שרשור חדשות

Orenseg

New member
שרשור חדשות

הדראפט בעוד שבוע ושרשור החדשות טבע קצת (לא נראה לי שיקפוץ יותר), אז אני פותח אחד חדש. שרשרו לכאן ידיעות ועדכונים מרחבי הליגה.

Orenseg

New member
הבוסטון גלוב: אמארה על אל-ג'ף + 6#?!

יובל, אתה עוד נושם?
An NBA executive told the Boston Globe today that the Minnesota Timberwolves is working a deal with the Phoenix Suns that would send former Celtics forward Al Jefferson and their sixth pick in next week's NBA Draft for All-Star Amare Stoudemire. The Suns, which have dangled Stoudemire for some time, fiound a suitor in Minnesota that is in transition. The team announced today that coach Kevin McHale has ended his 15-year association with the team. New basketball of operations David Kahn is looking to take the franchise into another direction.​
וואו, אני לא מאמין. טרייד המאה עבור הסאנס. קר חייב לקפוץ על זה בשתי ידיים ולהגיד תודה רבה לדייויד קאן (חשבתי שגלן טיילור העיף את מקהייל כי היה מאוכזב ממנו, אז הביאו ליצן חדש?). אוהד מיני כתב בפורום הוולבס של RealGM, בתגובה שמייצגת את הלך הרוח הכללי שם:
I'm done with the wolves if this goes down. I'll become a clippers fan.​

rapgamer4ever

New member
לא שמועת המיני-טרייד הראשונה

דובר על עוד טרייד אפשרי סביב לאב תמורת בחירה 2. אני מעריך שהסיכוי שאחד משני הטריידים האלה יצא לפועל הוא נמוך, אבל בכל מקרה אם אתייחס אליהם: טרייד של לאב תמורת בחירה 2 נשמע טוב. מה שיפה הוא שבבחירה 6 של הוולבס אמורים להיות גבוהים שיוכלו להשלים את ביג אל לא רע. אולי הם לא יהיו טובים כמו לאב, אבל יהיו מתאימים יותר. מצד שני אין בבחירה 6 רכזים יוצאי דופן ואני חושב שרוביו גם יקבל צ'אנס אמיתי וגם שקט וזמן להתרגל שמינסוטה תוכל לספק לו. הוא השחקן הבערך יחידי שראיתי כמה פעמים ואני מתרשם ממנו מאוד ורוצה לראות אותו בוולבס. טרייד של אמארה בתמורה לאל נשמע רע, ואמארה בתמורה לאל פלוס בחירה 6 נשמע סיוט. אל ג'פרסון עדיף על פני אמארה מכמה סיבות: 1. הוא לא שחקן פחות טוב. הוא יותר טוב מאמארה במשחק הפוסט, הוא יותר חזק, יותר מגוון מתחת לסל ומוסר יותר טוב. גם ההגנה שלו עדיפה. היתרונות של אמארה בגדול הם אתלטיות, זריזות וקליעה מחצי מרחק. 2. הוא יותר צעיר ופחות ותיק. אל ג'פרסון ממשיך להראות שיפור כל שנה בנקודות ואחוזי העונשין. בעונת הפריצה הוא קלע 16 למשחק ב-68% עונשין, שנה אחרי הוא קלע 21 ב-72% עונשין והשנה 23 מ-74% עונשין. 3. הוא סיכון בריאותי פחות גדול. ביג אל לא הוכיח בריאות יוצרת דופן אבל אין מה להשוות לאמארה. 4. אין לו חצי מהאגו שיש לאמארה אני כבר פחות תופס מהפוטנציאל של אמארה. הוא הרבה פחות יעיל אם הוא לא מקבל כדור בתנועה לסל, הוא לא טוב להגנה בלי קשר לרצון שלו והוא לא מנהיג. אם מוסיפים לטרייד הזה את בחירה 6 של הוולבס זה יוצא בכלל זוועה. לא מאמין שהטרייד יצא לפועל (לא מהסיבה שהוא גרוע לוולבס, זה מעולם לא עצר את ההנהלה).

