שרשור טריידים

rapgamer4ever

New member
שרשור טריידים

אפתח באחד משלי. דנבר נותנת את גלינארי ונרקיץ' לניו אורלינס ומקבלת את באדי הילד ועומר אשיק.
בנוסף, ניו אורלינס תעביר לדנבר בחירת דראפט סוף סיבוב ראשון- תחילת שני.

http://www.espn.com/nba/tradeMachine?tradeId=zn6vdjd

למה זה כדאי לדנבר?
1. מקבלים את באדי הילד שהוא הפרוספקט הכי טוב בטרייד.
2. נחלשים בטווח הקצר, כלומר צפויים לטפס כמה מקומות בדראפט הקרוב.
3. בחירת הדראפט תעזור להם להמשיך להיבנות מלמטה.

למה זה כדאי לניו אורלינס?
1. אני יוצא מנקודת הנחה שהם מחפשים להתחזק, בהתאם למהלכים שלהם בשנים האחרונות. אי לכך, הם מקבלים את השחקן הכי טוב בטרייד בדמות גלינארי, שיעזור להם עם סקורינג (תחום שמאוד נפגע מהעזיבה של גורדון ואנדרסון). הוא גם יוכל לתת דקות בעמדה 4 לצד דיוויס.
2. נפטרים מהחוזה הנוראי-מזעזע-מחפיר של אשיק שתקוע אצלם עד 2020.
3. מקבלים את נרקיץ' הבהמה. הוא הראה ניצוצות יפים בעונת הרוקי אבל עכשיו תקוע מאחורי יוקיץ' ברוטציה, כך שהוא צריך למצוא קבוצה עם דקות פנויות בסנטר. כמו ניו אורלינס.

מה דעתכם?

fatnoam

Active member
באדי הילד הוא שוטר שלא מפחד להרים אוף דה דריבל

הוא ממש ״הכדורסלן העכשווי״ אם תרצה. לא הייתי מוותר עליו בשביל גלינארי ונורקיץ׳. הטרייד היה מסתדר אם באדי הילד לא היה חתום על חוזה רוקי נוח, ואם לא היה לו את האפסייד שחוזים לו.
&nbsp
גלינארי שחקן טוב אבל פציע (מה שניו אורלינס ממש לא צריכים), ואני לא חושב שהוא מספיק טוב בשביל להבטיח פלייאוף לפליקנס. משמע אני לא רואה טעם בטרייד הזה מבחינת ניו אורלינס, עדיף להם להמר על הילד.
&nbsp
&nbsp

rapgamer4ever

New member
ככל הידוע לי דוקא לא חוזים להילד גדולות ונצורות

במונחים של דראפט הוא נחשב להימור בטוח שיהפוך לשחקן NBA לגיטימי ואפילו טוב אבל ללא תקרה גבוהה במיוחד.
&nbsp
מצד שני אי אפשר באמת לדעת, רמת הדיוק של סקאוטרים נמוכה. הטיעונים שלך טובים. יכול להיות שהפרזתי בערך הטרייד השלילי של אשיק שאמור לאזן את המשוואה. לטעמי הוא אחד החוזים הגרועים בליגה.

Cade Foster

New member
לא הייתי מוותר על הילד בחיים

הוא ממש מזכיר לי את קליי תומפסון כשהגיע לליגה. קליעה טובה ולא הרבה מעבר, אבל אם הוא מצליח להגיע לרמה של המקור הפליקנס במרחק מוביל כדור טוב אחד מקונטנדרשיפ (אולי כריס פול יחזור הביתה בתום החוזה שלו ויהיה החתיכה החסרה?). גלינארי ונורקיץ' לא שווים את האפסייד הזה.

