שרשור המסחריות

Gizon

New member
נמאס מהדג - נשבר מהמסחריות.

טוב, בשחצנות אני מודיע, אם התחלתם לשמוע את הדג בגלל מספרים\שירת הסטיקר ההודעה הזאת היא לא בשבילכם, אתם חלק מהתהליך המחורבן שעברה הלהקה. אני אתחיל מההתחלה, ההופעה הראשונה שלי של הדג. צוללת צהובה, לפני איזה שלוש שנים (?). שלום סאלם פיס, המכונה של הגרוב, קוסאמאמק, אלוהים שלי (עוד לפני שהוא נהיה מה שהיה) ובכלל, אנרגיות מטורפות, כולם קופצים ונגנבים. שאנן הצחיק את כולם, עוד לפני שנהיה שחצן טמבל, נתן הופעה חופשית כשהוא משנה בכיף את כל המילים של השירים לפי המצב "בסמים אני כבר כמה שעות לא משתמש - עבריין". בכל מקרה, אח"כ ישבנו איתם קצת, זה היה עוד לפני שהם הגיעו ב-Van סגור וברחו מהקהל. שאנן חילק שלוקים מהוויסקי שלו ובכלל, כולם נהנו, המבוגרים והצעירים. מאז עקבתי אחריהם, הייתי בכל ההופעות בירושלים, רובם בצוללת, בפסטיבל בשקל וגם פעם אחת ברמות. ואז יצא האלבום השני, משהו שלי היה קצת קשה לבלוע. אבל למדתי לאהוב אותו. ולא בגלל גבי ודבי ומספרים, יותר בגלל המכונה של התות, גן התות, קמתי ובלה בליסימה. עדיין השתדלתי להגיע לכל ההופעות שלהם, תמיד שמחתי על להקה אחת שלא מפחדת להגיד מה שיש לה, גם אם זה לא כל כך פופלרי. ואז יצא חליפות, קיבלתי אותו בסינגל שבוע לפני שיצא לרדיו, וואלה, היה לי מוזר בטירוף אבל למדתי לאהוב אותו כל כך. אח"כ קיבלתי את הסינגל של שירת הסטיקר, גם חיבבתי, אבל חליפות נשאר הפייבוריט שלי. ואז התחיל (או המשיך) הגל המטורף והמגעיל הזה, של להפוך את הדג נחש ללהקת מיינטסרים, שילדים בני עשר שרים לי את שירת הסטיקר, של טמבלים שחושבים שאף אחד זה שיר על אלימות (ולא על נגד אלימות). שמשמיעים במועדנים וכל חצי דקה ברדיו את שירת הסטיקר, אני לא מבין את זה, זה כמו ש-Rage תהיה להקת מיינטסריים. אין מה לעשות, עם מסר כמו של הדג אי אפשר להיות במרכז הסצנה, אלא אם מוותרים עליו. וזה בדיוק מה שקרה- הדג נחש וויתרו על המסר שלהם, נגד מסחריות ("חברות התקליטים שמשחקות איתך בקקה משקשקות כמו צ'קלקה רק על כסף הם חושבים" - ותסלחו לי על טעויות). נמאס ממכם. אני לא האמנתי שראיתי את הנייר עם הרינגטונים של הדג לסלקום. באותו הרגע (באמת) עשיתי Rip לכל הדיסקים של הדג נחש שיש לי, והעליתי לאינטרנט. שיורידו. אני אישית לא מתכוון ללכת להופעות של הדג יותר, ואם במקרה אפגוש את שאנן או אחד מחברי הלהקה ברחוב אני מתכוון להגיד לו את זה. ולגבי מי שהתעצבן על סאבלימינל והצל על כל הפרסומות שהם עושים - אני יודע שהדג לא רחוקים מזה. אולי שאנן יעשה פרסומת לאבקת כביסה. אז אם במקרה מישהו מחברי הלהקה קוראים את זה, תדעו שיש הרבה חברה ירושלמים שעקבו מהרגע הראשון ואהבו ולא מוכנים לשמוע עליכם יותר. * אני הדג נחש ואין לי שום חשש.

