שרשור חומוסיות

שרשור חומוסיות

שלומלום לכולם, בתור אוהב חומוס מושבע שזה אוכל גם טעים, גם משביע וגם זול. אני מציע לפתוח שרשור חומוסיות כך שתהיה לנו רשימת החומוסיות האיכותיות בארץ. בת"א אני מכיר את "חומוס אשכרה" בירמיהו אחלה מקום. בחיפה יש את מסעדת "אדווי" בדרך יצחק דורי בתחנת הדלק סונול חומוס מהמשובחים שאכלתי שלומלום

רומי 007

New member
מרימה את הכפפה../images/Emo45.gif

בינתיים באיזור תל אביב בלבד: 1. עלי קראוון (הידוע גם בכינויו אבו חסן) ביפו - מקום מדהים עם חומוס מדהים. מקום בו דו קיום בין ערבים ליהודים הוא לא אוטופיה אלא מציאות יומיומית. החומוס טעים מאוד וטרי, המסבחה החמימה נוגעת ברקיע - ללא ספק חומוס גורמה. אפשר לאכול גם לבנה אבל לא בשביל זה מגיעים לשם. פתוח מהבוקר עד שתיים בצהריים ולא בשבתות. ליד השולחן חיילים במדים וסתם אוהבי חומוס מנפת המרכז לצד חבורות של ערבים תושבי יפו. השולחנות מחוברים ברובם כך שבעצם כולם סביב אותו שולחן. השירות מהיר ונעים. חובה להוסיף למסבחה את הרוטב עם השום והלימון המוגש בצד. מומלץ לאכול עם הבצל החריף למרות הריח. בתור תמיד יש ילדים קטנים שמגיעים עם קעריות מהבית וממלאים להם "טייק אווי". יושבים בפנים או בחוץ וגם על המדרכה סתם העיקר לאכול. זול מאוד וביחוד מול התמורה. 2. הפול של דוד בכרם - חמוס מצוין, פול שלא עושה כאב בטן לעולם ומנה אחרונה של מלאבי קיימאק (עשוי על טהרת השמנת של החלב ולא על מים). המקום כשר לכל המתעניינים. 3. רחמו הגדול בדרך פתח תקוה - ה-מקום למי שלא רוצה לצאת ממרכז תל אביב. נדמה לי שהיום זה נקרא "רחמו ובנו הגדול", שם שמותיר תהיה האם הכוונה היתה ששניהם גדולים מהחיים או שהכניס את בכורו לעסק, אבל אז לאן נעלם התואר "הגדול" שהתכוון בתחילה לרחמו עצמו? לרחמו ובנו הגדול פתרונים. מסעדה משפחתית עם מסורת רצינית (רחמו הוא אח של דוד מהפול של דוד בכרם). מנת קומפלט של חומוס פול ביצה עם פיתות עבודת יד סלט טרי ופלאפלים מצויינים בסגנון מצרי ושתיה וקינוח עולים 25 ש"ח. מציאה לכל הדעות. כמובן שמסביב מגיעים גם כל החמוצים הרטבים והתוספות המתבקשות. גם כאן אותם מתכונים כמו אצל האח בכרם רק הרבה יותר נגיש ועד שעות מאוחרות יחסית. ואגב, שלומלום, בחומוס ספציפי זה אני נוהגת לסעוד מעת לעת עם חברתך לחיים אז אתה יכול לשאול אותה מה דעתה באופן אישי...

לא מתה על חומוס, אבל אם כבר אז

אני לפעמים אוכלת בחומוס "רונן" בבזל

שח_מט

New member
חומוס? מסבחה!

1. אבו חסן ביפו (סוף רחוב יהודה הימית, בסימטה) - תנאי מאכל גרועים עד בלתי אפשריים. יופי של מסבחה. 2. רוני פול-דרך יפו (רחוב אילת) - יפו. אחלה חומוס. פלאפלים נהדרים בהתחלה. תנאי אכילה יוצאים מן הכלל. מלצריות גרועות. 3. חליל - עיר עתיקה רמלה. הוותיק והטוב, גם שיפודיה לא רעה. 4. פונדק אסא צומת בית דגון - אולי לא הכי טוב אבל עם פטריות וסטייק לבן זה שילוב קטלני של אמצע הדרך. שח

liti

New member
לא זוכרת מה כתבתי בשרשור הקודם,

אבל נכון לעכשיו החומוסיות הן:
כרובי'ס בבורסה- אכלתי שם השבוע בפעם הראשונה, היה ממש מזעזע (עוד אחת מהחתוליות
שבאזור הבורסה), אך החומוס, החומוס.... משהו יוצא מן הכלל.
אבו רמי בנהריה- החומוס הכי טוב בצפון
חומוס גבעתיים ואם אזכר בעוד אוסיף בהמשך!

