שרשור חיובי

renjintso

New member
שרשור חיובי

באווירת החג המתקרב, חודש הרחמים, הסליחות וכל השאר, ועם הסתלקותם מחופינו במהרה בימינו אמן של ילדים עם פיפי צהוב, אני מרימה את הכפפה שאלדד זרק ופותחת - התאמינו? - פתיל שיוקדש כולו לפן החיובי של סין. כולם מוזמנים להתמרח עד גועל נפש על כל התכונות החיוביות שמצאתם בממלכת המרכז. אז מה התכונות שאתם מעריכים אצל הסינים? למתקדמים - מה התכונות שאתם מעריכים בווילג'רים סינים? איזה דברים טובים (טובים!) יש לכם לומר על ממשלת סין? ממה הכי נהניתם כשהייתם בסין? מאכל אהוב? ספרו על סיני אחד, בהזדמנות אחת, שעשה לכם את היום.

Omiz

New member
לא נחשב

חברתך יכולה להיות גם מאפגניסטאן... אלא אם תסביר מה בסיניותה עושה לך את היום

Mantanz

New member
איפה אתה?

אהלן לאן נעלמת, החלפת מספר טלפון? שלח איזה מייל או עדיף תבוא לבקר. דונג-גואן, שעה 45 דקות משנזן, שעה מגואנג ז'ואו. מתן

GnomeBubble

New member
חשיבה חיובית זה אחלה

התכונות שאני מעריך בווילג'רים סינים, זה שבאופן כללי, אם משווים אותם לוילג'רים בשאר העולם (או לפחות האיזור) אז יש להם יוזמה וחריצות. וילג'רים הודים יכולים לארגן שרשרת של אנשים שיעבירו מים בדליים בצורה הכי מפגרת במקום לתפוס יוזמה ולבנות צינור...
דברים טובים לומר על ממשלת סין... 1) הם מקטינים את אוכלוסיית הטיבטים בטיבט (שזה חלק מסין כמובן), וככה עושים את הטיבטים עוד יותר נדירים ומגניבים. 2) הם דואגים שלא יהיו מחסור לאיברים בהשתלה בעולם. 3) הם עוזרים לסנאטורים אמריקאים להאבק בחברות האינטרנט החצופות והמציקות שלא תורמות מספיק כסף לקמפיינים שלהם. 4) ואין גבול לציניות... טוב, אין לי הרבה דברים טובים לומר על ממשלת סין, חוץ משהיא היתה יכולה להיות גרועה יותר (והיא גם היתה גרועה יותר בתקופות אחרות). כנראה שזאת אחת הממשלות הטובות ביותר שהיו לסין אי פעם אם מסתכלים בראיה היסטורית, אבל עדיין יש הרבה מה לשפר... אבל אפשר לפחות לומר שהממשל הסיני דואג בסופו של דבר לפיתוח, ואנשי הממשלה לא לוקחים את כל הכסף לכיסם הפרטי, כמו שעושים בהרבה מדינות אחרות

GnomeBubble

New member
אה, ושכחתי את השאר

鱼香茄子 ו... (אל תשנאו אותי) 豆沙包子 וסיני שעשה לי את היום? אני לא יודע אם ממש עשה לי את היום, אבל בסופו של דבר היו הרבה סינים ממש נחמדים ומעניינים שיצא לי לפגוש. פגשתי סיני אחד שמאוד התעניין בישראל ושאל אותי על רבין ועל משה דיין.
פגשתי סיני אחר שעצר אותי באמצע גן של מקדש בצ'נגדו וניסה לדבר איתי באספרנטו - חבל רק שהאספרנטו שלי יותר גרועה מהסינית שלי. בכלל, פגשתי הרבה סינים נחמדים בדרך שהיו סבלניים כשהם ניסו לעזור ללאו-וואיי מעצבן שלא יודע את השפה. נסו פעם להיות תיירים בישראל... אפילו נהגי המוניות הפעילו כל הזמן את המונה ולא ניסו לעבוד עלי... בארץ כבר קרה לי שגם עם מונה בא הנהג פתאום ברגע האחרון ולחץ על כפתור ופתאום הוסיף 5 שקל - למה? ככה, תעריף מיוחד הייתם 3 אנשים במונית, היום יום זוגי, שלשום היה יום הולדת של בת-דודה של סבתא של אשתי, או איזשהו תירוץ כזה או אחר.

guanyin

New member
茄子???

