שרשור חדשות

STEVE NASH

New member
מי בקו הקדמי? הרבה

או יותר נכון שחורציאניטיס. מספיק גדול לא? חוץ ממנו יש את יואניס בורוסיס, עוד סנטר יווני קשוח, זוראן ארצג, אחד הגבוהים המוכשרים באירופה ואת גיורגיס פרינצזיס שהראה ניצוצות בעונה שעברה.

the mnm factor

New member
צ'ילדריס יוכל לשחק גם פאוור באירופה

203 ארוך ואתלטי. גם די קשוח. אם יעלה 5 קילו מסת שריר (שזה סביר בכמה חודשים) הוא יוכל בקלות לשחק גם פאוור באירופה.

the mnm factor

New member
התחושה שלי היא שזה לא יעבוד באירופה

אני לא ממש חובב כדורסל אירופאי אבל לפי מה שראיתי בשנים האחרונות הדינמיקה הקבוצתית באירופה חשובה הרבה יותר מכישרון (וזו בדיוק הסיבה מדוע שחקנים כמו וויל סולומון, לדעתי הגארד הכי מוכשר שראיתי בישראל, לא מגיעים לקבוצות הכי גדולות באירופה). צ'ילדריס הוא שחקן מצוין. יש לו מוסר עבודה טוב ביחס לשחקן NBA, הוא יודע הגנה והוא יודע להיות רול פלייר בNBA. אני ממש לא משוכנע שיש לו את הכלים להוביל קבוצה ואני ממש לא משוכנע שיש לו את הכלים להיות פרנצ'ייז פלייר. ניתן לעצור אותו לא בקושי רב כל כך. בייחוד בעמדת הסמול. בניגוד לNBA, שם ניתן להניח מי תלך חזק בפלייאוף כבר מהפרה סיזן, לא הייתי מכריז על שום דבר באירופה- ניסוי כזה כמו שקורה עכשיו באולימפיאקוס יכול להכשל בקלות.

תום116

New member
מי זה בדיוק הליגה?

מה זה התיאוריות האלה והשטויות האלה? ועובדה שהוא נשאר, אם הוא היה רוצה כסף הוא היה יכול למצוא קבוצה שתשלם לו יותר.

Orenseg

New member
הוא לא הולך להיות מנהיג או פרנצ'ייז פלייר

המנהיג, הפרנצ'ייז פלייר והפנים של הקבוצה הזו יהיה תיאודורוס פאפאלוקאס. קבלת הפנים שלו כשחזר לפיראוס הוכיחה את זה. אני חושב שגם בפורום אוהדי אולימפיאקוס ממוצע לא מתרגשים מצ'ילדרס כמו שמתרגשים מכך שפאפאלוקאס וביג סופו חזרו לקבוצה. הוא גם לא צריך להיות סקורר אדיר וחסר מעצורים שיקלע 30-40 בכל משחק כמו סולומון. אני חושב שגריר יהיה הטופ סקורר של הקבוצה ושחורציאניטיס יספק נקודות מהספסל כאילו הוא יורד על סופלקי. דווקא בגלל שהוא שחקן נהדר שיש לו קצת מהכל, הוא יכול להתאים מצוין לקבוצה הזו. הבעיה שלו בNBA היתה שיש לו מבנה גוף מאוד רזה לסמול פורוורד (95 ק"ג על 2.03 מ'), ובאירופה זו תהיה פחות בעיה. גם הקליעה שלו מחוץ לקשת תשתפר כשיתרגל לטווח של פיב"א. אני חושב שאם ינאקיס יתעלה על עצמו ויראה ידע או אפילו ניצוץ התקפי, הקבוצה הזו יכולה להיות אדירה. לדעתי עדיף לפטר אותו ולהביא מאמן שיודע מה לעשות כשהקבוצה שלו מחזיקה בכדור.

Or Amit

New member
כאמור, לא נראה לי שהוא אמור להיות פרנצ'ייז

הוא יכול לנצל הרבה מבטים פנויים שהוא יקבל מדאבל טימים על חברים לקבוצה, והרבה דאנקים פנויים שהוא יקבל מתנועה בלי כבר כשניקולה או פאפאלוקס מוצאים אותו. הוא אמור לתת לקבוצה קצת אופציה של גבוהים מהירים. הוא יוכל לשחק 4 באירופה ולסיים כשחקן כנף או טריילר. במידה והוא יוכל להשקיע את הזמן הפנוי בחדר כושר ולהעלות קצת מאסה הוא יוכל לחזור לNBA עוד שלוש שנים טוב בהרבה משהיה.

