הגדרה של קיטש.
קיטש הוא בהחלט לא דרמטיות. קיטש זה שימוש בנוסחאות קבועות ונדושות כדי להפיק את התגובה הרצויה מבחינתו של היוצר מן המאזין/קורא/צופה (אני משתמש בהגדרה של תומאס קולקה, אז מישהו רוצה להרחיב את הבנתו בנושא שיילך לקרוא אותו). גם אם את מקבלת את ההגדרה הזו (ונראה לי שאת כן), זה לא סוגר את הדיון לא על הקיטש עצמו, ולא על השיר הזה. מה שדרוש להוכיח זה ששימוש בתבניות קבועות זה גרוע לכשעצמו. סצינה בה אם שבוכה על בנה שנפטר מיידית יוצרת תגובה רגשית צפויה, אז האם נפסול כל סרט בו סצינה כזו מופיעה, מבלי לבחון את התכונות שלו? כמובן דרוש להוכיח שהשימוש בתבניות בדוקות פסול. אני, מצידי, אנסה לטעון את ההיפך. תפקידו של האמן הוא ליצור משהו שישקף את עולמו הפנימי. אם מקבלים את זה, שאלת הקיטשיות של היצירה שלו בכלל לא רלוונטית. כל עוד היצירה משקפת את העולם הפנימי של היוצר בצורה טובה, לא ניתן לבקר אותה כיצירה (אבל אולי ניתן לבקר את העולם הפנימי של היוצר). שאלת הקיטש נהפכת יותר רלוונטית כאשר היצירה הופכת ליצירה במרכאות, וכל מה שמעניין אותה זה למכור. אז, ה"יוצר" למעשה הופך את עצמו לאיש שיווק, ואומר לעצמו "אני אכתוב את זה כך, כי זה ימכור". במצב הזה כמובן שאין היצירה עוד משקפת את עולמו של היוצר, והיצירה מוזנית עד לדרגה של פרסומת. האם את מאשימה את טורי איימוס במסחור ובכך שהשיר הזה לא מבטא משהו שהיא הביאה מנשמתה? כי לי היה נדמה לי שלא. זה עדיין לא סוגר את הדיון. נניח שהשיר בהחלט מייצג את הרגשתה של טורי נאמנה, אבל את עשויה לטעון, למה לי, כמאזין/קורא/צופה להתחבר ליצירה שמשתמשת בנוסחאות שאני מכיר כל כך טוב. אני חושב, שהתשובה נמצאת באיכות של היצירה עצמה. האם הסצינה הסוגרת של "החיים הם נס", שמרגשת אותי עד דמעות, היא קיטשית, מכיוון שעלילה שמבוססת של אהבה הדדית שהיא בלתי אפשרית עקב מוסכמות חברתיות כבר נכתבה על ידי שייקספיר ב"רומיאו וג'ולייט"? והאם זה עושה את הסרט לגרוע? כמובן שלא. זה בטח לא יהיה מוגזם לטעון שמאז תקופת הפריחה של הדרמה ביוון העתיקה לא נכתבה עלילה חדשה אחת. האם זה אומר שעלינו להפסיק לכתוב? כמובן שלא (וזה אגב תשובה לאלה מעליי שרמזו שCHINA הוא קיטשי. אז מה אם מטאפורת המרחק הפיזי כמשל על ריחוק בין בני אדם כבר נכתבה כל כך הרבה פעמים? זה שיר מהמם מכל כך הרבה בחינות.). זה פשוט אומר שאנחנו צריכים לשפוט את היצירה לגופה (בהנחה שהיא לא נכתבה כמו פרסומת, כאמור בפסקה הקודמת). אז את כותבת שהשיר הוא חסר תחכום, ייחוד ועניין. לגבי התחכום, עניתי כבר למישהו למעלה. לגבי ייחוד, אני לא מכיר הרבה שירים שדומים מדי לשיר הזה גם לירית, וגם מוסיקלית, אז הוא נשמע לי מספיק מיוחד (אם יש לך דוגמואת קומקרטיות של שירים, זה הזמן והמקום). לגבי עניין, השיר הוא בהחלט בעל עניין. אם מעולם לא הרגשת שאת מוכנה לבכות אוקיינוסים כדי להביא מישהו הביתה, אני פשוט מקנא בך. כי אני בהחלט כן הרגשתי כך. לגבי אנשים שכבר אינם בחיים שלי. או לגבי אנשים שכבר פשוט אינם. (אפשר לדבר גם על כך שישינם שינויים ביצירות שנובעים מקונקסט אישי, היסטורי או אמנותי, ואז כדי שהיצירה תהיה קיטשית באמת נחוצה חזרה הרבה יותר מהותית על אלמנטים מסוימים מכפי שאני ואת דיברנו. זה יוצר בעיה נוספת - זה אומר שכדי להבין יצירה יש להבין את הביוגרפיה של הכותב (כדי להבין את הקונטקסט האישי), ההיסטוריה של התקופה בה היצירה נכתבה (כדי להבין את הקונטקסט ההיסטורי), ותולדות האמנות הרלוונטית (כדי להבין את הקונטקסט האמנותי). האמנם אי אפשר לשפוט יצירה בפני עצמה, מבלי להפוך למומחה? אשאיר את זה פתוח, ואעצור כאן. אי אפשר לדבר על הכל.)