בעעעעעעעעעעע...
חשבתי שזה שרשור דברים טובים! וכן - נהגי המוניות הפתיעו לטובה (ברב המקרים, כמובן) כל הדברים הטובים שהיו לי להגיד על הממשלה נמחקו ביום שהם חמסו לי את הספר (ROUGHT GUIDE ROUGH GUIDE ROUGH GUIDE!!!) ואת הממשלות המקומיות בכלל הס מלהזכיר! (נשמור את זה לשרשור על השוחד...) על הוויליג'רים (למה הפסקנו לקרוא להם כפריים, תזכירו לי?) בעיקר ריחמתי. זה כשלא צחקתי עליהם.
סיני אהוב ומיוחד - זה כמובן יהיה האיש עם היוגורטים מתחת לבית שלי. היו לו את היוגורטים הכי זולים בכל העיר (ובאמת שבדקתי!). כל יום לפני הלימודים הייתי עוצרת במכולת שלו ושותה יוגורט (למרות שכמו שכולנו החכמנו בסין - אסור לשתות יוגורט על הבוקר, זה לא בריא), הוא היה מציע לי את הכיסא שלו או של אשתו (לרב של אשתו)
מנסה לשוחח איתי, בסוף הוא אפילו הצליח קצת, ואני הייתי מתאמנת איתו על הסינית שלי, הראתי לו את התמונות שהייתי מצלמת ישר אחרי שפיתחתי. לפעמים הוא גם היה נותן לי ביצים קשות או כל מני פינוקים במתנה, ככה סתם. כל פעם שקניתי משהו מיוחד הוא היה מיד מתעניין, והוא ממש דאג לבטחוני כשחזרתי לארץ. מין דמות אב שכזו.

mingbai

New member
../images/Emo202.gif

אז קודם כל אפשר לומר משהו חיובי על הקולנוע הסיני (הקלאסיקות , עם כל הכבוד לג'ט לי ודומיו) בעיקר את זה שמנסה לבקר את המשטר במסווה, וזה לא קל. - אז כבר היה לי חיבה מסוימת לסין עוד מילדות (עד שגיליתי שכבשו את טיבט ועוד ועוד) הנופים המדהימים, העובדה שיחסית יש שיוויון בין המינים (שלא לטובת האישה שסוחבת לבנים למשל), שבתור ילדים הם מתוקים, שהסיניות מהממות (יש כאן כמה שיעידו על כך), שזה מדהים לראות אותם נפתחים למערב (לטוב ולרע) וכיצד הם מתרגשים מזה. לראות ברחוב איש זקן בלבוש קומוניסטי כחלחל ודהוי ומולו עוברת פאנקיסטית עם פירסינג והשמיים לא נופלים.. לנסוע באוטובוס במרכז העיר ולשמוע במיקרופון שיעור באנגלית . להגיע לבר ושכולם רוקדים איתך ומשקים אותך רק כי אתה זר.
שכל הזמן מזמינים אותך לארוחות ערב בבית רק כי אתה זר (ונחמד) ..
שהמשטרה מגיעה אליך לבית לבדוק שאתה גר בבניין מבוטח מספיק שחלילה כלום לא יקרה לך (קצת הזוי) שאתה לוקח סרט הביתה, נאמר "מטאל ג'אקט" ומאחור כתוב שמשחקים בסרט " ארנולד שוורצנגר וברוס וויליס- כי אלה שמות שהם מכירים.. שבכל פינה יש דוכן אוכל, מסעדה או שוק. הם פשוט אוהבים לאכול השמנים האלה . ובסוף אתה לומד מה טעים. או פשוט מבשל בבית ממבחר מדהים (היינו מבשלים עם חמישה סוגי פטריות שבארץ לא קיימות אפילו.. אולי בגלל זה קצת נדפקתי
). אז בואו לא נסחף. בכל זאת הם זורקים שאריות אוכל על הרצפה, יורקים, מעשנים באוטובוסים ובכל רגע פנוי, ממציאים לעצמם שמות מטופשים באנגלית, קצת רדודים ומתלהבים, אוכלים יותר מדי חזיר, שלא נדבר על כלבים!!!! ולא, הם עדיין לא שיחררו את טיבט וגם לא ישחררו!

