שרשור חדשים

slowhand1

New member
ערן,בוא נהיה מכניסי אורחים

פשוט צריך להסביר לה
הייתי מסביר אבל יש לי חזרות מעכשיו אל תוך הלילה... ביי

Tooלי

New member
הממ ועל איזה כלל מהתקנון עברתי?

[לא, לא קראתי אותו.]

GingerBread Man

New member
לא עברת על שום כלל

זה פשוט קצת חסר משמעות ופשוט לא נהוג פה לעשות השוואות של מי יותר טוב. אבל בכל מקרה אלה הזפלין. סתם.

noosh

New member
לא עברת על שום כלל ../images/Emo13.gif

העניין הוא שאין איזה מדד לאיזו להקה יותר טובה... שתי הלהקות פועלות בסגנונות שונים, ומתעסקות בתחומים שונים של המוזיקה... לד זפ היא יותר בקו הכבד, והדורז יותר פסיכדאליים.... כשאין הרבה מאפיינים משותפים, אין מדד להשוואה אני גם לא רואה הרבה טעם לנסות ולמדוד איזו להקה יותר טובה. בתכל'ס, שתי הלהקות השפיעו, ושתי הלהקות נשמעות מעולה.. פשוט כל אחת נשמעת מעולה בסגנון שלה, זה לא צריך לבוא בסתירה או להתנגש. חוצמזה, בעניין מעורב הרבה, הרבה טעם אישי, ולכן זה בלתי אפשרי. מוזיקה זה לא עניין אובייקטיבי מיסודו, וטוב שכך. אז כל אחד יעדיף את מה שהוא אוהב, אני אישית מעדיפה את שתי הלהקות באותה המידה, אינ לא מרגישה צורך להשוות ביניהן

HelterSkelter1

New member
אני מאמין שהכוונה שלה הייתה

על איזה מהלהקות יש קונצנזוס רחב יותר. אני חושב שמבחינה זו הן פחות או יותר שוות.

Tidal

New member
../images/Emo45.gif שמעי מה שאת אוהבת טולי../images/Emo140.gif

Tooלי

New member
הו. אז מה הבנאדם עצבני?

ונכון, זה דיי חסר טעם, אבל אני והיא מתכוונות בקטע של הכתיבה, הכלי נגינה, הקולות וכדומה. בלהלבהלה. תודה :)

noosh

New member
הבעיה היא שאי אפשר להשוות

משום שכל להקה נמצאת בסגנון משלה... שתי הלהקות משתמשות בקולות, בכלים ובכתיבה בדרכים שונות לגמרי, אבל שתי הדרכים טובות.. אין כאן שאלה של "מה יותר טוב". אין להקה שלא עושה את זה נכון.. שתיהן עושות את זה נכון מאוד, פשוט באופן שונה לדעתי, שתיהן מעולות

GeForce 5

New member
אני אסביר לך מי יותר טובים...

בשבילך יותר טובים ה-Doors. בשביל חברתך טובים יותר ה-Zeppelins. וייתכן שבעוד שנה שנתיים העניין יתהפך, או שאפילו שתיכן תשמעו דברים אחרים... כמו שמישהו אמר פעם... "באמנות כמו באמנות - אין דבר כזה שאין דבר כזה"... גם במוסיקה. בכל מקרה אני אוהב את שתיהן... (את הלהקות לא אותך ואת החברה שלך
) יום טוב

giloni

New member
אלביס מול קליף

הויכוח הזה ליווה את החברה השמרנית שלנו בסוף שנות החמישים ובתחילת שנות השישים. נדמה לי שבפרספקטיבה, ברור לכל חובב מוסיקה שקצת מתעמק, שאין כל מקום להשוואה: קליף ריצ'ארד היה (ועדיין) הוא בובה מזמרת, משהו כמו בובת ברבי זכרית, בעוד אלביס היה מוסיקאי עם רגישויות, איכויות, מטען ומסר. המרחק באיכות היצירה ובמקוריות שלה בין שני הזמרים היה מרחק של שמים וארץ ובכל זאת הויכוח קרע את דור האספרסו בארצנו הקטנטונת. גם הויכוח המאוחר יותר, בשנות השמונים (ד"א, בשני הויכוחים לא היה לי כמובן שום חלק) עופרה (ז"ל) או ירדנה (תבדל"א) היה די דומה. אף בר דעת מוסיקאלי לא יעמיד היום את האיכויות הוקאליות ואת בחירת החומר של עופרה חזה מול יריבתה. כך שאני סבור שבהחלט אפשר להתווכח על בסיס פרמטרים מסויימים, אם כי נכונים דברי המגיבים שמדובר כאן בשתי להקות שונות ולכן גם הפרמטרים בעייתיים, אבל לא הייתי פוסל על הסף דיון מעמיק בסוגייה. יקי

לדעתי- יש מקום להשוואה בין להקות

אבל פשוט הבחירה שלך בעייתית...שתי הלהקות השפיעו מאוד, שתי הלהקות היו פופולריות מאוד (על אף שיש לציין שזפלין היתה פופולרית עשרות מונים יותר)...אם רוצים לדחוף השוואות בכוח- אפשר. ז"א, בעוד זפלין שרו על אהבות נכזבות ובעיקר צרחו, הדורס השקיעו בכתיבת מילים חודרניות ועמוקות. אך לעומת זאת- זפלין התברכה בווקליסט מהאיכותיים, בגיטריסט עצום, באסיסט רב יכולת ומתופף כוחני, בעוד הדלתות- הוירטואוז האיתי היחידי היה הקלידן (מוריסון, על אף קולו המיוחד וכו', לא היה לו המנעד של פלאנט ולא הדיוק של פלאנט...עיקר ייחודו ברגש). בסה"כ, אפשר לכפות השוואה, ואם יישבו כל חברי הפורום (שאינם לוקים בפוסט מודרניזם מיותר) וישוו פרמטר לפרמטר- תתקבל אי איזו תשובה סבירה...אבל שוב, בין שתי הלהקות האלו זה באמת קשה מאוד

בריטני או כריסטינה!?

שתי זמרות מדהימות... פצצות עולם... המילים המרגשות... הלחן הגאוני... אבל עדיין קשה לי להחליט! עזרו לי פורום אגדות רוקקקק!!! מי הרוקיסטית הטובה ביותר? ספיחס? או מגעילרה?

פנגו

New member
אי אפשר להשוואות בין הלהלקות האלה.

חח אני אוהב את שניים באותה מידה !

melancholy man

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

ובקשר לשאלה שלך, האמת היא, ואני יודע שזה קצת מאכזב, שלכל אחד יש את התשובה שלו ואין תשובה אחת שטובה מאחרת

giba70

New member
ענו לך כבר , אבל אני אוסיף

שאני יותר אוהב את הדורז. אני מקווה שזה עוזר לך במשהו. אולי פשוט אנשים יכתבו את מי הם יותר אוהבים, מעבר לכך שאין מקום להשוואה. אני פשוט יותר אוהב את הסגנון של הדורז ופחות רוק כבד. ואיזו להקה יותר טופ? אני חושב ש... ZZ TOP
ברוכה הבאה

למעלה