שרשור התמחויות

N o o s h y

New member
שרשור התמחויות

מאחר ואני צריכה לתת תשובה למשרד שאני עובדת בו בתור טרום (אני שנה ב', את"א), ומאחר ויש כאן כאלה שעברו את התקופה הזו. איפה להתמחות? פרטי או ציבורי? עד כמה התמחות בתחום מסוים מקבילה לאותו תחום? עד כמה קשה לעו"ד שהתמחה בפרטי לעבור לציבורי ולהפך? עד כמה המאמן שלכם באמת אימן אתכם? האם היה לכם חיבור איתו מידי?

קצת קשה לענות לך

כי השאלות ששאלת (חוץ מהאחרונה שהיא סובייקטיבית לגמרי) כלליות. אני אנסה לצייר עבורך את התמונה, כי יש פה המון אי ודאות. פרטי או ציבורי - מאוד תלוי בך ויש המון פרמטרים. המגזר הפרטי נמצא בכל הארץ וליבו בת"א וגוש דן; המגזר הציבור ממוקד יותר (אך לא רק) בירושלים. השכר שונה, השעות שונות. אבל חשוב יותר - העשייה אחרת, למשל - סניגוריה פלילית נעשית בעיקר במגזר הפרטי (כן, יש את הסניגוריה הציבורית, אבל היא קטנה יחסית למשרדים הפרטיים וביחס לפרקליטות). דילגת פה על שאלה מקדמית של התחום שלך. עוד פרמטר הוא גודל הארגון: יש משרדים קטנים, בינוניים, גדולים ומשרדי ענק. יש גם יחידות גדולות במגזר הציבורי (הפרקליטות למשל) ויחידות קטנות יותר (יועמ"ש לממשלה, רשויות רגולטוריות קטנות כמו הרשות להגבלים עסקיים וכו'). יש גם עניין של אווירה וחומר אנושי, שרק את יכולה לדעת אם מתאים לך או לא. בקיצור - כדי לענות על השאלה הזו, את צריכה לשאול את עצמך המון המון שאלות אחרות. עד כמה התמחות בתחום מסוים מקבילה לאותו תחום - מודה, אני לא בטוח שהבנתי את השאלה. אם את שואלת עד כמה ההתמחות דומה לעשייה של עו"ד אמיתי, אני מניח (אבל לא יודע) שזה יותר תלוי בעו"ד שעובדים איתך מאשר בתחום. עו"ד יכול לתת לך רק לעשות חיפושים בנבו או לאפשר לך להכין מסמכים (תקנונים, כתבי טענות, חוזים, צוואות; מחקי את המיותר) ויש מקומות שבהם המתמחים גם מצלמים מסמכים ועוסקים לא מעט בשליחויות. אבל זה לא שבתחום הנדל"ן את עושה עבודה משרדית ובמחלקות היי-טק העבודה היא משפטית פרופר. (בשורה התחתונה לא עניתי לך
) עד כמה קשה לעו"ד שהתמחה בפרטי לעבור לציבורי ולהפך? אני חושב שההבחנה היא לא -פרטי - ציבורי, אלא לפי תחום מקצועי. עו"ד פלילי שעובד במשרד פרטי יכול (בתלות בנסיבות) לעבור די בקלות לסניגוריה הציבורית וכנראה שזה די סביר שהוא יוכל לעבור גם לפרקליטות. גם עו"ד שעובד במשרד ממשלתי ומתמחה במכרזים יכול לעבור למשרד פרטי (סתם לשם הדוגמא - יש טפטוף של עו"ד מהרשות להגבלים עסקיים שעוברים למשרדים פרטיים כדי לעבוד באותו התחום). נקודה אחת חשובה שצריך לזכור: המגזר הפרטי גדל לאורך השנים, בעוד שהמגזר הציבורי לא ממש גדל ועובד לפי תקנים. לכן יש קושי אוביקטיבי להשתלב במגזר הציבורי (בין אם עשית שם התמחות ובין אם לא), כי יכול להיות שתצטרכי לחכות שיזרימו תקציב ויגדילו תקנים או שמישהו יפרוש ויפנה את התקן. בקיצור, השאלה היא לא של המעסיק אלא התחום. אם נחתוך את זה בתצורה הכי גסה שאפשר החלוקה היא: פלילי, ציבורי, אזרחי, מסחרי ובינ"ל. בינ"ל זו נישה די סגורה שלא מדברת עם השאר והיא גם חוץ מדינתית אז לא ממש עוסקים בה בסקטור הפרטי. התחום האזרחי הוא להערכתי הגדול והמגוון ביותר (חוזים, נזיקין, מעמד אישי, מקרקעין) ויש בתוכו הרבה משחק. הוא גם קיים הן במגזר הפרטי והן במגזר הציבורי. התחום האזרחי גם משיק הרבה מאוד פעמים לתחום המסחרי (חברות). משפט ציבורי יש כמובן בעיקר בסקטור הציבורי אך לא רק, במיוחד עקב מגמות של הפרטה והשימוש הנרחב במכרזים. אז קצת כמו בשאלה הראשונה שלך, התשובה תלויה בתחום שלך. אגב, לפי מה שאני יודע - החוק החדש אוסר על משרדים לראיין אותך עד השנה הבאה, אז את לא אמורה לקבל את ההחלטה הזו עכשיו, לא?

N o o s h y

New member
האמת היא שהכוונה שלי

כשפתחתי את השרשור הייתה שיספרו על חוויות מתקופת ההתמחות ומציאת העבודה שאחריה. כנראה שלא הסברתי את עצמי מספיק טוב. או שזה סתם לא זרם. לגבי השאלה השניה, התכוונתי "מגבילה" ולא "מקבילה". זו הייתה טעות הקלדה קריטית. ולגבי המשפט האחרון, אתה צודק, אני לא אמורה לקבל את ההחלטה אבל אני נאלצת לקבל אותה. לצערי. תודה על התשובה המפורטת בכל מקרה :)

למעלה