שרשור התנדבות

LirLir23

New member
שרשור התנדבות

אשמח לשמוע על פרוייקטים שלקחתם בהם חלק במהלך לימודי התואר. מה הפקתם מכך? (מעבר לנקודות/שכר) מה היו השיקולים לבחירת ההתנדבות.. ובכלל חוויות
חג חנוכה שמייח לכולם

הייבי

New member
פר"ח משפטים

מדובר בפרויקט חונכות של פר"ח (כלומר- נותן מלגת פר"ח) שמתבצע פעם בשבוע (4 שעות) בבי"ס (לרוב יסודי). מגיעים לבי"ס, מלמדים את הילדים נושאים שקשורים באלימות, משפטים ובעצם כל מה שבא (כי אין מערכים קבועים ויש המון גמישות מבחינת התכנים).. השיקולים היו שילוב של רצון "לעשות משהו" (כי בשנה א' רק למדתי וזה דיי מייגע), בנוסף לרצון לקצת כסף כיס לבזבוזים. בנוסף, העובדה שמדובר בפעם בשבוע עזרה לי מאוד (כי המערכת שעות שלי לא ממש איפשרה פעמיים בשבוע) וכשמדובר בתחום לימודים שלי זה הקל עלי להתמודד עם הכנת מערכי שיעור/שאלות בכיתה וכו'. חוויות? לי היה מאוד קשה, הפר"ח היה בב"יס לא קל, הרכזת ניסתה לעזור אבל לפי דעתי לקתה בחסר בתחום זה. זה לא שאני לא ממליצה על זה, כי זה פרויקט חוויתי, אני רק ממליצה לברר טוב טוב באיזה בי"ס מתקיים הפרוייקט, גילאי הילדים, אופי הקבוצה (כיתה שלמה או קבוצה נבחרת) ומוכנות מצד הבי"ס (אצלי בבי"ס התייחסו אלי בעיקר כמו סוג של בייביסיטר ורק לקראת אמצע-סוף השנה בהתערבות הרכזת ואיומי פרישה התחילו לקחת את זה יותר ברצינות).

sacrament

New member
הל"ב במשפט

התנדבתי בבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב. דברים רעים: ראשית כל, זה די רחוק. אני זוכרת שהיה קריעה לבוא בתחבורה ציבורית כל פעם. 3 אוטובוסים כמדומני לכל צד. כמו כן, אני לא רוצה להישמע סנובית או משהו, אבל האוכלוסיה שמטפלים בה היא אוכלוסיה מאוד מאוד קשה. לא פעם ולא פעמיים צעקו עליי, קיללו אותי, דחפו בתור, כמעט הלכו מכות. אנשים רואים ייעוץ משפטי בחינם ולפעמים הם סתם באים בשביל הכיף למרות שאין להם מה לשאול או להגיד. מבחינה נפשית היה לי מאוד קשה. מה שבאמת עיצבן אותי היה ההדרכה. עשו לנו הדרכה מרוכזת של יומיים (3 שעות כל פעם) וזה ממש לא הספיק לכלום. את הידע שצברתי צברתי תוך כדי עבודה ותוך חיפוש עצמי, ולעיתים נתתי תשובות לא נכונות בגלל זה והטעיתי אנשים. הדברים הטובים: עצם הידיעה שעזרת למישהו לדעתי שווה הכל. יש כל כך הרבה עובדים שלא יודעים מה הזכויות שלהם, יש כל כך הרבה מקרים של בירוקרטיה מגעילה ושל תאגידים חסרי מצפון שרוצים לגרום לך לצרוח. ליעץ לאנשים ולעזור להם לתבוע זה גם קצת לעזור במלחמה נגד הרשע מבחינתי (-: מעבר לכל אלה יש גם את הלימוד. בדיני עבודה למדתי רק תיאוריות כלכליות ודברים כאלה. בבית הדין ראיתי את העולם האמיתי- ראיתי את האנשים שמעבר לפסקי הדין, ראיתי מקרים שלא חלמתי עליהם, למדתי לנסח מכתבים למעבידים ולנסח כתבי תביעה ולמלא את הטפסים המובנים. למדתי באמת דיני עבודה ולא את מה שלומדים באוני' שאין לו כמעט שום קשר ליום-יום. וכמובן שזה כלי שגם עוזר לי- ברור שאני אהיה מועסקת בעתיד או בעתיד המאוד רחוק אולי גם מעסיקה. זה דברים שמאוד חשוב ללמוד. וכמובן שרק אנשים שהיו בביה"ד לעבודה יכולים לחשב פיצויי פיטורין, הודעה מוקדמת, דמי הבראה ופידיון חופשה ב-5 דקות ומבלי להסתכל בשום דפי עזר (-: זו מיומנות חשובה למדי! P-:

A n N y

New member
גם אני..

