שרשור המסחריות

parnar

New member
לפי דעתי

עידו בקשר למילה "קשה" לא הייתי משתמש בה במקרה שלך ;)

Gizon

New member
אמר אותו אחד שאמר:

"לא רוצה שירים על סמים, לא רוצה שירים על ערבים. תנו לי להנות מהמוזיקה. " וזה מצוטט מהודעה שלך מלמטה. ואם אתה מנהל את הפורום, ואתה בכלל לא מבין מה זה הדג נחש אז מצבנו רע. ותפסיקו לקדוח לי עם הניכוס עצמי, נשבר כבר.

FunkyGiraffe

New member
אנשי םעושים טעויות.

אמרתי את זה מרוב שכל השירים עוסקים באותם הנושאים, והתחיל להמאס לי מזה. בכל מקרה, afon פתח לי את העינים ועזר לי להבין שצריך פחות בכמות, יותר נוקב, יותר לביצים. והטענה העיקרית שלך היא הניכוס העצמי שעשית להם. ולשיקו, בלי קשר, המפיקה בפועל היא סיגל גונן. יניב דווידסון המפיק בפועל האולפני שלהם ובמשך כל הטוּרים [סיבובי הופעות לעילגים] שזה בעצם רוב הזמן היא מלווה אותם.

just me2

New member
חחחחחחחחחחחחחחחח

"אנחנו לא אומרים לשבת להנות מהמוסיקה" גדול אז מה אנחנו אמורים לעשות עוד עם הדיסק?? לבכות כמה שהדג נחש ממוסחרים? חחחחח אתה עלוב דרך אגב אתה מוכשר מאוד. הצלחת לנתח את האישיות שלה רק מכמה שורות שהיא כתבה באינטרנט. פשששש.

afon

New member
מתי תבינו שמוזיקה זה לא סתם!!!

בלי קשר לנושא אם הדג נחש התמסחרו או לא אני לא מבין איך את יכולה להגיד שלא משנה מה הלהקה עושה העיקר שיש לה מוזיקה טובה! זה פשוט פאקינג שטויות!!! אני אישית לא יכול להעריך להקה שמשתמשת במוזיקה לצורך הרווחת כסף. להקות שמשתמשות בשם שלהם לתיקים, קלסרים, מחברות, עושות פרסומות או בקיצור מתמסחרות פשוט מורידות את המוזיקה לזנות! לא משנה כמה איכותיים הם יהיו וכמה טובים ומקוריים. אני לא אוציא אגורה אחת אל דיסק שלהם. מוזיקה זה הרבה יותר מסתם דבר לשעות הפנאי, זה תוכן לחיים, זו הגדרה עצמית מוזיקה זה משהו שנוגע במקומות ששום דבר אחר לא יכול להגיע אליהם. כמה מהדברים הכי גאוניים שאי פעם נוצרו הגיעו מעולם מהמוזיקה! ממוזיקה קלאסית ועד היפ הופ, מאלוויס ועד מטאליקה. אז כמו שאמרו לפני "תנו למוזיקה את הכבוד"

Gizon

New member
מסכם לעצמי והלך הבייתה.

