שרשור טריידים וחדשות

rapgamer4ever

New member
הוא נשאל על זה עוד לפני שהיה שחקן חופשי

וענה "אני לא חושב על הדברים האלה כרגע", או משהו בסגנון. הוא היה יכול להגיד שהוא מרוצה במיאמי, או רואה את העתיד שלו במיאמי, או משהו כזה.

אין בכך קשר להפעלת לחץ. האינטרס של לברון ושל ההיט הוא זהה- לחזק את הקבוצה כמה שיותר. איפה פה הפעלת הלחץ? אתה חושב שאם לברון היה כבר חתום במיאמי ההיט היו לוקחים צעד אחורה? מאמינים שמה שיש להם זה מספיק ואין טעם להשקיע עוד כסף? אנחנו מדברים פה על פט ריילי, לא דיוויד קאהן. אם לברון חושב שהוא עדיין בקליבלנד שיתעורר, ההנהלה של מיאמי אחת הטובות והחכמות בליגה.

החוק אומר שאתה חייב ראשית לנצל את זכויות בירד ורק אחר כך להחתים שחקנים חופשיים (אם נשאר לך כסף).

N6W LBJ

New member
עובדה שהפסיד הטיפריט לא מראה על כזו חוכמה

של הצוות הניהולי
אם היו כאלה מבריקים אז היו מבאים חיזוקים כבר עונה שעברה, החוכמה זה לפעול בדיעבד
ברור שאם היה אפשר לחזור אחורה אז היו מבצעים מהלכים כבר בעונה שעברה
וזה ברור היום שהצוות המסייע קרס ברגע האמת בגלל עייפות החומר, תראה את המספרים חוץ מלבורן ותבין שהמספרים של שאר השחקנים אפילו נמוכים יותר המספרים של הצוות המסייע של לברון בקליבלנד בסדרה האחרונה שלו שמה

וברור שיצאה של לברון מהחזה מכניסה את ההנהלה לפעול אל תשלה את עצמיך.

rapgamer4ever

New member
אז כנראה שההנהלה של הספארס ממש מפגרת

אפילו לא ריפיט אחד ב-16 שנה? עלוב.

האם הספרס יכולים לעשות ריפיט?

ניו לברון כתב שההפסד המאוד נחרץ בהשגת הטריפיט (בשונה מהפסד על הקשקש נניח) מצביע על כשל של הנהלת ההיט לחזק את הקבוצה בזמן. יובל הגיב לו וכתב "•
אז כנראה שההנהלה של הספארס ממש מפגרת • אפילו לא ריפיט אחד ב-16 שנה? עלוב."

לכך אני מגיב בתגובה להלן, עם סקירה קצרה של מה היה בעבר, מה היו הבעיות של קבוצות ריפיט, ואני מוסיף שאלה אליכם - האם הספרס יכולים לעשות את זה השנה?

------
אתה אולי צוחק, אבל
הספרס היו די גרועים בבניית קבוצה לריפיט. זאת בעיה שקיימת בהרבה ענפי ספורט - אחרי שלוקחים אליפות אחת גם מתאהבים ברוסטר הנוכחי (אפילו אם שחקנים מסויימים כבר היו קצת אחרי השיא בשנת האליפות, ויהיו במובהק אחרי השיא בסוף השנה הבאה) וגם נוטים לשלם תשלומי יתר לשחקנים שהביאו את האליפות. 2004 היא דוגמה מצוינת לשנה שבה כל הספרס גמרו את הסוס והם העלו גופות לשחק בעונה הבאה.... גם ב2008 הקבוצה שעלתה לא הייתה דוגמא ומופת לקבוצת אליפות, וזה לא היה מפתיע שהם לא היו קרובים בכלל לריפיט. אני מקווה שהשנה יהיו החלטות חזקות יותר.. כשהפעם השאלה היא אם יצליחו לשמור על דיאו ומילס במחיר שפוי, ישלמו להם תשלום יתר (לא טוב לקבוצה) או ישחררו אותם (גם לא משהו לקבוצה, כי קשה לראות כרגע תחליף סביר).

דווקא הקבוצה של השנה היא החריג כי היא הייתה דומיננטית בצורה די בולטת, ויש בה קאדר של שחקנים צעירים יחסית (קוואי, דני גרין, פטי מילס.. קוואי ופטי במיוחד עם פוטנציאל שיפור. ספליטר עכשיו בשיא שלו...) כך שלא צפויה נפילה משמעותית ביכולת שנה הבאה, אולי מאנו אבל זה לא ברור... כך שדווקא במקרה הזה כנראה שדווקא השארה של כל הסגל תהיה טובה. במקרים אחרים זה יוצר שתי בעיות חלופיות:

1) מה שפט ריילי קרא בספר שלו The Desease of ME - שחקנים עם אגו מנופח אחרי אליפות, מאבדים את המוטיבציה המקורית שגרמה להם לשחק בצורה לא אנוכית - לקחת אליפות - ומנסים לבנות את המותג של עצמם, מורשת וכו' - ובגלל זה פוגעים בכימיה הקבוצתית. הוא אמר שיש את זה לכל קבוצה שמנסה לעשות ריפיט (זוכר במיוחד את השנים שלו בLA). זאת לא כזאת בעיה בספרס בגלל האופי של השחקנים שם, העובדה שהמנהיגים של הקבוצה מבוגרים וכבר זכו בכמה אליפויות וגם הכוכב הצעיר שלכאורה אמור להתחזר על כולם זה פאקינג קוואי KINGSLAYER לאנורד.