מיכלי56

New member
האחים קלבוני...

ביפו ,ליד ה"בית הירוק". חומוס משובח ,מלווה בסלט בעל טעם לימוני מובהק ,פלאפלים משובחים,פול, מסבחה ,בקיצור - כל הקומפלט. טעם החומוס הזה מלווה אותי מהימים ההם ששרתתי ביפו כשבין חומוס לחומוס התפוצצו סביבנו מכוניות ,מטענים ומה לא וכל אלו במיסגרת חיסול חשבונות בין כנופיות האיזור. (דרשתי תוספת סיכון מבצעי). על אף השנים הרבות שעברו ,ממשיכה לדגום את המקום שלא השתנה כהוא זה...

sharonchi

New member
ועכשיו יש 'סניף' באבן גבירול

מי יודע איזהוא קלבוני מבין כל החומסיות שצצות שם ברחוב?

neta2

New member
מצטערת על אי יעילותי../images/Emo3.gif

לא בקיאה ברזי החומוס.. אבל רושמת את המלצותיכם בכיף.

omer_sik

New member
חומוס אסלי ביפו (רח' יפת)

חומוס אסלי ברח' יפת קצת לפני הבית הירוק (כשבאים מכיוון אבולפיה וויקטורי) בתוך כוך קטן ואפל מול הפנצרייה, איש גדול ובריא יושב על הדלפק ומכין את המנות. מנות איכותיות ומשביעות במחירים מצחיקים. 2 מנות חומוס, 2 שתייה, ציפס וכמה כדורי פלאפל וסלט ירקות הכול בערך ב- 50 שקל. מקום מצויין לסגור את הבטן לחצי יום!

עירד29

New member
החומוסיה בשוק הפשפשים

המקום של דני או משהו כזה אין ביקור בשוק שלא מסתיים אצלו עם פלאפלים משהו משהו!

החומוס בגליל העליון- אלי יאלי

אנחנו קבוע קופצים לשם פעם בשבוע לכפר גוש חלב שמכונה גם ג'יש כל כך טעים !! פעם אחרונה היה לציפס צבע צהוב זרחני כאילו הוא מטוגן בשמן עם כורכום אנחנו קבוע לוקחים שם משואשה וציפס ובירות וסלטים....

רומי 007

New member
רויטל

לא יודעת אם יצא לך לאכול בעין אל אסד שזה גם לא רחוק ממך. יש שם מסעדה ממש על קצה ההר אצל מישהו בבית - לא זוכרת את שמו. אי אפשר לטעות כי זו המסעדה היחידה. על אף הנאמנות לאליאלי הנחמדים (גם אנחנו שומרים להם אמונים בביקורינו הרבים בצפון ומהתקופה שגרנו בצפון) מציעה לך לסור לשם - החומוס וכל השאר פשוט מצויינים ודגש על עלי גפן, ממולאים ובשרים על האש.

כן שמעתי המון על המקום הזה ../images/Emo9.gif

שמעתי שגם מאוד זול שם ומאוד יפה דיר אל אסד לייד צומת 7

חמניה1

New member
זה חומוס של רחמו וריח דגים...

הירושלמים בטח מכירים את השיר הזה. א. חומוס של רחמו - עדיף זה שבמחנה יהודה, אני לא מתה על הסניף החדש בתלפיות, אם הוא עדין קיים. 2. אבו שוקרי - בעיר העתיקה בירושלים. בזמנו פתחו סניף באבו גוש. אני גם אוהבת את החומוס במסעדת קראוון באבו גוש.

חמניה1

New member
אה, אוופס איך שכחתי

אני חולה על החומוס של טעמי עם הגרגרים החמים. אוי, חייבת לעשות ביקור ביום חול בירושלים.

למעלה