עם ראש מורם אני הולך הבייתה. הוויכוח הזה גולש לקטנוניות, ולהתגוננות מטופשת של "מעריצים". תאמינו לי אני אוהב את הלהקה הזאת מאוד, ולכן אני אומר את מה שאני אומר. אני אוהב את הדג נחש כי הם אומרים משהו, והם אפילו מוסיפים לזה סגנון מוסיקלי מיוחד ויפה. לצערי הם לאט לאט מאבדים מהמסר שלהם, ולפני שתתווכחו איתי תהיו סגורים על מה הם מדברים. לכל מי שציין שירים, כולם בהחלט מדברים על אותו הדבר, על המחאה. ופה אין וויכוח. לצערי הפעילות שלהם בשטח מציגה משהו קצת אחר. ולצערנו (וכן ככה זה) בלתי אפשרי להיות במייןסטריים עם מסר חברתי כה בוטה, ובמקרה של הדג, הם פשוט מאבדים אותו, בין אם במודע או לא. כתבתי פה את ההודעה בדיוק בשביל לעורר וויכוח, ולכן גם עשיתי זאת בצורה שחצנית. תסתכלו קצת אחורה, קצת קדימה וקצת לצדדים, תנסו לראות למה אתם אוהבים אותם. אם בגלל המוסיקה וכי פאנן לכם להקשיב - שיהיה לבריאות, לא מדבר אליכם. אם בגלל המסר - כמה שווה מסר אם לא עומדים מאחוריו? בכל מקרה, תפתחו את הראש, אל תתגוננו ואולי אם פעם יצא לך לדבר עם מישהו מהלהקה תעלו את זה בפניו. להתראות ולילה טוב. וסתם ככה, סגול 59 בפירוש מדבר נגד התנחלויות ונגד הכיבוש, נשאל על ידי איך הוא מעביר מסר כזה ומתגורר בפסגת זהב ( מקום שחוקיתו הפוליטית איננה יציבה) הוא ענה: "אני יענה לך כמו ג'קי צ'אן - אני אדם מלא סתירות". אולי תשובה פלצנית זאת תוכל להאיר באור קצת שונה את הוויכוח שלנו.

SHIKO2000

New member
או בקיצור אני לא יכול להתמודד מול

עובדות. גם שהבאתי לך עוד עובדות יבשות על טעיות במחשבה שלך(הד ארצי,עננה,לבנטני מפיקים וכ"ו - פאנקי - מפיקה בפועל = שמה ליין אפ שירים על הבמה,מביאה בירות,דואגת להגיע בזמן,דואגת להסעות - האמא של ההרכב - יש גם להקות עם מפיק בפועל,אז הוא אבא
)/ למה אפשר להופיע גם מול 7000 בניצנים וגם מול 1000 בפסטיבל בשקל לדברים הללו אין תגובות. יש רק דמגוגיה, לא עוררת ויכוח עוררת אנשים שאומרים לך "הי גבר גבר תלך לבלוקבסטר ותחזיר תסרט שאתה חי בו" כל זמר גם הזמר מחאה הכי גדול רוצה לעבור את שלב להקת המועדונים...לפרוץ את גבולות הבארבי, לצאת מאזיקי הצוללת ולתת את מה שיש לו מול כמה שיותר אנשים,אם אפשר מליונים.... גם ratm שהבאת אותם בתור נקודת השווא(ללהקה שלא יכולה להיות מיין סטרים) בהתחלה הופיעו אצל גי לנו וקונן אובריין מלכי הרייטינג והמיסחור - למה שגם לקהל שמה יגיע המסר. לילה טוב

גיזון תקשיב

עם אתה חושב שהדג ממוסחרים זאת לא בעייה שלנו אז תעשה לי טובה ותעזוב אותנו במנוחה עם הויכוח הזה.

RunNGun

New member
../images/Emo32.gif אגב Rage הגדולים

ראיתי הופעה שלהם ב-SNL לפני כמה זמן. תותחים.

shigal123

New member
פספסתם.

פספסתם לגמרי את העניין. זה ממש ממש בסדר שהם יופיעו מול אלפי אנשים, זה אפילו רצוי, אבל שלא יעשו את זה בכפר המוזיקה של קוקה קולה. פאק הם לא יצאו נגד זה לפני שניה?? פסטיבל בשקל זה טוב ויפה, כמו גם הרצון שלהם להתפרנס, אבל מה המחיר? תחשבו על סבלימינל, מה ההבדל בינו ובין הדג? זה שהוא הוציא קלמרים והם לא? נו באמת.. להתעסק בזה זה להתעסק בסמנטיקה. אל תתגוננו כאן, אף אחד לא בא לתקוף, כולנו כאן אוהבים אותם, אבל אומרים את זה מתוך דאגה לעתיד. דוגרי לפעמים נראה לי כאילו הצעד הבא שלהם זה בדיוק להוציא יומן מגניב לשנה החדשה עם כל מיני סיסמאות על מצב החסה בשטחים. תיזכרו למה אהבתם אותם מלכתחילה, אם זה בגלל המלודיות, שיבושם לכם, אם זה בגלל המסר, פשוט תחשבו..