תשמע

אני אישית לא מבין למה אתה כל כך מתרגז. לעשות פרסומת אחת או שתיים זה לא כזה נורא ואני עדיין יקנה דיסקים של אמנים שעשו פרסומת שתיים אבל הם עושים מוזיקה טובה, רק אם ממש מישהו ממש יתמסחר אז אני לא יקשיב בכלל לשירים שלו והדג עשו פרסומת אחת וזהו. וחוץ מזה, כמעט לכל זמר/זמרת/להקה יש רינטונגים. האם זה אומר שכל האמנים ממוסחרים?

shigal123

New member
היי כולם

היי מה המצב, זאת שירלי. כבר הרבה זמן שאני לא כותבת בענייני הדג, לפחות לא בפורומים. נמאס כבר, הם בכל מקום, הם בהחלט זכו או קיבלו חשיפת יתר, איך שבא לכם לראות את זה. בתור אחת שנהנתה להקשיב למוזיקה שלהם היום אני יכולה להגיד שנמאס לי. הייתי בלונהפארק והופ הופעה של הדג, הייתי בחוף הסטודנט-הופ הופעה של הדג, צמח-הופעה של הדג, ונחשו מה בקשר ליום העצמאות. דיי, שבעתי, אני לא יכולה יותר. וכן, ללא ספק רוב האומנים היום התמסחרו, והמוזיקה בהתאם. לדג נחש יש מסר אבל הם ממסחרים גם אותו, הם לא מנסים להסביר או להכניס בקטנות את זה שוואלה המצב בארץ חרא ואולי כדאי לחשוב על שמאל חברתי, הם פשוט אומרים את זה בכל משפט, אז נכון, אולי זאת לא המסחריות שכולנו רגילים אליה אבל זאת בהחלט מסחריות חדשה. בקשר לואן הסגורה-אין מה לעשות, הדג נחש זאת להקת חברים, שיתנהגו ככה ויפסיקו עם הפלצנות. לא מתאים, לא לנו, לא להם ולא לאף אחד שאוהב אותם. ווואט דה פאק להופיע בכפר קוקה קולה פתאום?? פרסום בכל מחיר? אתם כבר מפורסמים תרגעו!! הצלחתם לעצבן, דיי, אני לא הולכת להגיע להופעה בנהריה, למרות שהיא תתקיים 2 וחצי מטר מהבית. אני לא באה להרגיז כאן אף אחד, עידו, בשמת, אתם חברים טובים ואתם יודעים שאני אוהבת אתכם ואת הפורום הזה, אני באה לצאת נגד תופעה, ואני חושבת שבפורום של הדג יש מקום גם לדיעות האלה.

FunkyGiraffe

New member
ואן? פאקינג לא שמעתי על זה.

אחרי ההופעה באים אליהם מדברים איתם הם תמיד עונים לא סנובים קחו לדוגמא את ההופעה בפלמחים ברביעי האחרון הם באו ודיברו עם הקהל אחרי זה. בניצנים הם ירדו אל החוף בזמן ההופעות ודיברו עם כולם. הם לא כאלה. פשוט ככה.

לשירלי

מה לעשות, אמנים גם מופיעים וזה לא אשמת הדג נחש שבכל המקומות שהיית בהם הם הופיעו. מה, את רוצה שהדג יפסיקו להופיע
ובקשר למסחריות, על איזה מסחריות חדשה את מדברת

Natali s

New member
חחחח... שירלי... איזה לא מפתיע

לראות אותך פה... :) וחסר לך שאת לא באה להופעה בנהריה.. גם שייגעצ מופיעים.. וזה הופעה שכל ההכנסות לתרומה ועוד הופעה שאני מארגנת.... אז חסר לך שאת לא באה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ואם עדין לא הבנת.. זאת נטלי..

FunkyGiraffe

New member
הכל בסדר?

אתה בסדר? אתה לא יודע שההסכם עם סלקום הוא של הד ארצי?

FunkyGiraffe

New member
אה ונ.ב.

