שרשור טריידים

rapgamer4ever

New member
אז אדרבא... אמרת שאם ההימור מצליח הם קבוצה לגיטימית

זרמתי איתך למרות שהם באמת לא יגיעו למאזן כזה. בשורה התחתונה הם צריכים לבצע מהלכים שיבנו את הקבוצה הכי טובה שהם יכולים לעוד X שנים מהיום. מת'יוז הוא משלים טוב לקבוצה חזקה אבל ביום שפילדלפיה תהיה חזקה הוא כבר לא יהיה כזה טוב.
&nbsp
מסכים איתך שיהיה נחמד ליצור שם משהו שמזכיר קבוצת כדורסל אבל לא במחיר ויתור על נרלנס נואל, שהוא הנכס השני הכי טוב שלהם כרגע.

Cade Foster

New member
קבוצה לגיטימית != קבוצה מנצחת

המטרה של פילדלפיה זה להיות מינסוטה של אשתקד. קבוצה שאפשר יהיה להגיד עליה שבעוד X שנים תהיה מועמדת לאליפות אם הכל יילך חלק. גם במינסוטה היו לך שחקנים (רוביו, גארנט) שהם לא חלק מהשלד העתידי אבל הנוכחות שלהם חשובה להתפתחות של הצעירים. בכל זאת, אתה לא לומד להיות ווינר רק מלהפסיד כל הזמן.

rapgamer4ever

New member
מת'יוז הוא לא על תקן רוביו ולא על תקן גארנט

רוביו צעיר ממת'יוז ב-4 שנים והוא דוקא יכול לחפוף יופי את הפיק של מינסוטה (שגם מקדימה בלו"ז את פילדלפיה). השאלות סביב רוביו אחרות לגמרי- האם יש לו סבלנות לחכות? האם הוא בכלל מספיק טוב כדי להיות מוביל הכדור העיקרי בקונטנדרית?
בנוסף, מינסוטה לא העבירה אף נכס כדי להביא את רוביו. הוא כבר אצלנו.
&nbsp
גארנט הגיע על סף פרישה וברור שאין שום קשר. פילדלפיה עשתה ניסיון להחתים את ג'ינובילי הקיץ על תקן מנטור וזה לא צלח. אבל ברור שאתה לא תיתן את נרלנס נואל בשביל מנטור.
&nbsp
אני אשאל אותך את השאלה הכי פשוטה- כמה שנים יקח לפילדלפיה להגיע לשיא שלה תחת השלד הנוכחי?

Cade Foster

New member
הרבה

אבל זו לא השאלה שצריכה להישאל. ברור שמת'יוס לא חלק מהשלד העתידי של פילי. השאלה היא האם השלד העתידי של פילי יכול להשתפר מעצמו בלי שחקנים שיעזרו להם לנצח. עד עכשיו זה לא עבד.

אני מבין מה אתה אומר, הם מוותרים על שחקן עם עתיד בשביל שחקן שיהיה (אולי) פרודקטיבי כשהם גם ככה לא יהיו קבוצה מנצחת. אבל האם עדיף לחכות עד שיאבדו את אחד מהסנטרים שלהם ללא תמורה בגלל שהמנייה שלו תצנח (וזה תסריט בלתי נמנע, הם לא יצליחו לחלק עוגה שלמה בין אמביד, נואל ואוקאפור)? הם משלמים על הטעויות של הינקי בבניית הסגל, וכדי לתקן אותן הם יאלצו לכרות איברים, אין ברירה.

ושאלה לי אליך: אם אתה GM פילדלפיה, על מי מהשלושה אתה בונה להיות סנטר העתיד שלך?

rapgamer4ever

New member
אבל אתה לא רואה שהפיתרון חייב להיות באמצע?