RunNGun

New member
שירלי יקירתי

אני אוהב את הדג נחש משתי הסיבות שציינת גם יחד: הן כי מוזיקלית, אני חושב שהם מדהימים - והן כי הם לא שוכחים להגיד משהו ולתת אמירה (ובכל האלבומים שלהם יש אמירה במוזיקה). שני דברים: א. קודם כל, מתי הדג יצאו נגד כפר המוזיקה? אם הדג היו אומרים ש"כפר המוזיקה בניצנים הוא רע" והיו הולכים להופיע שם, מילא. אבל לא שמעתי אצל הדג שום עניין לא נגד הפסטיבל, ולא נגד קוקה קולה. ב. תגידי לי - אם לך היו מציעים להופיע בפני קהל של 10,000 איש (!) ולחשוף את המוזיקה שלך שאולי לא נפגש עם המוזיקה, היית מסרבת בגלל כביכול "עקרונות"? הדג נחש לא באו לפני ההופעה וניגנו את "טעם החיים - תמיד קוקה קולה", או שאנן סטריט לקח לגימה מהמשקה ואמר "חבר'ה, אני שאנן סטריט אומר לכם - שתו קוקה קולה!". הם בסך הכל הופיעו שם! את באמת חושבת שכל הלהקות שהופיעו בכפר המוזיקה שותות קוקה קולה בבית? הרי זה אבסורד. ג. בעיניי צריך להעריך את הדג נחש על כך שהם לא היו צריכים על לוותר על סנטימטר ממה שהם אומרים ועושים, ובכל זאת היום הם בכל מקום, מצליחים, כובשים במות ותכניות טלוויזיה. עצם העובדה שהם מופיעים עם שיר כמו "חליפות" - שיר מחאה לכל הדעות - או "שירת הסטיקר" (כן, השיר הזה ש"ילדים בני 10 שרים אותו), שזה אולי אחד הטקסטים הכי דוקרים שיש פה, רק מוכיחה את מה שאני אומר כאן. ד. אין שום דבר רע בסאבלימינל והצל, הן סאבלימינל והצל והן הדג נחש רוצים להתפרנס ולהרוויח כסף מהמוזיקה שלהם. כפי שאמרתי, כל עוד זה לא בא על חשבון המוזיקה - אין בעיות בכלל! תחשבי רגע - אם הדג נחש, נאמר, מקבלים כסף מאיזשהם גורמים מסחריים, ובעזרתו עובדים על אלבום רביעי שיהיה נהדר כמו קודמיו - זה לא שווה את זה? תהני מהחיים.

FunkyGiraffe

New member
השירים יאמרו הכל

מתוך לא פראיירים: "בטח שאני משתתף במבצע של - קולה - שמאלה, ימינה תסתכלו לצדדים"

N a V e

New member
יש היגיון

גם אני התחברתי לדג נחש מתקופת האלבום הראשון.התחברתי לדג נחש.כמי שבא ממנטליות של רוקנרול,המסר והכנות עשו לי את זה,וחיפו על קטעי ראפ שלרוב אני פשוט לא סובל. הדג נחש,בשנה האחרונה,מקבלים פרסום אדיר,גם עבור כמה אמנים ישראלים ביחד.אני מסכים איתך,גיזון,שהם התמסחרו מאוד.אבל מצד שני,אני טוען,שבמציאות הישראלית אין כמעט ברירה לאומנים מצליחים לא להתמסחר.אל תסיק כלפי מסקנות:פירסומות בטלוויזיה זה הביזיון הגדול ביותר.אני מקווה לא לראות אותם אכן עושים את זה.הופעות בניצנים וכו'...זה עוד מקובל עליי. הכי חשוב בעיני לא לסתור את המסר של עצמך,והדג נחש אכן בתהליך של סתירה עצמית.אם כי לא מאוחר עבורם לצאת מהמצב הזה.

Wet n Wild

New member
תשמע אחי אבל אתה שוכח ש..

