שרשור המסחריות

RunNGun

New member
או שלא קנית את "לזוז"

או שלא קנית מקורי. החוברת מוצפת בתמונות של חברי הלהקה. אז כאן הטעות שלך.

Gizon

New member
אולי טעיתי, אבל זה לא משנה דבר.

האמת שאין לי יותר את לזוז, הוא אבד באחד הטיולים שלי, אבל יש לי את המוסיקה על המחשב (ולקטנוניים, זה חוקי אם רכשתי את הדיסק). ואני עדיין אומר, זה אחד מהסימפטומים, והתופעה הזאת בהחלט התחילה עם לזוז, ככה שאתה יכול להגיד שיש לי פאלטה בדעה ואני יכול לחזק עם זה את הדעה שלי.

SHIKO2000

New member
טוב אז לדבריך אמשיך להתעסק בטפל

מי שמפיק בפועל את הדג נחש הוא יניב דוידסון מעננה.... הדואליות בדג נחש זה מה שיפה שהם יכולים להופיע בפסטיבל קוקה קולה אבל מצד שני לעשות את פסטיבל בשקל שגם אלו שלא יכולים לראות אותם בקוקה קולה יזכו לכך. אני מתעסק בקטנות??שמו תמונות לא שמו תמונות??who gives a fuck?????? הלהקה היחידה בעולם שאני מכיר שכן מוחה ועושה כל דבר כדי שהמעריצים שלה יהיו מבסוטים פלוס הם פרל ג'אם. החל מהמאבק במחירים של טיקט מסטר וכלה בהפצת כמעט כל הופעה שהם עושים. וכל בוקלט של דיסק שלהם מלא תמונות(בייחוד מהאולפן- נשמע מוכר??)אויש איזה מסר כפול שואה שואה הלואי והיו עוד הופעות ענקיות בארץ מבחינתי גם שיהיה מימון משותף של כל חברת הסוללור ביחד - זה נתן לי את בלקפילד בחינם בחוף פרישמן את הדג נחש בחוף תל ברוך וכו וכו מי יתן ויהיהו עוד ועוד. לא ראית אותך יוצא נגד פסטיבל הבירה??כי זה בחינם?כי זה בירה?? על הזין שלי למי יש אינטרס מסחרי אני לא אשדרג את הפלאפון שלי, אשתה עוד קולה, או אקנה עוד גולדסטאר - למה כי אני לא טיפש!!! אבל מצד שני אני אהנה מהפקות שלא נופלות יות מידי מרמת חו"ל(ניצנים) או סתם הופעות סבבה בחינם. אה ורק שתדע שאני ממש לא מעריץ פאנט פשוט ראיתי תפורום הזה ונכנסתי לראות במה מדובר...ועיני שזפה קצת את השטיות שלך... כמו שראן אנד גאן אמר לך צא מהסרט הם לא להקה שלך הם להקה של כוווווווווווווולללללללללללם נ.ב - הדבר היחיד שבו יש מצב שאתה צודק זה אם הם היו מודעים שהדיסק שלהם יופץ עם רשימת הרינגטונים זה דיי מעפן.