fatnoam

Active member
טרייד שלי

http://www.espn.com/nba/tradeMachine?tradeId=z84azs5
&nbsp
מה קורה בטרייד -
אוקלהומה נותנת את אולדיפו, אברינס ואת איליאסובה, ומקבלת את קווין לאב.
קליבלנד נותנת את קווין לאב, ומקבלת את רודי גיי ואיליאסובה.
סקרמנטו נותנת את רודי גיי ומקבלת את אולדיפו ואברינס.
&nbsp
למה זה טוב לאוקלהומה?
מקבלים את השחקן הכי טוב בטרייד - קווין לאב - שחתום ל-4 שנים, וזה מושלם להם לצד ההארכה של ווסטברוק. השחקנים גם מכירים, והביעו רצון לשחק ביחד. שניהם יוצאי UCLA אם אני זוכר נכון.
הציוות של ווסטברוק ואולדיפו במילא זה סימן שאלה, ואברינס/איליאסובה הם בעיקר פילרים בשבילם.
&nbsp
למה זה טוב לקליבלנד?
לאב לא מרוצה ולא תורם הרבה. רודי גיי הביע רצון להצטרף וסביר להניח שהוא יתאים הרבה יותר לסמול בול של הקאבס (לפחות לדעתי). מה שחסר לו בטווח מ-3 הוא מפצה בדברים אחרים. הוא יותר קשוח מלאב. הוא יכול לעזור יותר לקאבס במאצ׳אפ לסמול בול מול הווריירס.
כדי לפצות על אובדן הסטרץ׳ 4 שעזר לקאבס בסדרות אחרות בפלייאוף, הקאבס מקבלים את איליאסובה, שהוא בדיוק 4 שקולע שלשות, ובהתקפה הוא בטח יהיה טוב ליד לברון. בהגנה אני לא מאמין שהוא גרוע בהרבה מקווין לאב.
&nbsp
למה זה טוב לסקרמנטו?
רודי גיי מת לעוף משם, וככה הם מקבלים עליו תמורה סבירה. אולדיפו אחלה שחקן, לא ברור עד כמה האופי שלו מתאים, אבל הם יש לו חוזה נחמד וערך טרייד גבוה, מקסימום יעבירו אותו הלאה. הקינגס די עמוסים בעמדות הכנף, אבל אני חושב שאולדיפו יותר טוב מכל הווינגמנס שיש שם.
אלכס אברינס אמנם פילר, אבל יש לו אפסייד בסה״כ. יתרה מכך, סקרמנטו מקבלת תמורה על רודי גיי. הרי די ברור שהכיוון הבא הוא בייאאוט.
&nbsp
&nbsp
כמו כן, אפשר להעביר בחירות דראפט מפה לשם בשביל לפצות קבוצה שלדעתכם מפסידה בטרייד הזה. נגיד אוקלהומה גם יכולה לזרוק בחירת דראפט סיבוב ראשון לסקרמנטו (לקאבס אין צורך בבחירות פלייאוף לטעמי).
&nbsp
מה דעתכם?

באמת היית מביא את גיי לקבוצה אלופה?

איכשהו בראש שלי שחקן שעד היום כל קבוצה שהוא עזב מייד השתפרה, וההישג הקבוצתי הטוב ביותר שלו עד היום הושג כשהוא פצוע (חצי גמר המערב מול הת'אנדר ב 2010), הוא לא השחקן שהייתי מביא לקבוצה שזה עתה לקחה אליפות. הייתי מעדיף להשאר עם לאב בחצי קלאצ' מאשר לבצע את הטרייד הזה.
מבחינת אוקסי זה בליינד לדעתי. אין מה להסס.
הקינגס כנראה במקום שבו זה כדאי להם, הם ממילא תיכף מאבדים אותו בלי כלום, וזה לא ששחקנים עומדים בתור לקבל מהם חוזה מקס.

Cade Foster

New member
מסכים שזה מזעזע לקליבלנד

לדעתי זה גם מזעזע לאוקלהומה דווקא. קווין לאב באמת שווה חבילה כזאת לדעתך? נכון להיום הוא אולי שווה את אולדיפו לבד... וגם אז אני ממש לא בטוח שהייתי מוציא את זה לפועל.