Orenseg

New member
אל-ג'ף גמר את העונה עם ACL

איך אין מה להשוות בינו לבין אמארה? הפציעה בעין של אמארה לא אמורה לגרום לו לפספס משחקים אם ישחק עם משקפי מגן. גם אמארה משתפר בכל עונה באחוזי העונשין, אם מורידים את עונת המיקרושבר (שיחק שלושה משחקים וקלע 8 מ9 מהקו). היתה לו עונה אחת של רגרסיה בנקודות, כששיחק חצי עונה אצל טרי פורטר. הוא סקורר אקספלוסיבי יותר וגם מוסר טוב יותר (לא שאני מכיר את ג'פרסון כ"כ טוב, אני פשוט יודע שאמארה לא מוערך מספיק כמוסר). השמועה של רוביו-לאב גורמת לי לחשוב שקאן מתכוון לשנות כיוון ולתת לוולבס לרוץ. מצד שני, אולי זה נסיון של דני איינג' להפיץ שמועה מרושעת על קאן וטיילור שפיטרו את מקהייל (סתם השערה לא מבוססת).

rapgamer4ever

New member
פשוט תשווה כמה משחקים כל אחד הפסיד

אמארה החמיץ 140 משחקים ב-7 עונות. ג'פרסון החמיץ 80 משחקים ב-5 עונות. חוץ מזה שהפציעה של אמארה בברך היא אולי הפציעה הכי מפחידה שיש. עוד אחת כזאת והוא גמור. אין לי מושג מאיפה הנתונים שלך. אמארה קלע הכי הרבה בקריירה לפני הפציעה, ולאחריה הוא נתן 2 עונות של 21 נקודות ואחת של 25. אמארה אקפלוסיבי יותר, זה נכון, אבל זה לא כזה יתרון גדול. הוא שחקן שיוצר לאחרים הרבה פחות מאשר אל ג'פרסון. חוץ מזה שאמארה הולך הרבה פעמים ראש בקיר, זה שמדי פעם יש לו אסיסט יפה לא הופך אותו למוסר טוב אלא לבעל ראיית משחק טובה. ג'פרסון מוסר כשצריך למסור גם אם לא מסירות יותר מדי מתוחכמות, אמארה הרבה פעמים לא מוסר ומסתבך בזריקה קשה או איבוד.

Orenseg

New member
ממוצע של 20 משחקים לעונה לעומת 16

תוסיף את העובדה שהסאנס עשו טעות כשהחזירו את אמארה מוקדם מדי ב05/06, מה שהאריך לו את זמן השיקום (אם היו מחזירים אותו בשלב מאוחר יותר הוא כנראה היה יכול לשחק בפלייאוף), וזה כבר נראה פחות קריטי. מעבר לעונת הניתוח, אמארה הפסיד משחק פלייאוף אחד בחייו (ולא היה שום קשר לפציעה כשסטרן וג'קסון השעו אותו). העונות שלו בדרך כלל ארוכות יותר, ולמרות זאת הוא לא נפצע הרבה יותר מאל-ג'ף. מה גם, שג'פרסון אמור לחזור מACL ואין לנו מושג באיזה כושר הוא. זה סיכון רציני, ואולי קאן יודע משהו שאנחנו לא - ולכן מנסה להפטר ממנו. ב06/07 אמארה זרק בסה"כ 12.9 פעמים במשחק. ברבוסה ומריון זרקו יותר ממנו, נאש זרק כמוהו (12.8). 58 שחקנים בליגה זרקו יותר ממנו פר משחק, אבל הוא קלע 57.5% מהשדה והיה אחד הסקוררים היעילים בליגה (יחד עם קווין מרטין ונוביצקי). אם אמארה היה מקבל את כמות הזריקות של פז'ה או מייק מילר באותה העונה גם הוא היה קולע 25 למשחק. לא יודע אם עקבת אחרי אמארה כמוני בעונה וחצי האחרונות, אבל הוא בהחלט השתפר כמוסר. אמארה גם מוריד כדור לרצפה ומסוגל למצוא שחקן פנוי. למרות שהוא לא פליימייקר ברמה גבוהה, ולפעמים הוא לא מקבל החלטות טובות, יש שיפור גדול בתחום הזה. זו קומבינציה קטלנית אם מתחשבים בג'אמפשוט מחצי מרחק שפיתח בזמן השיקום מהניתוח. רק העונה היו לאמארה 5 משחקים של 5+ אסיסטים ב53 משחקים (כולל משחק של 8 אסיסטים). לג'פרסון יש 5 משחקים של 5+ אסיסטים בכל הקריירה...

