שרשור חידות

R a a B

New member
נהדר!

יהושוע חנקין רכש את אדמת עמק חפר והקים עליה מושבים וקיבוצים רבים (דוגמא: עמק חפר)

YaLdoNet 4 EveR

New member
סבבה

אני רוצה שתגידו לי את המספר הבא בסדרה + הסבר כמובן.
2,3,6,7,8,12,13,16,17, _
ועוד חידה חביבה: יש לך שק עם 150 גרביים. 50 גרביים צהובות, 50 גרביים אדומות, 50 גרביים כחולות. מה המספר המינילי של גרביים שאתה צריך להוציא מהשק (בלי להסתכל דהה) כדי שיהיו לך לפחות שתי גרביים באותו הצבע? וחידה מפגרת לסיום: 5 ציפורים על העץ. צייד יורה באחת מהן, כמה ציפורים נשארו? ויש עוד אחת: לחצי גג נדרשים 200 רעפים. כמה רעפים נדרשים לגג מושלם? זהו.

רגע.. אופיר

טוב נתחיל מהסוף.. לגג מושלם לאצריך רעפים.. 1 מתה וכל השאר יברחו אז על העץ עצמו אף אחת.. עכשיו השאלה שלך היא בקשר לסבירות? אם לא אז המספר המינימלי הוא 4... על הסדרה אני עדין עובד...

Flashkes

New member
לא.

זה 4, אתה צריך 101 כדי כדי שבטוח יצאו לך 3 גרבים שונות, אבל 4 בשביל אותו זוג.

סליחה, צודקת..

אבל זה לא משנה שאפשר להגיד שצריך להוציא 102 כדי בטוח להגיע לזוג אחד.. ו-4 הכי מעט גרביים שאולי יצא לך...

Flashkes

New member
לא.

אתה יכול להוציא 102 אם ממש בא לך אבל אחרי 4 כבר בטוח יהיה לך לפחות זוג אחד (גם אם תוציא 3 גרבים שונות הרביעי בטוח יתאים לאיזה שהו צבע שכבר יש לך) ואיך אתה יכול להוציא 2 להיות בטוח שיש לך זוג?

מסתבר

New member
*מהמר

וההסבר לזה הוא 2,3,6,7,8,12,13,16,17,18 2,3 רצף של שני מספרים עוקבים 6,7,8 רצף של שלושה 12,13 רצף של שניים שוב 16,17,18 רצף של שלושה

למעלה