טיפקסית

New member
תגובות לשירלי ומר גיזון

קודם כל אני באופן אישי חושבת שהדג נחש נכון גם אני הייתי בהתחלה בשוק מהצעד של הדג וסלקום להעלות רינגטונים לפלאפונים אבל לאט לאט הבנתי שזה היה תוך הסכם של הד ארצי לא של הדג נחש עצמם. ותנו לי לנפץ לכם את האשליה שהדג מוצפים בכסף אז זה ממש לא ככה, רובם עובדים בעוד לפחות 2-3 עבודות להשלמת הכנסה תדעו לכם שהסכומים שאומנים בארץ מרויחים הם בערך כמו שכר מינימום של כל אדם פשוט מהשורה [ואולי קצת יותר]. בקשר לשירים נכון שירת הסטיקר באמת משמיעים אותו כל דקה ובכל מקום אבל הדג נחש לא ציפו שזה יקרה הם לא אמרו לעצמם "אוקיי ניקח את השיר הזה כי הוא יכול להצליח במצעדים ובתוכניות" אנשים זה ממש לא ככה הם הוציאו אותו בתור מחאה , אם יצא לכם להקשיב להסברים של שאנן בתוכניות רדיו שונות שבהם הם התארחו הוא הסביר את זה כך "זה שיר שיצא כמחאה נגד זה שכשמישהו מסתכל מחו"ל לארץ מה הוא רואה סטיקרים שיוצרים שני צדדים שנלחמים על כל פיפס הכי קטן למה שנילחם למה שלא נמצא דרך להסתדר עם השכנים שלנו גם מבפנים וגם מבחוץ" השיר בא כמחאה על העניין שאנחנו כל הזמן נלחמים נגד תופעות שוליות במקום להתעסק בדברים החשובים באמת. אם תנסו לתת הקשבה לעומק לטקסטים בדיסק תגלו שזה דיסק שבנוי מהמון סגנונות,מהמון גוונים שממש כל אחד בלהקה הביא את עצמו פנימה כל אחד הביא מה שיש לו בבית וביחד זה יצר דיסק שבנוי מדרגות שונות שלטעמי הוא כאילו בנוי במעגלים שכל פעם הוא עוסק במעגל אחר. זה פותח עם מעגל ההיסטוריה בבראשית, בראשית המאה כשהמדינה שלנו רק נבנתה דרך שחיתות של פוליטיקאים כל השנים ודרך זה שלמנהיגים שלנו בכל התחומים לא איכפת מספיק ממה שקורה ושלמדנו לסמוך עליהם יותר מדי לפעמים ועל הצעדים שלהם מגיע לכאפה שאומנם הוא שיר על מוסיקה אבל אם תשליכו אותו על החיים שלנו תעשו השלכה על החיים שלכם תראו שיש המון דברים שאנחנו חושבים שמטבעם הם יכולים לקרות וצריכים לקרות, אבל אולי אם נתעורר ונעשה משהו לא נחטוף את הכאפה המצלצלת ס'תומרת שלא כל דבר הוא מובן מאליו ולא כל מה שצריך לקרות יקרה. יכול להיות שמה שאנחנו צריכים לעשות הוא לקום ולפתוח את הפה ולמחות, למחות כי באמת איכפת לנו מהמדינה, אולי אפילו שאותו אזרח קטן יקום וישבות נגד כל מי ששובת נגד כל מי שמפסיק את רצף החיים הנורמלי שלנו,נשבות כמחאה נגד כל מה שקורה בארץ הזו זה ממשיך בשיר שמסבירה בעצם כמה החיים שלנו לא יכולים להיות בנויים ממוסיקה ואולי כמה שאנחנו צריכים ללמוד להעריך כל אומנ/ית זמר/ת או להקה, אחרי עבודה קשה של חודשים ולעיתים גם שנים אנחנו צריכים לתת להם את הכבוד שבאמת מגיע להם כי הם קמו ועשו משהו להעיר את האנשים,להעיר אותם מהבועה שלהם ליצור פה איזשהו גל שיילך אחריהם ויקשיב למה שיש להם להגיד. והם לא רק אומרים לאנשים תעשו מה שחשוב לכם,תגידו מה שחשוב לכם השיר מה נעשה למשל הוא שיר שהם קמים ומדברים על כל הפרובלמטיות של המון נושאים שאולי אנחנו חושבים שמדברים עליהם ודנים בהם אבל אין בהם טיפול אמיתי אז אם אף אחד לא מטפל בהם אולי אנחנו צריכים לקום ולהעלות נושאים כאלה לסדר היום, אנחנו קמים ושרים עליהם כי איכפת לנו. שימו לב למשפט "צריך לצאת לצאת לצאת מזה" וזה לא רק על הסמים זה צריך לצאת מהבועה שאנחנו חיים בה בואו נתפכח ונתעורר ממנה, נצא מהתרדמת שאנחנו שרויים בה כרגע נקום ונגיד שנמאס לנו ממה שקורה, בואו לא נלך עם הזרם, להיפך נלך נגדו. יכול להיות שמצד שני עם חלק מהדברים אני לא מסכימה, שעם חלק מהאמירות שהם שרים אני לא מסכימה, אז זה לא שאני אקום ואגיד להם שהם טועים כי כל צד והדעות שלו. אני לא חושבת שהדג נהיו להקת מיינסטרים להי]ך הדיסק החדש רק נתן לי הרגשה שהם מנסים להילחם במצב החברתי הרעוע בארץ שלנו, הם אפילו שולחים בו מסרים על סמים,על האדישות שאנחנו נמצאים בה זה בעיניי ממש לא מיינסטרים. אני יכולה להגיד לכם שאני התחלתי לשמוע הדג לפני כמה שנתיים וחצי בערך ואני חושבת שהשיר הראשון שלהם ששמעתי הוא דווקא אלוהים שלי ואחריו ג'רוזלם ואני חושבת שהתחברתי אליהם כל כך כי הם כן אומרים חבר'ה בואו נטפל במצב אנחנו שרויים בתרדמת וצריכים לצאת מהאשליות שבהן אנחנו חיים פה ואם יש לנו הזדמנות לנסות לשנות אותו למה שלא נקום ונעשה אותו. ולשירלי אני ממש לא מסכימה איתך חברי הלהקה כן הולכים ומדברים עם הקהל בסיומי ההופעות אני למשל הגעתי ודיברתי עם גיא ואמיר ויאיא אחרי ההופעה בכפר ורדים ואני הולכת לעשות את זה שוב בנהריה כי כן יש לי הרבה מה להגיד ולשאול אותם ואני חושבת שאפשר ללמוד מהם המון הם לא בורחים להיפך. יכול להיות שבהופעה שהם ברחו הם פשוט היו לחוצים בזמן מה שבטוח שהייתה להם סיבה טובה. הם אנשים מקסימים באמת אחד אחד שם הוא כוכב בפני עצמו, באישיות הם אנשים מדהימים אני מרגישה שהצלחתי להתחבר אליהם ממש ברגע אחד. הדג נחש באמת הם בני אדים, יש הרבה מפורסמים שהיית מתה שיתייחסו אלייך בצורה כזו אבל הם לא, הדג נחש מאוד פתוחים לקהל שלהם הם גם עושים בהופעות שירים שהקהל מבקש [ראי קוסאמאמק ושירים ישנים] וזה רק מראה עד כמה באמת איכפת להם מה הקהל חושב. ואני כן אהיה בנהריה כי אני יודעת כמה אני אוהבת את הלהקה הזו ואהבה מתוך הזדהות עם השירים והמוסיקה ואפילו גם אהבה מתוך הרגשות שלהם כבני אדם אותי זה הצליח לרגש. דג נחש באים בהפוכה אם תקשיבו למה שיש להם להגיד תגלו את זה.