אני מבין את העצבים שלך. באמת שהם לא מוצדקים ואני התחלתי לשמוע את הדג נחש מאז שחבר שלי השמיע לי את ג'רוזלם ונתפסתי על זה חזק.

shai lior

New member
שמעו..

שמעו.. איך אתם רוצים שהם יתפרנסו בלי קצת מסחריות?! אה?! מה אסור להם?! ביג דילל..! קיצר אני ממש ממש לא מבינה אותכם.........

afon

New member
כן שינסו להתפרנס בלי מסחריות!

ברגע שמוזיקה הופכת לכלי להשגת כסף הכול הולך! אולי יהיו יותר ויותר מעריצים, אולי יהיה יותר כסף ופרסום אבל האיכות פשוט תרד. יש מספיק דוגמאות ללהקות שהתמסחרו ופשוט האיכות ירדה, הלהקות פשוט הפסיקו להתפתח, לנסות להגיע לדברים חדשים. הם פשוט מנסות לחכות את ההצלחה של הדיסקים הקודמים ונשארים במקום. עכשיו, אני לא יודע עם הדג נחש התמסחרו, אני לא ממש מרגיש את זה. עוד לא גיבשתי ממש דעה בנושא, אבל אני יודע שברגע שהם יפסיקו ליצור מהלב אני ארגיש את זה. ברגע שהם יתחילו למכור את השירים שלהם, ואת עצמם אני פשוט אפסיק לקנות את הדיסקים שלהם. אולי ההצלחה עלתה להם לראש אני לא יודע אבל אני מאוד מקווה שלא. בקשר לזה שהם צריכים להתמסחר כדי להתפרנס...זה פשוט בולשיט! עדיף להישאר נאמן לעצמך ולמוזיקה שלך מאשר להרויח עוד מאה אלף שקל מפרסומת!!! אסור שמוזיקה תהיה כלי להשגת כסף. וההופעה בניצנים, אני גם חשבתי על זה והגעתי למסקנה שזו דרך מעולה להגיע לקהל חדש של אנשים וגם לעזור למעריצים שלך לראות הופעה מבלי לשלם כסף.

shiroo

New member
../images/Emo70.gifאנשים !!

אתם סתם מגזימים..... צריך לצאת מזה....חחח אני אוהבתם מאוד לא הרבה זמן.....אבל אם ההצלחה הייתה עולה להם לראש לא נראה לי שהם היו שמים על המעריצים שלהם.....הם מאוד נחמדים....וכן גם לדעתי הם התמסחרו קצת אבל מה לעשות.....הם גם צריכים לעשות כסף בדרך כלשהי.....וחוץ מזה מה רע בלהרויח 100 אלף? תחשבו גם שכל זה מתחלק בין חברי הלהקה..... בקיצר למרות זאת תפרגנו.....יש כאן מעריצים שמעריצים אותם מתחילת הדרך....אז במקום לפרגן יש לכם כל מיני תלונות....זה לא ממש נחמד... SHIR

Gizon

New member
../images/Emo45.gif מסחריות ומוסיקה לא הולכים ביחד

הדג נחש התמסחרו בלי ספק. לכל אלו שאומרים "זה לא נורא" אז אתם לא מבינים מה החיים שלכם, אתם בדיוק חלק מהתופעה שאני יוצא נגדה. הדג נחש היא לא עוד להקה (או לפחות הייתה) שמקשיבים בכיף ברדיו, שנהנים לשמוע ככה בכיף. לא שאני אומר שלא נהנים ממנה, אבל הדג היא להקה עם מסר, ושבהצלחה רבה גם מצליחה להצמיד מוסיקה מעולה אליו. * הסכם עם הד ארצי? זה לא משנה בכלל, סגול 59 לדוגמא לא היה מקליט בהד ארצי בגלל הסיבה הזאת. מה קרה לכל הליריקס של "סוד ההצלחה" ? זה בדיוק מדבר על זה, נגד זה, בשבילכם אני מצרף חלק מהליריקס, להראות בפירוש את הצביעות המגעילה שעברה על הדג נחש. מנגנים בשביל הכסף ולא בשביל המסר. להגיש לכם על מגש מטעמים זה התפקיד החדש של הדג נחש, אנשים! הדיסק הזה יהיה תפור לפי מידותיכם כל-כך מתוק יהיה, שגם דודותיכם ישמעו ויקנו, יאהבו עד הגג. 99.90 - מתנה מושלמת לחג נביא מוצר שארוז ממש סימפטי עם רגעים מרגשים ועם נופך רומנטי. חבל רק שכבר לא מדובר על מסר נגדי, אלא על מה שקרה לדג נחש.