Or Amit

New member
שרשור חדשות

שרשור החדשות הקודם כבר לא קופץ, אז נתחיל שרשור חדש דבר ראשון שלוש ידיעות חדשות מהשרשור הקודם:
מרכוס וויליאמס עבר מניו ג'רזי לגולדן סטייט תמורת בחירת דראפט ראשונה (מוגנת לוטרי ב2011, מוגנת 11 ב-2012, מוגנת 10 ב-2013. במידה והבחירה לא תעבור עד 2013 הנטס יקבלו בחירות סיבוב שני ב2013 ו-2015)
קורט תומאס חתם מחדש בסן אנטוניו - פרטי העסקה לא פורטו
מוריס אוונס חתם עם הווריורס עבור 6.4 מיליון ל-3 שנים. ולעוד עדכונים:
עכשיו זה רשמי, דטרויט הציעה (וקיבלה סירוב) מיוסטון ודנבר עבור טרייד של בילאפס ופרינס עבור מקגריידי ואנתוני (בהתאמה). דטרויט אומרים שהם לא מחפשים להפטר מהשניים, אבל ישמחו להעביר אותם תמורת כוכב על.
גם הלייקרס וגם הקינגס טוענים שהרעיון של רון רון ללייקרס הוא יותר המצאה תקשורתית שנופחה ע"י האוהדים מאשר מציאות בשטח. למעשה, מעולם לא הייתה הצעה על השולחן.
ההוקס מנסים לבוא לקראתו של ג'וש סמית' ושיפרו את ההצעה שלהם מ45 מיליון ל-5 שנים ל-60 מיליון ל-6 שנים. מקורבים לג'וש אמרו שהוא מצפה לקבל חוזה שנע בין החוזה של קווין מארטין (55 ל-5) לאל ג'פרסון (65 ל-5 אאל"ט). לדעתי יהיה חבל אם ההוקס יפספסו את השחקן הזה על מיליון דולר לשנה.
ריאן גומז צפוי לחתום בימים הקרובים על MLE מלא לשנה או שנתיים. גומז אמר שהוא רוצה לאפשר לקבוצה גמישות גבוהה ככל האפשר בקיץ 2010.
קמבי ממשיך להשמע ממורמר על היחס שקיבל מדנבר, אחרי שהשיחות היחידות שקיבל היו ממאמן הכוח, הטריינר ומספר חברים לקבוצה - כולל מלו, אייברסון וקיי מארט.
כתבה שהתפרסמה בsportingnews מתייחסת למקרה ג'וש צ'ילדרס. אחד המרואיינים שם הוא ג'אוואד וויליאמס (גליל עליון) שאומר "ההבדל בין משחק באירופה ל-NBA הוא שבאירופה אתה באמת מרגיש חלק מקבוצה. בNBA אתה יודע שהכדור ילך לכוכב, ליצור מיס-מאץ' ותמשיך לעשות את אותו התרגיל שוב ושוב. באירופה יש דגש גדול מאד על המשחק הקבוצתי". בנוסף מרואיין אחר אומר "יוון זו ארץ מדהימה, הוא קיבל את נסיון הNBA שלו, שיחק ארבע שנים, היה בפלייאוף והכל. עכשיו הוא צריך לקחת את הכסף וללכת לראות קצת אתרים וערים גדולות בעולם." גם בקשר למשחק הקבוצתי הוא מוסיף "בNBA אלא אם אתה מייקל ג'ורדן או לברון ג'יימס אתה סתם שחקן. סתם גוף. אתה הולך לשחק מעבר לים ובשבילם אתה הופך להיות מייקל ג'ורדן. זו אוירה נהדרת. זה כמו קולג'". אגב, משהו נוסף שקראתי היא שכשהוא מסיים את החוזה, הוא עדיין מאד צעיר ועדיין יכול לחזור לNBA. גם נאכבר התייחס לזה.
אפרופו נאכבר - דינמו מוסקבה. 14.3 מיליון דולר. 3 שנים.
אוקפור ככה"נ נחוש בדעתו להמשיך הלאה. לפי הדיווחים הוא ימשיך בשארלוט בשנה הקרובה, ויעזוב שנה הבאה. עוד לפי הדיווחים שארלוט מתחילה לחפש אופציות סיין אנד טרייד בשבילו (לאטלנטה תמורת ג'וש סמית'?). גם מאריון (כמובן) כבר מוזכר שם.
כבר עכשיו מתחילים להשמע קולות שדנג יגיע בקיץ הבא לבלייזרס - כשרייף לפרנץ וסטיב פראנסיס ירדו מתקרת השכר שלהם.
ובן גורדון ושיקאגו ממשיכים להיות רחוקים מעסקה.
בירד מבהיר את דעתו על ביי-אאוטס: "אני שומע את זה כל הזמן. הם צריכים להרוויח את הכסף שלהם. אם אתה לא יכול להעביר מישהו בטרייד, שישאר בבית"
טוני אלן סיכם בבוסטון עבור 2.5 מיליון לעונה בשנתיים הבאות
האוס סיכם עבור חצי מהMLE (בערך 2.8 מיליון)
ככל הנראה ההחזרה של שני השחקנים סוגרת את הדלת בפני סם קאסל, שככה"נ יגיע לפיניקס.
מספרים שאו.ג'יי מאיו היה המרשים ביותר בנבחרת האימון לאילימפיאדה.