אתה שוכח שקשה להתפרנס ממוזיקה בארץ.. וזה שהם עושים רינגטונים ופרסומת זה רק כדי להתפרנס.. כי לפי מה שאני יודע הם מתפרנסים לא כ"כ טוב ממוזיקה.. אז אני לדעתי לא אכפת לי שיעשו פרסומות גם לסלקום.. העיקר שתהיה להם מוזיקה טובה.. ורק שתדע.. אין להקה לא ממוסחרת..

N a V e

New member
יש הרבה להקות לא ממוסחרות

הדורס היא הדוגמא הגדולה ביותר להצלחה חסרת תקדים בלי מסחריות. ידוע על מקרה שאחד מחברי הלהקה רצה להכניס את אחד השירים המוכרים שלה לפירסומת תמורת הון עתק,וג'ים מוריסון,מנהיג הלהקה ובעצם הבחור שהלהקה הייתה בנויה עליו לחלוטין,זעם וכמעט הרביץ לו והפרסומת כמובן לא עלתה.

ANGEL N

New member
ממש מעצבן מה שהולך פה!

קודם כל תכניסו את זה טוב טוב לראש שלכם, כל אומן אבל כל אומן מעוניין שכמה שיותר אנשים ישמעו ויאהבו את המוזיקה שלהם! הדג נחש נשארו אותה להקה שהייתה לפני 3-4 שנים. מי שהשתנה זה הקהל שלמד לאט לאט לאהוב את המוזיקה הזו ולהבין אותה כמו שצריך. דווקא לגבי "מספרים" ראיתי ראיון בטלוויזיה עם הלהקה שהם בכלל לא ציפו שיאהבו את זה, וזו הייתה עבורם הצלחה. השירים של הדג נחש הם מצויינים, הם נוקבים, ביקורתיים, זועמים ולא פוחדים להראות לנו את המציאות בארץ כפי שהיא - מסריחה ומלאה בשחיטויות. העובדה שיותר ויותר אנשים מתחילים לאהוב אותם לא אומרת שהלהקה פחות טובה! אני מבין מאיפה בא הזעם שלך כלפי הלהקה. כחובב מושבע של ה"יהודים" כבר מלפני 10 שנים, אני זוכר כמה היה נראה לי מוזר לראות כ"כ הרבה אנשים שרים את השירים שלהם אחרי ההופעה של נינט טייב. אבל אני לא זועם על הלהקה, אני לא כועס עליהם, אני רק שמח עבורם. הם לא שינו סגנון, הם לא התפשרו, הקהל קיבל אותם כפי שהם. האמת שעכשיו אני הרבה פעמים מוצא את עצמי אומר להרבה מאוד אנשים "אמרתי לכם". אותו דבר עם ה"דג נחש", הם לא התפשרו, הם לא השתנו, זה רק הקהל שהתחיל להבין עד כמה הם טובים. זה רק תחנות הרדיו שהבינו עד כמה הם חזקים. אם מישהו מהלהקה קורא את ההדעה הזו, כל מה שיש לי לגיד לכם זה- מברוק. כל הכבוד לכם, אתם עושים מוזיקה מצויינת, אל תשתתנו והגיע הזמן באמת שגם אתם תהנו מהפירות שלכם ולא רק אנחנו.

A&A

New member
מכל הסיבות הלא נכונות...

אתה יכול להגיד שהדג התמסחרו... אבל אתה אומר את זה מכל הסיבות הלא נכונות... אתה הרי אומר שאתה אוהב את חליפות.. גם את שירת הסטיקר... אבל בגלל שמשמיעים אותם הרבה ברדיו, בגלל שערסים לא מבינים את אף אחד, ובגלל שעכשיו שאנן לא נותן לך שלוקים, זה לא חלק מהתמסחרות.. זה חלק מתהילה ופרסום... אני לא בקטע של הארד קור דג נחש.. אז אולי אני לא יכול לתת טענות מוצקות נגדך.. אבל בדיסק הנוכחי יש את מה נעשה, סוג של מקבילה לקוסאמאמאק.. רק יותר מוסיקלי פחות מגרש כדורגל... הדיסק האחרון של הדג הוא הכי גרוב שאתה יכול להשיג... זה שיותר אנשים אוהבים אותם... זה כי עדיין לא למדת להבין שההיפ הופ כבר לא רק שלך.. הוא התפרסם, לאו דווקא התמסחר! זה כמו שעכשיו מישהו יבוא ויגיד שהיהודים התמסחרו כי כל הערסים פתאום שומעים אותם.. אבל אם הסגנון הוא אותו סגנון, והלהקה היא אותה להקה, זה לא מסחור זה פרסום! בקשר לפרסומות... הם כבר עשו פרסומת אחת להזכירך (קוקה קולה) אבל אם הם יעשו עוד זה יהיה דיי מעפאן אחרי שהם התחייבו שלא (ב7 ימים פעם) וסתם לסיום... תפסיקו לשייך את הדג נחש לירושלים כי רק שאנן גר שם... כל השאר תל-אביבים!!!