כן- מומלץ להביא שחקנים שיכולים לקדם את הקבוצה. אבל לא לוותר על הנכס השני הכי טוב בקבוצה בשביל שחקן שיהיה לא רלוונטי בטווח הארוך!
&nbsp
זו לא בחירה בין לעשות את הטרייד לבין להיות גרוע לנצח. יש עוד שחקנים בליגה חוץ ממת'יוז. הם יכולים להביא שחקנים חיוביים דרך השוק החופשי. דרך קבוצות שרוצות להיפטר מחוזים לא נוחים. וכן- גם דרך טריידים. אבל זה עדיין לא מצדיק לתת כל-כך הרבה בשביל שחקן שבכלל לא מתאים ללוח הזמנים של הקבוצה.
&nbsp
מינסוטה החתימה את קווין גארנט אבל לא נתנה עבורו את זאק לוין. הלייקרס החתימו את לואל דנג אבל לא ויתרו על ג'וליוס רנדל.
&nbsp
אני בעד חיזוק של פילדלפיה אבל לעשות את זה בצורה מדודה וחכמה. פילי היו על סף טרייד עם בוסטון שבו היו מקבלים שחקנים פרודקטיביים שישארו כאלה גם בעוד 4-5 שנים. אני בעד צעדים מהסוג הזה.
&nbsp
אם אני ה-GM אני רוצה להתרשם מג'ואל אמביד. הייתי מעביר אותו או את נואל בטרייד. אחד מהשניים.
עם אוקאפור הייתי מחכה בינתיים לא בגלל שהוא המועדף עלי אלא בגלל שהערך של שחקנים מסוגו נמצא כרגע בשפל.
קשה לי לתת תשובה יותר קונקרטית כרגע כי אמביד טרם שיחק דקה ב-NBA. לך תדע מה הוא שווה.

Cade Foster

New member
הבחירה היא בין

לעשות את הטרייד (לאו דווקא הזה) או לאבד שחקנים בחינם. אין דרך לברוח מזה. אם יש לך הצעה לטרייד יותר טוב עבור נואל אני אשמח לשמוע

rapgamer4ever

New member
לא מצליח לחשוב על משהו טוב כרגע

בטוח יצוצו אפשרויות במהלך העונה.
יש עוד המון זמן עד שפילדלפיה תתחיל לאבד שחקנים בחינם. לאוקאפור יש עוד 3 שנים בחוזה ועד הדדליין הזה פילדלפיה יכולה להרשות לעצמה להחזיק בשלושתם ולחכות להזדמנות טרייד המתאימה. כמובן שמומלץ לפעול יותר מוקדם אבל הם לא נמצאים בלחץ של זמן שאמור לכפות עליהם עסקה לא טובה. מת'יוז הוא אחלה שחקן אבל אין לו כמעט שום השפעה על פילדלפיה 2020, לכן עבור הסיקסרס הערך שלו נמוך מאוד.

Cade Foster

New member
קאבס-ג'אז-לייקרס

http://www.espn.com/nba/tradeMachine?tradeId=jyd9377
יוטה מעבירה ללייקרס את הבחירה של אוקלהומה ב2018 (מוגנת לוטרי עד 2020, כלומר הלייקרס כנראה יקבלו אותה)
&nbsp
בקצרה:
קליבלנד בניסיון אחרון להתחזק. פייבורס מאוד מתאים להם (יכול לשחק גם בסנטר ולאפשר סמול בול) וכך גם לו וויליאמס (אין כרגע שחקן יוצר בספסל, ויש אי ודאות לגבי JR)
יוטה: אני אוהב את השילוב של קווין לאב ורודי גובר, ירווח להם את המשחק
לייקרס: טאנק בכל הכח כדי לשמור על הבחירה שלהם (מוגנת טופ 3) ובחירה נוספת על הדרך.