rapgamer4ever

New member
אל תסתכל על הממוצע, תסתכל על הכמות

אל ג'פרסון צריך להיפצע עוד פעמיים פציעות רציניות כדי להפסיד משחקים כמו אמארה. אין דבר כזה "אם היה מקבל כדורים", ממוצע נקודות זה ממוצע נקודות. הלכו דרכו פחות מבעבר. תן לי לתקן את עצמי- אל ג'פרסון לא מוסר יותר טוב מאמארה, אלא מקבל החלטות יותר טוב ממנו. עושים עליו דאבל טימים והוא משחרר את הכדורים בזמן- זה לא מתבטא באסיסטים אבל זה מתבטא ביתרון של ההתקפה שבא לידי ביטוי בהמשך. אתה בעצמך מעדיף את אל על פני אמארה.

Orenseg

New member
הממוצע נקודות לא משקף כלום

באותה העונה אמארה שיחק בסאנס שזרקה הרבה יותר פר משחק מהבולס, ועדיין זרק פחות משחקנים כמו היינריך/פז'ה/ברבוסה/מריון/מייק מילר/פלטון/אליס. 12.9 זריקות למשחק זו לא כמות של סקורר מוביל, וגם אם הוא זרק וקלע פחות נקודות במשחק זה לא אומר שהוא היה שחקן התקפי פחות טוב (אל תנסה לחפש היררכיה בהתקפה של מייק ד'אנטוני). להפך - הוא שיפר את האספקטים החלשים בהתקפה והפך לסקורר הרבה יותר שלם. במהלך השיקום מהפציעה הוא שיפר את אחוזי העונשין והוסיף לרפרטואר קליעה מחצי מרחק שבאה לידי ביטוי ב06/07. ב07/08 הוא כבר החל להוריד כדור לרצפה ולסחוט יותר עבירות (היה לו גם משחק של 20 מ20 מהעונשין). תקופת השיא שלו היתה אחרי האולסטאר (והשאק-טרייד) של 2008, עם כמעט 30 נקודות למשחק ב59% מהשדה. אם אתה חושב שהוא הפך לשחקן פחות טוב בגלל חצי עונה עם טרי פורטר או בגלל הירידה בממוצעי הדקות, אתה טועה. זה הגבוה ההתקפי הכי טוב בליגה ביחד עם פאו גאסול, וכסקורר ראשי אמארה עדיף על הספרדי. בעקבות הפעולות (הבעיטה במקהייל) ושמועות הטריידים האחרונות, אני חושב שהוולבס עוברים למשחק ריצה. אם הם באמת מתחילים לרוץ, מנחיתים את רוביו ומשתמשים באמארה כסקורר המוביל הוא אמור לחזור להיות שחקן של 30 נקודות למשחק. בטח שאני מעדיף בסאנס את אל-ג'ף על פני אמארה. זו בכלל לא שאלה: 1. אמארה כבר לא ישאר בסאנס אחרי 2010. בטח לא אחרי שקר וסארבר השפילו אותו במהלך העונה. 2. אל ג'ף צעיר בשנתיים וחתום על חוזה ארוך טווח. 3. הצוות הרפואי של הסאנס כבר ראה דברים קשים יותר מACL. אני סומך על ארון נלסון בעיניים עצומות. 4. אלווין ג'נטרי גרם לשאק לרוץ (Seven Seconds Or Shaq
), גם ג'פרסון, אם יבריא, יוכל לסיים מתפרצות וגם להוות אופציה בטוחה בפוסט. 5. הגנת הפנים של הקבוצה תשתפר. 6. הבחירה כמובן! ג'רו הולידיי אולי יפול ל6#, וארל קלארק ל14#. הולידיי ילמד קצת מנאש, יהיה הסטופר מהספסל שיכול לשמור על שתי עמדות הגארדים, וקלארק יהיה העתיד בעמדה 3 - או הגבוה המשלים של ג'פרסון ב4.

