שרשור חברתי

All My Life

New member
סיפורי רוחות../images/Emo121.gif

לא ממש קשור להארי פוטר, אבל משום מה חשבתי לספר..בהארי פוטר יש רוחות, לא?
אני אירופאי...נולדתי בסקנדינביה, וכל קיץ אני טס עם המשפחה לדודה שלי. לא חסרים בתים/בניינים/דירות בני 70-170 שנה וגם מתחיל 180ת0, ואיזורים שבהם היו בתים שהרסו ובנו על אותה אדמה בתים חדשים. כשאני שם אני אצל דודה שלי שגרה בבניין בן 80-70... באחד הלילות בפעם האחרונה שהייתי שם, שמעתי קרקוש כלים במטבח, קמתי לראות, הרעש נפסק ולא היה שם אף אחד, חזרתי לישון ואז שוב אותו הדבר, והאור היה דלוק, בדרך חזרה למיטה התחילו הפרקטים וכיסא הנדנדה בסלון לחרוק. אחותי שמעה את בת דודה שלי בחדר האמבטיה, אבל הסתבר שאף אחד לא היה בבית מלבדה.. דברים שם זזו מהמקום שלהם בצורה מוזרה מבלי שהבנו איך. בבית אחר, וילה גדולה וחשוכה מעץ, כשעוד הייתי תינוק, אמא שלי הייתה לבד בבית איתי ועם אחותי,היא שמעה את ארונות המטבח לקרקש, ודלת המרפסת להיפתח ולהיסגר(לא הייתה רוח, לילה צלול ונעים), היא בדקה והכל הפסיק. היא סגרה הכל שמה אותנו בלול והלכנו לישון, ואז היא הרגישה משהו מטפס עליה, ופתאום קמנו אני ואחותי ובשניה אחת התחלנו לבכות. באותו בית, הייתה מן מנורת תקרה נמוכה וארוכה, דודה שלי עמדה במסדרון עם הדוד, הם הסבו לרגע את המבט, ואח"כ החזירו אותו, והמנורה פשוט זזה מעצמה, מבלי שאף אחד נגע בה. דוד אחר(לא צעיר) היה במן מסיבה עם הדודה, הוא הרגיש רע והחליט לקחת טיול. במהלך הטיול הוא הבין שהוא לא ממש הולך לבד..בשלג היו טביעות רגליים לידו. הוא נעצר, ויחד איתו נעצרו הצעדים טביעות הרגליים בשלג. אני לא חושב שיש לי מישהו מהמשפחה בשוודיה שלא חווה משהו כזה. כשאני שומע וחווה דברים כאלה אני תוהה לפעמים אם אין עולם קסום כזה, או משהו בסגנון. יש כל כך הרבה דברים לא מוסברים כאן. סבא רבא שלי ראה משהו כמו גמדון, אמא שלי גם בילדותה.. הכל נשמע מאוד הזוי, אני בעצמי די רציונלי, אבל כשכל כך הרבה דברים קורים מול הפרצוף, קשה שלא להאמין:) מה דעתכם חבר'ה?

Pr0NgS

New member
לך תדע... בסקנדינביה יש הרבה אגדות

על יצורים שהם חלק מהעולם הקסום, לא? בכל אגדה יש קמצוץ של אמת

All My Life

New member
ממ..

מה שאני מספר זה לא ממש אגדה...אלו שדברים קרו, אנשים עם רגליים על האדמה.. ממ..מספיק לטייל ביער שם כדי להרגיש את האווירה..זה משהו לא מהעולם הזה

אמת.

בחו"ל יכולים להיות שדים, אך בארץ ישנם רק רוחות. הסיפורים הן אמת לאמיתה.

mjlk

New member
שמעתי משהו ביהדות

שמזכיר את העניין... לא?

