אני פותח את זה רק בגלל שזה חברתי.
ורק כי אני חייב להתעצבן עכשיו על מישהו
אני מבקש סליחה מראש אם אני מגעיל. את מדברת מתוך... מה?! אגב, ההחלטה הזו של רבנים להגיד שקבלה היא מגיל 40+, רק כי גיל ארבעים נחשב לגיל שבו השכל מפותח והנשמה מוכנה להתעלות והגוף מוכן לזה נפשית. אבל מה קורה כשהילד נולד לתוך משפחה שלמה שעוסקת בקבלה? כבר בהיותו תינוק הקבלה זורמת לו בורידים. השאלה אם האדם הזה יוצא מן הכלל, כמו שבכלל כלל יש יוצא מן הכלל? שכחת את העובדה שכל אדם הוא עולם פני עצמו. אני לא דומה לך ואת לא עברת את החיים שאני עברתי. התפחתי בגיל מאוד צעיר בעצם העובדה שנולדתי לתוך מפשחה כזו, דבר שנתן לי את האופציה להתעסק ברדבים שונים בנושא הקבלה מבלי להיכוות. [מלשון כוויה] אני לא אוהב את הקטע שבאים ואומרים "אסור! אסור!" כאילו, מי אתם?! נכון! אני מכבד את הדאגה שלכם וכו', אבל דחיל ראבק: א', תנו לאדם לחיות! ב' מפריע לך שאני עוסק בקבלה או שמא זוהי הקנאה שמדברת? ג' אין. ד' אני הרשתי בגיל מאוד צעיר להתחיל להתעסק בזה כשכל המשפחה שלי תומכים בי ומנסים ללמד אותי עוד ועוד עד הגבול המותר ומעבר לו. אני יכול להעיד על עצמי שהקבלה עזרה לי לצאת ממצבים מאוד לא נוחים בחיים וגם לשפר את החיים שלי בצורה אדירה
אני מניח שלא תביני אותי, כי לא אוכל לפרט את החיים שלי פה בפורום, ע"מ לשמור על הכבוד העצמי שלי, אב הקבלה ממש הצילה לי ת'חיים במלוא מובן המילה. אני מנסה לחשוב איפה הייתי אם לא הייתי עוסק בקבלה ואני אפילו לא רוצה לחשוב על זה. בואי אני אביא לך משל: את הולכת לרופא. את חולה. אין לך מושג מה יש לך. כואב לך כל הראש והגוף. הרופא בודק אותך ומביא לך תרופה בשם "רכמחערקנמלרחקמעקרמכעדגצתהכמדףךקחאר'רח", בסדר? את מבינה בחכמת הרפואה? את מבינה מה הוא הביא לך? את יודעת שעצם העובדה שאת לוקחת חומר מאדם זר יכולה לגרום לך למוות? ואם זה רעל? ואם הרופא שונא אותך ומביא לך רעל לשתות במשך שבועיים? את תקחי את התרופה בכל זאת, נכון? למרות שיש סיכוי שהרופא הזה פסיכופט? אבל שכחת משהו קטן... יש לו הסכם בינלאומי לרפואה [לא זוכר כרגע איך קוראים לזה,] שזה אומר שהרופא מחוייב לטפל בך אפילו אם את לא יהודיה, והוא חייב לטפל בך ללא קשר לדת, גזע ומין, נכון? מכירה את זה? אז את סומכת עליו ולוקחת את התרופה. הנמשל הוא שהרופא הוא ה'. כשאת צריכה משו - את פונה אליו מידיית. למה? כי הוא האלוהים שלך. את מתפללת אליו, "ה' שלח לי רפואה!" והוא צועק לך מלמעלה: "נשמתי! התרופה שלך נמצאת בהשג-יד! התורה שלי היא התרופה שלך! [או במקרה שאננו דנים בו, הקבלה.] אותו דבר בעניין הקבלה. האם רק אנשים בני 40+ עם ילדים [
] הולכים לרופא לבקש תרופה? לא. למה? כי ה' הוא האלוהים של כולנו! וכשאת מרגישה מוכנה מספיק להיכנס לפרד"ס ולהנות מאושר עילאי והתעלות רוחני ברמתך - את תעשי את זה ויהי מה! אוקיי, יש לי אגדה שמצאתי באחד מספרי הקבלה שיש לאחותי, ואביא לך אותו פה. אגב, אגדה זו [כמו כל האגדות האחרות] נכתבה
בידי רבנים, כמו שאת מנסה לחקות את דברי הרבנים ולהגיד לי שאסור לעסוק בקבלה לפני 40+...
מומלץ ביותר לקרוא
האגדה הזו ממש מדהימה
~~~> מובא בזוהר הקדוש [זוהר החדש, שיר השירים, ע, ב] וזה לשונו:
"אם לא תדעי לך היפה בנשים..." "וידעת היום והשבת אל לבבך, כי ה' הוא האלוהים...", אשריהם של כל אלו העוסקים בתורה לדעת חכמת אדוניהם, והם יודעים ומסתכלים בסודות עליונים, כי כשאדם יוצא מן העולם הזה (עושה תשובה ולא נשארו לו עבירות, אלא אלו שמיתה מכפרת) ע"י זה (המיתה) מסתלקים ממנו כל הדינים שבעולם, ולא עוד אלא שפותחים לו י"ג שערים מסודות האפרסמון הטהור שהחכמה העליוניה תלויה בהם. צא וראה מה כתוב כאן "הגידה לי" (הנשמה אומרת להקב"ה) אמור לי סודות החכמה העליונה, איך אתה רועה ומהניג בעולם ההוא העליון, למד אותי את סודות החכמה שלא ידעתי, ולא למדתי עד הנה, כדי שלא אהיה בבושה כי עוד לא הסתכלתי בהן... בא וראה מה כתיב [!!] ~~> "אם לא תדעי לך היפה בנשים" (הקב"ה משיב לנשמה) אם את באה ללא ידיעה ולא הסתכלת בחכמה מטרם שבאת לכאן ואינך יודעת את סודות העולם העליון - צאי לך, אין את ראויה להיכנס בלי ידיעה. אני לא מרגיש שהייתי חייב לתת דין וחשבון לכל האנשים שאומרים לי לא לעסוק בקבלה, אבל אני מניח שאחת ולתמיד אני חייב להציג את העמדה שלי. עמדה, שאגב אני ממש תומך ושם דבר בעולם בעז"ה לא יוכל לגרום לי לזוז ממנה ימין ושמאל, כי
ה' הוא האלוהים. יהיו שיגידו שזה פאנטי. אני אומר שזו אהבה.