שרשור הכרות

shuky63

New member
שרשור הכרות

חשבתי על זה שהאנשים הכותבים בפורום וגם אלה שקוראים אבל לא כותבים,לא מכירים זה את זה. אף פעם לא עשינו את זה אבל הנה זה בא. שרשור הכרות 1.מין גיל 2.עיסוק 3.מאיזה גיל התחלתם לגמגם 4.איך אתם מגדירים את חומרת הגמגום שלכם היום 5.איזה טפולים מרכזיים בגמגום עשיתם במהלך חייכם ואם יש טפול שעזר במשהו. ייאלה לעבודה .נראה לי שיהיה נחמד ומאד חשוב-אני מזמין גם משתתפים פסיביים שרק קראו עד היום להציג את עצמם.הגיע הזמן

shuky63

New member
ואני כמובן יהיה הראשון

בן 42 טכנאי אלקטרוניקה-מנהל מעבדה בתחום מקרני מולטימדיה התחלתי לגמגם בגיל מאוחר-12 כיום הגמגום שלי נע בין קל לבינוני כשבמצבים קצוניים מגיע לבינוני+ בשנת 1988 עברתי את תוכנית עצוב שטף הדיבור בcti(כמו הדסה)יצאתי עם דבור שוטף וחזרתי לגמגום אחרי כחודשים.בשנת 2000 למדתי את שיטת הדיבור הזורם,גם בcti.תוצאות יותר טובות.שומר ממנה כלים שעוזרים לי עד היום ובקריאה אני שוטף כמעט לגמרי.

רומאו22

New member
נראה לי רעיון טוב..

אז ככה, בן 22+ מאזור הצפון, כרגע עובד ולומד, באיזה גיל התחילה הבעיה יש לי לגבי זה סימן שאלה, טיפולים: קלינאיי תקשורת, היפנוזה, דיקור סיני, תה צמחים למיניהם, ועוד כמה דברים שלא נראה לי שיש להם שם עדיין. אני מאמין שהרמה של הגמגום רוב הזמן קלה לפעמים בינונית.

שלום שלום

בן 21 מאזור המרכז כרגע התחלתי לעבוד במחסן ספרים הגימגום החל מגיל 4 טיפולים קלינאים קלינאים ושוב פעם קלינאים כרגע אני גם מטופל בתל השומר ועובד חזק כרגע על עיצוב השתף זה קשה מאוד אבל שאני מנסה כרגע רק על המשפחה הקרובה זה הולך לא רע..אז יש תקווה ..וחומרת הגימגום בגלל שאני חושב על זה לפחות 18 שעות ביממה מפחד כמעט מכל מילה שאני מוציא אז אני יגיד את זה כבינוני+ ההחמרה האמיתית החלה בצבא ולא פוסקת עד היום נקווה לטוב בעזרת השם זהו.

שמחה99

New member
מותר לשאול אותך

מה זה "נימני" בנשמה? אני תוהה כל פעם שאני קוראת את ההודעות שלך.

אני יענה לך מה זה נימני בנשמה....

יש שחקן כדורגל ששמו בישראל זה אבי נימני....כנראה את חייה בגלקסיה משלך והוא ואני פשוט חולה על השחקן הזה ומפה בא הכינוי שלי בפורום...

barba

New member
שבוע טוב

ערב טוב לכולם שוקי הרעיון מצוין אז שמי אריה בן 44 עובד בחברת החשמל בתפקיד של מחסנאי ונהג מגמגם מגיל 5 עברתי הרבה טיפולים אני ממיסדי אמבי ומנהל את אמבי בקריות אני נשוי ויש לי ילדה בת 10

R O N Y1

New member
שלום

רוני בן 38, מרכז ,התחלה בגיל 9 ,כרגע שטף שלא ניפסק.....

locs

New member
שלום לכולם

קוראים לי ליאור בן 23 אני התחלתי לגמגם משאני זוכר את עצמי עובד כרגע בחנות (לא מת על זה) טיפולים עברתי ללא הכר בקיצור לא עזר כלום

אני1989

New member
אני..