rapgamer4ever

New member
וואו, הוא רחוק מהגבוה ההתקפי הטוב בליגה

וגאסול עוד יותר רחוק אבל זה כבר סיפור אחר. אם כבר מזכירים קצב משחק- זו אחת הסיבות שהמספרים שלו קצת מנופחים. אמארה חי על משחק מהיר, חי על רכז כמו נאש. עם הירידה של נאש השנה הגיעה גם ירידה מצדו. אמארה לא הפך לפחות טוב, אלא קודם חשבנו שהוא יותר טוב ממה שהוא. סקורר שלם זה נחמד אבל זה לא תמיד יעיל. אמארה לפני הפציעה היה הרבה יותר דורסני ויותר טוב מהיום, אפילו שהוא שיפר אספקטים חלשים. ירידה בכמות הזריקות לא קורית סתם ככה, ולהסביר ירידה בנקודות בכך ששחקן זורק פחות זה לא רציני בעיני. המעמד ההתקפי שלו בקבוצה ירד, זו השורה התחתונה. לא מספיקות לי שמועות כדי להגיע למסקנה שהוולבס מתחילים לרוץ, אני רוצה לראות קודם טרייד אחד בכיוון ואז אתחיל לקחת את זה במלוא הרצינות. שמועות על טריידים של מינסוטה לא חסרות כבר 3 שנים. לפי השמועות אמארה היה אמור לשתף פעולה עם ג'ראלד וואלאס במדי הוולבס עוד ממזמן.

Orenseg

New member
מי יותר טוב מהם?

אולי נוביצקי, שהעמיד העונה מספרים גדולים אבל היה צריך לזרוק 20 למשחק כי לא היה סביבו כמעט כלום. על בוש מדברים בתור אופציה שניה, הווארד לא באותה הרמה ודאנקן הפך לג'אמפשוטר. הירידה בכמות הזריקות לא קשורה להיבט מקצועי. אם עקבת אחרי הסאנס ב06/07, אתה בטח זוכר שמריון התבכיין על כמות הזריקות שלו ועל כך שהוא אופציה שלישית בהתקפה. זה מה שגרם לו לדרוש טרייד באוקטובר 2007 ולעבור תמורת שאק בפברואר 2008. ברבוסה עלה מהספסל ומייק+דן ד'אנטוני נתנו לו הוראה לזרוק - מה שבלט במיוחד כשנאש ואמארה היו על הספסל, והברזילאי "ריכז" ליד ג'ונס/דיאו/בל. היה ברור לכולם שהאופציה מספר 1 בהתקפה היא אמארה, ושהנשק הכי גדול של הקבוצה בחצי מגרש הוא הפיקנ'רול בין נאש לאמארה (הפיקנ'רול הכי קטלני בליגה עד השנה שעברה, השנה פשוט לא ראינו ממנו מספיק). המספרים של אמארה קצת מנופחים בגלל משחק הריצה? בתור הסנטר הוא לא היה הפינישר הראשי של הקבוצה - ברבוסה ומריון (אלה שזרקו יותר ממנו, אגב) היו הפינישרים העיקריים. בטח שנאש לא הזיק לו, אבל אמארה לפני הפציעה היה תלוי הרבה יותר בנאש מאשר אחריה. היום יש לו יותר כלים לבוא לידי ביטוי בהתקפת חצי מגרש, כמו גם במשחק ריצה. הוא קופץ קצת פחות גבוה אבל קולע יותר טוב מהעונשין ומחוץ לצבע, מוסר טוב יותר, שולט בכדור וחודר יותר. אמארה של 08/09 מסוגל לקבל כדור בהיי-פוסט ולעלות לסט-שוט מחצי מרחק, לקחת pull-up jumper או ללכת עד הסוף ולפסטר את הסנטר היריב. pick you poison. אתה מנסה להשתמש בתקופת פורטר כאינדיקציה לירידה ביכולת של אמארה? זה לא קשור רק לנאש, פורטר פשוט מאמן התקפה נורא. הוא השתמש באמארה לא נכון: ניסה להפוך אותו לשחקן פוסט, להכריח אותו לנוע ללא כדור ולזרוק סט-שוטים מהמסירות של שאק. גם בשאק הוא השתמש לא נכון כששחק אותו יותר מדי בפתיחת משחקים וגרם לו להיות פחות אפקטיבי ברבעים האחרונים. אני יכול לפרט גם על הטעויות שהוא ביצע עם ג'יי-ריץ', נאש ושאר הקבוצה, אבל זה עוף-טופיק. בשורה התחתונה פורטר לא ניצל את היכולות של אמארה נכון, התעקש להמשיך לטעות ולכן מצא את עצמו לבסוף מחוץ לקבוצה. אלווין ג'נטרי מצא דרך לשלב בין משחק ריצה להתקפה נבונה בחצי מגרש, כמו ד'אנטוני אחרי השאק-טרייד, אבל הפעם אמארה גמר את העונה ולא יכל לשקם את הרושם אחרי האולסטאר. לגבי הוולבס: לא צריך לקחת כלום ברצינות כרגע, בשלב הזה הכל ספקולציות. ובכל זאת: אם מחברים את השמועות על אמארה (כבר לא רלוונטית) ועל רוביו, את הפסקת ההעסקה של קווין מקהייל ואת הרושם הכללי שהGM החדש מתכנן שינויים דרסטיים בסגנון המשחק של הקבוצה, ההשערה המתבקשת היא שהוולבס מתכוונים לרוץ. המהלכים בדראפט הקרוב, ההחתמות/טריידים בקיץ והמאמן החדש יעזרו לנו להבין מה סגנון המשחק של הוולבס בעונה הבאה. כל עוד אין הודעה רשמית או אישוש לשמועות, זה נשאר בגדר ספקולציות.