RunNGun

New member
שלום גיזון

אתה תוצר של תופעה ידועה ומוכרת בקרב מעריצי מוזיקה בכלל והיפ-הופ בפרט: ניכוס עצמי. מה זאת אומרת? זאת אומרת שמהטקסט שלך אני מבין שקשה לך מאוד עם זה שהם מצליחים ופופולריים. וזה מוזר בעיניי, כי אתה מצטייר כמעריץ של הלהקה - אני לא מעריץ מושבע של הדג נחש, אבל יש לי הרכבים ואמנים שאני אוהב ומעריך, חלקם הצליחו והתפרסמו מאוד (סאבלימינל והצל למשל) - ואין לי בעיה עם הפרסום שלהם, להיפך. אני גאה בהם על כך שבזכות יכולתם המוזיקלית הם הגיעו לאן שהגיעו. מה שאפשר לומר בדיוק על הדג נחש. המוזיקה המצוינת שלהם הביאה אותם לאיפה שהם נמצאים היום, נקודה. אז מה רע, תגיד לי? מה שנראה לי שמעט כואב לך זה העובדה שהם כבר לא להקה שנמצאת בתודעה של מאות, אלא בתודעה של אלפים ועשרות אלפים. מה שאומר שפיספסת את כל הרעיון של הערצה, לדעתי..... ולגבי הטענה כאילו הדג נחש ויתרו על המסר: אם להוציא שירים כמו את "לא פראיירים", "בלה בליסימה", "סוד ההצלחה", "הכאפה המצלצלת", "מוזיקה", "חליפות", "מספרים", שאני אמשיך? אם זה נקרא לוותר על המסר - וואלה, הדג נחש ויתרו, אחושילינג ויתרו. הם בהחלט נשארו מחאתיים, הם בהחלט מוחים (ואגב - הם גם עושים, ראה היוזמה המבורכת של "פסטיבל בשקל"). אז יקירי, הצעה לי אליך: שב, תירגע, תתרווח ותהנה מההצלחה של הלהקה שאתה ואני ועוד רבים כאן כל כך אוהבים. זה קרה בזכותך ובזכות אותם מעריצים מקוריים שאהבו אותם from day one. במקום סתם להתרגז, תתגאה במה שהם עשו. זה בהחלט מגיע להם.