דעתי

עד החלק השני הייתי בטוח שאתה מדבר על משהו אחר שממש מעצבן אותי, האופי של הלהקה, זה לא קשור לשירים שלהם או לאלבומים וכו' שתמיד היו ונשארו מצוינים, האופי של תקופת המכונה של הגרוב היה אופי של להקה ירושלמית, וזה כלל את אהבת העיר, את הביתריסטיות (שום דבר נגד הפועל, אחלה קבוצה, הם היו בית"ריסטים וזה מסמל שהם אהבו קבוצה ירושלמית) וזה גם השפיע על האווירה של ההופעות בדיוק כמו שציינת. אחרי האלבום כולם חשבו שהגיעה האופציה שלהם להצליח ועברו לתלאביב, זה שינה מאוד את האופי של הלהקה לרעה וחבל שכך, בהופעת השקת הדיסק באומן 17 לגיא היו כמעט דמעות בעיניים כשכל הקהל צעק י-ר-ו-ש-ל-י-ם, הייתה מין הרגשה שחבל להם על מה שאבד... בקשר למיינסטרימיות, זה לא קשור ללהקה עצמה, הם לא נעשו סאבלימינאחס, השירים שלהם מעולים ועדיין האלבום השלישי הוא אלבום טוב. כן, גם אני חושב שחליפות שיר אדיר, וכן אני חושב ששירת הסיטקר גאוני, אבל הבעיה היחידה היא שמרוב חרישות ברדיו השיר נהפך ללהיט וכששיר נהפך ללהיט, מה לעשות הוא נחשף לקהל רב יותר ושונה יותר, הדג נחש אני מקווה למדו מסאבלימינל(ראה סוד ההצלחה) והם לא יתמסחרו, כל עוד זה תלוי בהם... הבעיה היחידה שקיימת היא עם גלגלצ שמחליטים היום איזה שיר יהיה להיט ואיזה לא, למעשה לפי מינון השירים הם קובעים איזה שיר יטמע בלב העם, ואיזה סתם יזנח...

יודע מה...

אני לא מעריץ ולא כלום, אוהב כמה שירים שלהם וזהו. לדעתי הדג נחש הם אחלה להקה והעובדה היא שזה גם לדעת המון אחרים. כל מה שאנשים יגידו בשרשור הזה לא באמת ישכנע אותך, כולנו יודעים את זה, אז מה כבר אפשר להגיד? בהצלחה בחיים, נראה אם תצליח להגיע לשמינית מההצלחה של הלהקה הזו ובינתיים- למה נראה לך שאמורה להזיז לדג נחש דעתך? אם הם היו עוצרים ומשנים את הדרך שלהם בגלל כל אחד שלא מצא חן בעיניו מה שהם עושים הם בחיים לא היו מגיעים לאנשהו, נכון? לא רוצה יותר לשמוע אותם? בבקשה. חושב שהם התמסחרו ועכשיו הם מגעילים אותך? תפדל. רוצה לגנוב מהם? עצור! עם כל הכבוד, זה שאתה חושב שהם בגדו ב"ערכים" שהם אמורים לייצג עדיין לא אומר שמותר לך לפסול כ"כ את היצירה שלהם ולדרדר אותה למקומות שבה היא בעצם שווה ל... כלום (=חינם). אחרת אתה גם כן לא טוב מהם, להיפך.

למעלה