שרשור הכרות

schmitt

New member
גם אני אצטרף למסיבה

עתודאי. בן 22. בקרוב מסיים תואר ראשון וחוזר לצבא למשך לפחות 6 שנים. אני מגמגם מאז שאני זוכר את עצמי. בעצם זה לא ממש ברור... כשהייתי קטן (עוד בגן) לא דיברתי כמעט עם שאר הילדים והגננת וכו'.. אנשים חשבו שאני פשוט מאוד ביישן... תקופת היסודי הייתה נוראה מאוד. לא השתתפתי בכיתה והתקשיתי ליצור קשרים עם אנשים כך שהייתי רוב הזמן לבד. בחטיבה נפתחתי יותר.. עדיין לא דיברתי בכיתה כלל אבל הצלחתי יותר לדבר עם אנשים. בתיכון השתפרתי קצת יותר... אני לא מכיר אנשים מגמגמים ומעולם לא עברתי טיפול כך שאני לא יודע להגדיר את רמת הגמגום. אין לי בעיה לדבר עם חברים (בד"כ) ואני לא מגמגם בקריאה. קשה לי מאוד לדבר עם אנשים זרים - אם אין לי ברירה ואני עושה את זה אני נתקע בהתחלה. הגמגום מפריע לי כל הזמן ומאוד מקשה עליי בחיים בכל תחום. עדיין לא איבדתי תקווה ואני לא רואה את עצמי מתחתן בעתיד... זהו בינתיים...

שמחה99

New member
אני...

בת 20. סטודנטית. התחלתי לגמגם מגיל 3-4. כמובן שיש תקופות. אני מטופלת עכשיו אצל קלינאית. עבדתי בעיקר על הקריאה, שהיתה הרבה יותר גרועה מהדיבור (!), בעקבות הטיפול הקריאה השתפרה הרבה. אצלי הכללים רק מחמירים את הדיבור, אז בינתיים אני מדברת "חופשי" בלי טכניקות... רמת הגמגום קלה, לפעמים לא מורגש. מצבי דיבור "פומביים" יותר מלחיצים והיו לי כמה התנסויות גרועות שלימדו אותי לא לפתוח את הפה...

saar28

New member
נעים לי להכיר!!!!../images/Emo24.gif../images/Emo143.gif../images/Emo140.gif

היי אני בן 30 מהקריות מגמגם קל אבל מגמגם. אני עברתי טיפולים בילדות אבל לא משהו רציני... אני חושב שאצלי זה משהו כזה.. של התרגשות ככול שהיא עולה ככה הגימגום מופיע. אני רוצה לעודד את הנערים כאן ואני אומר לכם שהשנים דיי עושות לנו טוב כי עם הגיל הבטחון גובר וגם הגמגום יורד... זה מה שעוזר לנו המגמגמים הבטחון האישי. יש עליות יש מעידות אבל אפשר לשרוד. אני מעצב גרפי צלם ומחסנאי.. וחי את החיים. נ.ב. יש כאן הרבה נהגים.. יפה מאוד. וכן גם אני מעדיף הכל חוץ מהעבודה עם קבל.. הסיוט בטח של כולנו. וכמובן הטלפון.. לסיום אני מאחל לכולנו יום אהבה שמח מחר... קובי

דור6

New member
אם כבר אז כבר...........

דורון בן 21 וחצי מחדרה השתחררתי לפני 3 ימים מצה"ל.....כרגע מחפש עבודה וזה נראה לי קצת בלתי אפשרי למרות שכל החברים והמפקדים בצבא מצפים ממני לגדולות באזרחות.מגמגם מגיל ארבע היה לי גימגום כבד ואחרי טיפול אצל ברברה לפני 6 שנים הגימגום לאחר תירגולים רבים בינוני-קל יענו יום עסל והוא קל ויום בסל והוא בינוני......הגשתי הצעה לעבודה בבזק במוקדן טלפוני של הכבלים הקטע המצחיק הוא שזאתי שחזרה אלי בטלפון אמרה לי שאני נשמע קצת מהורהר....אני רק יכול להגיד שהיום אחרי הצבא אין לי בעיה לדבר עם אנשים בטלפון...גם לי עם זרים יותר קשה לדבר...מה אני אגיד מקווה שאני אמצא את עצמי באזרחות ולא אתפשר על עבודה חרא כמו כח אדם...אגב,יום האהבה ואני שוב לבד...כמה מפתיע....לפחות כבר יש לי יותר בטחון לדבר עם בחורות.ביי

caliban

New member
יאללה גם אני

אלירן בן 20 במרץ חייל עוד 5 חודש משתחרר הגמגום התחיל בגיל 1 אני מגדיר את הגמגום שלי קל בינוני ויותר בינוני מאשר קל ויש תקופות שהוא גם קשה הייתי אצל כמה קלינאיות ואף אחת לא ממש עזרה לי זהו...

../images/Emo26.gif ../images/Emo13.gif

1.מין גיל:נקבה, 16 לא מזמן 2.עיסוק: לומדת 3.מאיזה גיל התחלתם לגמגם:מאז ומתמיד 4.איך אתם מגדירים את חומרת הגמגום שלכם היום:כמו הרוב פה קל עד בינוני {לצערי לארונה זה בינוני..} 5.איזה טפולים מרכזיים בגמגום עשיתם במהלך חייכם ואם יש טפול שעזר במשהו: הייתי אצל קלינאית תיקשורת בגיל 4-5 ולא עזר בכלל...