rapgamer4ever

New member
מעניין

אני לא לגמרי בטוח שפייבורס מאוד מתאים לקליבלנד. בכל זאת זו קבוצה של לברון ובדרך כלל אין מקום ליותר מנון-שוטר אחד סביבו. כלומר אני לא חושב שהציוות פייבורס-טריסטן יעבוד מי יודע מה.
לא פחות חשוב הוא המצ'אפ הישיר מול גולדן סטייט ובמקרה הזה פייבורס עדיף על פני לאב. מצד שני אני חושב שיש שחקנים עוד יותר מתאימים מפייבורס.
לאן הטרייד הזה מביא את קליבלנד? היא כנראה תתקשה יותר בתוך המזרח אבל תעבור בכל מקרה. היה תהיה יותר טובה מול גולדן סטייט אבל כנראה פחות טובה מול כמעט כל קבוצה אחרת.
האמת שיותר מוצאת חן בעיני ההצעה של נועם להביא את גיי+איליאסובה. הראשון מתאים פרפקט למצ'אפ מול הווריורס והשני יכול לחקות את התרומה של לאב במידה מסוימת.
&nbsp
את הצד של יוטה אני אוהב אבל לא רואה צורך שהם יתנו בחירת סיבוב ראשון. יש מספיק קבוצות בליגה שיכולות סתם לזרוק פילר לטרייד הזה תמורת בחירת סיבוב שני או אפילו ללא תמורה כלל.
דרך אגב יוטה צריכה להגיע לשתי מסקנות כדי לבצע את הטרייד הזה:
1. לרדת מהרעיון של פייברס-גובר.
2. להחליט שפייבורס הוא דוקא השחקן שכדאי להעביר. זו שאלה טובה כי גובר יותר בעייתי מפייבורס מבחינת סט היכולות שלו. מסכים איתך שלאב משלים אותו היטב אבל יוטה צריכה לשאול את עצמה האם כבר לא עדיף לה לשחק עם פייבורס בעמדה 5 ולהעביר את גובר תמורת שחקן עם יותר קליעה וסקורינג.
&nbsp
למרות כל החפירה הזאת אני במקום יוטה הולך על הטרייד, ומתעקש שלא להעביר את בחירת הדראפט. זה באמת לא הכרחי לביצוע הטרייד.

Cade Foster

New member
מה לדעתך יספק את הלייקרס עבור וויליאמס?

אני לא חושב שהם רואים בו מטרד ושחקן שאפשר לעשות לו סלרי דאמפ, אבל במחשבה שנייה אם המטרה היא באמת אחד משלושת המקומות הראשונים בדראפט אז יכול להיות שהם יסתפקו גם באוויר. בכל אופן תמורת בחירת סוף סיבוב ראשון הם שולחים את וויליאמס, זה נו בריינר מבחינתם, וגם יוטה כנראה תלך על זה בידיעה שהיא הולכת על כל הקופה בשנתיים הקרובות ובחירת הדראפט שתקבל מאוקלהומה לא תעזור לה להשתפר יותר מידי. שאלת המפתח היא עד כמה קווין סניידר מוכן להקריב הגנה בשביל ריווח. אם הוא רואה בזה רעיון טוב אז גם ליוטה זה נו בריינר, אפילו עם בחירת סיבוב ראשון.
&nbsp
הרעיון מבחינת קליבלנד הוא שפייבורס ישחק בעיקר ב5 ולברון ב4. פייבורס שחקן יותר טוב מטריסטן תומפסון ויש לו טווח (לא מ3). יש להם גם את צ'אנינג שירווח מעמדה 4. סך הכל זה עושה אותם הרבה יותר גמישים ואפילו חוסך להם משכורות. אל תשכח גם שכרגע בדקות שטריסטן לא על המגרש האופציות של הקאבס הן צ'אנינג ב5 ובירדמן. שזה די גרוע.

rapgamer4ever

New member
כנראה שהם יצפו לקבל משהו בתמורה

פשוט אני לא חושב שצריך להתעקש על לו וויליאמס. לקליבלנד אין צורך מיוחד בשחקן כמוהו לפי דעתי. אפילו הייתי מעדיף פליימייקר מהסוג של גרייביס ואסקז או רמון סשנס. יוטה עצמה יכולה להוסיף לעסקה את שלווין מאק שיענה על הצורך הזה.
&nbsp
אני חושב שהטרייד מבחינת יוטה הוא הרבה יותר מאשר ריווח תמורת הגנה. קווין לאב יהיה שחקן ההתקפה הכי טוב שלהם. הוא יוסיף סטאר קוואליטי שחסר להם ובכלל יצריך שינויים בסגנון המשחק. לדעתי זה יכול לשפר אותם.
&nbsp
מסכים איתך שפייבורס יותר טוב מטריסטן תומפסון אבל אם הוא יתפוס את המקום של טריסטן בקבוצה ויקטין את התרומה שלו זה גם לא מה שאנחנו מחפשים. אני חושב שכל טרייד על קווין לאב אמור לשפר את קליבלנד ספציפית במצ'אפ מול גולדן סטייט, ופייבורס שדורך על המשבצת של טריסטן פחות אטרקטיבי משחקנים אחרים.
&nbsp