IllUS CratioN

New member
סלח לי,

אבל אתה נשוי בן 40+ילדים? אז אם לא, אתה לא יכול ללמוד קבלה. ואם אכן למדת, זו לא היתה קבלה אמיתית.

אני פותח את זה רק בגלל שזה חברתי.

ורק כי אני חייב להתעצבן עכשיו על מישהו
אני מבקש סליחה מראש אם אני מגעיל. את מדברת מתוך... מה?! אגב, ההחלטה הזו של רבנים להגיד שקבלה היא מגיל 40+, רק כי גיל ארבעים נחשב לגיל שבו השכל מפותח והנשמה מוכנה להתעלות והגוף מוכן לזה נפשית. אבל מה קורה כשהילד נולד לתוך משפחה שלמה שעוסקת בקבלה? כבר בהיותו תינוק הקבלה זורמת לו בורידים. השאלה אם האדם הזה יוצא מן הכלל, כמו שבכלל כלל יש יוצא מן הכלל? שכחת את העובדה שכל אדם הוא עולם פני עצמו. אני לא דומה לך ואת לא עברת את החיים שאני עברתי. התפחתי בגיל מאוד צעיר בעצם העובדה שנולדתי לתוך מפשחה כזו, דבר שנתן לי את האופציה להתעסק ברדבים שונים בנושא הקבלה מבלי להיכוות. [מלשון כוויה] אני לא אוהב את הקטע שבאים ואומרים "אסור! אסור!" כאילו, מי אתם?! נכון! אני מכבד את הדאגה שלכם וכו', אבל דחיל ראבק: א', תנו לאדם לחיות! ב' מפריע לך שאני עוסק בקבלה או שמא זוהי הקנאה שמדברת? ג' אין. ד' אני הרשתי בגיל מאוד צעיר להתחיל להתעסק בזה כשכל המשפחה שלי תומכים בי ומנסים ללמד אותי עוד ועוד עד הגבול המותר ומעבר לו. אני יכול להעיד על עצמי שהקבלה עזרה לי לצאת ממצבים מאוד לא נוחים בחיים וגם לשפר את החיים שלי בצורה אדירה
אני מניח שלא תביני אותי, כי לא אוכל לפרט את החיים שלי פה בפורום, ע"מ לשמור על הכבוד העצמי שלי, אב הקבלה ממש הצילה לי ת'חיים במלוא מובן המילה. אני מנסה לחשוב איפה הייתי אם לא הייתי עוסק בקבלה ואני אפילו לא רוצה לחשוב על זה. בואי אני אביא לך משל: את הולכת לרופא. את חולה. אין לך מושג מה יש לך. כואב לך כל הראש והגוף. הרופא בודק אותך ומביא לך תרופה בשם "רכמחערקנמלרחקמעקרמכעדגצתהכמדףךקחאר'רח", בסדר? את מבינה בחכמת הרפואה? את מבינה מה הוא הביא לך? את יודעת שעצם העובדה שאת לוקחת חומר מאדם זר יכולה לגרום לך למוות? ואם זה רעל? ואם הרופא שונא אותך ומביא לך רעל לשתות במשך שבועיים? את תקחי את התרופה בכל זאת, נכון? למרות שיש סיכוי שהרופא הזה פסיכופט? אבל שכחת משהו קטן... יש לו הסכם בינלאומי לרפואה [לא זוכר כרגע איך קוראים לזה,] שזה אומר שהרופא מחוייב לטפל בך אפילו אם את לא יהודיה, והוא חייב לטפל בך ללא קשר לדת, גזע ומין, נכון? מכירה את זה? אז את סומכת עליו ולוקחת את התרופה. הנמשל הוא שהרופא הוא ה'. כשאת צריכה משו - את פונה אליו מידיית. למה? כי הוא האלוהים שלך. את מתפללת אליו, "ה' שלח לי רפואה!" והוא צועק לך מלמעלה: "נשמתי! התרופה שלך נמצאת בהשג-יד! התורה שלי היא התרופה שלך! [או במקרה שאננו דנים בו, הקבלה.] אותו דבר בעניין הקבלה. האם רק אנשים בני 40+ עם ילדים [