Gizon

New member
טעות בידיך.

לא כואב לי שהם הגיעו לתודעה ענקית, כואב לי שהם הפסידו בדרך את המסר שלהם. וויתרו על המסר בתמורה לכסף\פרסומות\מעריצים ולהיות סלבס. ושאני אומר וויתרו על המסר, ובכנראה שלא הבנת אותי, כי בדיוק חיזקת אותי. השירים שלהם מאירים בפירוש על המסר הברור שלהם, כמו שציינת את "לא פראיירים", "בלה בליסימה", "סוד ההצלחה", "הכאפה המצלצלת", "מוזיקה", "חליפות", "מספרים" אבל המעשים שלהם אומרים אחרת. וד"א סתם שתדעו, הפזמון של "לא פרייארים" הומצא ככה ברגע באולפן על ידי יוסי פיין. וזה מידע מדויק.

RunNGun

New member
במה הם מוותרים?

בזה ששאנן סטריט מקים את עמותת "פסטיבל בשקל", ומביא לעיירות מצוקה את ההופעות הכי חמות בארץ? והפזמון הוא מ-מ-ש לא העיקר ב"לא פראיירים". ממש לא.

Gizon

New member
מישהו פה הולך סחור סחור.

פסטיבל בשקל הוא אולי הדבר האחרון שנשאר מהדג נחש של "פעם". והוא מסמל את המסר הברור שלהם, ושל שאנן כבנאדם. ובטח גם הוא יפסק תוך שנתיים שלוש כי זה לא רווחי או משהו. וכדאי שתתחיל לקרוא את ההודעות שלי כמו שצריך. כתבתי בפירוש "סתם שתדעו". וזה כי למעריצים שכמוכם זה בטח מעניין. אל תשליך כל דבר על העמדה שלי.

RunNGun

New member
תפסיק לצייר אותם כעסקנים

וכשחצנים, כי הם לא. מי שהיה מחפש רווחים על סיבוב הופעות - לא היה מציב תווית מחיר של שקל אחד. ובכלל, מי שהיה מחפש רווחים לא היה הולך ומרים פסטיבל ופרויקט כמו "פסטיבל בשקל" במקום כמו שדרות למשל. וזה לא יפסק - רוצה לדעת למה? אני אגלה לך סוד: מאחורי זה עומד דבר קטן שנקרא "אידיאולוגיה". כן, לשאנן יש אידיאולוגיה ובגלל זה הוא עושה את זה. לא משום סיבה אחרת. (ואני יודע שזה ככה - כי במקרה אני מכיר בנאדם שקשור לפרויקט הזה, וחבר בעמותה הזו, ואני יודע מה האינטרסים שמניעים אותו ואת כל הפרויקט.)

FunkyGiraffe

New member
אתה לא רק מכיר אותו

אתה כותב לו כל חמישי בלילה את הפלייליסטים
ועכשיו בקשר להודעה,לדעתי אתה צודק.
.

