שרשור הכרות

nitsansh

New member
שרשור הכרות

מי אתם ומה אתם לומדים?

1. פרטים אישיים - שם, גיל, מצב משפחתי, מקום מגורים, עבודה, תחביבים ועיסוקים בשעות הפנאי ( למי שיש זמן פנוי...).
האם היה שינוי במצבכם מאז תחילת הלימודים?
2. מה לומדים באופן כללי - איזה מסלול לימודים, מתי התחלתם? מתי מצפים לסיים? כמה קורסים/נקודות מאחוריכם וכמה עוד נשארו? כמה קורסים לומדים בממוצע לסמסטר? באיזה מרכזי לימוד? כמה זמן משקיעים בלימודים? מהי ההנחיה המועדפת?
3 מה עשיתם בסמסטר האחרון ( סתו)? איזה קורסים או בחינות ומה התוצאות?
4. מה התוכניות לסמסטר אביב? איזה קורסים, איפה, מתי, איזה הנחיה?
5. למה בחרתם ללמוד באו"פ? האם למדתם או שקלתם ללמוד במוסד אקדמאי אחר? מה היתרונות של האו"פ ומה החסרונות לדעתכם?
6. האם השתתפתם בפעילויות של אגודת הסטודנטים? שילמתם דמי רווחה? למה?

nitsansh

New member
שאני אתחיל??

1. ניצן, 51, רווק, קבוץ חצור, אין עבודה, ניווט ספורטיבי, משקיף בכנסת של המשמר החברתי, חבר מועצת אגודת הסטודנטים.
אין שינוי משמעותי חוץ מזה שהגיל עלה , הבריאות ירדה, ופעם היתה לי עבודה...

nitsansh

New member
אני ממשיך...

2. מסלול לימודים - לא מוגדר. התחלתי ללמוד ב1983, מקווה לא לסיים אף פעם... למדתי עד הסמסטר האחרון 20 קורסים. רק ב6 עמדתי בדרישות, כולל אנגלית . סה"כ צברתי 42 נק' כוולל 12 מהכרה בלימודים קודמים. 18 נק' במדעי החברה כולל הכרה, 15 נק' במדעים. כשלמדתי את האנגלית הקורס היה שווה 3 נק' ובאופ אין התיישנות גם אחרי 30 שנה...
לומד בדרך כלל 2 קורסים בסמסטר רגיל, 1 בקיץ. באביב 2014 למדתי 3 קורסים וזה היה יותר מדי....
מרכז הלימוד המועדף הוא אשדוד, שני מבחינת מרחק זה רחובות אבל אני לא אוהב אותו... בעדיפות שלישית תל אביב אבל מכיוון שבאשדוד ורחובות המבחר מצומצם יוצא שאני לומד שם את רוב הקורסים...
למדתי גם ברעננה, ראשון לציון ונס ציונה. שיעורי השלמה למדתי גם בפתח תקוה, ירושלים ובאר שבע. סה"כ ביקרתי כבר ב11 מרכזי לימוד.
מעדיף הנחיה פרונטלית מוגברת על כל דבר אחר. לוקח הנחיה רגילה רק בקורסים שאין אופציה אחרת. עדיין לא למדתי קורס באופק.

nitsansh

New member
למי שתוהה איך למדתי רק 20 קורסים ב32 שנים...

היו כמה הפסקות באמצע.... אחת מהן היתה 26 שנים בין 1987 ו2013... לפני ההפסקה הזו למדתי 9 קורסים, אחריה כבר 11...

nitsansh

New member
מה שהיה ומה שיהיה... ( כנראה)

בסמסטר סתו 2015 למדתי את הקורסים נדבכים בגיאולוגיה של ישראל ודנמוקרטיה וביטחון לאומי בישראל. הקורס השני היה באשדוד. בקורס בגיאולוגיה המפגשים היו סיורים בשטח ואת זה אני אוהב הכי הרבה. היו שני סיורים של יומיים, אחד באזור איילת ואחד במכתש רמון. היה גם סיור חד יומי באזור הכנרת שבו לא השתתפתי. אולי אני אבקש להשלים אותו בפעם הבאה...
בסמסטר הבא אני נרשמתי לקורס בימי שואה ופקודה ברמת אביב. הקורס השני שנרשמתי אליו על ההסטוריה של האיסלאם לא נפתח באשדוד ואני עדיין לא החלטתי מה ללמוד במקומו... כרגע הנטיה היא לכוון יסודות החשבונאות באשדוד והאופציה השניה היא מבוא לבלשנות תיאורטית בתל אביב.

nitsansh

New member
למה או"פ?

דבר ראשון כי זו האוניברסיטה היחידה שאפשר להתקבל אליה בלי להשלים בגרויות שחסרות לי...
הדבר העיקרי זה החופש לבחור את הקורסים, הזמן והמקום, ולעשות שינויים בתוכנית תוך כדי הלימודים... ואפשר ללמוד כל קורס שרוצים אם אין לו תנאי קבלה....
אני מנצל את זה עד הסוף... יחד עם הסמסטר הבא אני אגיע ל9 חוגים ב5 או 6 מחלקות. באופ יש למעלה מ20 חוגים ב7 מחלקות והמטרה היא ללמוד קורס אחד לפחות מכל חוג... אני משתדל לא ללמוד באותו זמן יותר מקורס אחד באותו חוג ורצוי גם לא מאותה מחלקה... ולא ללמוד אותו חוג בסמסטרים עוקבים.. המקסימום שלמדתי עד כה מאותו חוג זה 3 קורסים והמקסימום ממחלקה זה 6 קורסים....
וזה הפירוט... 3 קורסים במתמטיקה כולל סטטיסטיקה , מדעי המחשב, מדעי כדור הארץ, מדע המדינה והסטוריה ( כולל ארכיאולוגיה), 2 קורסים בכלכלה ותקשורת, אחד בכימיה ובסמסטר הבא יצטרף לרשימה חשבונאות או בלשנות....

למעלה