rapgamer4ever

New member
אתה לא סופר הליכות לקו או מה?

אלה גם אטמפטס. אני כבר לא תופס מהיכולת ההתקפית של אמארה. הוא אחלה כמו שיש אחלה אחרים. דוויט לא יצרן נקודות טוב מאמארה אבל הוא שחקן התקפה יותר טוב בזכות תשומת הלב ההגנתית שהוא מושך. גם נוביצקי שהזכרת עדיף. יאו לא נופל ממנו. אני לא יודע אם אמארה עדיף בכלל על היותר אולד סקול- גארנט ודאנקן. שחקן הוא פינישר כשהוא טוב בתור פינישר, זה הכל. "מריון לוקח לי זריקות" זה לא תירוץ שמתאים לגבוה שאמור להיות הכי טוב בהתקפה בליגה. לפני הפציעה לא לקחו לו זריקות... פשוט כי הוא היה יותר טוב. זה לא רק אצל פורטר שאמארה ירד בנקודות. גם בעונה שאחרי הפציעה וגם בעונה האחרונה הוא קולע 21 למשחק. אמארה יכול לעשות עוד עונות של 25 נקודות למשחק. אבל זה לא אומר שהוא יהיה שחקן התקפה טוב כמו שהיה.

Orenseg

New member
בטח שאני סופר הליכות לקו

רוצה יחס סחיטות shooting fouls לזריקות מהשדה? אמארה 08/09 - 18.9% אמארה 07/08 - 23.2% אמארה 06/07 - 22.8% אמארה 04/05 (לפני הניתוח) - 23.0% אל-ג'ף 08/09 - 12.0% אל-ג'ף 07/08 - 12.8% אל-ג'ף 06/07 - 14.7% דוויט 06/07 - 25.1% דוויט 07/08 - 28.3% דוויט 08/09 - 27.6% אפילו בחצי העונה עם פורטר אמארה סחט יותר עבירות מג'פרסון. שיא הקריירה של אל-ג'ף בהליכות לקו פר משחק הוא 5.0 (העונה), אמארה לא ירד מ5.9 במהלך הקריירה (אם מורידים את 3 המשחקים בעונת הניתוח). העונה הוא היה 7.1, בעונה שעברה 8.7. עם כל הכבוד להווארד, זה בכלל לא משנה שהוא זורק 2-3 זריקות עונשין (פר48) יותר מאמארה. יחס הסחיטת עבירות/זריקות שלו הוא 28~%, של אמארה 23~%. קבוצות מעדיפות לשלוח אותו לקו כי הוא נגר שמגרד את ה60% מלמטה, ואת זה אי אפשר להגיד על אמארה אחרי הפציעה (מגרד את ה80% מלמעלה). אתה יכול לתת לאמארה כדור מחוץ לקשת ולסמוך עליו שהוא יעשה נקודות. על דוויט קשה לסמוך שיעשה נקודות מתחת לסל אם אין לו יתרון פיזי או אתלטי, ובכל הנוגע לנקודות מחוץ לצבע אין בכלל על מה לדבר. במובן הזה דוויט מזכיר את אמארה של לפני הפציעה. גארנט ודאנקן? אולי פעם, ממש לא היום. ברור שאמארה יכול לעשות עוד עונות של 25 נקודות למשחק. ב06/07 הוא לא התלונן שמריון לקח לו זריקות. הוא היה מצוין גם עם 12.9 למשחק. אין ספק שהוא היה יכול לדרוש יותר ולעשות גם 25 למשחק, אבל למי אכפת בכלל כשאתה האופציה ההתקפית הראשונה בקבוצת 61 ניצחונות שהיא ביי פאר קבוצת ההתקפה הכי טובה בליגה? מריון רצה לזרוק יותר, אז הוא קיבל יותר. אמארה היה מאוד אפקטיבי עם 20.4 נקודות ב12.9 זריקות בלבד, ב57.5% מהשדה ו69% בצבע. עם 15.4 זריקות למשחק (כמו של ג'וש הווארד, קארון באטלר, מו וויליאמס, פז'ה סטויאקוביץ' ודייויד ווסט ב06/07) הוא גם היה מגיע לממוצע של 25 נקודות במשחק. לא שזה באמת משנה משהו, אבל עדיין...