rapgamer4ever

New member
אתה לא בעניינים בכל הקשור לערך טרייד

אפילו אם אתה חושב שלאב ואולדיפו הם שחקני כדורסל באותה ספרה, יש חשיבות עצומה לחוזה הנוכחי עליו הם חתומים.
קווין לאב חתום ל-4 השנים הבאות בסכום שאתה יודע עליו מראש. כלומר אתה יודע מה אתה מקבל ובאיזה מחיר.
אולדיפו מסיים חוזה והוא יהיה RFA. אם אתה מוכן לתת לו את המקסימום- על הכיפאק. במידה והתשובה שלילית, אתה נמצא בחוסר ודאות לגבי ההמשך שלו בקבוצה. מה אם קבוצה תתפרע ותציע לו חוזה מוגזם, כמו שקרה עם הריסון בארנס? אז יצא שקיבלת אותו לשנה אחת בלבד ואפילו לא יכולת להינות מה"אפסייד" שנלווה לשם שלו (למרות שהוא כבר בן 24 אגב).
&nbsp
בנוסף, אף אחד בליגה לא רואה באולדיפו ולאב שחקנים באותו קליבר. לאב יכול להיות ממש טוב בקבוצות מסוימות. אני חושב שאוקלהומה היא אחת מהן. אולדיפו נבחר גבוה בדראפט והיה סביבו הייפ מסוים אבל אחרי 3 שנים בליגה עדיין לא ברור האם הוא שחקן חמישייה בינוני או יותר מזה.
&nbsp

Cade Foster

New member
יש בזה משהו

אבל לדעתי מה שצריך לעניין את אוקלהומה זה ההווה. איך הם בונים קבוצה כמה שיותר טובה סביב ווסטברוק בזמן הכי קצר כדי לשכנע אותו לחזור אליהם שוב פעם בתום החוזה. אני חושב שהטרייד הזה מחליש אותם.

fatnoam

Active member
יש תקדים

הלייקרס בזמנו זכו באליפות, בגמר נגד אורלנדו, ואז עשו טרייד - הם העבירו את טרבור אריזה (בן 23 עונה 5 בליגה) שהיה נהדר בגמר, תמורת רון ארטסט (בן 29 עונה 10 בליגה) שנחשב שחקן טוב יותר, אבל בהחלט הד קייס אמיתי.
&nbsp
לא חושב שלצד קובי פאו אודום וביינום הלייקרס היו צריכים את מה שיש לארטסט למכור בהתקפה, אבל במאצ׳אפ עתידי מול לברון בגמר (אני חושב שהטרייד הזה נעשה לפני שהסלטיקס בנו את הטריו, אבל גם אם אחרי, במבט למאצ׳אפ מול פול פירס הוא מתאים יותר), זה נותן ללייקרס זוית יותר טובה.
&nbsp
קליבלנד מסתכלת על הליגה ולא רואה הרבה קבוצות שינצחו אותה, בטח לא במזרח. אין קבוצה במערב שיכולה לדגדג את הווריירס, אולי הספרס (סוג של מעבר אחרי הפרישה של דרים טים) ואולי הקליפרס (אבל הם תמיד ״אולי״ ולא מגיעים לכלום). המעבר של דוראנט גם סגר את הברז לת׳אנדר. הם יודעים שבגמר הם הולכים לפגוש את גולדן סטייט. הם יודעים שמולם תעמוד חמישיה של סטף-קליי-איגי-דוראנט-דריימונד, והם צריכים סגל שישמור עליה.
&nbsp
בהנחה ש-JR חותם מחדש (למה זה לא סגור עדיין?) הקאבס רוצים את קיירי על סטף, סמית׳ על קליי, לברון על איגי (מנוחה קריטית בהגנה), ותומפסון על דריימונד. בקונסטלציה הזו, אין מקום ללאב. שאמפרט יכול לסגור חור, אבל הוא פציע והתקפית אפשר לעזור ממנו. רודי גיי הוא אופציה מצויינת. הוא גם גבוה חזק ואתלטי, הוא גם לא חסר מושג בהתקפה, וגם האמונה היא שבמעמד הזה הוא ישקיע הגנתית בכל פוזשן, בטח כשחקן שבא להשלים תפקיד באלופה. הוא גם לא זקן כמו ג׳ו ג׳ונסון לדוגמא. לא סביר שהוא יסרטן קבוצה שמונהגת ע״י לברון. נראה לי שזה הימור טוב.
&nbsp
איליאסובה הוא מה שגורם להימור הזה להיות בטוח בעצם. לא כל הקבוצות הם גולדן סטייט, מתישהו קליבלנד תצטרך שני גבוהים, היא תצטרך את הסטרץ׳ 4 הזה שעובד כל כך טוב לצד לברון מאז ימי דוניאל מארשאל בקאבס. יחד עם צ׳אנינג פריי אתה בטוח תקבל כמה שלשות מאחד מהם, הוא גם יותר נייד מפריי בהגנה. הוא לא יהיה טוב בקאבס כמו לאב, הוא לא יקח ריבאונדים ויוציא אאוטלט על מגרש שלם, הוא לא יעשה סלים בפוסט, אבל בסופו של יום השילוב שלו עם גיי ייתן לקאבס הרבה יותר כלים מאשר מה שלאב מביא עבורם.
&nbsp
כמו כן מבחינת חוזים יש להם הקלה. לאב חתום על 90 מליון ב-4 שנים הבאות. גיי חתום על 26 לשנתיים, איליאסובה 8 לשנה. גם אם לא יעבוד אם גיי הם ישלחו אותו כחוזה גמור לאנשהו. בלי קשר גיי בן 30 השנה, הוא יכול להיות עבורם האקס פקטור, בוסטון לקחו אליפות בזכות ג׳יימס פוזי בזמנו, אין לי ספק שזה יעבוד.