SHIKO2000

New member
מר גיזון היקר

הדג נחש קימים הרבה יותר זמן....בפלוגה שלי רצו קסטות של הופעות מהצוללת עוד שהייתי שנה לפני השחרור(אני משוחרר עוד מעט 4 שנים....) את שאנן פגשתי לא מזמן ומשיחה של 15 דקות הוא עושה רושם של אחלה גבר.ןלא פלצן ומתלהב בכלל... יש לך בעיה חמורה אתה פשוט מנכס לעצמך את הדג נחש....אז בווופ צר לי לפוצץ לך את הבועה הם לא שלך. אתה בדיוק עמו הילדים בפורום מוזיקה שחורה שחושבים שהם נורא מחתרתיים ואיזה בעסה שפתאום כולם שומעים היפ הופ. גם אני הייתי ככה בגיל 13 בערך ששמעתי להקות מטאל נורא מגניבות משוודיה ולא הרשתי לחברים שלי להקליט דיסקים...... על מה אתה רוצה שהם יבאו להופעה סקטים??טוסטוס...הסעת אמנים זה הדבר הכי פאקינג נפוץ בארץ גם ללהקת חתונות סוג ז.... זה שהלהקה הגיעה למעמד שבה גם המיין סטרים הגלגלצי מכיר בה זה מצויין - אתה יודע למה?? כי זה יעשה את הד ארצי ולבנטיני קצת יותר עשירים וככה יהיה סיכוי לעוד אלבומים. אה כן ואלי זה יכניס איזה שקל 2 לכיס של הדג נחש... המחאה שלך בהעלת הדיסקים שלך לרשת היא סופר מפגרת אבל תהנה ותמשיך לחשוב שאתה מחתרתי וככה דפקת את המערכת....

Gizon

New member
מחתרתי?

אתה חושב שאני מנסה להיות מחתרתי? אני לא מנסה להיות כלום, למעשה אני כלום, אני לא מייצג דעות אישיות שלי, אני משתמש במסרים של הדג נחש ומראה בדיוק איך הם סותרים את עצמם. - הד ארצי קצת יותר עשירים ? הם מסכנים בערך כמו שרי אריסון. ואין לי שום בעיה שהדג נחש ירוויחו כסף, אני אפילו שמח שהם מרוויחים מהמוסיקה שלהם, דבר שלא קל בארץ. אבל צריך להיזהר מהמחיר שהמוסיקה זה הפרנסה שלך, ולא לוותר על המסרים שלך בשביל שתוכל להמשיך לקבל משכורת. לגבי ה-Van, סלח לי שאומר, אל תהיה טמבל. לא איכפת לי שיגיעו ב-Van להופעה, מצידי שיגיעו ב-F15. מדובר על דוגמא שמשקפת את הדיסטנס שיצרו לעצמם, ושנגמרת הופעה בצוללת והם בורחים למעלה, ואחרי חצי שעה ה-Van נכנס לתוך המסדרון הרכב, כך שדלתו תנשוק לדלת הכניסה לצוללת וחברי הלהקה יצטרכו לסבול כמה שפחות ממעריצים מעצבנים. ושוב לעניין חברות התקליטים, הרי מה לא ברור לך? הסיבה שהדג מופקים ע"י הד ארצי היא כי הם נהפכו ללהקת מייןסטרים, וזה בטח לא יגרום לגייס להקות מהשוליים, רק עוד כוכבים נולדים למיניהם ועוד איזה רוני סופרסטאר. אני לא כועס על הדג נחש בגלל שהם מסחריים, אני כועס עליהם כי כל השנים הם הטיפו נגד זה, ועכשיו בצביעות מטורפת הם שוברים את החומה שבנו.