rapgamer4ever

New member
לא הבנת.

איך אתה אומר שמריון ובארבוסה זורקים יותר מאמארה כשאתה לא מחשיב הליכות לקו בתור זריקות? הליכות לקו מבחינת קטגוריה זה די מטופש וחסר משמעות. כל עוד אתה לא יוצא דופן בטירוף ומכניס את השומר שלך לבעיית עבירות כל משחק, זה פשוט מתבטא בנקודות. כמו שאמארה יותר טוב עם הפנים לסל וככה סוחט עבירות, ככה ג'פרסון יותר טוב עם הגב לסל ועושה נקודות במשחק עומד. זה לא כזה משנה מאיפה אתה עושה נקודות. הזכרתי את עניין ההליכות לקו מבחינת מעמד בהתקפה (יותר הליכות לקו=יותר זריקות), לא מי שהולך יותר לקו=הוא שחקן יותר טוב. כי לא כזה משנה כמה אתה הולך לקו כל עוד אתה עושה את הנקודות שלך. בקיצור דוויט לא עדיף על אמארה כי הוא הולך יותר לקו, הוא עדיף על אמארה כי הוא מושך יותר תשומת לב הגנתית. די הצחיק אותי המשפט שלך שדוויט לא יכול לעשות נקודות אם אין לו יתרון פיזי או אתלטי. אין שחקן אחד בליגה שלא נופל מדוויט גם בכוח וגם באתלטיות. לא קיים.

Orenseg

New member
טענתי שמריון ובארבוסה זרקו יותר מאמארה,

כדי להראות שהוא עשה הרבה נזק במעט זריקות יחסית והיה מאוד יעיל. הוא לא היה שחקן התקפה פחות טוב בגלל שקלע בסה"כ ממוצע של 21 נקודות למשחק. כשהוא עלה ל15 זריקות היה לו ממוצע של 25 נקודות למשחק, וכשזרק 16.9 הוא תפר כמעט 30 למשחק. הוא לא היה צריך לזרוק יותר כדי לעזור לקבוצה לנצח, זה לא היה חסר לסאנס. ברור שהליכות לקו מבחינת קטגוריה לא ממש משמעותיות, אבל זה חלק מהפן ההתקפי של שחקן. גם בזה צריך להתחשב בהשוואות בין שני שחקנים. למה המשפט שלי הצחיק אותך? במאי 2008, במהלך הסדרה מול הפיסטונס, ג'ייסון מקסיל אמר על הווארד:
"He's has a very strong upper body. But if you get down low and take his legs out, he's not that powerful."​
יש לו בעיה במצ'אפ מול שחקנים מאסיביים יותר, בין השאר בגלל הרגליים הרזות שלו. כמה שחקנים בשליפה מהראש שלא נופלים מדוויט בפיזיות: קנדריק פרקינס, תיאו ראטליף, פאו גאסול ואנדרו ביינום. הוא היה חסר אונים מולם בגלל הרפרטואר ההתקפי המוגבל שלו. אולי אני אזכר בעוד כמה שמות מאוחר יותר...