שמחה99

New member
שוקי, שרשור ההכרות

היה מעולה! נראה לי שהצטרפו קוראים פאסיביים וגם יותר מעניין להכיר את מי שקוראים את התגובות שלו באופן יותר אישי... זה הזרים דם חדש לפורום!

וכרגיל, באיחור קט..

בן 19, חייל. התחלתי לגמגם בערך מגיל 9. את חמרת הגמגום הייתי מגדיר כמשתנה. עברתי שני טיפולים עיקריים בגמגום, אחד במסגרת הקופה אצל קלינאית תקשורת-טיפול שהתחוור כמיותר לחלוטין וחסר כל תועלת. והשני גם הוא אצל קלינאית תקשורת, אך הפעם מדובר בטיפול הרבה יותר רציני ומעמיק שלצערי נאלצתי לקטוע אותו בעקבות הגיוס לצה"ל.

OzTheOne

New member
היי,

אני נכנס לפורום פעם בחודש, לפעמים יותר וכתבתי כמה פעמים הודעות כאן, ואף הצגתי את עצמי פעם. בכל אופן: אני בן 18, תלמיד תיכון (שנה אחרונה), מהמרכז- איזור השרון. ומגמגם מגיל צעיר מאוד, בעצם מאז שאני זוכר את עצמי. וחומרת הגמגום משתנה לאורך התקופות, היו תקופות שהגמגום היה קל מאוד וכמעט שלא גימגמתי (תקופות שאני מתגעגע להם מאוד) ותקופות שהגמגום היה קשה מאוד והגיע למצב שכמעט שלא יכלתי להוציא מילה. עכשיו הגמגום שלי בינוני ובסיטואציות רבות הוא הופך לקשה. עברתי פעם בגיל 14 איזה טיפול אצל פסיכולוג. הטיפול לא עזר, אבל השיחות עם הפסיכולוג דווקה עזרו יותר מהטיפול. לא יודע איך נקרא בדיוק הטיפול, זה היה דיבור באמצעות קצב מלאכותי, ואף היה שימוש במכשיר שלא יודע את שמו, מכשיר שעושה קצב לכלי נגינה.

דור6

New member
אני גם עברתי כזה טיפול בכיתה ח

בבית ספר עמל אצל קלינאי מה קוראים אותו אריה,עבדנו עם מכשיר שנקרא מטרונום שנותן קצב.....בהתחלה זה עזר ואז זהו זה.....זה הפסיק לעזור לי...מה שכן בגלל שלפני זה היה לי בטחון עצמי שפחדתי להיות לבד בעיר בלי אמא כי לא יכולתי לדבר....עלה לי קצת הבטחון כי השתמשתי במיתרי הקול סופסוף אז השטף השתפר ב 5 אחוז יענו קצת יותר טוב מהגיגמום הקשה של פעם אבל מה שכן רק הטיפול של ברברה שינה לי תדיבור אבל לא היא...היא קשורה לחלק של 2 אחוז אולי את כל השיטה שלה פחות או יותר הבנתי לבד...

OzTheOne

New member
בית ספר המקיף למדעים ולאומנויות?

למדנו באותו בית ספר בחדרה(טוב, אני עדיין לומד שם), וגם לי היה את אותו המטפל, אריה, ועברנו את אותו הטיפול ונזכרתי המכשיר באמת נקרא מטרונום. שאלה אלייך בקשר לטיפול- עשית את התרגילים כל יום כמו שהוא אמר? כי כמו שאמרתי, הטיפול הזה לא ממש עזר לי (אולי קצת), ואני חושב שאולי בגלל שלא התמדתי בתרגילים ועשיתי אותם 3-4 פעמים בשבוע במקום כל יום. כמה זמן עשית את הטיפול הזה? ובקשר לברברה דם- כמה עולה הטיפול אצלה בכללי?

דור6

New member
עזר בקטע של הבטחון ותאמין לי

הייתי מתרגל שעות ביום ללא הועיל אולי בהתחלה עזר לי....אבל בהמשך ביזבוז זמן....הטיפול אצל ברברה עולה 10-11 אלף עם החזר של 4 מקופת חולים ולי הוא עזר לא יודע מה יהיה איתך אבל רק אחרי תירגולים מטורפים

OzTheOne

New member
אוקיי, תודה על המידע

אני מסכים איתך בקשר לטיפול של אריה: הוא עזר לי קצת בבטיחון העצי, אך לא בגמגום עצמו

גולי25

New member
שמי גונן

אני בן 25 מהמרכז מגמגם יחסית קל{למרות שזה מטריד אותי מאד לאחרונה} עברתי בגיל 9 טיפול אצל קלינאית תקשורת {את האמת לא ביצעתי את התירגול רק היה לי כיף לדבר איתה כי שם לא נתקעתי לעולם ואחרי כל מפגש הרגשתי בעננים ועם הזמן הפסקתי לגמגם אך הגימגום חזר לעצמו וניסיון לטיפול נוסף אחרי מס שנים לא צלח} בצבא רחשתי את הביטחוןוהייתי אחראי צוות והייתי ממונה הדרכה כך שלפעמים הייתי צריך להרצות לפני עשרות אנשים. השתחררתי בהרגשה שהנה אני שורף את העולם , אך הגימגום הפריע לי והביטחון ירד ,אני כרגע עובד בחברת תקשורת בתפקיד שדורש המון דיבור ואני לא יודע איך אני מצליח לעבוד כל יום בלי שיפטרו אותי כי הדיבור פוגע לי בעבודה אני ביישן ולא אסרטיבי כפי שהתפקיד מחייב. ומחפש ללכת לטיפול נוסף מישהו ממליץ???

למעלה