] הולכים לרופא לבקש תרופה? לא. למה? כי ה' הוא האלוהים של כולנו! וכשאת מרגישה מוכנה מספיק להיכנס לפרד"ס ולהנות מאושר עילאי והתעלות רוחני ברמתך - את תעשי את זה ויהי מה! אוקיי, יש לי אגדה שמצאתי באחד מספרי הקבלה שיש לאחותי, ואביא לך אותו פה. אגב, אגדה זו [כמו כל האגדות האחרות] נכתבה בידי רבנים, כמו שאת מנסה לחקות את דברי הרבנים ולהגיד לי שאסור לעסוק בקבלה לפני 40+...
מומלץ ביותר לקרוא
האגדה הזו ממש מדהימה
~~~> מובא בזוהר הקדוש [זוהר החדש, שיר השירים, ע, ב] וזה לשונו: "אם לא תדעי לך היפה בנשים..." "וידעת היום והשבת אל לבבך, כי ה' הוא האלוהים...", אשריהם של כל אלו העוסקים בתורה לדעת חכמת אדוניהם, והם יודעים ומסתכלים בסודות עליונים, כי כשאדם יוצא מן העולם הזה (עושה תשובה ולא נשארו לו עבירות, אלא אלו שמיתה מכפרת) ע"י זה (המיתה) מסתלקים ממנו כל הדינים שבעולם, ולא עוד אלא שפותחים לו י"ג שערים מסודות האפרסמון הטהור שהחכמה העליוניה תלויה בהם. צא וראה מה כתוב כאן "הגידה לי" (הנשמה אומרת להקב"ה) אמור לי סודות החכמה העליונה, איך אתה רועה ומהניג בעולם ההוא העליון, למד אותי את סודות החכמה שלא ידעתי, ולא למדתי עד הנה, כדי שלא אהיה בבושה כי עוד לא הסתכלתי בהן... בא וראה מה כתיב [!!] ~~> "אם לא תדעי לך היפה בנשים" (הקב"ה משיב לנשמה) אם את באה ללא ידיעה ולא הסתכלת בחכמה מטרם שבאת לכאן ואינך יודעת את סודות העולם העליון - צאי לך, אין את ראויה להיכנס בלי ידיעה. אני לא מרגיש שהייתי חייב לתת דין וחשבון לכל האנשים שאומרים לי לא לעסוק בקבלה, אבל אני מניח שאחת ולתמיד אני חייב להציג את העמדה שלי. עמדה, שאגב אני ממש תומך ושם דבר בעולם בעז"ה לא יוכל לגרום לי לזוז ממנה ימין ושמאל, כי ה' הוא האלוהים. יהיו שיגידו שזה פאנטי. אני אומר שזו אהבה.

IllUS CratioN

New member
מז"א...משפחה שעוסקת בקבלה?

אתה מתכוון - גם אמך ואחייך\אחיותיך לומדים קבלה? אני מניחה שאתה בא ממשפחה דתית? דווקא אני יכולה להבין, ואגב אני מאד מסכימה עם שני המשפטים האחרונים שלך, אבל רק אם ה' הוא האלוקים.

יאפ... ../images/Emo45.gif

אני רגיל לקרוא לו בשם המלא. הרבה אנשים מראים מכך הסתייגות - אני מרגיש ככה יותר קרוב אליו. כל אדם הוא עולם שונה.

IllUS CratioN

New member
חחח...אתה אשכרה

הבאת עוד 'הוכחה' לDEANC שהקב"ה דומה ללורד וולדמורט.....

ToryMaster

New member
תודה ../images/Emo3.gif

לא הייתי מסוגלת לחיות בלי לדעת את מספר הימים המדויק עד יום ההולדת שלי.

למעלה