2) בעיה אחרת שמצביעים עליה בהחזרה של כל הסגל היא שהסגל מאבד את הרעב שלו ונח על זרי הדפנה. כשמחזירים את כל הסגל הוא נהיה שבע, בטוח בעצמו, ואין בו את הדרייב לנצח את כל העולם שיש לשחקנים לפני עונת אליפות. יש חשש מסויים שתהיה נפילת מתח כזאת בספרס השנה - במיוחד אם כל הסגל יחזור ולא יהיו שחקנים חדשים שרעבים לטבעת - אבל הוא מתקזז כשאתה נזכר שמאנו וטימי כנראה בסוף הקריירה והם ידחפו את הקבוצה חזק מאוד לריצה אחרונה ומפוארת. גם פה העובדה שהשחקנים לא זכו באליפות הראשונה שלהם, אלא הרביעית/חמישית, משפיעה מאוד.

-------

עדיין, אני קצת חושש שכמו כל ההנהלות הקודמות שציינתי בהתחלה, גם אני שבוי בקונספציה שהספרס הם בלתי מנוצחים ולכן כגמל המעופף לא רואה מעבר לדבשת שלי - אולי באמת הספרס מבוגרים מדי והשנה הם בדיוק בנקודה שממנה כבר הדעיכה מהשיא תהיה משמעותית מאוד? אצל טימי הייתה ירידה קלה ביכולת השנה משנה שעברה - וירידה משמעותית ביכולת לקלוע את הזריקה שלו מחצי מרחק (בתחילת השנה הוא היה מזעזע). מאנו היה מדהים, אבל הוא שחקן פציע ביותר ובנוסף מתחזר השנה עם נבחרת ארגנטינה. טוני היה במובהק פחות טוב השנה משנה שעברה (אז היה באופן קבוע בדיבור על מקום 3 לפחות לMVP עד הפציעה לפני האולסטאר) והוא שנה שלמה סוחב פציעה... יש תקווה שהשנה כיוון שלא ישחק בנבחרת הוא ייראה יותר טוב. דיאו, עם כל הכבוד, כבר בן 32, כך שהוא לא צפוי להיות זריז יותר בשנה הבאה. ספליטר כרגע נמצא בשיא שלו ולא צפוי להשתפר בעונה הבאה יותר.

כל הדברים האלה נכונים, אני מאמין שנראה ירידה קלה ביכולת מטימי וממאנו, דווקא שיפור קל מטוני ואם ישאירו את דיאו - שמירה על הקיים. עם זאת, אני צופה שיפור עצום אצל קוואי לבד, עוד לפני שאנחנו מדברים על שאר הקבוצה, וזה לבדו מקזז את כל השאר.

מה דעתכם?

אמור להיות בשרשור חדש בנפרד

N6W LBJ

New member
הם כרגע עושים כל שנדרש כדי לשכנע את לברון

לחתום שוב
לברון כמובן מחכה עדיין להתפתחויות עם החתימה ובינתיים השחקן החדש מהדרפט זה צעד אחד חיובי, היציאה של בוש וויד לחתום על חוזים שפויים יותר זה עוד צעד חיובי ואני מאמין שלברון מחכה להשלמת הפזל ועוד מהלכים מההנהלה כדי לקבל את ההחלטה הסופית לחתום.

rapgamer4ever

New member
בקיצור כמו שאמרתי מההתחלה

לברון עדיין לא החליט שהוא ממשיך בהיט.

Executioner

New member
זה אנטי תחרותיות

וזה אופי של פחדן. לוותר על כסף בשביל אליפויות זה נהדר, לעשות את זה פעמיים ולחפש איפה זה יהיה לי הכי קל זה אנטי תחרותיות, זה אופי של מי שבכלל לא מחפש תחרותיות.
לעלות קבוצת בוגרים מול קבוצות קט סל זה לא רק לא תחרותי, גם אין לזה ערך ספורטיבי. הדוגמא היא די קיצונית אבל היא מייצגת.

אבל, אין טעם להמשיך. אנחנו מסתכלים על זה בצורה שונה.

Puskas

New member
שוב הקלף של הספרס?