omeotl

New member
ממש מוזר

היי לפני שטסתי לסין קראתי איפשהו אני לא זוכר שהסינים לא נחמדים.... אבל ממה שחוויתי שם הם אחלה, תמיד עוזרים וביחוד שאתה צריך לקנות כרטיסים לרכבת עזרו לי אפילו פעם אחת מישהו שעזר לי לקנות כרטיס אני לא יודע איך הכניס ואתי לאיזור של הvip. היה שם ממש כייף ורכבות בכלל זה כייף בסין תמיד התעניינו בי ולימדו אותי משחקי קלפים. וזהו הסינים סבבה ובכל מקום יש את החארות ולא רק שם ביחוד בערים הגדלות שיהיה אחלה יום מני

GnomeBubble

New member
יש לך משהו נגד חצילים? ../images/Emo4.gif

ואת עוד קוראת לעצמך ישראלית...

renjintso

New member
אם אתה שואל אותי

אנשים מכל מיני כתות הזויות כמו הפאלון גונג, להשתמש באיברים שלהם להשתלות זה הדבר הכי מועיל שאפשר לעשות איתם. וזה נאמר בסארקזם, רק שלא יאשימו אותי ברצח עם.

אMור

New member
הייתי מרחיב את המשפט שלך לגבי כל הסינים

פשוט היה לי כזה BAD CHINA DAY שכולי צרוד, חבול ומעוך - התקיפו אותי מכל הכיוונים. אין כמו הסינים לשאוב ממך את כל האנרגיות והחיוביות.. ועוד לחשוב שהבוקר פיזמתי את Anything goes של אקסל בדרך לעבודה - זה נראה לי כאילו זה היה לפני שבוע...
וזה לא שחיבלתי בשירשור - פשוט ספיקתי הרחבה לסטייה שלך מהשירשור של עצמך
ביום כזה, כל הדברים החיוביים שבאמת אתאמץ למצוא ייראו לי מגוכחים לרשום - אז נמתין ליום או שירשור אחר. סולי.

renjintso

New member
לא נורא מאמי

בסוף יהיה טוב, ועד אז אפשר להיות שליליים. זה עוזר. בסוף לא כתבתי את הדברים החיוביים שלי, אז הנה: התכונה החיובית הגדולה שאני מוצאת בסינים זאת מין אופטימיות או יכולת להוציא את הדבירם הטובים בחיים שהם הרבה פעמים לא פשוטים. אני נורא מעריצה אותם על התכונה הזאת, וזה נכון עוד יותר לגבי ווילג'רים. גם האהבה למשחקים שלפעמים זה נראה נורא דבילי וילדותי ובכל זאת מקסים אותי. דברים טובים על הממשלה הסינית: טוב, היא מוצאת שימוש יעיל במתרגלי פאלון גונג
. סתאאםם... פחות או יותר מה שהיפני כתב. היא היתה יכולה להיות הרבה יותר גרועה. והיא גם שולחת לשגרירות בת"א דיפלומטים מגניבים לגמרי. שכחתי כבר איזה שאלות היו. אה, סינים שעשו לי את היום: היו המון כאלה, אבל זכורים במיוחד לטוב זוג הזקנים שלקחו אותנו דרך כל העיר עד למלון בצ'נגדו. חבורה של פועלי בניין בצפון חיילונגג'יאנג שנתנו לי טרמפ לעיר הקרובה. מאסטר יו, המורה המלך שלי לטאי צ'י, דוקטור ג'ו שהמחטים שלו עזרו לי לעבור בשלום את החורף של חארבין, כמה מהתלמידים שלי, משפחת מו שעשו לי הרבה ימים ובעיקר הרבה פסטיבלים, לאו ווי (Wei ולא Wai) ולאו באן שלימדו אותי כמעט כל מה שאני יודעת על סין, ואחווי, האחת והיחידה, שמי שמכיר אותה יבין בלי תוספות ומי שלא מכיר, כדאי לו מאד להכיר. ואוכל - המון דברים היו לי טעימים, ובעיקר האוכל אצל אחווי, אבל כל אוכל סיני או אחר מתגמד ליד המסעדה הקיסרית המופלאה בבייג'ינג. אני שוקלת ברצינות לטוס שוב רק לארוחה אחת ולחזור.

renjintso

New member
נוסעים לליג'יאנג כמובן

והולכים לאכול במישי שיאנג (כבר טוב). אם הלאו באנית נמצאת, הכרת. ועד שתגיע לשם, אפשר לקרוא וגם לראות תמונה כאן

GnomeBubble

New member
הממ, איך פספסתי את זה...

(גם הכתבה וגם המסעדה) טוב, בפעם הבאה בליג'אנג הבנויה.

