעבור הספרס במקרה הזה, זה לא משנה אם הסיכוי שלו להאריך חוזה אצל הספרס הוא יותר גבוה מאשר קוואי כל עוד הוא לא גבוה במיוחד.
 

rapgamer4ever

New member
אי אפשר לדעת בודאות האם המשבר ניתן לגישור או לא

בנקודה שיהיה קו שבר ברור שלא ניתן לגישור זה השלב שבו קיירי לא יהיה על השולחן.
&nbsp
בואי נלך הכי פשוט עם דוגמה תכלס-
אם הסיכוי של קוואי להישאר הוא 30%, ושל קיירי 60%, מה את מעדיפה?
לדעתי בקונסטלציה כזאת זה טרייד בלי לחשוב פעמיים.
 
למעלה