the mnm factor

New member
כן, תספר את זה לצ'ילדריס...

תראה את זה מנקודת המבט שלו: הוא אחד השחקנים הכי גדולים שנחתו באירופה, הוא המרוויח הכי גדול שהיה באירופה וכולם מדברים עליו כעל אחת ההחתמות הגדולות בכל הזמנים באירופה. מבחנתו הוא בא להיות כוכב ואני בספק אם הוא שם איזשהו איבר מין על פאפאאיכקוראים לו... על זה בדיוק אני מדבר. דינימקה קבוצתית. יכול להיות שמבחינה תיאורטית צ'ילדריס יתאים לתוכניות של אולימפיאקוס. הבעיה היא שאני די משוכנע שהוא עזב את הNBA בשביל להיות כוכב באירופה וזה מה שהוא ינסה להיות. סתם שחקן מוכשר ומליונר הוא גם בNBA.

Or Amit

New member
לא ממש

בארה"ב הוא היה מקבל MLE כלומר 5.5 (עם עליה קטנה כל שנה) מזה תוריד מס של 50% בערך ועלויות מחיה. זה משאיר לנו בערך 7 מיליון דולר על שלוש שנים? באולימפיאקוס הוא מרוויח 20 נקי לכיס (היוונים משלמים לו את המחיה ואת המס) אתה מדבר פה על סכום גבוה פי 3 מהסכום המקורי שאמור היה להיות לו. אני לא יודע לאיזה רמת חיים אתה רגיל אבל 13 מיליון דולר על פני שלוש שנים נראה לי לא מעט כסף...

the mnm factor

New member
חוזים זה ממש לא התחום שלי

אבל לפי מה שהבנתי באטלנטה הוא קיבל חוזה של 5 שנים... זה משנה משהו כספית? בין אם כן ובין אם לא כספית זה כנראה כן משתלם לצ'ילדריס אבל אני בספק אם הוא עשה את המעבר בשביל זה.

Orenseg

New member
זה מאוד משנה.

בגלל שהוא היה שחקן חופשי מוגבל ושוק השחקנים החופשי בNBA הקיץ מאוד מצומצם (מבחינת כמות הקבוצות עם מקום מתחת לתקרת השכר), הוא קיבל מרוב הקבוצות הצעות של MLE (המקסימום שיכלו להציע לו, פחות מהשווי שלו בשוק) שאם היה חותם עליהן ההוקס היו משווים בשמחה. ההוקס ראו שהשוק שלו מוגבל ובגלל שאין לו אלטרנטיבה בNBA הציעו לו הצעה מאוד נמוכה שהוגדרה כ"מזלזלת" (בסביבות הMLE, למרות שיכלו להציע יותר). הם גם לא הסכימו לעשות עליו סיין&טרייד. צ'ילדרס לא רצה לחזור להוקס (אני יכול להבין אותו, אחת ההנהלות הגרועות בליגה), ולכן הסוכן שלו מצא דרך לעקוף את הסטטוס שלו כשחקן חופשי מוגבל בעונה הבאה - לקבוצות NBA אין זכות השוואה על חוזה של פיב"א, מכיוון שהיא בכלל לא מכירה בחוזים של פיב"א! כמובן שכספית החוזה באולימפיאקוס יותר משתלם לו (מרוויח בלי מסים 20M$ ב3 שנים, יותר ממה שהיה מרוויח ב5 שנים בהוקס - וללא הוצאות מחיה), הוא זוכה לחוויה יחודית ויש לו אופציית יציאה בכל עונה. אם אני לא טועה, בעוד שנתיים (או שנה? אני לא בטוח לגבי זה) הוא יכול לחזור לNBA כשחקן חופשי לא מוגבל שלא יהיה כבול לחוזה של 5 שנים בקבוצה שהוא לא רוצה לשחק בה.