אני מישהי, בת 16. לומדת בתיכון. מגמגמת מאז שאני זוכרת את עצמי. חומרת הגמגום- מידי פעם בשיחה רגילה עם אנשים. בכיתה- לא מדברת בכלל. ברגעי לחץ- עדיף לי לא לפתוח את הפה.. טיפול.. פעם כשהייתי קטנה הייתי בקלינאי תקשורת אבל הפסקתי לא אהבתי את זה..וגם ריפוי בעיסוק כשהייתי קטנה.. אבל המטפלת שלי עזבה.. אז עזבתי גם.. :/

אורןן22

New member
תורי

1. בן 23 עוד שבוע מחדרה 2. טבח במסעדה, מתחיל ללמוד השנה מדעי המחשב תואר ראשון 3. מאז שאני זוכר את עצמי 4. נראה לי שהכי קשה בפורום :) ( :\ ) 5. CTI ועוד רבים ולא מועילים

ארי

שמי ארי גוסטבו פטסנה אני בן 33 גר בפתח תקווה,התחלתי לגמגם בגיל 12 בארגנטינה,לא ידעתי מה זה גימגום כי רק נתקעתי לפעמים.שעליתי ארצה בגיל 17 הפנו אותי לקורס בהדסה,עברתי את הקורס שממש עזר לי אבל לא הצלחתי לשמור על הקצב הזה ,כיום השתף בא והולך.זה לא ממש הפריע לי להתחתן ולעשות דברים מסוימים רק שהפחד מנע ממני הרבה דברים למשל ללכת ללמוד. אם השנים אני חושב שהדיבור רק הדרדר אבל אני מצפה לטוב למדתי להילחם בהרבה מצבים למשל שהייתי בצבא ,וגם בעבודה.החלום שלי זה לגלות מה באמת מסתתר בגימגום במילים אחרות איך נפתרים מהבעייה הזאת.שיהיה לכם שבוע טוב.אה שכחתי להגיד לכם במה אני מתעסק כיום>אני מתקן טלפונים סלולרים. ביי

harar8

New member
אני

1. בת 18 נקבה. 2. עדיין לומדת בכיתה י"ב. 3. אני לא כל כך זוכרת ממתי התחלתי לגמגם זה היה בגיל ממש קטן(ואני לפעמים מבלבלת בין הגילאים
) 4. אני מגדירה את זה קל. 5. נראה לי כשהייתי קטנה הייתי בקלינאית תקשורת אבל אני לא בטוחה וגם לא ממש זוכרת.

קורות חיים../images/Emo13.gif

שרון בן 24 מפתח תקוה. התחלתי לגמגם מגיל4 5 אף אחד עוד לא סגור על זה. ככל הנראה זה התחיל מאי ביטוי אותיות מסוימות כמו צ' או ר' ואז כשהן הגיעו הגמגום הגיע איתן. היום אני לומד משפטים שנה א' בבינתחומי. הגמגום שלי לדעתי הוא קל-בנוני בתקופות, בתקופה זו כשאני ממש צריך קל הוא דווקא בנוני.שיהיה. עברתי קורס CTI בערך ב-88' או 89' ונראה לי שהשטף החזיק לחצי שנה, מוזר שאני לא ממש זוכר הרבה מהתקופה הזו הייתי בן 12-13 ונראה לי שהדחקתי הרבה מתקופות שונות בכלל. עם זאת, הקורס העניק לי פרספקטיבה שונה על הגמגום שלי, במחשבה שעם הרבה עבודה יום אחד אני אנצח אותו. נקודה סוף.

dudu2873

New member
הכרות

בן 32 נהג אני מגמגם מגיל 8 חומרת הגמגום בינוני הייתי בטפול אצל ברברה דם לא עזר הרבה

shoshyyy

New member
אהלן....