picki23

New member
לא לייקרס ולא קליבלנד

מבחינת הלייקרס:
דיאנג'לו, קלרקסון, ראנדל השתפרו מאד (אפשר לראות במשחקי פריסיזן שהם פשוט משחקים שונה). עוד שנתיים הלייקרס יכולים לעלות לפלייאוף. הצורת משחק תחת לוק וולטון מעולם לא הייתה כיפית יותר לצפייה. פשוט מצבים פנוים כל הזמן. לאינגרם תהיה שנה של הסתגלות. בשנה הבאה הוא יהיה יותר טוב ממה שוויגינס היה השנה. לארי נאנס השתפר מאד.
אני כן מסכים עם הטרייד על וויליאמס. אבל לא בשביל טאנקינג - אלא בשביל להביא שחקנים ככה שבעוד שנה- שנתיים יש להם שחקן שישי טוב מהספסל ככה שקלרקסון לא יצטרך לעלות מהספסל. לא הייתי עושה את הטרייד הזה כי כרגע אני לא חייב בחירת דראפט גבוה. אני יכול להעביר בטרייד את הבחירה הזאת + שחקן לסיקסרס ולקבל פרוספקט טוב. אם אני רואה שאני מצליח מדי ואני רוצה עוד בחירת דראפט גבוהה אני עושה את מה שאמרת. ככה שנכון לעכשיו זה לא כ"כ נכון ללייקרס.

לקליבלנד: דריק פייבורס ריבאונדר טוב כמו לאב ואולי פחות, שומר בדיוק כמו לאב ואולי פחות ולא מסוגל לקלוע כמו לאב ולרוץ כמו לאב. פשוט מאט לי את המשחק וחבל.

picki23

New member
ברור שראיתי אותו

ואני אומר לך שהוא שומר סבבה וגם לאב שומר סבבה. לשניהם יש בעיה בלשמור על גארדים, למעשה לאב טיפה קל יותר מהבחינה הזאת.
&nbsp
אם הייתי עושה טרייד בעבור לאב - הייתי משיג צלף בעמדה 3 ומזיז את לברון ל4.
&nbsp
&nbsp

Cade Foster

New member
הוא הרבה יותר משומר סבבה

הוא החזיק את ההגנה של יוטה כשגובר (עוד אחד שהוא הרבה יותר משומר סבבה) היה פצוע. לאב הוא אחד משומרי הטבעת הכי גרועים בליגה. אין פה השוואה בכלל.

אתה באמת היית רוצה להעביר עונה שלמה עם לברון, פריי, טריסטן ובירדמן כגבוהים שלך ברוטציה? מספיק שאחד מהם לא כשיר ב100% לגמר והם בבעייה קשה. הם לא יעבירו את לאב בלי לקבל גבוה משמעותי לרוטציה בנוסף לחיזוק בקו האחורי.

picki23

New member
זה לא נכון

בהעדרו של גוברט יוטה ניצחו 7 מתוך 18 משחקים, 4 מהם קבוצות חלשות(פילי,פיניקס, דנבר,ניקס) 2 מהם בינוניות (ממפיס,אינדי) אחת חזקה (פורטלנד)
&nbsp
&nbsp
מאחר וגוברט החמיץ את דצמבר יוטה ג'אז חוו את החודש הכי גרוע להגנה שלהם:
&nbsp
קלעו עליהם שלשות ב37% לעומת 33% (משמעותי אם אתה רוצה לשים את פייבורס 4)
והייתה ירידה של 2 בלוקים למשחק של יוטה.
&nbsp
אז מה שאתה אומר בטל בששים.
&nbsp
פייבורס שומר בסדר, הוא הצליח להראות שהחסרון של גוברט משמעותי אבל לא גומר עונה. בוא לא נחמיא לו מעבר לזה.
&nbsp
לגבי רוטציה של גבוהים :
טריסטן - רים פרוטקטור
בירדמן - רים פרוטקטור
פריי - סקורר
לברון - סקורר, פסיליטייטור
&nbsp
אני לא צריך עוד גבוה טוב יש לי מספיק. יש לי שניים ששווים הרכב פותח ויש לי שניים שהם ספסל איכותי. מקסימום צריכים עוד אחד שהוא ספסל טוב. לא צריך את פייבורס, שגולדן סטייט יבואו לי בגמר ירוצו לי בין הרגליים ופייבורס לא יצליח לשמור עליהם בדרך לסל.
&nbsp
&nbsp