Orenseg

New member
דווקא צ'ילדרס לא נראה לי שחקן NBA טיפוסי

קראתי עליו לא מעט היום והבנתי שהוא אדם "חכם, מתורבת ונבון". הוא שחקן אינטליגנט עם קבלת החלטות טובה ואפקטיבי גם כשהוא לא נוגע בכדור. הוא לא עלה מהספסל כשחקן שישי טיפוסי לליגה, שמביא את הסקורינג-פאנץ' מהספסל (ברבוסה, ג'ינובילי, גורדון). אני לא חושב שהוא יפגע בדינמיקה הקבוצתית, אם הסיפור של הסגל יצליח להתגבש (לדעתי הוא יצליח, בגלל השילוב הנכון בין היוונים המקומיים לזרים והאופי של רוב הזרים). מוקדם יותר הקיץ היו שמועות על חזרה של מוריס אוונס לאולימפיאקוס (שיחק שם לפני שחזר לNBA). אוונס יותר סקורר ופחות אול-אראונד, ואני לא רואה אותו משתלב יפה בסגל של אולימפיאקוס כמו צ'ילדרס (מקצועית). בערך בזמן שפורסמו הידיעות על החתימה של צ'ילדרס, אוונס חתם בווריורס על 6.4M$ ל3 שנים. עוד לפני מסים ועלויות מחיה אוונס יקבל במשך כל תקופת החוזה פחות ממה שצ'ילדרס יקבל בעונה אחת(!), כך שאולימפיאקוס לא ויתרה עליו בגלל הכסף.

the mnm factor

New member
יכול מאוד להיות, אני לא טוען שהוא פרחח

אבל אני חושב שיהיה קשה אפילו לוויליאם שייקספיר של הNBA לדעת שהוא השחקן היקר בהיסטורית אירופה ובכל זאת להיות רול פלייר ליד גמד יווני עלום שם. מבחינת אגו זה קשה אפילו אם אתה לא מוגדר כשחקן אגואיסט. במצב של GAME TIME אני רואה את צ'ילדריס לוקח הרבה את המשחק עליו. מבחינה טכנית באירופה יהיו לו שתי בעיות די חמורות: 1. הוא שחקן שלא יודע למסור. מעבר לזה שסטיסטית זה מתבטא בכך שיש לו איבודים כמו אסיסטים זה מתבטא גם במשחק עצמו שבו הוא בדרך כלל מקבל כדור כדי לסיים. 2. יש לו בעיה מטווח רחוק והוא לא מרבה לזרוק מהשלוש. בעקבות העובדה שטווח השלוש קצר יותר באירופה אני רואה אותו זורק הרבה יותר מדי משם.

Orenseg

New member
על ג'וש צ'ילדרס מדראפטאקספרס:

http://www.draftexpress.com/profile/Josh-Childress-1988/
Offense: Has a very smooth offensive game, but is the owner of one of the League’s most awkward jump shots. Displays a major hitch in his jumper and releases it with minimal elevation. Knocks it down consistently enough not to not have to fix it. Scores efficiently, which is the result of great shot selection. Shows a deceptive first-step. Is able to attack the rim off the dribble, and sets his man up by moving well off the ball. Isn’t the most efficient finisher due to his lack of vertical explosiveness. Does a good job of using his length and crafty footwork to beat defenders to the rim or get to the line. Doesn’t pull up off the dribble very often, since he connects with those kinds of shots at a pedestrian rate. Shows range out to three-point range, but his form gives him a very small margin for error, which is represented in his three-point percentage. Finds his offense in transition situations and drives off the dribble, both of which embody his desire to run the floor and his capacity to handle the ball well. Has good court vision, passing ability, and decision-making skills. Doesn’t play all that much point-forward since Joe Johnson fills that role. Won’t light up the scoreboard, but is a consistent contributor that gets his baskets in the flow of the offense. Provides a steadying presence on the floor in Atlanta, despite his age, and is a valuable asset in half-court sets.​