SHIKO2000

New member
עובדות גבר עובדות

לבנטיני מאז ומעולם היתה מופצת ע"י הד ארצי מהדיסק הראשון של הדג נחש ותקף לכל אמניה(שאליהם נמנים כנסיית השכל נערי רפול ועוד כאלה שאני לא זוכר...) עוד טעות הם מופקים ע"י יוסי פיין ולא ע"י הד ארצי. את העינין על הכסף של הד ארצי ולבנטיני הם אמרו ולא אני. וכן מבחינתי שיקנו תוילה של שרי אריסון למה אתה שואל?כי זה יתן להם שקט לעשות תמוזיקה שלהם. שהם השתתפו אז בפרסוצת של קולה גם זעמת על המיסחור??. אם אתה מכיר את common שהוא לא ממש ג'ה רול או נלי של הראפ האמריקאי ואני לא חושב שאפשר להאשים אותו במיסחור קיצוני גם הוא עשה פרסומת לפפסי זה עשה את האלבומים שלו פחות טובים...הממ לא אני דווקא הלכתי לחפש מישהו מאחורי הקלעים של ההופעה שהיתה בתל ברוך שלומי ויהיה ניגשו לדבר עם מעריצים חתמו ובילו שם איזה רבע שעה.. צר לי להגיד לך שהליקון ממצאי הרוני הם גם אלו שעומדים מאחורי כוכב נולד ולא הד ארצי...(קח סתם כמה תקלטים שחיים שמש מהד ארצי הפיק) במקום לשמוח שהלהקה שאתה אוהב מצליחה אתה מתמרמר....

Gizon

New member
עובדות ? אתה מתכוון התעסקות בטפל.

הרי זה באמת לא משנה מי מוציא את כוכב נולד, מדובר על דוגמא של מסחריות, הרי אין יותר מסחרי מכוכב נולד. ואם אתה רוצה להיות קטנוני, אז יוסי פיין לא מפיק את הדג נחש, הוא המפיק המוסיקלי. ויש הבדל. וזה שבהופעה שהיית הם נשארו מאחור אז יפה לך. אבל תפסיק להתעסק בקטנות, תנסה להתמודד עם האמת, או שמא אתה לא מסוגל. הדג נחש התמסחרו, בין אם יותר או פחות, על זה יש וויכוח. אבל בין להקת מועדונים קטנה, ללהקה ענקית שמופיעה בכל הפסטיבלים ומושמעת כל דקה ברדיו הם עברו תהליך, ונגדו אני יוצא. לא איכפת לי שירוויחו ימבה כסף, לא איכפת לי שיופיעו בכל הפרסומות, לא איכפת לי שיצרפו חבר ללהקה בתוכנית טלוויזיונית עטורת אסמאסים, זה ממש לא איכפתי לי. עכשיו בוא שים לב ל"לי" שכתבתי בכל מקום. לי לא איכפת, אבל כן איכפת לי שמישהו אומר משהו (מסר ת'יודע) ואז מתנהג בצביעות. והדג נחש כבר לא חיים את המסר שלהם.. פסטיבל בשקל (כדי שכולם יוכלו לשמוע - מוכר לכם?) - והופעות בפסטיבלים ענקיים (במקרה קוקה קולה יצא אחרת) במחירים די מופקעים? סתירה. לשיר נגד מסחריות ולשים בדיסקים פליירים של רינגטונים. מסחריות. וגם אם נשים לב לדקויות, שימו לב שהדג נחש אף פעם לא שמו תמונות שלהם על הדיסקים, ובצדק. הם היו מעוניינים שאנשים יסתכלו על המסר, ולא על איך נראה הזמר כמו שמסתכלים בארץ. ובחומר מקומי הופס, אלבום שלם מלא בתמונות ממש מאגניבות עם סיגריות מחדרי ההקלטה כדי להאכיל את המעריצים הרעבים לתמונות ולדמויות איידולית להערצה.

RunNGun

New member
או שלא קנית את "לזוז"

או שלא קנית מקורי. החוברת מוצפת בתמונות של חברי הלהקה. אז כאן הטעות שלך.

למעלה