rapgamer4ever

New member
טרייד מצוין

הערך של לאב בפני הליגה גבוה יותר מאשר הערך של לאב עבור קליבלנד, מה שמאפשר לטרייד הזה לעבור בקלות את הצד של אוקלהומה וסקראמנטו.
&nbsp
בשביל אוקלהומה זה נו בריינר. קו קדמי של לאב ואדאמס יהיה מצוין.
בשביל סקראמנטו זה נו בריינר. הם מקבלים את אולדיפו כמעט בחינם במונחים של trade value.
&nbsp
קליבלנד היא הצד הבעייתי.
היתרון: הם משתפרים ספציפית במצ'אפ מול גולדן סטייט. לדעתי מפגש של שתי הקבוצות האלה בגמר הוא כמעט בלתי נמנע.
קליבלנד (וגם אוקלהומה למעשה) הצליחו להתמודד מול הווריורס בזכות סוללת סווינגמנים אתלטיים שעושים חילופים אוטומטיים בהגנה ועליונים על פני הווריורס במגרש הפתוח. רודי גיי עונה להגדרה הזאת מצוין. אם ריצ'רד ג'פרסון מילא תפקיד חשוב בסדרת הגמר האחרונה על אחת כמה וכמה יש מקום לשחקן כמו רודי גיי.
איליאסובה הוא סוג של תעודת ביטוח לעונה הרגילה. הוא שחקן נחות מלאב בכל פרמטר אבל מסוגל לשים את השלשות הפנויות ולרווח את המשחק מעמדה 4. נניח שהוא יתן 70% מהתרומה של לאב בקליבלנד.
לכן מבחינת כדורסל נטו הטרייד הזה עובר לדעתי.
החיסרון הוא הפסד של trade value על הנייר. כלומר הם מוותרים על האפשרות להשיג חבילה יותר טובה עבור לאב בהמשך. הדיבור הכי חזק היה סביב בוסטון אבל מאז ההחתמה של הורפורד אני חושב שזה קצת ירד מהפרק.
&nbsp
אני חושב שסקראמנטו יכולה להוסיף בחירת דראפט מוגנת לקליבלנד כדי שהטרייד יהיה יותר מאוזן על הנייר. אבל לדעתי הוא משרת את הצרכים של כל אחת מהקבוצות.

Cade Foster

New member
מתי יגיע כבר הטרייד על קאזינס?