rapgamer4ever

New member
כל השחקנים שהזכרת כן נופלים מדוויט

דוויט הוא לא אותו שחקן של לפני שנה. אין לי מושג איפה ראית שאחד השמות שציינת הצליח להתמודד בשמירה אישית מול דוויט. ביינום וראטליף התמלאו בעבירות תוך פרק זמן מאוד קצר, פאו קיבל עזרה כל הזמן. פרקינס היחיד שיש לו קייס אבל דוויט לא סתם התלונן שהוא לא מקבל כדורים... כשהלכו דרכו הוא עשה נקודות. לקרוא לו "חסר אונים" זה בכלל מצחיק. מול פילדלפיה הוא קלע 30 ומעלה פעמיים מתוך 5 משחקים. מול פרקינס הוא חגג בריבאונד התקפה. מול הלייקרס הוא קיבל שמירות כפולות ומשולשות, זה רחוק מ"חסר אונים". להפך. על מה שאמרת לגבי אמארה כבר עניתי ואני לא רואה סיבה לחזור על זה.

Orenseg

New member
זה לא הופך אותו לגבוה ההתקפי הכי טוב בליגה

פרקינס שיחק מול הווארד עם פציעות בשתי הכתפיים (נותח בסיום העונה), והיה הגבוה האמיתי היחיד של הקבוצה שלו (בייבי? סקאלבריני?). הוא עדיין עשה עבודה הירואית והווארד סבל מאוד מולו. ביינום התמלא בעבירות תוך פרק זמן קצר מאוד, כמו שקרה לו כמעט בכל משחק מאז שחזר לשחק בתחילת אפריל. הוא עדיין שם גוף על הווארד ותסכל אותו, עד שעשה את העבירות הרגילות. כשציינתי את ראטליף לא התכוונתי לעונה שלו בפילי (לא ראיתי אותו בפלייאוף האחרון אפילו פעם אחת), אלא לפלייאוף 07/08 בפיסטונס. הסרטון הזה (גם מקסיל מופיע שם) מראה טוב מאוד למה בדיוק התכוונתי. פאו קיבל עזרה כשגארדים ושחקנים נמוכים הפריעו להווארד להוריד כדור לרצפה וחשפו חולשה מאוד מאוד בולטת שלו. בשני משחקים בסדרת הגמר הוא איבד שבעה כדורים. הווארד רחוק מאוד מתואר 'הגבוה ההתקפי בליגה'. עם כל הכבוד, חגיגות בריבאונד התקפה ומשיכת דאבל-טים לא הופכות אותו לכזה. הוא תלוי בחבריו לקבוצה, שם את המספרים הגדולים מול הקבוצות נטולות הסנטרים (או מול עב"מים שמשחקים 5 - כמו דלמברט וארון גריי) ונהנה משיטה התקפית שממקסמת את היכולות שלו, אבל מתקשה מול קבוצות עם מצ'אפ נורמלי יותר עבורו. יש לו נתונים פיזיים ופוטנציאל נדיר שיסייעו לו להפוך לגבוה הכי טוב בליגה (התקפית והגנתית), אבל הוא צריך לראות בשתי ההדחות האחרונות כשלונות אישיים ולהבין שיש לו הרבה מקום לשיפור. שאק הפך לשחקן הגדול שהוא רק אחרי שליטש את ההתקפה, פיתח תנועות פוסט, ולא הסתמך לחלוטין על הפיזיות שלו. הוא הבין שלא יוכל לדרוס את כל היריבים בדרך לטבעת לאורך כל הקריירה, והסוויפ מול הדרים שייק (האליל האישי, האיש והטכניקה) הוכיח לו את זה. גם אמארה היה מפלצת אתלטית, ואחרי הפציעה הבין שהוא חייב למצוא דרכים להכניס את הכדור לסל גם אם לא יקפוץ גבוה יותר מהיריב. הווארד כבר הראה איזה בייבי-הוק נחמד, והוא צריך לפתח את הפן הזה במשחק שלו. עד שזה לא יקרה אני לא חושב שהוא ראוי לתואר 'הגבוה ההתקפי הטוב בליגה'. לדעתי אפילו שאק נמצא ברשימת המועמדים לפניו. אני מעדיף את הווארד על פני אמארה ברוב האספקטים של המשחק, ממש לא בהתקפה. אני חושב שמהבחינה ההתקפית אתה מזלזל באמארה ולעומת זאת מעריך את הווארד יתר על המידה, אבל זו זכותך...