Orenseg

New member
וגם סטטיסטית הוא יודע למסור

לפי 82games היו לו 3.3 אסיסטים על כל מסירה רעה. http://www.82games.com/0708/07ATL8A.HTM

the mnm factor

New member
לא יודע מה זה הנתון הזה של המסירה

אני יודע שהוא כמעט ולא מוסר ובאטלנטה הוא גם לא נועד למסור- הוא מקבל כדור כדי לסיים. בדרך כלל ללכת לסל. לגביי התיאור מדראפטאקספרס- אני מסכים חלקית. צודקים לגביי המשחק ההתקפי היעיל שלו וגם לגביי הזריקה החלשה. לא מסכים שהוא לא נכנס לסל באגריסיביות אבל מסכים שהוא משתמש יפה באורך שלו כדי ליצור לעצמו סלים. לגביי החלק המודגש: הם אומרים לך בעצמם שיש לו טווח לשלוש אבל שהוא לא מרבה לקלוע עקב זריקה מוזרה ואני גם מוסיף שהוא לא מרבה לזרוק. אני גם חושב שיש לו ראיית משחק לא רעה אבל יכולת המסירה שלו לא מפותחת ובמידה מסוימת ניתן לקרוא לה חידה. באטלנטה הוא פשוט לא מסר הרבה. הוא לא נועד למסור.באירופה הוא יהיה חייב למסור וגם די הרבה כחלק מהשטף ההתקפי. זה לא יהיה קל ללמד אותו לעשות את זה.

Orenseg

New member
במערכת של ההוקס הוא לא נועד למסור

כי הוא משחק שם בעיקר כפינישר ומסיים את רוב הזריקות שלו קרוב לסל. הם כותבים שיש לו את ראיית המשחק, יכולת קבלת ההחלטות והמסירה - אבל הוא כמעט ולא שיחק פוינט-פורוורד (לא ניהל משחק) בגלל שזה היה התפקיד של ג'ו ג'ונסון. יחס של אסיסטים/מסירות מקביל ליחס של אסיסטים/איבודים, אבל מחלק את כמות האסיסטים בכמות האיבודים שנוצרו ממסירות (לא עבירות תוקף או שליטה על הכדור). זה נתון שמאפשר למדוד את יכולת המסירה וקבלת ההחלטות מדויק יותר. העונה, ג'וש צ'ילדרס מסר מסירה רעה (איבוד) על כל 3.3 מסירות שהסתיימו בסל שדה (אסיסטים). יחס דומה יש להידו טורקוגלו, לברון ג'יימס, פול פירס, קובי בריאנט, קארון באטלר, אנדרה איגודאלה, בוריס דיאו, למאר אודום, פאו גאסול (בלייקרס) ומייק ביבי (בהוקס). כולם יכולים לתפקד כפוינט-פורוורדים או כרכזים. (אגב, לכריס פול יש יחס מדהים של 9.9 אסיסטים למשחק. שמישהו יעצור אותו כבר!!) אני לא אומר שהוא יגיע לשם וידפוק 12 אסיסטים למשחק (עם ניקולה ופאפאלוקאס ובקצב של ינאקיס זה לא יקרה
), אבל יש לו את יכולת המסירה וההשתלבות בסטים של חצי מגרש, וזה לא צריך להיות החסרון שלו ביוון. חסרון אחד בצ'ילדרס יכול להתממש ולהיות גרוע: מבנה הגוף שלו מאוד צנום ועשוי לגרום לפציעות, במיוחד ביוון ובמיוחד אם ינאקיס יחליט לשחק איתו בעמדה 4 בהרכב נמוך. קראתי שעמדה 4 עדיין קצת בעייתית בסגל של אולימפיאקוס, ועם עמדה 5 ובעיות הכשירות שלה (היוונים תלויים במצבו הרפואי של ניקולה, שלא אמור לשחק הרבה דקות, ובהתקפי הבולמיה של שחורציאניטיס) ארצג ובורוסיס עשויים לשחק הרבה 5 העונה, כך שהם צריכים להנחית גבוה נוסף או שצ'ילדרס ישחק 4 ויהיה מועד לפציעות. מצד שני, לג'וש סמית' אין עדיין חוזה

למעלה