גם אני התנדבתי בבית הדין לעבודה... בעיקרון היה כאן סיכום די מקיף של מה כוללת ההתנדבות ומה היא נותנת.. וזו באמת הרגשה מדהימה בסוף היום למרות שזה קצת שוחק כי בסופו של דבר מדובר במעין שבלונה מוכנה שממלאים כל פעם בצורה טיפה שונה ויש את הבעיה שקשה מאוד לעזוב את המקום כי אתם רוצים לעזור לעוד מישהו ולעוד מישהו כי לכל אחד יש את הסיפור שלו וגם הוא סובל ואני מדברת על סיפורים ממש קשים של אנשים שחייבים להם כסף ובלי הכסף הזה אין להם במה להאכיל את המשפחה. ולאנשים שבאים לקבל ייעוץ לפעמים קשה להשלים עם זה שאתם מתכוונים וצריכים ללכת ושגם אתם אממ.. נו בני אדם שיושבים שם די הרבה זמן ולפעמים יש שיעור שצריך להגיע אליו וכבר היו לי כמה מקרים לא נעימים שפשוט הייתי צריכה להודיע שאני אוכל לקבל רק עוד מספר מסוים של אנשים.. בד"כ התגובות לזה לא משהו.. אפילו אמרו לי פעם אחת שיתלוננו עלי.. שזה קצת כאב בהתחשב בעובדה שקמתי בחמש בבוקר כדי להגיע לשם וישבתי שם משהו כמו 5 שעות ... אבל מלבד המקרים האלה מדובר בחוויה שהיא חובה לדעתי קצת לעסוק במשפטים באמת ולדעת שעזרת ותרמת ושבזכותך למישהו יהיה קצת יותר טוב עכשיו...

LirLir23

New member
:)

תודה, באמת טוב לשמוע וללמוד מנסיון של אחרים
הייתי בטוחה שהשרשור הזה יהיה מלא בסיפורי התנדבות, כנראה אתן צדיקות בסדום

BlackUnicorn

New member
פרוייקט גל

יש רכז (או רכזים כשאני התחלתי) שבוחר את המשתתפים בפרוייקט - מדובר על סטודנטים שבוחרים עוולה כלשהי ומנסים לפתור אותה בדרכים כאלו ואחרות. השלילי: ההתנהלות של הרכזים (שהתחלפו כל חודש בערך) הייתה לא מקצועית בעליל, בין היתר כי חלקם הגדול ניסו לקחת קרדיט על דברים שלא הם עשו, או לדחוף דרכים משלהם לעשייה (אבל זה חלק קטן מהתלונות שיש לי בנושא..) בנוסף, מצרפים לכל סטודנט עוד סטודנטים שאמורים לעזור לו, אבל בפועל אנשים אוהבים בעיקר שיש להם שורה יפה ברזומה ולא מעבר לכך. החיובי: היה נחמד להתנסות במשהו קצת משפטי פרקטי ולנסות באמת לפעול למען משהו אמיתי. בסוף גיליתי שיש לנו מדינה מחורבנת (נו מה), ועד היום שנה ו- 3 חודשים אחרי, לא קיבלנו פרוטוקולים שביקשנו מאיזושהי רשות מנהלית. מכיוון שאני לא מתכוונת לבזבז את הכסף שאין לי (ואין תמיכה לפרוייקט מבחינה כלכלית) על ערעורים ושליחת בקשות נוספות (שכל אחת מהן משמעותה אגרה של כמה עשרות שקלים) - די נטשתי את הפרוייקט.