rapgamer4ever

New member
אני לא חושב שהוא הכי טוב...

לא אמרתיי שהוא הכי טוב. אמרתי שהוא לא פחות טוב מאמארה ואני יכול לגבות את הטענה הזאת באינספור טיעונים די שחוקים. אני אסכם אותם מאוד מאוד בקצרה: - הוא השתפר מאוד התקפית משנה שעברה, אז בהחלט היה פחות טוב - הוא לא תלוי באחרים אלא האחרים תלויים בו. את מספר המסירות הגדולות שקיבל בכל הפלייאוף אפשר לספור על שתי ידיים. - הוא לא נכשל כשלון אישי מול הלייקרס... היחיד ששמר עליו לבד חלק מהזמן הוא ביינום שלא התמודד איתו כל-כך טוב. דוויט איבד קצת יותר מדי כדורים אבל השפיע מאוד על המשחק של אורלנדו וגרם להמון מבטים פנויים. - הוא בחיים לא יהיה שאקיל והדמיון ביניהם לא רב במיוחד לדעתי - שוב, אני לא רואה בו הגבוה ההתקפי הכי טוב. אני פשוט חושב שאמארה לא עדיף על פניו.

somone4

New member
וינס קרטר לקליבלנד?

מה אתם אומרים? ייצא לפועל? טוב, רע? אישית, אני חולה על השחקן הזה. ומגיע לו קצת נחת בקבוצה ראויה.

Or Amit

New member
מישהו שם לב לחרם הרוקיז על ממפיס?

אחרי שברור שגריפין ילך לקליפרס שימו לב לחרם שהמועמדים לבחירה שמים על ממפיס: רוביו, קרי ופלין - כולם סירבו להגיע ולהתאמן אצל ממפיס. אמנם מבהירים בממפיס שזה לא ימנע מהם לקחת את אחד השחקנים, אבל כרגע נראה שממפיס הולכים לקחת את ת'אביט. ולשחקן שקופץ בהערכות: טיי לאוסון, שדורג ברוב המוק-דראפטס במקומות 15-20, ככה"נ ינחת אצל הבאקס בבחירה העשירית. בגזרת השחקנים הותיקים: מקגריידי עלול להחמיץ את החודש הראשון של 09-10 אלסטון אמר ש'אני לא רוצה להפגש עם ואן גנדי אחד על אחד כי אני עלול להתפוצץ' סטיב קר וסטיב נאש אמורים להפגש בקשר להמשך דרכו במועדון לפי הערכות הפיסטונס יציעו לבן גורדון הצעה על סך 11 מיליון דולר לעונה הראפטורס מימשו את הQO על קרלוס דלפינו שעשוי לחזור לNBA קיו ריץ' (ניו יורק) וריקי דיוויס (קליפרס) מימשו את אופציית השחקן על החוזה שלהם ויחזרו לקבוצות שנה הבאה.

rapgamer4ever

New member
יש לזה כמה סיבות

לרוביו, כי העמדה שלו עמוסה. בכללי, כי מדובר בקבוצת טאנקינג עלובה שמוותרת על שחקנים טובים בשביל עוד כמה כדורים בהגרלה. אם לרוקיז יש את הבטחון להחרים ככה את הגריזליס, תחשבו איזה מין שחקן רציני ירצה לבוא לשם. כל המקום שלהם מתחת לתקרה לא שווה כלום, יכול להגיע לשם רק דמוי אמארה שמעוניין בכדורים וסטטיסטיקה.

למעלה