RunNGun

New member
ולגבי הדבר השני שאמרת

קראתי את ההודעה, ואני בסה"כ מגיב על הטענות - ומציב את דעתי מול דעתך. זה הכל.

RunNGun

New member
ולגבי הדבר השני שאמרת

קראתי את ההודעה, ואני בסה"כ מגיב על הטענות - ומציב את דעתי מול דעתך. זה הכל.

oRockGirLr

New member
אם אתה אוהב את המוזיקה..

תמשיך לשמוע? מה אכפת לך איך האנשים שעושים את המוזיקה? תהנה מהמוזיקה. וזה שעכשיו כולם שומעים את הדג נחש ויודעים את השירים מה מפריע? מה כואב לך? שלא תהיה יותר "מאגניב"?

Gizon

New member
אחח, בדיוק נגדך אני יוצא !

אנחנו לא אומרים לשבת להנות מהמוסיקה, זה לא פאקינג מלודיה. מדובר על להקה עם מסר חברתי חזק, הם לא עובדים קשה כדי שאת תשבי בבית ותהני "מהמוסיקה", זה האקסטרה שלהם. את חלק מהאנשים שלא מבינים, שבכלל לא מעוניינים להקשיב למה שבאמת אומרים בשירים, ומזמרים את המילים כך באוטומטיות במקום לנסות להבין מה זה אומר. זה מעצבן אותי. הם הגיעו לתודעה עצומה ופיספסו אצל 99 אחוז מהאנשים את המסר.

טיפקסית

New member
אגב שכחתם שיר שלדעתי הוא אח הבאמת ח

אני מתכוונת לשיר "זה לא אני" שנכתב על ניר אביבי ז"ל חייל שבשנת 1991 היה בדרכו לסייע לחברים שלו שהיו במשימה באיזור הצפון ומסיבה לא ברורה נפל מהבט"שית ונהרג במקום. ניר בן הגרעין של שאנן סטריט שהיה חניך בתנועת נוער שאני נמצאת בה ולכן השיר הזה אולי קצת נגע לי יותר מאחרים. בשנה שעברה יצא לי לפגוש חבר'ה שהיו עם ניר בקן התנועתי [ניר היה בשומר הצעיר למי שלא יודע]. יצא לי לחשוב על השיר הזה אחרי הפגישה איתם והבנתי שאולי מי שאשם במוות של ניר מסתובב ממש חופשי ואין מי שישים אותו מאחורי סורג ובריח. במוות שהוא כל כך מיותר. השיר מנסה להתחכות אחר האשם במוות הזה כשכל גוף מעביר את האחריות לגוף אחר. הדג נחש כתבו והלחינו את השיר הזה כדי לקום ולהגיד שיש בנו כתם על כך שהאשם במוות של ניר מסתובב חופשי ואנחנו לא עושים כלום. המערכת הצבאית איננה מתעסקת על פי ידיעתי כיום בחקירת הנושא מאחר ומיד לאחר המקרה הוקמה ועדה ונפתח תיק אך בשל סיבות רבות הוא נסגר. אני חושבת שעצם זה שהם קמו ועשו שיר להגיד "אוקיי צריכים למצוא את האשם במוות הזה לא ייתכן שהוא ימשיך להסתובב בחוץ ולראות אור יום" אם זו לא מודעות ולא ניסיון למחות על האדישות אז מה כן?

FunkyGiraffe

New member
אם הם התמסחרו,

אז למה הם עדיין פעילים בפסטיבל בשקל וזה מתקתק כמו שעון כל שנה ללא יוצאים מן הכלל? למה הם לא גרים בוילה בצפון ת"א של 10 חדרים? תאמין לי, מכל יחסי הציבור של חומר מקומי הם יפלו חזק בסופו של דבר לצערי. למה יצא פרוייקט ריממבר בן לחנויות? למה הם כאלה לא שחצנים? עזוב שטויות. אל תקח אחריות על הדג נחש, לא המצאת אותם. ולא, אני לא עוקב אחריהם מלזוז, אני אמנם בן 13 אבל "ג'רוזלם" הדליק אותי קשה..

למעלה