טים דאנקן חתם על חוזה חדש ומצומצם בגיל 36! הוא עוד הרוויח 20 לעונה בגיל 35 למען השם..
מאנו הרוויח בשיאו 14 ואחרי החרא פלייאוף של שנה שעברה, בגיל 35 היו שקראו לו לפרוש.. אז הוא חתם על שכר מצומצם.. ופארקר לוקח שכר מעליב לאורך כל הקריירה.. לא פתח חוזים ולא קיצץ חצי משכורת.
אז איפה ההשוואה בכלל? איפה בספרב אתה רואה טריו שבשיאו עוזב הכל, מצמצם ים שכר ומאחד כוחות?
קלף ממש גרוע.

N6W LBJ

New member
אתה בעצמך אומר

פארקר לוקח שכר מעליב כל הקריירה למרות שאם היה רוצה בשיאו היה יכול לקבל מקס בכל קבוצה
כנל גם מאנו בשיאו יכל לקבל יותר מ14 בכל קבוצה
דאנקן גם בשיאו יכל לקבל שכר מקס בכל קבוצה

שורה תחתונה כל השחקנים שהזכרת יכלו לקבל יותר כסף באיזו שלב בקריירה שלהם בכל קבוצה אבל בחרו להשאיר בפחות כסף אז מה ההבדל?

botend

New member
דאנקן בשיאו קיבל מקסימום

ועבר את ה-20 מיליון לעונה ליותר מעונה אחת.
את השכר המופחת (כ-10 מיליון בשנה) הוא קיבל בגיל 36.

rapgamer4ever

New member
הם מקצצים כי הם רוצים להמשיך לשחק יחד

לא כדי לחשוב כל פעם מחדש "מממ... מעניין באיזו קבוצה יהיה לי הכי קל לקחת אליפות הפעם".

kobyz21

New member
כמו כן הם עושים זאת מתוך לויאליות

לקבוצה שטיפחה אותם והאמינה בהם גם כשאף אחד אחר לא...

Puskas

New member
כמה הבדלים

פארקר ומאנו לא הורידו בחיים שכר.. הם פשוט שחקו בשביל שכר שפוי. טימי אכן קיבל מקס אבל סיים חוזה ובגיל 36 ירד מ-21 לעונה ל-10 וקצת וזה לגיטימי בגילו.
שנית, שלושתם נבחרו ע"י הספרס בדראפט, נבנו ופותחו ע"י הספרס והפכו למה שהם בזכות הספרס תוך תהליך בנייה שגבה מחיר של הרבה שנים בלי תואר עד שהצעירים הבשילו.
במיאמי בוש ולברון לא באו מהדראפט אלא התפתחו והפכו כוכבים במקום אחר ובאו למיאמי בשלים ומוכנים.
ההיט לא עברו תהליך גדילה ופיתוח אלא בנו קבוצת אינסטנט.
הטריו כבר לקח כסף גבוה ואז הם פתחו חוזה וקיצצו בשיא הקריירה ועכשיו הם עושים זאת שוב ובעוד שווייד שחקן בית ומבוגר קצת אז אני מקבל את זה, אצל לברון ובוש זה שונה כי בפעם השנייה הם פותחים חוזה ומקצצים כשהם בשיא הקריירה.
אגב.. קוואי הופך לכוכב הבכיר של הספרס וגם הוא ילד שהם בחרו מהדראפט וגידלו אותו ושילמו עליו שכר לימוד.. האם מיאמי תעשה זאת גם? לא.. היא תביא כוכב בשל נוסף ממקום אחר.
הבנת את ההבדל?

kobyz21

New member
כשסן אנטוניו עושה את זה

זה כדי לא לשלם מס מותרות, זה קבוצה משוק קטן שהבעלים לא מסכים לעבור את מס המותרות...

סתם בשביל הנקודה שהרבה מאוד טועים בה

גם מיאמי היא שוק קטן (ויש מצב שיותר קטן גם מסן אנטוניו) אנשים (לא בהכרח אתה) מתבלבלים וחושבים את זה שמיאמי היא מיקום מצויין (בגלל מיסים ומזג אוויר) לשוק גדול.

אפשר מקור מהימן לזה ?

לא מפקפק, פשוט שואל כי למיטב זכרוני בפעם האחרונה שיצא לי לקרוא על הנושא, הם באזור ה-16 ומטה (זכור לי שהם היו בחצי השני ולא בטופ 15).

אה, כנראה שהבנתי איפה הטעות שלי

מיאמי הם אכן ה-16 במס' אבל זה כולל כנראה מקומות שאין בהם קבוצת NBA ולכן הם כנראה ה-12 מבין המקומות עם קבוצת NBA.

לא שוק גדול אבל לא קטן כמו סן אנטוניו שאני רואה שהם ממוקמים במקום ה-36 בדירוג הכללי.

למעלה