Cade Foster

New member
7 מתוך 18 זה לא הרבה פחות מהמאזן הכולל שלהם

2 ניצחונות יותר והם היו עוברים את המאזן שלהם בעונה הסדירה. זה סך הכל לא רע בכלל כשהסנטר שלך מושבת.
&nbsp
וכשאתה סנטר (פייבורס בחודש דצמבר) אני לא כל כך רואה את הקשר בין זה לאחוזי היריב ל3. אם כבר אז זה מחזק את הטענה שפייבורס שומר לא רע מחוץ לצבע כי בהיעדרו היריבה קולעת יותר טוב ל3.
&nbsp
לגבי הרוטציה - א. בירדמן לא רלוונטי בשנתיים האחרונות, לא הייתי מפקיר את הקו הקדמי שלי כשהוא שחקן רוטציה חשוב. ב. מה אתה עושה אם טריסטן נפצע בטעות?

picki23

New member
ככה או ככה פייבורס הוא לא האופציה

היום סנטרים הם חלק פעיל בשמירה על שלשות. הרי היום זה לא משחק של אחד על אחד בשלשות, יש חסימות אוף דה בול שגוררות הרבה חילופים.
אתה רוצה עוד סימוכין לדבריי?
הנה נתון סטטיסטי שאני שונא אבל המון פעמים הוא צודק.
&nbsp
קווין לאב במקום ה43 ב DRPM ׁ(Defense Real Plus Minus
2.14
דריק פייבורס במקום ה62 עם ציון 1.8
&nbsp
זה מגוחך, בטח כשרוב הזמן לצידו שיחק גוברט והנתון הזה שואב מהצלחה של שחקני הקבוצה.
&nbsp
על ה ORPM אין בכלל על מה לדבר... לאב במקום ה13, דריק פייבורס במקום ה136.
&nbsp
ולשאלותיך - אם טריסטן נפצע לי, אני מביא רים פרוטקטור אמיתי או משהו בדמות רים פרוטקטור כדי לחפר על זה. אני אעדיף לקחת את ג'ף וויטי בטרייד פשוט יותר מיוטה מאשר את פייבורס כי זה יעלה לי פחות וישלים את המשבצת.
&nbsp
אם בירדמן לא רלוונטי ניתן להביא שחקן הגנה אחר ובאמת שיש לא מעט שמגיעה להם הזדמנות.
&nbsp
הקאב כרגע מכוסים. חסר להם סקורינג וריכוז ודאנליבי,ג'פרסון,שאמפרט לא מספיקים אם סמית לא יצליח להגיע להסכמה עם הקאבס
&nbsp
פייבורס הוא שחקן טוב - קווין לאב יותר טוב.
&nbsp

Cade Foster

New member
אתה שם לב מי נמצא על הספסל בקליבלנד?

הם איבדו בקיץ אחד את דלי ומו וויליאמס והם אולי בדרך לאבד גם את JR. הם החתימו את טוני דאגלס (!) להיות הרכז המחליף. מי יוכל לייצר שם התקפה כשלברון וקיירי לא על המגרש? שאמפרט? הם חייבים חיזוק בקו האחורי. לטחון את לברון וקיירי 35 דקות מידי ערב זה לא על השולחן בכלל. לו וויליאמס נכנס למשבצת הזאת בצורה מושלמת ועל הדרך יכול לספק אינסטנט סקורינג מהספסל.
&nbsp
לגבי פייבורס וקווין לאב נאלץ להסכים שלא להסכים.

rapgamer4ever

New member
רק רוצה לזרוק הערה

זה די ברור שג'ייאר סמית' ישאר בקליבלנד. לא נתקלתי אפילו בשמועה שמקשרת אותו עם קבוצה כלשהי שהיא לא הקאבס. הם רבים למוות על המחיר וזה בסדר אבל ברור שבסוף הוא יחזור.

לגבי ייצור ההתקפה: אחד מבין לברון וקיירי אמור להיות על המגרש תמיד. אבל גם אם זה לא יקרה יש לך את לאב כרגע (או פייבורס לצורך העניין לפי הטרייד) שאפשר לשחק עליהם בהתקפה. אפילו ג'ייאר סמית' מסוגל ליצור קצת, למרות שקליבלנד לא משתמשת בו בכלל בצורה הזאת.
הפואנטה היא שלפי דעתי אין להם מחסור בסקוררים. לדעתי לא היה מזיק להם פליימייקר שמחפש את המסירה.

למעלה