שמי שושי, בת 24. עובדת בתור מלצרית, לומדת עבודה סוציאלית באוניברסיטה. אני מגמגמת מאז ומתמיד. תמיד חשבתי שיש לי גמגום קל ... אך יש מצבים שהוא בינוני... אני מטפלת ברפואה אלטרנטבית - שיטת אלכסנדר. שיטה לא ישירה לגמגום אלא לשימוש הנכון בגוף. זה עובד אך לאט לאט , מאוד לאט !!!! הלכת לקלינאית כשהייתי בכיתה ו'. אחת דיברה איתי על חיים ולמדתי ממנה המו, השנייה רק טכניקות - עזבתי.

trtrkoni

New member
אני

בן 15. תלמיד בתיכון. התחלתי מגיל 12 לגמגמם בינוני. עכשיו אני בתקופה לא טובה, בעיקר עם המשפחה הקרובה. הייתי אצל שני קלינאי תקשורת אבל הפסקתי. אני לא ממש משקיע ומתמיד בזה ופשוט חבל על הכסף...

almonit23

New member
עכשיו תורי...

אני בת 24 , בוגרת תואר ראשון טריה במחשבים ומחפשת עבודה. התחלתי לגמגם מגיל 5 , הגמגום חלף לשנתיים (הגמגום הלך וחזר. כשעשיתי תרגילים ,לא גימגמתי כלל) ואז חזר - והתרגילים כבר לא הועילו. רמת הגמגום שלי כעת קל- בינוני. עברתי שני טיפולים משמעותיים- הטיפול הראשון שרק התחלתי לגמגם אצל קלינאי תקשורת-הטיפול עזר מאד, אך בשלב מסוים התרגילים כבר לא עזרו כ"כ. טיפול שני גם אצל קלינאי תקשורת-שלימד טכניקה של שירה בדיבור, טיפול זה לא עזר לי כלל...

yaniv779

New member
שרשור הכרות

שלום , יניב , בן 21 חייל , התחלתי לגמגם לתקופות ON/OFF מגיל שנתיים ... כמובן שהייתי קטן לא יחסתי לבעייה חשיבות גדולה אבל עם הזמן זה הפך ל issue הכי גדול בחיים שלי , לטיפול מקצועי אף פעם לא הלכתי . התחלתי לחקור את ההתנהגות שלי ,ונושא הגמגום לעומק בשביל להבין את כל הנושא ביסודיות מהם הגורמים , התהליכים ... וכו'. "פיתחתי" לעצמי את כל "הטריקים" האפשריים שרובכם מכירים ומשתמשים בהם בשביל "להסתיר" את הבעייה . בסה"כ אני מחשיב את בעיית הדיבור שלי לקלה-בינונית למרות 95% מהאנשים שמכירים אותי לא מודעים בכלל שיש לי את הבעייה ( ולצערי זה לא בגלל שהבעייה שלי "קלה" אלא בגלל שאני משקיע המון המון זמן ואנרגיה להתמודדות איתה ), גם לי יש כמובן את ה UPS AND DOWNS בדיבור . שורה תחתונה אני לא רוצה לראות פה אף אחד נשבר או מתייאש , הגישה הזאת לא תביא אותכם לשום מקום טוב בחיים , הדרך הכי טובה זה להתמודד עם זה "פנים מול פנים" ובמקום לברוח מסיטואציות שיגרמו לכם לגמגם אני ממליץ לכם ההפך להתבלט , להכניס את עצמכם למצבים "לא נוחים" בכוונה , לא לפחד מכלום ! . רק ככה תוכלו לשנות פרסקטיבה להתעלות "מעל" הבעייה ולהוכיח לעצמכם שאתם כן יכולים לעשות זה (גם אם לא תצליחו ותכשלו הניסיון שווה את זה ). למרות שזה באמת אחד הדברים שיותר קשה להתגבר עליהם אני מאמין "שהכל בראש " .

למעלה