Mei11

New member
גם אני רוצה

תכונה נערצת - מסכימה איתך לגבי האופטימיות תכונה נוספת שאני אוהבת אצלהם היא אהבת הספרים. חנויות הספרים הגדולות ביותר שראיתי בחיי היו בערים סיניות (וראיתי חנויות ספרים ענקיות פה ושם על הגלובוס). וכן, גם אצל הכפריים קוראים ספרים. דברים טובים על ממשלת סין - המממ. אולי היכולת הוכחת שלה להתגמש כשצריך, שאני מקווה שבעתיד תביא ליותר ויותר פתיחות שלה לרעיונות חדשים ומוזרים כמו זכויות אדם וכד'. ממה הכי נהניתי כשהייתי בסין - מהשפה הסינית, כמובן. מהיכולת לקרא שלט פרסומת או כותרת בעיתון, ולגלות שאני מבינה מה אומרים לי... מאכל אהוב - ביג מק. סתם... היתה מסעדה מול המעונות בנאנג'ינג שהיו בה חצילים מעולים. ללא ספק הם יודעים מה שהם עושים כשזה מגיע לחצילים. סיני אחד שעשה את היום- יש הרבה, אני אנסה לצמצם. במסגרת המפגש המקרי אז זה ללא ספק האיש שאצלו שכרנו חדר כשישנו באגם השמיים סשינג'יאנג (סיני, לא אויגורי). אחת השיחות החביבות שהיו לי - אחרי ששאל מאיפה אני והוסיף את ההערה המתבקשת שיהודים הם חכמים, שאלתי אותו מאיפה הוא יודע את זה, והוא אמר שקרא את זה בספר. שאלתי אותו אם הוא מאמין לכל מה שהוא קורא בספרים, והוא צחק. סינים שעשו לי את השנה - המורים שלי באוניברסיטה, ללא ספק. במיוחד שניים מהם.

guanyin

New member
הו כן!

אין על הרגשת חוסר האונים בפעם הראשונה שמגיעים לסין, שמתחלפת בטפיחה עצומה על האגו עם כל משפט חדש שמבינים, או פרסומת חדשה שמצליחים לקרוא... הרים מושלגים ונחלים בזבצע טורקיז... שכחתי גם לציין חצי ליטר בירה ב2-3 קוואי, שיפודי קישואים וכדורי דגים, וארוחות צהריים בשלושה קוואי מתחת לבית.
ועוד דבר שאף אחד לא הזכיר - להרגיש כמו בראד פיט (לפחות) בכל פעם שמגיעים למקום שאינו מוקד משיכה לזרים. לפעמים נורא מעצבן, אבל לרב מקסים.

happydog23

New member
כן, האמת אני גם זוכר מאוד לטובה את המורים

באוניברסיטה. הלוואי עלינו כאלה מורים פה... אוכל אהוב - הכל. פעם אחת הצלחתי להיזכר במשהו שלא אהבתי לאכול (בעזרתה האדיבה של נועה), אבל עכשיו שכחתי עוד פעם. אף פעם לא נמאס לי מאוכל סיני. אני מאוד אוהב את הצניעות (גם אם היא מזוייפת לרוב) ואת העובדה שמקשיבים למה שאתה אומר עד הסוף - זה מאוד חסר לי כאן. בנוסף אני גם מאוד אהבתי את הפרגמטיות והנכונות שלהם לאמץ דרכים ורעיונות חדשים ללא הבדל דת גזע ומין - כל עוד הם עובדים (כן, אני יודע שאלדד ייכנס בי על זה, אבל כבר השלמתי עם העובדה שאנחנו לא נסכים על כלום). אני גם מאוד אוהב את החשיבות שהם מייחסים לחברות טובה ולחברים. דברים טובים על הממשלה? אני חושב שהממשלה המרכזית כן עושה מאמץ מאוד גדול להיטיב את החיים של העם באופן כללי, במיוחד במה שקשור בתשתיות ובחינוך. בנוסף אני חושב שההתנהלות הבינלאומית שלהם מעוררת הערצה (לאו דווקא בגלל שאני מעריץ את מה שהם עושים, פשוט בגלל האפקטיביות והראיה לטווח רחוק), ושהם בהחלט למדו מההיסטוריה שלהם, הקרובה והרחוקה. סינים בודדים זכורים לטובה - היו כמה וכמה, אבל הכי אני אזכור את סטלה משנגחאי שהיתה ידידה מאוד טובה ותמיד הראתה לי את הצד היפה של הסינים (תרתי משמע). ובאופן כללי - אין על בייג'ינג, אני פשוט אוהב את העיר הזאת.

למעלה