כאילו, הם באמת חושבים שהוא הולך לחזור אליהם בעוד שנתיים?
&nbsp
http://www.espn.com/nba/tradeMachine?tradeId=gthvtkd
+ בחירת סיבוב ראשון עתידית (2019+) עוברת ממילווקי לדנבר
&nbsp
מילווקי מרוויחה את השחקן הכי טוב בטרייד
סקרמנטו סותמת את החור בעניין הקלעים
דנבר תבנה על זה שקאזינס לא יישאר במילווקי והבחירה שהם יקבלו מהם תהיה איכותית.

rapgamer4ever

New member
אני אוהב את קריס מידלטון

אבל עיקר הטרייד מבחינת הקינגס הוא קאזינס תמורת מידלטון וזו פשוט תמורה נמוכה מדי.
אני חושב שסקראמנטו צריכה לקבל עוד פרוספקט משמעותי אחד. או את ג'בארי פארקר שבינתיים הוא מאכזב בעיני אבל יש סיכוי שיפרוץ, או את ת'ון מייקר (במידה ויראה דברים יפים בעונת הרוקי ויהפוך לשחקן בעל ערך).
&nbsp
אגב עוד בעיה שקיימת בטרייד הזה היא אשמתה הבלעדית של מילווקי אבל כרגע הם משלמים 42 מליון דולר על עמדת הסנטר (מונרו+הנסון+פלאמלי). אחרי הטרייד זה יהיה כמעט 60 מליון, כאשר חצי מהכסף הולך לשחקנים שלא יראו מגרש.

Cade Foster

New member
באיזה שלב גלינארי הפך לנובאדי?

מבחינת דנבר אין לו יותר מידי מה לחפש כי הם גם ככה קבוצה שנואשת לבנייה מחדש והוא לא חלק מהעתיד שלהם. אבל הוא שחקן טוב. יכול לשחק סטרץ' 4 שזה מצרך מבוקש. תראה את השחקנים שלהם בעמדות הכנף - חוץ מכספי ואפללו אף אחד לא קולע כמו בן אדם. ואתה לא ממש רוצה לצאת לקרב עם כספי ואפללו כשחקני חמישייה.
&nbsp
לגבי קאזינס - לפני רגע דיברת איתי על ערך טרייד. קאזינס חתום לשנתיים ואחרי זה הוא עף. כל 30 הGMים בליגה יודעים את זה, כנראה חוץ מולאדה. קבוצות לא הולכות לפזר שטרות באוויר כדי להביא אותו. טוב תעשה סקרמנטו אם תקבל עליו חבילה שתסדר אותה ככל הניתן בשאר העמדות ואני חושב ששני קלעים לכנף שאחד מהם הוא גם סטרץ' 4 זה מצוין בשבילם.
&nbsp
לגבי מילווקי - זה נכון העניין עם הסנטרים אבל אני לא חושב שאתה אומר לא לטרייד שמביא אליך את קאזינס תמורת מידלטון. אגב, בהתחלה שמתי באמת את ג'בארי בטרייד סולו מילווקי-סקרמנטו אבל ג'בארי נכון להיום הוא רודי גיי צעיר, אני לא חושב שהוא זה מה שסקרמנטו צריכה, גלינארי יתאים להם יותר.

Cade Foster

New member
הוא חתום על חוזה נוח יחסית לדקות ולתרומה

לא מדובר פה באמארה סטודמאייר/דרק רוז שגם סתמו את התקרה וגם הפסיקו לשחק כדורסל ברגע שהברכיים התחילו להתפרק.

אין דבר כזה חוזה נח לשחקן שלא יכול להשלים 60 משחקים בעונה

בטח שלא 15 מיליון לעונה. במיוחד כשהוא גם חוזה נגמר (אופציית שחקן לעונה שאחרי) ואז הוא כבר לא יסכים לחתום בסקרמנטו בלי הצעה מפוצצת וזה כבר בטוח לא שווה את סיכון הפציעה הכמעט ודאית שלו.

Cade Foster

New member
הסיכוי היחידי שהוא יקבל הצעה מפוצצת

הוא שהוא ייתן עונת חוזה שתצדיק הצעה כזאת. ואם הוא ייתן עונה כזאת סקרמנטו נראה לי עושה יופי של דיל.

לא מסכים, יהיה מישו שייתן אוברפיי גם בלי עונה מפוצצת

חוצמזה שגם עונה מפוצצת לא תעלים את חשש הפציעה

Cade Foster

New member
לא מדובר פה בשחקן צעיר שאפשר להמר על הפוטנציאל שלו

כמו אלן קראב או טיילר ג'ונסון. אם הוא ימשיך להיפצע אף אחד לא ייתן לו אוברפיי.

למעלה