BlackUnicorn

New member
זה פרוייקט שהוא סטודנטיאלי לחלוטין, אין לו

גיבוי של ממש מצד האוניברסיטה.

bignono

New member
למיטב ידיעתי,פרויקט ממומן ע"י אגודת הסטודנטים

דהיינו: שכר הרכזים ממומן ע"י אגודת הסטודנטים. בשעתו, נאמר לי שישנה אפשרות לעשות טלפונים ממקום עלום שם, אך אני מצטרפת להערות של בלקיוניקורן: התחושה הייתה שאנחנו די בודדים במערכה וללא כלים אפקטיביים (ולא, למספר טלפון של כתב/ת אני לא קוראת כלי אפקטיבי...). הציפייה הייתה שהרעיונות והמימון יגיעו ממשתתפי הפרויקט עצמם, למרות שהרכזים (המתחלפים) תמיד הביעו נכונות "לשבת ולדבר על זה", שעה שמה שבאמת היה צריך הוא "לעשות". גם אני ממאוכזבות פרויקט גל...

bignono

New member
חונכות אישית באוניברסיטת תל אביב

בשנה ב' ללימודיי הייתי חונכת אישית וזו אחת מהחוויות היותר משמעותיות שאקח עמי הלאה מהפקולטה למשפטים. חנכתי סטודנטית מקסימה משנה א' שהתמודדה עם מכלול בעיות וקשיים ובמהלך השנה לא היה מבחינתי סיפוק גדול יותר מאשר לראות אותה מצליחה ומתאקלמת יפה בפקולטה. ציון טוב שלה בעבודה במשפטים יכול היה לגרום לי להתהלך בפקולטה שבוע עם חיוך מאוזן לאוזן. כיום אנחנו ממשיכות לשמור על קשר, אבל מדובר בקשר חברתי ולא לימודי. היא רכשה כלים שעזרו לה ועוזרים לה להתמודד באופן עצמאי עם ההרצאות והמטלות הלימודיות ולכן בהקשר הזה היא לא נזקקת לעזרתי. אני חושבת שגם למדתי להכיר מקרוב המון קשיים שלא הייתי מודעת כלל לקיומם והמודעות הזו גרמה לי להעריך מחדש את מה שיש לי ודברים שקיבלתי כמובנים מאליהם. כמו כן, אם להודות על האמת, משנה א' לשנה ב' הייתה לי קפיצה משמעותית בממוצע הציונים ואני חושבת שאפשר לזקוף זאת לזכות החונכות האישית, בין היתר. הפסקתי ללמוד "על טייס אוטומטי" והתחלתי לחשוב על טכניקות הלימוד שלי וכיצד אוכל לשפר אותן (כפועל יוצא מכך שניסיתי להתאים לחניכה שלי טקטיקות לימוד שעשויות להתאים לה אישית). כך, שאני חושבת שעד כמה שזה יישמע מאוד קלישאתי ואולי אפילו פלצני (אך אקח בכל זאת את הסיכון) - יצאתי עם לא פחות מאשר נתתי
אני ממליצה בחום להשתתף בפרויקט הנפלא הזה!

2_be

New member
מרכז ברירה באוניברסיטה העברית

השנה זו השנה השניה שאני מתנדבת במרכז ברירה שהוא מרכז התנדבותי שמטרתו לעודד התנדבות שקם לפני כמה שנים באוניבריסטה העברית. יש מבחר רב של התנדבויות בתחומים חברתיים שונים, אבל אני לוקחת חלק באגף המשפטי שלו (וזה מה שיותר נראה לי מעניים את חברי הפורום). באגף המשפטי מוצע למתנדבים להתנדב הן בעמדות סיוע משפטי בבתי המשפט השונים (שלום, הוצל"פ, תביעות קטנות ומשפחה, עבודה,עניינים מקומיים), הן בעמדות סיוע משפטי במקומות שונים בקהילה (נכים,מובטלים, נגמלים מסמים) והן בהכנת והעברת סדנאות משפטיות לבני נוער ומבוגרים. בשנה שעברה התנדבתי באחת מעמדות הסיוע בבתי המשפט, אני יכולה להגיד שזה אחד הדברים שאני יותר שמחה שעשיתי חוץ מהלימודים. באמת נהניתי לסייע לאנשים בדברים קטנים שעבורם הם משמעותיים. לא אכחיש שכמות התודות והברכות בשלל שפות ששמעתי גורמות לסיפוק:) כמובן שיש פה גם ערך מוסף, מוטלת על המתנדב אחריות, לומדים איך מתנהלים הדברים במזכירויות בתי המשפט, איך לנסח בקשות שונות ולהתעסק עם הטפסים השונים. אותו יום בשבוע בו מתנדבים יכול להיות שינוי מרענן ממערכת הלימודים והעבודות, אפילו בשנה א
בכל מקרה, אם יש פה ירושלמים שמעוניינים להתנדב במרכז או לשמוע עוד, בהחלט אפשר למסרש אלי או לפנות במייל באתר.

למעלה